arxaggelos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Παιδιά γνωρίζετε αν τελικά το ζητάνε υποχρεωτικά και για τις μισθώσεις; Υπάρχει περίπτωση να μην δέχεται το συμβόλαιο η εφορία χωρίς αυτό; Κάτι τέτοιο άκουσα. Υποτίθεται ότι έγινε υποχρεωτικό από τον Γενάρη, αλλά είδα ότι κάποιοι φορείς ζήτησαν αναβολή.
Doug21 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 πες μας τι ακριβως ειναι αυτο να σου πουμε εμεις που δεν ξερουμε τι ειναι! εγω νοικιασα σπιτι τον μαρτιο και κατι τετοιο δεν ειδα
cyber_katsarida Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 είχα πάει στην εφορία αρχές Αυγούστου και μπροστά από μένα ήταν μια γυναίκα που ήθελε να δώσει το μισθωτήριο. δε το δέχτηκαν και ζήτησαν το πιστοποιητικό. αν άκουσα καλά από 50τμ το ζητάνε αλλά δεν είμαι σίγουρος γι αυτό οπότε δύσκολα τα πράγματα
Doug21 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 μολις ρωτησα, και δευτερη περιπτωση ατομου που μισθωσε πριν κατι μηνες και δε το ζητησαν κατι τετοιο
arxaggelos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Απ ότι ξέρω ως τώρα, ισχύει από Ιανουάριο, και άρχισαν να το ζητάνε κάπου τον Απρίλη, όποτε αν κάποιος μίσθωσε πιο πριν είναι λογικό να μην το προσκόμισε. Οι κανονισμοί λένε ότι ισχύει από 50τμ και πάνω αν θυμάμαι καλά, και έχει ταρίφα 1,5€/τμ, με ελάχιστο τα 150€. Απλά είδα ότι κάποιοι φορείς ζήτησαν αναβολή του μέτρου (τουλάχιστον για τις μισθώσεις) αλλά δεν ξέρω τι έγινε τελικά. Αν μου λέτε ότι το ζητάνε στις εφορίες, τότε μάλλον τους έγραψαν.
kanesaxo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Ετσι ακριβώς, το ΠΕΑ απαιτείται για πάνω απο 50τ.μ. Επίσης απαιτείται πέρα απ'τις μισθώσεις και όποια συμβολαιογραφική πράξη. Μεταβίβαση πχ του διαμερίσματος, σπιτιού. (για το τελευταίο διατηρώ μια επιφύλαξη). Καλό είναι όμως, μιας και ισχύει για 10 χρόνια, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για το "εξοικονομώ" για επόμενη μίσθωση, πωληση κτλ.
arxaggelos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Καλό είναι όμως Έχεις δίκιο, είναι καταπληκτικό. Κι έλεγα ρε γαμώτο πού να επενδύσω εκείνα τα 180€ που έχω στην άκρη. Ευτυχώς έτυχε αυτό και ηρέμησα.
kanesaxo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Ξερεις ομως τι είναι πιο καλό; Να πληρώνεις το συμβολαιογράφο τα χιλιάρικα αέρα όταν συντάσσεις συμβόλαιο για να το πουλήσεις ή τους δικηγόρους που κάνουν παράσταση 2 Χ 250ε. Αυτό ειναι το καλό. Αλλά εκεί δε μιλάει κανείς... Τεσπα.
arxaggelos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Μην ανησυχείς, κι εκείνα τα δίνω με μεγάλη... χαρά. Απλά για καλή μου τύχη δεν έτυχε ακόμη να εμπλακώ σε πώληση. Στους δικηγόρους τα έχω ιδιαιτέρως μαζεμένα. Αλλά πρέπει να παραδεχθείς ότι, ειδικά αυτήν την εποχή, πιο άκυρο και «τσόντα» έξοδο δεν θα μπορούσαν να είχαν επιβάλλει.
kanesaxo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δεν έχεις άδικο, το ταϊμινγκ ήτο λάθος, αλλά έπρεπε να δημιουργηθεί εδώ και καιρό. Απλώς επιταχύνθηκε για ευρωπαϊκούς λόγους. Εξ'ού ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, επιδότηση εξοικονομώ κτλ. Το θετικό ειναι πως είναι για μία φορά τη δεκαετία.
kfyros Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Ξερεις ομως τι είναι πιο καλό; Να πληρώνεις το συμβολαιογράφο τα χιλιάρικα αέρα όταν συντάσσεις συμβόλαιο για να το πουλήσεις ή τους δικηγόρους που κάνουν παράσταση 2 Χ 250ε. Αυτό ειναι το καλό. Αλλά εκεί δε μιλάει κανείς... Τεσπα. και αφού έχεις πληρώσει τα κέρατα σου σε ένα σωρό μαλάκες που υποτίθεται ότι έλεγξαν τα συμβόλαια, να σου βγαίνει και πρόβλημα στο ακίνητο και να τρέχεις και να μη φτάνεις !!! Δεν έχεις άδικο, το ταϊμινγκ ήτο λάθος, αλλά έπρεπε να δημιουργηθεί εδώ και καιρό. Απλώς επιταχύνθηκε για ευρωπαϊκούς λόγους. Εξ'ού ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, επιδότηση εξοικονομώ κτλ. Το θετικό ειναι πως είναι για μία φορά τη δεκαετία. "ενεργειακό πιστοποιητικό" σα να λέμε "και τα αρχ..... μας κουνιούνται και χορεύουν λαμπάντα" δηλαδή Όλα τα προ δεκαετίας 80 κτίσματα είναι στις τελευταίες 2 κατηγορίες (χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν είναι στη Ζ ή στη Θ ή δεν ξέρω σε ποια από τις τελευταίες), από 1980-2000 είναι ξέρω γω στη Δ-Ε, και τα πιο καινούργια Α-Γ... Τα λένε και οι ίδιοι οι μηχανικοί, τι να λέμε τώρα ; a priori έπρεπε να κατηγοριοποιηθούν τα νόμιμα ακίνητα με βάση τη χρονολογία κατασκευής τους και τον ισχύοντα τότε πολεοδομικό κανονισμό που έγιναν οι μελέτες και η κατασκευή, και όποιος θέλει και μόνο να ζητάει τέτοιο πιστοποιητικό για να δείξει ότι έχει κάνει επισκευές - κατασκευές που ανεβάζουν κατηγορία το ακίνητο.. Και επίσης να ισχύσει υποχρεωτικά σε αυθαίρετα και πιο περίπλοκες περιπτώσεις (πχ. βιομηχανικές κατασκευές) αλλιώς να τους κόβουν το ρεύμα και το φυσικό αέριο.. Η Ελλάδα έχει στο μεγαλύτερο μέρος της εύκρατο κλίμα, οπότε το κόστος ενεργειακής αναβάθμισης δεν αποσβένεται ποτέ σε σχέση με την όποια οικονομία θα κάνει στα κόστη θέρμανσης και ζεστού νερού (γιατί περί αυτού πρόκειται).. Τα 50 χιλιάρικα που χρειάζονται στην ξεφτίλα για να ανεβάσεις κατηγορίες ένα παλαιό κτίσμα (κουφώματα και μόνωση), θα τα αποσβέσεις σε 50 χρόνια αν γλυτώνεις 1 χιλιάρικο το χρόνο (μυθικό ποσό, δεν υπάρχει περίπτωση) , δηλαδή παπαριές καμαρωτές. Αντί να χαρατσώνουν τον κοσμάκη για να έχει δουλειά το καρτέλ των μηχανικών (ενεργειακούς επιθεωρητές τους βάφτισαν), ας τον άφηναν να τα δώσει αυτά τα λεφτά σε οικονομικούς λαμπτήρες-ηλιακούς θερμοσίφωνες κλπ., πολύ περισσότερο τόπο θα πιάνανε..
greekparot Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Νοικιασα κ´ εγω σπιτι πριν 1,5 μήνα κ´ η ιδιοκτήτρια φώναξε μηχανικό για να βγάλει το πιστοποιητικο. Δεν θεωρούσε αλλιώς η εφορια το συμβόλαιο. Sent from my iPhone using Insomnia
Doug21 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Νοικιασα κ´ εγω σπιτι πριν 1,5 μήνα κ´ η ιδιοκτήτρια φώναξε μηχανικό για να βγάλει το πιστοποιητικο. Δεν θεωρούσε αλλιώς η εφορια το συμβόλαιο. Sent from my iPhone using Insomnia οποτε εμεις/αυτη τη γλυτωσαμε για 1-2 μηνες.... ποσο κοστιζει ολο αυτο στην ιδιοκτητρια?
marmagia Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δε καταλαβαίνω τον λόγο Ύπαρξης του μέτρου εκτός απο το να πάρουν κανένα ευρω και ο μηχανικοί. Γιατι Όταβ παει ο ενοικίαστης βα δει το Σπιτι δε βλέπει τι νοικιάζει; Χρειάζεται ενεργειακο πιστοποιητικό; Πάντως νομίζω ότι μπορει κάποιος να κάνει συμβόλαιο χωρίς αυτο ΑΛΛΑ δε μπορει βα το καταθέσει στην εφορία και κατ´επεκταση να κινηθεί νομικά σε περίπτωση που δε πληρώνει ο ενοικιαστης. Βέβαια δε ξέρω αν πραγματι είναι έτσι όντως τα πράγματα Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα