Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελιωνω το Σεπτεμβρη την ΑΣΟΕΕ (Τμημα Οικονομικης Επιστημης) και σκεφτομαι τι να κανω...Μεταπτυχιακο η να αρχισω να ψαχνω δουλεια και ο,τι βρω?? Ποια ειναι η αποψη σας?

Μεταπτυχιακο ενημερωτικα θελω να κανω κατι με ναυτιλιακα...

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

μεταπτυχιακο πως θα κανεις? εχεις βρει κατι? οι βαθμοι σου ειναι αρκετοι? οπως και να χει αν δε δουλευεις εσυ ποιος θα σε συντηρει? δουλεια και σπουδες ειναι αυτο που κανει οποιος θελει να ελπιζει για κατι στο μελλον

Δημοσ.

στο θεμα δουλεια ευτυχως εχω την ακρη λογω οικογενειας...αλλα επειδη ειμαστε ελ.επαγγελματιες(ναυλομεσιτες) ουσιαστικα οτι βγαλει ο καθενας...αλλα οταν υπαρχει δουλεια ..ειλικρινα τα λεφτα εινια σχετικα καλα για την εποχη..Ποτε δεν ημουν σπαταλος..Για μεταπτυχιακο εχω βρει το ενα στην Αγγλικα και το αλλο στην Ολλανδια...απο βαθμους οσο εχω επικοινωνησει..οι μεν στην Αγγλια δεν πολυνοιαζονται οι δε στην Ολλανδια θελουν εργασιακη εμπειρια.Βεβαια και τα 2 ειναι ακριβα..για αυτο εχω αρχισει να ψαχνω για Ελλαδα που στην αρχη (προ κρισης) δε το σκεφτομουν καν..Απο την αλλη σκεφτομαι πως πια τα μεταπτυχιακα ειναι αχρηστα σε καποιες περιπτωσεις...αφου αλλα σπουδαζεις και αλλα κανεις..Για αυτο θετω και το τοπικ...

Δημοσ.

Αν ειναι να ζησεις στην Ελλαδα και εχεις ετοιμη δουλεια δεν υπαρχει λογος μεταπτυχιακου εκτος κι αν σε ενδιαφερει για προσωπικη εμπειρια και μαθηση. Πριν παρω το πτυχιο μου σαν καθηγητης εβγαζα περιπου 900 ευρω το μηνα και πριν λιγους μηνες με πτυχιο εβγαζα 400 και τωρα πια ανεργος. Ολα αυτα με την ιδια αμοιβη ανα ωρα. Οποτε το ελλαδισταν δεν τα πολυκοιταει αυτα.

Αν πας εξωτερικο πρεπει να κανεις και διδακτορικο (δεν ξερω αν υπαρχει στον τομεα σου) για να θεωρησαι καποιος

Δημοσ.

Το μεταπτυχιακό πέρα απο τη γνώση δεν προσφέρει τίποτα άλλο απο το να σου αυξήσει τις πιθανότητες να πας σε μια συνέντευξη ή και να σου αυξήσει τις πιθανότητες προαγωγής σε έναν μεγάλο οργανισμό.

Δεν είναι βέβαια και λίγο κάτι τέτοιο. Προσωπικά μετά το μεταπτυχιακό μου οι συνεντεύξεις ανέβηκαν κατακόρυφα. Αλλά δεν θα σου εξασφαλίσει μεγαλύτερο μισθό. Τώρα αν έχεις δουλειά "στρωμένη" όσο γίνεται αυτό στις μέρες μας, δεν βλέπω τον λόγο να κάνεις μεταπτυχιακό.

Τώρα εάν εναποθέτεις τις ελπίδες σου στο να βρείς "κάτι" πέρα απο τη δουλειά που ανέφερες, σου λέω απλά ότι το πιθανότερο είναι να μη βρείς τίποτα. Οπότε σε αυτή τη περίπτωση το μεταπτυχιακό είναι σίγουρα καλύτερο. Ειδικά αν το δεις σαν μια ευκαιρία να διερευνήσεις τις προοπτικές που έχεις στο εξωτερικό.

• Like 1
Δημοσ.
Απο την αλλη σκεφτομαι πως πια τα μεταπτυχιακα ειναι αχρηστα σε καποιες περιπτωσεις...

Μεγαλυτερη μαλακια του αιωνα. Εχεις γνωστο με master και phd που να ειναι ανεργος;

Δημοσ.

Μεγαλυτερη μαλακια του αιωνα. Εχεις γνωστο με master και phd που να ειναι ανεργος;

Ανεργος οχι..αλλα το να κανει δουλεια που δεν τον αντιπροσωπευει ναι...

Περιπτωσεις φιλων γνωστων μου ναι..απειρες..

Δημοσ.

Ανεργος οχι..αλλα το να κανει δουλεια που δεν τον αντιπροσωπευει ναι...

Περιπτωσεις φιλων γνωστων μου ναι..απειρες..

με διδακτορικο; Λογικο ειναι να μη νεχει βρει την τελεια δουλεια, αλλα δουλεια εχει!

real troll

Εχεις μαστερ και διδακτορικο και εισαι ανεργος;

Δημοσ.

Ρε geowizard μεταπτυχιακό είπε όχι διδακτορικό. Και ναι, υπάρχουν παραδείγματα που ή έκαναν άλλη δουλειά, ή κάνουν δουλειά του αντικειμένου στην οποία δεν έπαιξε ρόλο το μεταπτυχιακό.

• Like 1
Δημοσ.

Master+Phd ναι είναι δύσκολο να είσαι άνεργος...βέβαια δεν κάνεις το PhD απλά για να μην είσαι άνεργος. Τώρα άνεργος με 1 και 2 μάστερ, χωρίς PhD...άπειρες περιπτώσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω θεια που δουλευε σε μεγαλο εργοστασιο υπευθυνη παραγωγης..και οταν για λογους μητροτητας(χτυπησε το ρολοι) πηγε στο Δημοσιο...την πηρανε επειδη ειχε proficiency..και δεν υπολογισαν το διδακτορικο της.. και δεν ειχε μπαρμπα στην κορωνη(γραφικο χωριο δεν εχω να πω :P )...

Δημοσ.

Master+Phd ναι είναι δύσκολο να είσαι άνεργος...βέβαια δεν κάνεις το PhD απλά για να μην είσαι άνεργος. Τώρα άνεργος με 1 και 2 μάστερ, χωρίς PhD...άπειρες περιπτώσεις.

Το αυτο

Ρε geowizard μεταπτυχιακό είπε όχι διδακτορικό. Και ναι, υπάρχουν παραδείγματα που ή έκαναν άλλη δουλειά, ή κάνουν δουλειά του αντικειμένου στην οποία δεν έπαιξε ρόλο το μεταπτυχιακό.

Γιατι, το διδακτορικο δεν ειναι μεταπτυχιακο;

Εχω θεια που δουλευε σε μεγαλο εργοστασιο υπευθυνη παραγωγης..και οταν για λογους μητροτητας(χτυπησε το ρολοι) πηγε στο Δημοσιο...την πηρανε επειδη ειχε proficiency..και δεν υπολογισαν το διδακτορικο της.. και δεν ειχε μπαρμπα στην κορωνη(γραφικο χωριο δεν εχω να πω :P )...

Απο ποτε το ελληνικο δημοσιο βλεπει τα πτυχια;

Δημοσ.

εγω ξερω 7 ατομα χωρις να το σκεφτω και πολυ που εχουν μαστερ και διδακτορικο και ειναι ανεργοι. στο ελλαδισταν βρισκεσαι, μην ακουω βλακειες. Δεν ζητανε γνωσεις και χαρτια εδω, φθηνους εργατες ζητανε.

ακομα ξερω αλλους 393733636728282 ανθρωπους με τετοια πτυχια που βγαζουν 600 ευρω το μηνα.

προσοχη λοιπον

Δημοσ.
Αν πας εξωτερικο πρεπει να κανεις και διδακτορικο (δεν ξερω αν υπαρχει στον τομεα σου) για να θεωρησαι καποιος

πραγματικα, μεγάλη λαλακία είπες. π.χ μηχανικούς στο λονδίνο παίρνουν και χωρίς προυπηρεσία και χωρίς μεταπτυχιακό και με πρώτο μισθό 2000+ λίρες. 2 γνωστοί μου πριν ενα 3μηνο είχαν και επιλογή, σε ποιες εταιρίες θα πάνε.

το οτι πρέπει να κανεις 2 μεταπτυχιακά, διδακτορικό και να ξερεις 5 γλώσσες για να ''θεωρηθείς κάποιος'' είναι αποτέλεσμα της ελλειψης θέσεων εργασίας στην ελλαδα και δεν ισχύει γενικά στο εξωτερικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...