Προς το περιεχόμενο

κόλλημα pc


ondine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το τελευταίο διάστημα ο υπολογιστής παρουσιάζει κολλήματα. Υποψιάζομαι πρόβλημα στο hardware αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω για να αντικαταστήσω το κομμάτι (τα περισσότερα είναι εντός εγγύησης). Εδώ και μερικούς μήνες το μηχάνημα έκανε ξαφνικές επανεκκινήσεις. Νόμιζα πως είναι θέμα στο software και έφτιαξα αντίστοιχο θέμα:

http://www.insomnia.gr/topic/444432-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82/

Δυστυχώς δεν έβγαλα άκρη. Το θέμα είναι πως τα προβλήματα παρουσιάζονται τυχαία οπότε δεν μπορώ να κάνω δοκιμές. Απλά περιμένω να εμφανιστούν. Είμαι 99% πως πρόκειται για ζημιά στο hardware επειδή κόλλησε και ενώ ήμουν στο Ubuntu.

Έχω Windows 7 Professional 64-bit. Μητρική Asus (http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A78LT/), κάρτα γραφικών 6850 (http://www.asus.com/Graphics_Cards/AMD_Series/EAH6850_DC2DIS1GD5/), τροφοδοτικό 500W (http://www.corsair.com/builder-series-cx500.html/), επεξεργαστή το Phenom 2 X4 955, μνήμη Kingston 6GB (http://www.kingston.com/en/memory/hyperx/blu), ένα σκληρό WD με το λειτουργικό και δύο IDE με δεδομένα. BIOS+drivers όλα τελευταίες εκδόσεις από τις σελίδες των κατασκευαστών.

Έχω τρέξει prime95, OCCT, furmark, memtest86, διαγνωστικά δίσκων χωρίς το παραμικρό σφάλμα. Φοβάμαι πως αν πάω στα μαγαζιά τα διάφορα κομμάτια, θα δουν πως δουλεύουν και θα με διώξουν (επειδή φαινομενικά δουλεύουν). Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περιεγραψε λιγο τα κολληματα? Δηλαδη παγωνει χωρις να αποκρινεται? Ξεκινα να δοκιμαζεις τις μνημες με memtest και τρεξε το prime95 να δεις την ευσταθεια του συστηματος. Αποκλειω την καρτα γραφικων γιατι αν ειχε προβλημα θα φαινοταν στην οθονη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παγώνει το σύστημα, ακούγονται τα ηχεία για λίγο (κάτι σαν τρρρρρ) και μένει έτσι, Ακούω τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή να ανεβάζει στροφές, σα να είναι στο BIOS. Δεν είμαι σίγουρος αν το κάνει πάντα αυτό, αλλά μου έχει κάνει εντύπωση. Έχω πατήσει το κουμπί του κουτιού σε περίπτωση που ήταν το πληκτρολόγιο, αλλά δε γίνεται τίποτα (δεν κάνει OFF δηλαδή, πατημένο σβήνει κανονικά).

Έχω τρέξει memtest86 για ώρες καθώς και το διαγνωστικό μνήμης των 7. Στο prime95 έχει περάσει και τα τρία torture tests αρκετές φορές.

Για την κάρτα γραφικών τι εννοείς; Αν αλλιώνεται η εικόνα την ώρα που κολλά; Όχι.

Επίσης να αναφέρω πως έχω σκανάρει για ιούς και έχω τρέξει το verifier χωρίς σφάλμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα πάντως, έτσι όπως το περιγράφεις, μου κάνει κατά μητρική μεριά.. ίσως να ήταν ελαττωματική. Ενός φίλου μου που πάγωνε και κολλούσε μόλις άλλαξε την μητρική ηρέμησε, βέβαια ορισμένες φορές δεν έμπαινε καν στα windows.. Ίσως αν κάνεις bios update στην τελευταία έκδοση να αποκατασταθεί..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Της έχω κάνει bios update. Το θέμα είναι πως την έχω πάρει από μακριά και θέλω να είμαι σίγουρος πως έχει πρόβλημα πριν τη στείλω. Όλα αυτά τα τεστ δεν έπρεπε να τη ζορίσουν και να δείξει κάπου σφάλμα;

Επίσης να αναφέρω πως οι θερμοκρασίες μου είναι μια χαρά. Τα κολλήματα γίνονται συνήθως σε idle οπότε δε νομίζω να παίζει ρόλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας & τα έχεις ελέγξει όλα hardwarικα από πλευράς διαγνωστικών όπως λες, κάνε & έναν οπτικό έλεγχο στη μητρική. Έλεγξε για τυχόν φουσκωμένους πυκνωτές ή ο, οτιδήποτε περίεργο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά βιάστηκα με τις εικόνες. Τώρα είδα ποια μητρική έχεις. Η συγκεκριμένη (και πολλές μοντέρνες) έχουν solid πυκνωτές που είναι πιο δύσκολο να χαλάσουν. Όπως & να'χει έλεγξε τη...

 

 

2461471181_352c511a5a_o.jpg

 

86626d1225425462-blown-capacitor-caps.jpg

 

 

 

Διάβασα & το άλλο σου θέμα. Έχεις μπλέξει καλά.

Δοκίμασε & ένα άλλο τροφοδοτικό μιας & δε το έχεις κάνει για να αποκλειστεί κάθε πιθανό ενδεχόμενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου ολα τα τεστ δειχνουν ενταξει τοτε μπορει και να φταιει το τρφοδοτικο. Αν δεν στελνει σωστα ρευμα καποιες φορες το pc μπορει να εχει προβλημα. Ποσταρε ενα screenshot απο hwmonitor να δουμε τα volt που στελνει το τρφοδοτικο στις γραμμες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστοί & οι δύο παίδες αλλά & με πολύμετρο να μετρήσει μπορεί να του δείχνει σωστές τάσεις αλλά να παρουσιάζει διακυμάνσεις υπό φορτίο ή σε βάθος χρόνου. Οπότε δε θα δει κάτι με το όργανο.

Ας το κάνει όμως. (Τις τάσεις με πρόγραμμα νομίζω τις έχει ελέγξει).

Πάντως σίγουρα θα συμβούλευα να δοκιμάσει ένα απροβλημάτιστο psu για να βεβαιωθεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι σωστο και αυτο που λες αλλα οταν θα πει να μετρησει με το πολυμετρο ας βαλει ενα παιχνιδι η ενα τεστ οπως το occt για να δει τις τασεις.και ας το αφησει κανενα 10λεπτο να τρεχει για να ζεσταθει και το τροφοδοτικο για να δει αυξομειωσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως παιδιά κι εγώ για PSU το βλέπω

 

@ondine στο κάνει κάθε μέρα? Δηλαδή αν δανειστείς ένα PSU από κάπου θα το καταλάβεις αμέσως αν συνεχίζει το πρόβλημα ή όχι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...