rg550 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 μήπως στο Rotterdam είδες τα fees που αφορούν non EU students; δυο φίλοι μου είναι στο Rotterdam αυτή τη στιγμή και τα δίδακτρά τους είναι 1770 ευρώ! δεν ξέρω αν επειδή το Ρότερνατμ είναι απο τα πιο μεγάλα λιμάνια, αν βαράνε τα ναυτιλιακά, αλλα τέτοια διαφορά (1770 με 23000) είναι γελοιωδώς τεράστια! τσέκαρε το καλύτερα...
gigisoni Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Τι λέτε ρε παιδιά Αμβέρσα 12.000 μεταπτυχιακό; Από περιέργεια πάω να το δω τώρα, και έρχομαι να ξαναποστάρω EDIT Παράδειγμα http://www.ua.ac.be/main.aspx?c=.MBA&n=63294 Τώρα, αν βάλεις αγορά βιβλίων (αν τα θες καινούργια, μεταχειρισμένα και σημειώσεις θα σου βγουν χειρότερα), στέγη, φαί, ρουχισμός και έξοδοι εντάξει το θέλεις το 12χίλιαρο, αλλά αυτό το χρειάζεσαι και στην Ελλάδα για να ζήσεις μόνος.
epp Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Αν μπορείς να βρεις το χρήμα να πας στο ροτερνταμ. Σκέψου το ως επένδυση που σε δικτυώνει σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου. Ξάδερφος μου πούλησε ένα διαμέρισμα για να πάει στο Harvard για οικονομικά, σε λιγότερο απο 2 χρόνια μπορούσε να το ξαναγοράσει. δωσε μας καμια πληροφορια για τον ξαδερφο σου οχι οτι παιζει να παμε απλα να εχουμε μια ιδεα οταν λεμε διαμερισμα ποσα εννοουμε? γιατι παιζουν και σπιτια των 30.000 παιζουν και των 230.000 ..... δεν εχω ιδεα ποσο πανε εκει τα μεταπτυχιακα , το μονο που ξερω οτι ειδικα σε τετοιες σχολες οπως λενε και οι αμερικανοι ενα πτυχιο απο εκει σου εξασφαλιζει 6-digit μισθο/ετος αρκετα ευκολα
vk13 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 4) Το διδακτορικό έξω δεν ειναι μια κουβέντα - ούτε υπάρχει περίπτωση να την βγάλεις καθαρή αν ελπίζεις σε κονέ κλπ - μια νοοτροπία που κυριαρχεί στην ελλάδα. Πχ δικός μας καθηγητής, εύκολο θεματάκι, προχειροδουλειές-καπελώματα - διδακτορικό στα χέρια. Πρωτού ξεκινήσεις κάτι ψάξε καλά το πανεπιστήμιο που θες και μίλα με όσο περισσότερους alumni γίνεται. Αυτα απο μένα - όλα απο first hand experience Kαλά αυτό ισχύει γενικά κυρίως για πανεπιστήμια της περιφέρειας όσον αφορά τα διδακτορικά. Για μεταπτυχιακά ας μη μιλήσω,,, όχι απλά στο χέρι αλλά ταχυδρομικως τους το στένουνε... Από τα λίγα που έχω ακούσει για εξωτερικό είναι ξεπάτωμα οι σπουδές ειδικά σε καλά πανεπιστήμια.
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Το αυτο Γιατι, το διδακτορικο δεν ειναι μεταπτυχιακο; Άλλο πράγμα το μεταπτυχιακό και άλλο πράγμα το διδακτορικό. Το μεταπτυχιακό δεν είναι διδακτορικό. Και στα περισσότερα πανεπιστήμια για να κάνεις ένα διδακτορικό πρέπει να έχεις και μεταπτυχιακό πρώτα. Υπάρχουν ορισμένα π.χ ΕΜΠ που αν είσαι αστέρι στα προπτυχιακά μαθήματα και έχεις διακρίσεις σε παίρνουν για διδακτορικό κατευθείαν χωρίς το μεταπτυχιακό. Kαλά αυτό ισχύει γενικά κυρίως για πανεπιστήμια της περιφέρειας όσον αφορά τα διδακτορικά. Για μεταπτυχιακά ας μη μιλήσω,,, όχι απλά στο χέρι αλλά ταχυδρομικως τους το στένουνε... Από τα λίγα που έχω ακούσει για εξωτερικό είναι ξεπάτωμα οι σπουδές ειδικά σε καλά πανεπιστήμια. Ξεπάτωμα δεν λές τίποτα..... πήγε ο ξάδερφός μου Αγγλία για μεταπτυχιακό και ονειρευόταν τις μέρες που ήταν φοιτητής εδώ. Μιλάμε για καθημερινό διάβασμα 8 ωρών ή και παραπάνω με μικρές τακτικές διακοπές για ξεκούραση. 1
insomniaK Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 δωσε μας καμια πληροφορια για τον ξαδερφο σου οχι οτι παιζει να παμε απλα να εχουμε μια ιδεα οταν λεμε διαμερισμα ποσα εννοουμε? γιατι παιζουν και σπιτια των 30.000 παιζουν και των 230.000 ..... δεν εχω ιδεα ποσο πανε εκει τα μεταπτυχιακα , το μονο που ξερω οτι ειδικα σε τετοιες σχολες οπως λενε και οι αμερικανοι ενα πτυχιο απο εκει σου εξασφαλιζει 6-digit μισθο/ετος αρκετα ευκολα Περίπου $90k του είχε βγει ο χρόνος που σπούδασε εκεί. Αλλά να σου πω την αλήθεια, το χε αποφασίσει απο τα 16 του ότι θα πήγαινε. Μπήκε απο τους πρώτους στο παπει στις αρχές του 90, πήγαινε με κασετοφωνάκι στις παραδόσεις, τέλειωσε πρώτος στα 4 χρόνια, δούλεψε 3-4 χρόνια, ένα χρόνο προετοιμασία για gre και gmat και τον πήραν για ΜΒΑ. Εκεί μελέταγε ατελείωτα (αυτο το ξέρω επειδή η αδερφή μου ήταν ταυτόχρονα βοστώνη), αλλά ειχε φροντίσει να μην τον αποσπάσει τίποτα, έμενε σε καλό σπίτι κοντά στο πανεπιστήμιο με ανέσεις, αγόραζε βιβλία κλπ κλπ. Πριν καλά καλά τελειώσει είχε προσφορές για δουλειά. Έχουμε χαθεί τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά νομίζω ότι πρόσφατα γύρισε πίσω για τους δικούς του. Θεωρώ ότι είναι ο πιο συνεπής και αφοσοιωμένος άνθρωπος στο στόχο του που έχω γνωρίσει, αλλά δεν τον θεωρώ ιδιαίτερα ευφυή.
viper2005 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Περίπου $90k του είχε βγει ο χρόνος που σπούδασε εκεί. Αλλά να σου πω την αλήθεια, το χε αποφασίσει απο τα 16 του ότι θα πήγαινε. Μπήκε απο τους πρώτους στο παπει στις αρχές του 90, πήγαινε με κασετοφωνάκι στις παραδόσεις, τέλειωσε πρώτος στα 4 χρόνια, δούλεψε 3-4 χρόνια, ένα χρόνο προετοιμασία για gre και gmat και τον πήραν για ΜΒΑ. Εκεί μελέταγε ατελείωτα (αυτο το ξέρω επειδή η αδερφή μου ήταν ταυτόχρονα βοστώνη), αλλά ειχε φροντίσει να μην τον αποσπάσει τίποτα, έμενε σε καλό σπίτι κοντά στο πανεπιστήμιο με ανέσεις, αγόραζε βιβλία κλπ κλπ. Πριν καλά καλά τελειώσει είχε προσφορές για δουλειά. Έχουμε χαθεί τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά νομίζω ότι πρόσφατα γύρισε πίσω για τους δικούς του. Θεωρώ ότι είναι ο πιο συνεπής και αφοσοιωμένος άνθρωπος στο στόχο του που έχω γνωρίσει, αλλά δεν τον θεωρώ ιδιαίτερα ευφυή. family man family
insomniaK Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Ναι ρε γαμώτο και φοβάμαι πως είναι ισχυρά τα γονίδια και δεν το χω πάρει πρέφα για τον εαυτό μου :·)
aris2025 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μπήκε απο τους πρώτους στο παπει στις αρχές του 90, πήγαινε με κασετοφωνάκι στις παραδόσεις, τέλειωσε πρώτος στα 4 χρόνια, δούλεψε 3-4 χρόνια, ένα χρόνο προετοιμασία για gre και gmat και τον πήραν για ΜΒΑ. Εκεί μελέταγε ατελείωτα (αυτο το ξέρω επειδή η αδερφή μου ήταν ταυτόχρονα βοστώνη), αλλά ειχε φροντίσει να μην τον αποσπάσει τίποτα, έμενε σε καλό σπίτι κοντά στο πανεπιστήμιο με ανέσεις, αγόραζε βιβλία κλπ κλπ. Πριν καλά καλά τελειώσει είχε προσφορές για δουλειά. Έχουμε χαθεί τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά νομίζω ότι πρόσφατα γύρισε πίσω για τους δικούς του. ειναι εξαίρεση η περίπτωση αυτή. Οι αγγλοι πάντως που το εχουν το ανταγωνιστικό πνεύμα μέχρι αηδίας εχουν σαρώσει τις αγορές..τι εννοώ. Εδω και λίγα χρόνια έχει αρχίσει το μότο "μπαίνω σε πολυεθνική - κάνω αίτηση για θέση σε Ασία μεριά - που υπάρχουν τρελές προοπτικές εξέλιξης για senior θεσεις - μαθαίνω κινέζικα, γιαπωνεζικα κλπ - λαμβάνω θέση μάνατζερ - κάθομαι ενα 2-3 χρόνια - γυρίζω αγγλία ή EU να διεκδικήσω manager θεση με πολύ περισσότερα χρήματα απ ότι συνομήλικοι που θα ειχαν ακολουθήσει ίδια πορεία στην αγγλια" σαν σκέψη όχι άσχημη αλλά θέλει b0ll0cks!
viper2005 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 ειναι εξαίρεση η περίπτωση αυτή. Οι αγγλοι πάντως που το εχουν το ανταγωνιστικό πνεύμα μέχρι αηδίας εχουν σαρώσει τις αγορές..τι εννοώ. Εδω και λίγα χρόνια έχει αρχίσει το μότο "μπαίνω σε πολυεθνική - κάνω αίτηση για θέση σε Ασία μεριά - που υπάρχουν τρελές προοπτικές εξέλιξης για senior θεσεις - μαθαίνω κινέζικα, γιαπωνεζικα κλπ - λαμβάνω θέση μάνατζερ - κάθομαι ενα 2-3 χρόνια - γυρίζω αγγλία ή EU να διεκδικήσω manager θεση με πολύ περισσότερα χρήματα απ ότι συνομήλικοι που θα ειχαν ακολουθήσει ίδια πορεία στην αγγλια" σαν σκέψη όχι άσχημη αλλά θέλει b0ll0cks! ναι εντωμεταξυ οι κινεζοι μιλανε αγγλικα και οι γιαπωνεζοι δεν δινουν βιζας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα