Shinigami91 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Καλησπερα ,ειμαι καινουριος και θελω να με βοηθησετε με ενα hardware προβλημα αν ξερετε. Ειχα στον υπολογιστη μου την μητρικη ASUS P5B DELUXE WIFI με επεξεργαστη INTEL E6600 και ηθελα να βαλω τον Ε6700 και δεν δουλευε υστερα ουτε με τον παλιο.Εκανα update bios γιατι δεν μου ειπαν οτι ειχε προβλημα επειδη ο παλιος ηταν 64nm και ο καινουριος 32nm .Μετα ανοιγε ο υπολογιστης αλλα μετα την επιλογη λογισμικου κολαει και δεν με αφινει ουτε για format.Συνδεσα ακομα και ακομα εναν σκληρο και δεν ξερω τι φταιει τωα . ευχαριστω πολυ
dimpa16 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Ε6600: http://ark.intel.com...z-1066-MHz-FSB) E6700: http://ark.intel.com...z-1066-MHz-FSB) Οπως θα δεις και συ,εκει που λεει Lithography ειναι στα 65nm. Οι επεξεργαστες ειναι πανομοιοτυποι.
cabdik Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 συγνωμη, αλλα εξ'αρχης η προθεση-σκεψη-συλλογισμος ειναι εντελως λαθος..!! και οι 2 επεξεργαστες ειναι ακριβως ιδιοι, με μονη διαφορα τον χρονισμο τους, οπως βλεπεις και στα 2 λινκς που παραθετει και ο dimpa16 απο πανω. αρα, ποιος ο σκοπος της αλλαγης?
ninos30 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Παιδια υπάρχει και αυτός ο e6700 στα 45nm (και όχι 32), βασισμένος στον Wolfdale, χρονισμένος πολύ πιο ψηλά από τον παλιότερο (3.2 vs 2.66): http://ark.intel.com...0-GHz-1066-FSB). Βγήκε 4 χρόνια μετά τον άλλο (με το launch των SB). Έχει μίσή cache όμως (2vs4). Τώρα γιατί αυτό με την Intel να δίνει ίδια ονόματα σε επεξεργαστές εντελώς διαφορετικούς, ποτέ δεν το κατάλαβα... Βέβαια τα πλήρη τους ονόματα διαφέρουν: Τον παλιό (αυτόν που λέτε εσείς) τον λέει "Core2Duo e6700", και τον νεότερο τον λέει "Pentium Duo e6700". Σύμφωνα με αυτό: http://www.asus.com/...uxeWiFiAP/#CPUS θέλει bios 1238 και πάνω για να τον δει η ΜΒ του Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2012 από ninos30 1
Shinigami91 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Αυτο για τον χρονισμο το ειχα δει και εγω , αλλα το ειχα παει για φτιαξιμο μετα απο ολα αυτα τα προβληματα και μου ειπε δεν λειτουργει γιατι πρεπει να βαλεις για τα 32nm αυτη ειναι η διαφορα μου ειπε και απο τοτε ναι μεν ανοιγει αλλα μετα το bios τιποτα ..
dimpa16 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Οπως και να`χει το πραμα,καλο θα ηταν για αρχη,να ξερουμε για ποιον επεξεργαστη ακριβως μιλαμε. Απο την λιστα συμβατοτητας της μητρικης,βλεπω οτι και οι δυο ειναι συμβατοι,με bios 1238,οπως λεει και ο ninos30.
Shinigami91 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Ο επεξεργαστης ειναι ο Ε6700 στα 3,20Ghz με FSB 1066MHZ τωρα για αν ειναι 32 ή οτιδηποτε αλλο δεν γραφει το κουτι
ninos30 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μπορείς λίγο να ξαναγράψεις πιο σωστά αυτά που λες στο πρώτο Post γιατί δεν πολυκαταλαβαίνω. Καταρχάς αφού δεν άνοιγε και με τον παλιό πως έκανες bios update? Σε ποιο σημείο κολάει? Σε boot των Windows ή σε εγκατάσταση νέα? Επίσης όταν λες επιλογή λογισμικού τι εννοείς? Το format που, πότε και πως προσπαθείς να το κάνεις? Το bios όταν ξεκινάει βλέπει σωστά τον επεξεργαστή? ΔΛΔ λέει Intel Pentium e6700 3.2GHz?
