Προς το περιεχόμενο

Turbo-X DTT-1000 TV tuner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι δε παιζει ρε παιδια ριαδοφωνο στο windows media center;

Λέει "to play FM radio, you must first install a radio tuner"

Το Tuner όμως είναι TV\Radio. TV παίζει κανονικά και ξεχωριστό setup για ραδιο το WMC δεν εχει.

Στο πρόγραμμα που το συνοδεύει παίζει και TV και Ραδιο!!

Τι συμβαίνει;;;;

Δημοσ.

Δεν βρισκω την συγκεκριμενη επιλογη.

Αλλα αποκλειεται να μη βρισκει το tuner αφου η τηλεοραση παιζει κομπλε.

Μηπως θα μπορουσα καπως να απενεργοποιησω τελειως την TV ληψη στο tuner και να αναγκαστει να γυρισει στα FM? :huh:

Δημοσ.

Το έχω και εγώ το tuner και ραδιόφωνο παίζει απο το προγραμματάκι που είχε το cdaki μέσα.

το λεγόμενο VIVA RADIO.

Απο wmp δεν το έχω ψάξει θα το κάνω και θα ποστάρω

Δημοσ.

Στα WMC, ανεξαρτήτως tuner, πρέπει να το σετάρεις πρώτα : Tasks > Settings > TV > Set up TV Signal.

Μετά πας στο Music > Radio > FM Radio και κανονικά θα πρέπει να παίξει οποιαδήποτε συχνότητα του βάλεις.

Υ.Γ. Μπορεί να ανεβάσει κάποιος τους drivers σε κάνα mediafire γιατί θέλω να τσεκάρω αυτό το viva radio (ή και σκέτο το setup του); Ψάχνω ελαφρύ και standalone FM player για να μην ανοίγω το WMC κάθε φορά.

Κάτι links που βρήκα στο forum του πλαισίου είναι dead. thanx!

Δημοσ.

AiWaaa 1)Το ViVa Radio λειτουργεί κανονικότατα και σε μένα. 2)Κρέμομαι κυριολεκτικά από το ποσταρισμά σου γιατί εδώ και δύο μέρες έχω ψάξει όλο το WWW και δεν έχω δει αυτό το πρόβλημα(δηλ. το WMC να παίζει TV αλλά όχι Radio) ούτε μία φορά. 3)Δεν ξέρω αν ήταν τυπογραφικό αλλά μιλάμε για το WMCenter, όχι Player.

Candlemass Όπως τα λες είναι μόνο που στο Radio βγάζει το "to play FM radio, you must first install a radio tuner". Πριν 5 λεπτα βρηκα στη registry το εξής string στο σχετικό key: "_radioHardwareExists" , το οποίο ήταν false. Αφού το γύρισα σε True μου βγήκε το τετραγωνάκι FM Radio, αλλά όταν το πάτησα αντί να μπει μου έβγαλε το ίδιο μήνυμα.(Έχω όλο το CD σε iso,323MB.Αν μου πεις κάποιο γρήγορο τρόπο να στο στείλω χωρίς να κάνω εγγραφές κτλ στο στέλνω, ή όλο ή το VIVA RADIO + τηλεκοντρόλ. Αν και για ράδιο Ελλάδα έχω σχεδόν από όλους τους σταθμούς τα link τους και σε συνδυασμό με SCREAMER χαλαρά>>>>...>>>ViVa)

Δημοσ.

Local πιστεύω (το e-radio είναι τζάμπα :ph34r: ,πάλι καλά ).Επίσης το δοκίμασα και χωρίς καθόλου κεραία το ράδιο και είχε σχεδόν την ίδια απόδοση στη λήψη

Δημοσ.

Δεν θέλει να το βρει έκανα και στην registry αλλαγή. δεν ξέρω ίσως να μην παίζει.

ίσως δεν θέλει να παίξει με το συγκεκριμένο tuner. ΜπορεΙ να έχει κανα bug.

Δημοσ.

Οπως και να'χει αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις WMC μπορείς να κατεβάσεις το Remote Control απο KWorld Multimedia (όποιο μοντέλο να'ναι) από το οποίο έκαναν κ(λ)όπια οι Turbo-Χ και του αφαίρεσαν και την δυνατότητα για remmaping.Είναι ακριβώς το ίδιο και λίγο καλύτερο. 99% κάνει και για ViVa ( δεν ξέρω αν παρατήρησες ότi τα κουμπιά του τηλεκοντρόλ είναι mapped για το WMC αλλα όχι για το ViVa. 'Οτι να'ναι... :-D

Δημοσ.

AiWaaa μετά από τρεις μέρες δοκιμών είμαι πια βέβαιος ότι το ριαδόφωνο του DTT-1000 παιζει μόνο με το ViVa.

Το έχω δοκιμάσει σε καμια δεκαριά προγράμματα (και μεγάλα και πειραματικά) και κανένα δεν το αναγνωρίζει.

Μοναδική εξαίρεση το software-defined radio που το δοκίμασα και έγινε δουλεια (HDSDR με ExtIO USRP plugin)

αφού έκανα πρώτα μια μαγκια προταση του developer (γιατί αρχικά ούτε αυτό δεν το βρισκε)

Με λίγα λόγια το Tuner εχει demodulator/decoder to chip της Realtek RTL2832 το οποιο κάνει για FM αλλά το στικάκι αναγνωρίζεται αποκλειστικά σαν ψηφιακο απο τις εφαρμογες.

Προφανώς οι τύποι της Turbo-X πήραν δυο drivers απο KWorld (έχουν αφήσει και τα ονόματα ίδια οι απαιχτοι) και μαζί με τον RTLFMSOURCE πάλι driver της Realtek, κάνουν το ViVa να παιζει FM απενεργοποιώντας τη ψηφιακή λειτουργία του tuner (γι'αυτό μάλλον δεν ανάβει και το φωτάκι όταν κάνει λήψη στο ράδιο)

Πώς το καταφέρνουν δεν έχω βρει ακόμα και τα΄χω δοκιμάσει ΟΛΑ!!

Τελοσπαντων καθαρα απο περιέργεια το έψαξα(Ούτε καν βλέπω tv) :blink: και ........αυτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...