Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η γυναίκα μου ήθελε να δοκιμάσει για πρώτη φορά φακούς επαφής, κυρίως για τις εξόδους μας, όπου δεν θέλει να φοράει τα γυαλιά της.

Καθ'ότι οι φακοί δεν θα φοριούνται πολλές ώρες, ούτε καθημερινά, είπαμε να δοκιμάσουμε τους ημερήσιους.

Τα πρώτα 3-4 ζευγάρια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μιά χαρά.

Τις επόμενες φορές όμως, οι φακοί του ενός κουτιού κυριολεκτικά κομματιάστηκαν στο μάτι, αμέσως μετά ή κατα τη διάρκεια της εφαρμογής τους.

Ο πρώτος κόπηκε στα δύο στο δάχτυλο της γυναίκας μου. Είπαμε μήπως ήταν τυχαίο.

Ο επόμενος όμως που έβαλε, μετά από ελάχιστη ώρα έγινε κομματάκια μέσα στο μάτι της, τα οποία μας πήρε μιά ολόκληρη μέρα να τα βγάλουμε, μιάς και ορισμένα πήγαν πίσω από το μάτι. Ανοίξαμε την επόμενη μέρα λίγους ακόμα απλώς για να δούμε τη κατάστασή τους, και οι φακοί γίνονταν κομματάκια στο δάχτυλο.

Τί κάνουμε τώρα? Πάμε απλώς στον οπτικό για αντικατάσταση των φακών ή προχωράμε παραπέρα, με καταγγελία του προϊόντος? Δεν υπάρχει κίνδυνος βλάβης του ματιού από κομματιασμένο φακό?

Emails που έστειλα στην εταιρία, με περιγραφή του προβλήματος και αριθμό παρτίδας του κουτιού, έμειναν φυσικά αναπάντητα.

Δημοσ.

Μόλις πήρα τήλ τον οφθαλμίατρό μας και του είπα την ιστορία και τη μάρκα των φακών.

Παραξενεύτηκε με τη μάρκα τους, διότι λέει ότι είναι από τις καλές.

Κίνδυνος για το μάτι δεν υπάρχει σύμφωνα με αυτόν. Στη χειρότερη κάποιο κομματάκι να μείνει στο μάτι και να το βγάλει ο γιατρός (με το αζημίωτο φυσικά).

Με συμβούλευσε απλώς να αντικαταστήσω το κουτί στον οπτικό και να δούμε.

Πάντως σε ένα δυο ίντερνετς που έψαξα, βρήκα παρόμοιες περιπτώσεις (ελάχιστες όμως) με φακούς της ίδιας μάρκας.

Δημοσ.

Αν γράψω τη μάρκα, να δείς που τσούπ, θα πεταχτεί κάποιος αντιπρόσωπος από το υπερπέραν που θα φωνάζει για δυσφημίσεις προϊόντων.

Απλώς ήθελα να δώ αν τέτοιες καταστάσεις είναι συνηθισμένες από το κόσμο που φοράει συστηματικά φακούς επαφής.

Από όσους ρώτησα όμως μέχρι στιγμής, το να σου γίνεται ο φακός κομματάκια στο μάτι ή στο δάχτυλο δεν είναι κάτι το συνηθισμένο.

Όποιος θέλει παραπάνω λεπτομέρειες, ας μου κάνει ένα pm.

Δημοσ.

Αν γράψω τη μάρκα, να δείς που τσούπ, θα πεταχτεί κάποιος αντιπρόσωπος από το υπερπέραν που θα φωνάζει για δυσφημίσεις προϊόντων.

Απλώς ήθελα να δώ αν τέτοιες καταστάσεις είναι συνηθισμένες από το κόσμο που φοράει συστηματικά φακούς επαφής.

Από όσους ρώτησα όμως μέχρι στιγμής, το να σου γίνεται ο φακός κομματάκια στο μάτι ή στο δάχτυλο δεν είναι κάτι το συνηθισμένο.

Όποιος θέλει παραπάνω λεπτομέρειες, ας μου κάνει ένα pm.

δεν ειναι σωστη λογικη αυτη...

επρεπε να το ειχες πει ηδη για να μην παθει ζημια ο υπολοιπος κοσμος...

Δημοσ.

Μια αφελής ερώτηση, δεν πιστεύω να είχαν στεγνώσει? (έστω και λίγο) Γιατί τότε είναι φυσιολογικό να κομματιάζονται.

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ ημερήσιους φακούς (της Bausch & Lomb) χρόνια τώρα και δεν μου έχει συμβεί ποτέ αυτό που λες. Γενικά οι ημερήσιοι φακοί είναι πολύ πιο λεπτοί από τους μηνιαίους και έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό.

Μάλλον έχεις πέσει σε ελαττωματική παρτίδα.

Δημοσ.

Τι να πω... Κρίμα πάλι καλά που ήταν μέχρι εκεί το πρόβλημα σου. Επίσης συμφωνώ και εγώ με το να πεις τη μάρκα τους για να ξέρουν και οι υπόλοιποι που φοράνε ημερήσιους...

Δημοσ.

προσοχή στις ημερομηνίες λήξης, και να ελέγχετε την κατάσταση της συσκευασίας όταν την παίρνετε (γενικά σε όλα τα ευαίσθητα, όχι μόνο στα φάρμακα - παραφαρμακευτικά).

με οποιοδήποτε σημάδι κακομεταχείρισης-ταλαιπωρίας-ξεθωριάσματος- αλλοίωσης χρωμάτων , επιστροφή και αντικατάσταση..

αν κάποιος μαλάκας είχε αφήσει το κουτί στον ήλιο σε καμιά μεταφόρτωση (αν και αυτά νομίζω πρέπει να μεταφέρονται σε ψυγεία),

και ζεστάθηκαν και στέγνωσαν έστω και λίγο οι φακοί, δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο..

Τώρα αν όντως υπάρχει πρόβλημα, θα έπρεπε να στείλεις δείγμα και στον ΕΟΦ να το τσεκάρει..

Δημοσ.

Βασικά επικοινώνησα με το υπουργείο υγείας, που με παρέπεμψε στο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο οποίος με παρέπεμψε στο κατάστημα από το οποίο τους αγόρασα.

Στην Προστασία καταναλωτή δεν απάντησε κανένας.

Όλα αυτά στην Κύπρο παιδιά.

Όπως είπα, έχω στείλει email στην εταιρία, όχι στον αντιπρόσωπο, με ακριβή περιγραφή προβλήματος, αριθμό παρτίδας κουτιού και δεν έχω λάβει απάντηση.

Το email το έστειλα πρίν από λίγες μέρες. Έπρεπε να είχαν απαντήσει μέχρι τώρα.

Βασικά κανένας δεν έδειξε να ενδιαφέρεται.

Όπως είπα, επικοινώνησα και με τον οφθαλμίατρό μας, ο οποίος είπε ότι η μάρκα είναι γνωστή και καλή, να μήν ανησυχώ για κίνδυνο στο μάτι, και να πάω το κουτί πίσω στο κατάστημα οπτικών για αντικατάσταση.

Δημοσ.

Όχι, βασικά από ότι έχω καταλάβει μέχρι στιγμής, οι φακοί συμπεριφέρονταν σαν να μήν ήταν σε υγρό και αφυδατώθηκαν.

Αύριο θα κάνουμε αντικατάσταση και βλέπουμε.

Δημοσ.

Πάντως παιδιά μην συγκρίνεται την περίπτωση του panther με τους ημερήσιους και τους μηνιαίους σας, γιατί όπως λέτε είναι πολύ πιο λεπτοί οι ημερήσιοι.

Στους μηνιαίους όταν σας λήξει μετά από 1 μήνα, αφήστε τον έξω για 12 ώρες, και μετά διπλώστε τον και παίξτε γενικότερα, δεν θα πάθει τίποτα. Αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να ισχύει και για τους ημερήσιους αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...