geowizard Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 πραγματικα, μεγάλη λαλακία είπες. π.χ μηχανικούς στο λονδίνο παίρνουν και χωρίς προυπηρεσία και χωρίς μεταπτυχιακό και με πρώτο μισθό 2000+ λίρες. 2 γνωστοί μου πριν ενα 3μηνο είχαν και επιλογή, σε ποιες εταιρίες θα πάνε. το οτι πρέπει να κανεις 2 μεταπτυχιακά, διδακτορικό και να ξερεις 5 γλώσσες για να ''θεωρηθείς κάποιος'' είναι αποτέλεσμα της ελλειψης θέσεων εργασίας στην ελλαδα και δεν ισχύει γενικά στο εξωτερικό. Μεγαλε αλλο στην Αγγλια και αλλο γενικα στο εξωτερικο. Εαν δεν εχει μεταπτυχιακο και εχεις ενα απλο πτυχιο τοτε γιατι να μην προτιμήσουν εναν ντοπιο απο εκει και να παρουν εσενα;
Doug21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 πραγματικα, μεγάλη λαλακία είπες. π.χ μηχανικούς στο λονδίνο παίρνουν και χωρίς προυπηρεσία και χωρίς μεταπτυχιακό και με πρώτο μισθό 2000+ λίρες. 2 γνωστοί μου πριν ενα 3μηνο είχαν και επιλογή, σε ποιες εταιρίες θα πάνε. το οτι πρέπει να κανεις 2 μεταπτυχιακά, διδακτορικό και να ξερεις 5 γλώσσες για να ''θεωρηθείς κάποιος'' είναι αποτέλεσμα της ελλειψης θέσεων εργασίας στην ελλαδα και δεν ισχύει γενικά στο εξωτερικό. ρε φιλε που θα πεις οτι ειπα και λαλακια, σε ποιες χωρες εχεις ζησει και μιλας κιολας? εχω ζησει σε 3 χωρες μαζι με την Ελλαδα και για αλλες 2 τα ξερω απο μεσα πολυ καλα. Αν τωρα οι φιλοι σου ειχαν μπατζανακη η δουλευουν δεν ξερω κι εγω που, δεν ειναι αυτος ο νομος. Αντε βρες σε σοβαρη δουλεια θεση εσυ στο εξωτερικο (Αγγλια, ΗΠΑ, Γερμανια, Γαλλια, Ιταλια κτλ) χωρις διπλωματα κι ελα πες μου. Αρχισε τωρα να μου λες για πιτσαριες, τηλεφωνητες και περιπτεραδες. Ξερεις εσυ Μεγαλε αλλο στην Αγγλια και αλλο γενικα στο εξωτερικο. Εαν δεν εχει μεταπτυχιακο και εχεις ενα απλο πτυχιο τοτε γιατι να μην προτιμήσουν εναν ντοπιο απο εκει και να παρουν εσενα; μαλλον γιατι αυτος ειναι πιο μαγκας απο τους αλλους οπως και οι δυο φιλοι του που μαλλον ειναι ταξιτζηδες και του πουλανε παραμυθι!
SR20DET Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 ναυπηγών εμπ τελειωσαν. στην εταιρεία του ενός (ναυτιλιακή + πολυεθνική) δουλεύει ενας ακομα ελληνας μηχανολόγος και 2 αρχιτέκτονες ελληνες. το οτι ειστε πολυταξιδευμένοι και οι 2 σας δίνει το δικαίωμα να μειώνετε τις προσωπικές εμπειρίες των άλλων ή το να θεωρείστε ειδικότεροι..? (κομπλεξισμό διακρίνω και επειδή δεν έχω κάτι αλλο να πω σας χαιρετώ. συνεχίστε να κλαίτε τη μοίρα σας.)
Doug21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 το ποιος ειναι κομπλεξικος και ποιον εχουν φλομωσει στο ψεμμα φαινεται. Ειναι γνωστο ετσι κι αλλιως οτι εχει γεμισει το Λονδινο απο ανειδικευτους μηχανικους
Praetorianos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Doug μην επιμένεις, έχεις άδικο ή έστω δεν γνωρίζεις καλά την αγορά εργασίας σε μερικές χώρες.
SR20DET Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Ειναι γνωστο ετσι κι αλλιως οτι εχει γεμισει το Λονδινο απο ανειδικευτους μηχανικους προφανως δικαιωμα σου να μην πιστευεις κατι που λεει καποιος σε ενα φορουμ, το ιδιο και να ισχυριζεσαι οτι ξερεις τα παντα αλλα τουλαχιστον προσπαθησε να υπαρχει λογικη συναφεια στο λογο σου. πραγματικα δεν καταλαβαινω το νοημα αυτου που ειπες. anyway δεν θελω να καταστρεψω περαιτερω το topic με προσωπικες διαμαχες και ειρωνιες, συνεχισε εσυ, το κανεις καλα.
Doug21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Doug μην επιμένεις, έχεις άδικο ή έστω δεν γνωρίζεις καλά την αγορά εργασίας σε μερικές χώρες. πας στοιχημα? ανειδικευτους και ειδικα στο λονδινο και ΕΙΔΙΚΑ απο αλλη χωρα ΔΕΝ παιρνουν. ΠΟΣΟ μαλλον το μουσι για 2000 λιρες το μηνα. Απο κει και περα, ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει
Praetorianos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Έγραφα, έγραφα, έγραφα ειδικά στο σημείο που λες ότι στο Λονδίνο δεν προσλαμβάνουν από άλλη χώρα (μα το Λονδίνο βρήκες κι εσύ ρε χριστιανέ, από τις πιο πολυπολιτισμικές αγορές εργασίας παγκοσμίως?). Και μετά ξαναείδα την τελευταία σου πρόταση. Συμφωνώ. 1
Pireotis88 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 ναυπηγών εμπ τελειωσαν. στην εταιρεία του ενός (ναυτιλιακή + πολυεθνική) δουλεύει ενας ακομα ελληνας μηχανολόγος και 2 αρχιτέκτονες ελληνες. το οτι ειστε πολυταξιδευμένοι και οι 2 σας δίνει το δικαίωμα να μειώνετε τις προσωπικές εμπειρίες των άλλων ή το να θεωρείστε ειδικότεροι..? (κομπλεξισμό διακρίνω και επειδή δεν έχω κάτι αλλο να πω σας χαιρετώ. συνεχίστε να κλαίτε τη μοίρα σας.) μια ζωη ηθελα Ναυπηγους Μηχανολογους...αλλα περασα στη 2η επιλογη μου ,δηλαδη Οικονομικο Ασοεε γιατι θεωρω οτι εχει ευρυτερο φασμα...Πραγματι στους Ναυπηγους ειναι πολυ δυσκολο να βρεις δουλεια αν δεν εχεις κονε...Εγω παροτι εχουμε καποια κονε..ηξερα πως στην Ελλαδα δυστυχως δεν εχει μελλον..τι εχουμε χτισει τελευταια..το Χιος και το Μυκονος..μονο μελετες και μετασκευες κανουμε..
Doug21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Έγραφα, έγραφα, έγραφα ειδικά στο σημείο που λες ότι στο Λονδίνο δεν προσλαμβάνουν από άλλη χώρα (μα το Λονδίνο βρήκες κι εσύ ρε χριστιανέ, από τις πιο πολυπολιτισμικές αγορές εργασίας παγκοσμίως?). Και μετά ξαναείδα την τελευταία σου πρόταση. Συμφωνώ. μαλλον μιλας για δουλεια του οτι να ναι οπως αυτες που ανεφερα (ταξιτζης, παγωτατζης, μπογιατζης κτλ). Σε σοβαρες δουλειες (καθηγητες, πανεπιστημιακους, γιατρους κτλ κτλ) για να δουλεψεις στο λονδινο θα πρεπει να ΑΡΧΙΖΕΙΣ με διδακτορικο και να εχεις και ΑΛΛΑ χαρτια και ΠΑΛΙ θα προτιμησουν αν εχουν την δυνατοτητα ντοπιους. Το λονδινο ειναι μια απο τις πιο "ρατσιστικες" πολεις οσο αφορα τη ΔΟΥΛΕΙΑ. Μην αρχισεις και μου λες τις χαζομαρες τωρα οτι οι μισοι εκει ειναι απο ασια (κινα, ιαπωνια, ινδια κτλ). Μιλαμε για σοβαρες δουλειες και προτιμησεις. Στο λονδινο οι βρετανοι απο το πρωι μεχρι το βραδυ φωναζουν για τους ξενους που εχουν παρει τις δουλειες τους και οι εταιριες κανουν οτι μπορουν για να το αντιστρεψουν αυτο. Θα ηθελα να ηξερα ομως τι σχεση εχεις εσυ με το λονδινο κι εχεις κι αποψη. Αυτα τα φορουμ ειναι το κατι αλλο παντως. ΟΤΙ θελεις θα το ακουσεις εδω μεσα
Praetorianos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Pireoti αν έχεις στρωμένη δουλειά δεν χρειάζεσαι το μεταπτυχιακό. Άλλο αν το γουστάρεις πολύ ή δεν θέλεις να ασχοληθείς με ναυλοτέτοια. Τελικά Doug είσαι κρυφό ταλέντο εσύ. Παλίκαρος εκλεκτός. Λοιπόν πόσο σοβαρή αρχικά τη θες τη δουλειά? Procter & Gamble? Unilever? McKinsey? Pricewater? KPMG? Barclays? Accenture? Saatchi & Saatchi? Delloite? Virgin? UBS? Land Rover? BA? L'Oreal? UBS? Πιο σοβαρές? Όλες οι παραπάνω και δεκάδες άλλες αντίστοιχου βεληνεκούς προσλαμβάνουν αβέρτα και κάθε χρόνο με μόνη προϋπόθεση πτυχίο πάνω από 7 και να περάσεις τα τεστ τους. Έμφαση στα bold. Αβέρτα, κάθε χρόνο, μόνη προϋπόθεση. Σε περίπτωση δε που είσαι μηχανικός έχεις αυτόματα αβανταζ. Τώρα για όλα τα υπόλοιπα (πρέπει να ξεκινάς με διδακτορικο, σοβαρές θέσεις κτλ κτλ) θα μπορούσα να σου στείλω links, να σου βγάλω screenshots από emails (άλλων), να σου στείλω offers (άλλων), να σου σκανάρω paycheks (άλλων), να σου κάνω videoκλήση με άλλους, να σου δείξω συμβόλαια (άλλων), να σου κατεβάσω το θεό τον ίδιο να στα πει, αλλά είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις καλύτερα ή θα μου μιλήσεις για θέσεις Asset Management Fixed Income Quantitative Research Analyst t'arxidia mas kouniountai στη JP Morgan (ω ναι, υπάρχει) για να βγεις από πάνω. . Για το τελευταίο, έπλενα πιάτα στου Μπάμπη το Κονάκι στην Ιεράπετρα. Ευτυχώς ήμουν αρκετά καλός όμως και τώρα πλέον δουλεύω senior manager στις φριτέζες στα McDonalds του ΛΟΝΔΙΝΟΥ, έτσι χώθηκα μέσα στα πράματα.
viper2005 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Pireoti αν έχεις στρωμένη δουλειά δεν χρειάζεσαι το μεταπτυχιακό. Άλλο αν το γουστάρεις πολύ ή δεν θέλεις να ασχοληθείς με ναυλοτέτοια. Τελικά Doug είσαι κρυφό ταλέντο εσύ. Παλίκαρος εκλεκτός. Λοιπόν πόσο σοβαρή αρχικά τη θες τη δουλειά? Procter & Gamble? Unilever? McKinsey? Pricewater? KPMG? Barclays? Accenture? Saatchi & Saatchi? Delloite? Virgin? UBS? Land Rover? BA? L'Oreal? UBS? Πιο σοβαρές? Όλες οι παραπάνω και δεκάδες άλλες αντίστοιχου βεληνεκούς προσλαμβάνουν αβέρτα και κάθε χρόνο με μόνη προϋπόθεση πτυχίο πάνω από 7 και να περάσεις τα τεστ τους. Έμφαση στα bold. Αβέρτα, κάθε χρόνο, μόνη προϋπόθεση. Σε περίπτωση δε που είσαι μηχανικός έχεις αυτόματα αβανταζ. Τώρα για όλα τα υπόλοιπα (πρέπει να ξεκινάς με διδακτορικο, σοβαρές θέσεις κτλ κτλ) θα μπορούσα να σου στείλω links, να σου βγάλω screenshots από emails (άλλων), να σου στείλω offers (άλλων), να σου σκανάρω paycheks (άλλων), να σου κάνω videoκλήση με άλλους, να σου δείξω συμβόλαια (άλλων), να σου κατεβάσω το θεό τον ίδιο να στα πει, αλλά είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις καλύτερα ή θα μου μιλήσεις για θέσεις Asset Management Fixed Income Quantitative Research Analyst t'arxidia mas kouniountai στη JP Morgan (ω ναι, υπάρχει) για να βγεις από πάνω. . Για το τελευταίο, έπλενα πιάτα στου Μπάμπη το Κονάκι στην Ιεράπετρα. Ευτυχώς ήμουν αρκετά καλός όμως και τώρα πλέον δουλεύω senior manager στις φριτέζες στα McDonalds του ΛΟΝΔΙΝΟΥ, έτσι χώθηκα μέσα στα πράματα. moving up in the world i see 1
REDODIN7 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Master+Phd ναι είναι δύσκολο να είσαι άνεργος...βέβαια δεν κάνεις το PhD απλά για να μην είσαι άνεργος. Τώρα άνεργος με 1 και 2 μάστερ, χωρίς PhD...άπειρες περιπτώσεις. O ξαδερφος μου υποτροφια στο cambridge πηρε και master και Phd και δεν εβρισκε δουλεια εδω (Χημικος)Ενω στο εξωτερικο ειναι σε ερευνιτικη ομαδα.
Sellers Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Sorry για το οφ-τοπικ, αλλά έχει γίνει μόδα η αγένεια? Τον τελευταίο καιρό βλέπω ότι το ''Κάνεις λάθος'' έχει αντικατασταθει απο το ''μαλακίες λες''. Anyway, όπως και να έχει, επειδή με ενδιαφέρει η κουβέντα και επειδή θέλω να διαβάσω τις απόψεις διαφόρων, προσπαθέιστε να είστε λίγο πιο κόσμιοι.
insomniaK Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 ίσα μωρή γαλότσα που θα μας την πεις για τον τρόπο που εκφραζόμαστε, είμαστε άντρε. Άντρε, ΡΕ! επανέλαβα. Αδέρφια, με msc+phd στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή δε βρίσκεις δουλειά και ξέρω αρκετό κόσμο με αυτά τα δύο που προσπάθησε να επιστρέψει στην πατρίδα και τελικά έμεινε στο εξωτερικό, όπως ξέρω και συναδέλφους που είχαν συμβάσεις με πανεπιστημία και ερευνητικά ινστιτούτα στην Ελλάδα, και τελικά έφυγαν πριν τελειώσουν οι συμβάσεις τους, οικογενειακώς για τα ξένα για να μπορέσουν να πληρώσουν τα δάνεια τους στην Ελλάδα. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, ζευγάρι που ψωλολύσαγε δουλεύοντας ο σύζυγος στο ΤΕΙ αθηνών και η σύζυγος στο ΕΚΠΑ/Δημόκριτο και οι δύο πήγαν στο Imperial. Και μεταξύ μας, όποιος έχει δει πως λειτουργεί η έρευνα στην Ελλάδα και πως στο εξωτερικό, δε νομίζω να θέλει να δουλέψει στην Ελλάδα, αν το μοναδικό κριτήριο είναι η εργασία. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα