Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ίσα μωρή γαλότσα που θα μας την πεις για τον τρόπο που εκφραζόμαστε, είμαστε άντρε. Άντρε, ΡΕ! επανέλαβα. :P

Αδέρφια, με msc+phd στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή δε βρίσκεις δουλειά και ξέρω αρκετό κόσμο με αυτά τα δύο που προσπάθησε να επιστρέψει στην πατρίδα και τελικά έμεινε στο εξωτερικό, όπως ξέρω και συναδέλφους που είχαν συμβάσεις με πανεπιστημία και ερευνητικά ινστιτούτα στην Ελλάδα, και τελικά έφυγαν πριν τελειώσουν οι συμβάσεις τους, οικογενειακώς για τα ξένα για να μπορέσουν να πληρώσουν τα δάνεια τους στην Ελλάδα. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, ζευγάρι που ψωλολύσαγε δουλεύοντας ο σύζυγος στο ΤΕΙ αθηνών και η σύζυγος στο ΕΚΠΑ/Δημόκριτο και οι δύο πήγαν στο Imperial.

Και μεταξύ μας, όποιος έχει δει πως λειτουργεί η έρευνα στην Ελλάδα και πως στο εξωτερικό, δε νομίζω να θέλει να δουλέψει στην Ελλάδα, αν το μοναδικό κριτήριο είναι η εργασία.

Μαλακίες λες.

• Like 2
Δημοσ.

Topic starter: ΑΣΟΕΕ Οικονομικό και σκέψεις για Αγγλία (Λονδίνο) 4 πράγματα απο μένα:

1) Στην ΑΣΟΕΕ υπάρχουν παιδιά που οι οικογενειες τους εχουν τις "δικτυώσεις" οπότε με ένα μάστερ σε imperial,cass,lse,ucl ότι και να είναι - μπορείς να εξασφαλίσεις σχετικά εύκολα 9 - 5.30 με 2500£ το μήνα.

2) Στην ΑΣΟΕΕ υπάχουν άτομα που πραγματικά αξίζουν, ειναι ταλέντα και θα κατευθυνθούν σίγουρα λονδίνο ή US - οπότε είναι καλό να έχεις επαφή μαζί τους αφενός γιατι θα μαθαίνεις - πολύ πιο χρήσιμα πράγματα απ τις νεες μεταγραφές που πρώτο μεταδίδει το sportfm και τι ταχυτητες πιάνει η γιαχαμπούσα - αλλά θα μυηθείς και λίγο στον "επαγγελματισμό" (αντε τώρα να στο εξηγήσω αυτό...)

3) Μαστερ + Διδακτορικό στο χώρο business, economics, finance κλπ συναφή = χτίσιμο skillset για να κυνηγήσεις δουλειές με απίστευτες προοπτικές - όχι πάντα απ την αρχή. πχ. ECB, EIB, EU, large corporations.

4) Το διδακτορικό έξω δεν ειναι μια κουβέντα - ούτε υπάρχει περίπτωση να την βγάλεις καθαρή αν ελπίζεις σε κονέ κλπ - μια νοοτροπία που κυριαρχεί στην ελλάδα. Πχ δικός μας καθηγητής, εύκολο θεματάκι, προχειροδουλειές-καπελώματα - διδακτορικό στα χέρια. Πρωτού ξεκινήσεις κάτι ψάξε καλά το πανεπιστήμιο που θες και μίλα με όσο περισσότερους alumni γίνεται.

Αυτα απο μένα - όλα απο first hand experience ;)

Δημοσ.

Topic starter: ΑΣΟΕΕ Οικονομικό και σκέψεις για Αγγλία (Λονδίνο) 4 πράγματα απο μένα:

1) Στην ΑΣΟΕΕ υπάρχουν παιδιά που οι οικογενειες τους εχουν τις "δικτυώσεις" οπότε με ένα μάστερ σε imperial,cass,lse,ucl ότι και να είναι - μπορείς να εξασφαλίσεις σχετικά εύκολα 9 - 5.30 με 2500£ το μήνα.

2) Στην ΑΣΟΕΕ υπάχουν άτομα που πραγματικά αξίζουν, ειναι ταλέντα και θα κατευθυνθούν σίγουρα λονδίνο ή US - οπότε είναι καλό να έχεις επαφή μαζί τους αφενός γιατι θα μαθαίνεις - πολύ πιο χρήσιμα πράγματα απ τις νεες μεταγραφές που πρώτο μεταδίδει το sportfm και τι ταχυτητες πιάνει η γιαχαμπούσα - αλλά θα μυηθείς και λίγο στον "επαγγελματισμό" (αντε τώρα να στο εξηγήσω αυτό...)

3) Μαστερ + Διδακτορικό στο χώρο business, economics, finance κλπ συναφή = χτίσιμο skillset για να κυνηγήσεις δουλειές με απίστευτες προοπτικές - όχι πάντα απ την αρχή. πχ. ECB, EIB, EU, large corporations.

4) Το διδακτορικό έξω δεν ειναι μια κουβέντα - ούτε υπάρχει περίπτωση να την βγάλεις καθαρή αν ελπίζεις σε κονέ κλπ - μια νοοτροπία που κυριαρχεί στην ελλάδα. Πχ δικός μας καθηγητής, εύκολο θεματάκι, προχειροδουλειές-καπελώματα - διδακτορικό στα χέρια. Πρωτού ξεκινήσεις κάτι ψάξε καλά το πανεπιστήμιο που θες και μίλα με όσο περισσότερους alumni γίνεται.

Αυτα απο μένα - όλα απο first hand experience ;)

Αρη να σαι καλα...6ο ετος ειμαι!! Τα ξερω...Δεν ξερω αν εισαι και εσυ ΑΣΟΕΕ..αλλα εχεις δει πως καποιες περιπτωσεις ατομων που εχουν παει για μεταπτυχιακο ειναι κραγμενες....Ειτε πολιτικα..ειτε οικογενειακα εχουν παει..Σιγουρα το καλο για ολους ειναι να πανε σε ενα πολυ καλο πανεπιστημιο...εγω εχω ψαξει για cass( οπου εχω λογω ναυτιλιας καποιους γνωστους..και εχουν παρει ατομα με βαθμους σαν τους δικους μου (κατω απο 6) ,το αλλο ειναι στο Ερασμους στο Ροτερνταμ...αλλα ειναι πολυ πολυ πολυ ακριβο..και η αλλη λυση ειναι ΠΑΠΕΙ ..πολυ φτηνο και στην πολη μου..Ευτυχως εχω κανει τη θητεια μου οποτε τελειωνοντας κανω μεταπτυχιακο...

Δημοσ.

Ασε τις κραγμένες περιπτώσεις.. Θα σου πρότεινα αν έχεις τα φράγκα και την όρεξη για διάβασμα και δουλειά (πχ κανα part-time) κυνήγησε το για Cass γιατί το career service τους και το δίκτυο τους είναι απλά απίστευτα! Γενικότερα δίνε έμφαση όπου ακούς networking.. και το cass νομίζω το φωνάζει, όχι απλά το αναφέρει. κυνήγησε κανα mrs (px μεταπτυχιακο για τα προκαταρκτικα, συνεχίζεις για διδακτορικό ενώ θα έχεις γνωρίσει και καθηγητές εκεί).

μην κολλάς στα χρόνια, όταν βγεις έξω θα δεις πολλούς μεγαλύτερους στο ίδιο πρόγραμμα που θα πας και συ - οι οποίοι έχουν το πλεονέκτημα ότι σκέφτονται και πιο "επαγγελματικά" - οι περισσότεροι τουλάχιστον

Δημοσ.

Αρη να σαι καλα...6ο ετος ειμαι!! Τα ξερω...Δεν ξερω αν εισαι και εσυ ΑΣΟΕΕ..αλλα εχεις δει πως καποιες περιπτωσεις ατομων που εχουν παει για μεταπτυχιακο ειναι κραγμενες....Ειτε πολιτικα..ειτε οικογενειακα εχουν παει..Σιγουρα το καλο για ολους ειναι να πανε σε ενα πολυ καλο πανεπιστημιο...εγω εχω ψαξει για cass( οπου εχω λογω ναυτιλιας καποιους γνωστους..και εχουν παρει ατομα με βαθμους σαν τους δικους μου (κατω απο 6) ,το αλλο ειναι στο Ερασμους στο Ροτερνταμ...αλλα ειναι πολυ πολυ πολυ ακριβο..και η αλλη λυση ειναι ΠΑΠΕΙ ..πολυ φτηνο και στην πολη μου..Ευτυχως εχω κανει τη θητεια μου οποτε τελειωνοντας κανω μεταπτυχιακο...

τιμες?

Δημοσ.

το Ροτερνταμ περσι ηταν 23.000 ευρω..για το cass δεν θυμαμαι ακριβως αλλα εκει γυρω αν δεν κανω λαθος..Ενα αλλο στην Αμβερσα γυρω στα 12.000!Απλησιαστες τιμες τετοιες εποχες

Δημοσ.

το Ροτερνταμ περσι ηταν 23.000 ευρω..για το cass δεν θυμαμαι ακριβως αλλα εκει γυρω αν δεν κανω λαθος..Ενα αλλο στην Αμβερσα γυρω στα 12.000!Απλησιαστες τιμες τετοιες εποχες

για του πειραια ρε πειραιωτη...

Δημοσ.

Αν μπορείς να βρεις το χρήμα να πας στο ροτερνταμ. Σκέψου το ως επένδυση που σε δικτυώνει σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.

Ξάδερφος μου πούλησε ένα διαμέρισμα για να πάει στο Harvard για οικονομικά, σε λιγότερο απο 2 χρόνια μπορούσε να το ξαναγοράσει.

• Like 2
Δημοσ.

2.500 ευρωπουλα

Σε αυτη την περίπτωση θα σου πρότεινα καλύτερα δουλειά παρά μεταπτυχιακο/διδακτορικό! Βέβαια, υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο που ίσως συμφωνήσεις πως κάνεις μάστερ και δεσμεύεσαι - προσωπικά εννοώ - να κάνεις την πτυχιακή σου σε κάποια εταιρεία / ή κάποιο long-term project σε εταιρεία. Ετσι θα μάθεις και πως λειτουγούν τα πράγματα εκτος ακαδημαικής σκοπιάς αλλά που ξέρεις μπορείς να κάνεις και καλές επαφές - χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί και αυτοσκοπό.

Γενικά αν σε ενδιαφέρει να περάσεις στον χώρο των ναυτιλιακών, ρώτα! Διάβασε περιοδικά, καμια ναυτεμπορική, κέρδος, δες λίγο τις συνθήκες του κλάδου - προοπτικές για να δεις και πως θα κινηθείς και εσύ. Επικοινώνησε επίσης με καθηγητές απ το τμήμα να σου πουν τη γνώμη τους να έχεις μια πιο σφαιρική άποψη τι παίζει.. ps. μην δεσμευθείς σε αυτά που θα σου πούνε - ο καθένας τα βλέπει απ το δικό του "παράθυρο"

Δημοσ.

Ψιλοκουφάθηκα λίγο με τις τιμές που ακούω.

Εγώ από όσο έχω ψάξει για μεταπτυχιακά έξω δεν εχω δει τέτοιες τιμές, εκτός και αν παίζει ρόλο και η επιστήμη στην οποία κάνεις μεταπτυχιακό. Συγκεκριμένα μεταπτυχιακό στην θεωρητική φυσική στην Ουτρέχτη που βρίσκεται μέσα στα 20 καλύτερα πανεπιστημία της ευρώπης είναι στα 4000.

Δημοσ.

εκτός και αν παίζει ρόλο και η επιστήμη στην οποία κάνεις μεταπτυχιακό.

Οποιοδήποτε χαρτί περιλαμβάνει business/finance/banking/accounting στον τίτλο ή στο αντικείμενο σπουδών, το κάνουν πιασοκωλέ γιατί συνήθως όλη η σάρα και η μάρα από Κίνα μεριά έρχεται και τα σκάει για τέτοια γκλαμουροπουλμουρ πτυχία.

Σύγκρινε διαφορές στις τιμές οποιουδήποτε πανεπιστημιού μεταξύ των υπόλοιπων μεταπτυχιακών του και του MBA του ας πούμε να γελάς (κλαις?) όλο το βράδυ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...