Shinigami91 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Λοιπον δεν εκανα με τον παλιο ο παλιος πια δεν κανει τιποτα δεν μου βγαζει εξοδο στην οθονη πλεον , ο καινουριος ξεκιναει και εκει που επιλεγω πιο λογισμικο θα ξεκινησει(επειδη εχω dual boot ,linux kαι windows 7) , επιλεγω και κολλαει εκει δεν προχωραει ,το ιδιο γινεται και αν θελω να κανω format εκει που φορτωνουν τα windows εκει σταματαει .τα biosτον εχουν αναγνορισει τι φταει και δεν προχωραει δεν ξερω ,ο καθηγητης μου λεει προβλημα μητρικης.
ninos30 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Φίλε μου για να μπορέσω να σε βοηθήσω όσο μπορώ, πρέπει να σε καταλαβαίνω. Και με τον τρόπο που γράφεις χωρίς τελείες δυσκολεύομαι. Οπότε, όταν θέλεις να πεις κάτι νέο να αλλάζεις γραμμή. Ξαναρωτάω λοιπόν: 1. Bios update πως έκανες? Αφού είπες στο πρώτο Post με κανέναν επεξεργαστή δεν ξεκινούσε, και ξεκίνησε με τον καινούριο μετά από το Bios update 2. Έβαλες το 1238 από εδώ? http://www.asus.com/...iFiAP/#download 3. Κολλάει τόσο στα Windows, όσο και στα Linux? 4. Όταν λες για format, προσπαθείς να κάνεις νέα εγκατάσταση? Κι αν ΝΑΙ σε νέο δίσκο ή στον παλιό? 5. Μπορείς να μου πεις τι γράφει ακριβώς το BIOS όταν ξεκινάει για τον επεξεργαστή (για να σταματήσεις την εικόνα και να το διαβάσεις πατάς το pause/break) Μπορείς να βάλεις πάλι τον παλιό και να κάνεις ένα BIOS reset (ξέρεις τι είναι αυτό?)?
Shinigami91 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Λοιπον ειχα βαλει το 1238 bios update , αλλα το θεμα ειναι οτι εχω κανει και reset στο bios. Δυστυχως τωρα δεν μου κανει τιποτα .Δεν εχω καθολου εξοδο στην οθονη.
ninos30 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Συγνώμη φίλε μου εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Σε ρωτάω 5-6 πράγματα και μου απαντάς τα ίδια. Πρέπει να καταλάβω τι έχεις κάνει, τι έχει συμβεί μπας και βγάλουμε άκρη. Δυστυχώς μάγος δεν είμαι. Έχω καταλάβει ότι με τον έναν επεξεργαστή δεν κάνει ούτε post και με τον άλλον δεν κάνει boot. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι brickares την ΜB με λάθος BIOS αφού με τον έναν κάνει Post. Οπότε εγώ δεν πιστεύω ότι χάλασε όπως λέει ο "καθηγητής". Τεσπά, καλή συνέχεια και μακάρι να βγάλεις άκρη.
Shinigami91 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Καταρχην φιλε μου συγγνωμη για το θρασσος μου που δεν σου εδινα σημασια .Αφαιτερου στελνς απο αλλο υπολογιστη για να δω τι θα γινει.Οσο για το bios update το εκανα με flashaki μεσω οπου το ειχα κατεβασει απο αλλον.Επισησ κολλαει παντου δεν εχει σχεση το λειτουργικο ι αλλαγη σκληρου ι και αν εχει επανω . Ακομη για το i format εννοω οτι παγωνει οταν βγαινει το μηνυμα'' loading windows'' ,το ιδιο ισχυει και με live cd .Και πλεον δεν εχει καμια επαφη με οθονη και δεν ξερω τι κανει καν μονο απο τα a leds ξερω οτι δουλευει επειδη οπως ειπα πριν εκανα reset bios και σβηστηκαν ολα στο bios μπας και ξεκολλαγε . Και παλι συγγνωμη
dimpa16 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Οσο το πας και το χειροτερευεις...μου πεταξες τα ματια εξω με την γραματοσειρα που διαλεξες... Κάνεις Bios Update στην 1238 εκδοση.Ελπιζω να μην εγινε πατατιά εκει... Ποιον επεξεργαστη ειχες επανω στον υπολογιστη σου,οταν εκανες το Bios Update ? Τον Ε6600 ή τον Ε6700 ? Οταν λες οτι εκανες Bios Reset,με ποιον τροπο το εκανες ?
Shinigami91 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Οταν εκανα το bios update ειχα τον Ε6700.Bios reset το εκανα βγαζοντας την μπαταρια για 1 λεπτο και βραχυκυκλωσα τα jumperakia του bios (CMOS) για 1 λεπτο επισης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα