kfyros Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Θα μας δανείζουν μέχρι να μην έχει μείνει τίποτα να πάρουν. Μετα θα ξεκινήσει η πραγματική καταστροφή...γιατί για την ώρα θεωρώ πως είμαστε στον highway to hell. Το doom είναι κοντά μεν αλλά ακόμα δεν τον έχουμε φτάσει.... Θυμάμαι δε γνωστό λιπόσαρκο πολιτικό να λέει προ διετίας πως αυτά είναι τα τελευταία μέτρα .....και αντί οι δικαστικές αρχές να τον κλείσουν σε κανένα μπουντρούμι τον αφήνουν να σουλατσαρει στην βουλή. Η ψευτιά και η παραπλάνηση του εκλογικού σώματος ποτέ θα γίνει ποινικό αδίκημα; Sent from my New iPad using Insomnia είναι, λέγεται διασπορά ψευδών ειδήσεων . Ένα πολύ καλό σχετικό κείμενο, εδώ : http://yannaras.gr/2012/08/%CE%B7-%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CF%87%CF%89%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7/
panos2171 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 ναι οντως , ισπανια , ιταλια , πορτογαλια , ιρλανδια...αλλα οποια σκασει πρωτη , θα χει την ρετσινια οτι αυτη τα σκισε ολα και τα πηρε στο λαιμο της. Για αυτο ολες οι χωρες το τραβανε απο τα αυτια...μεχρι εκει που δεν παιρνει..για να μην ειναι οι πρωτες που θα φουνταρουν απο το Σουλι. Οι μεγαλες οικονομιες (βλ. Γερμανια , Γαλλια , κλπ) οπως και η Αμερικη , αν και χρωστανε εχουν βαρια βιομηχανια απο πισω και κουτσα στραβα την παλευουν. Επισης σκεφτειτε και το αλλο.Εβλεπα ενα ντοκιμαντερ τι συναντησεις "οικονομικων παραγοντων" παιχτηκαν οταν πηρε την κατηφορα η λιμαν μπροδερς. Αυτο που παλευαν αυτοι εκει ηταν να σωσουν τις υπολοιπες αμερικανικες τραπεζες ωστε να σταματησουν το ενδεχομενο ντομινο που θα δημιουργουσε το μπαμ της λιμαν. Αρα ποιος μας λεει εμας οτι δεν θα θυσιασουν 1-2 χωρες με αδυναμες οικονομιες ΑΦΟΥ εξασφαλισουν τις οικονομιες των υπολοιπων..ετσι ωστε να γλυτωσουν το ντομινο.... Θα το χαν ήδη κάνει. Αυτά που δίνουν σε μας θα τα δίναν αλλού πετώντας μας έξω εξ αρχής. Επίσης η Ιταλία έχει βιομηχανία και θα μπορούσε να ορθοποδήσει (υποθετικά). Προς το παρών δεν θέλουν κατάρρευση του € γιατί θα πάρει κεφάλι η Αμερική, αυτό δεν θέλουν οι ισχυροί (πχ Γερμανία), θέλουν να εκμεταλλευτούν την κρίση που ξεκίνησε από κει και να έχουν τον πρώτο λόγο.
kfyros Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Και αυτο συνεβη επειδη ηταν τοσο μεγαλη η αξιοπιστια της Γερμανικης οικονομιας που οι δανειστες κατουρηθηκαν απο την χαρα τους που της δανεισαν. ναι αλλα γιατι να τους δανεισουν αν δεν προκειται να βγαλουν κερδος οι δανειστες; και γιατι να δανεισουν σε μια χωρα με μεγαλο τοκο, αν ξερουν οτι η χωρα θα χρεοκοπησει; τα παρκαρισμένα λεφτά φορολογούνται αν δεν επενδυθούν σε κάποιο χρονικό διάστημα γιατί θεωρούνται εισόδημα και όχι επενδυτικό κεφάλαιο.. κάτι σαν τα απούλητα σπίτια ενός κατασκευαστή που δεν πληρώνουν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας κλπ. επίσης πολλές από αυτές τις αγορές ομολόγων είναι γιάννης κερνάει (bundesbank), γιάννης πίνει (γερμανικό κράτος που εκδίδει τα ομόλογα).. αυτό επειδή έχουν τεράστια ρευστότητα και καταθέσεις στις τράπεζες τους.
mphxths Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Και βγηκε και ο ομπαμα και ειπε "δεν θελει εξοδο της ελλαδας απο το ευρω ΠΡΙΝ τις εκλογες στην Αμερικη" φαντασου...δηλ...μετα τις εκλογες..καντε ο,τι θελετε με την Ελλαδα..χεστηκε... Το θεμα δεν ειναι τι παιχνιδια παιζονται ..το θεμα ειναι τι κανουμε εμεις...και εμεις με τα βλακομουτρα που μας κυβερνανε δεν βλεπω να την βγαζουμε καθαρη. Δεν με ενδιαφερει ποσες χωρες θα πανε στο διαολο αν εγω ηδη ψαχνω τους καδους για φαι.
chill Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Διασπορά ψευδών ειδήσεων....μάλιστα. Ας ενημερώσει κάποιος τις δικαστικές αρχές επι τούτου γιατι νομίζω πως το μόνο που ξέρουν είναι να βαφτίζουν ως ανήλικους εγκληματίες λαθρομετανάστες χειριστού είδους για να πέφτουν στα μαλακά... Η Αμερική λέει "μην καταρρεύσει η Ελλάδα μέχρι τις προεδρικές μας εκλογές"....εμένα αυτο μου λέει πολλά. Sent from my New iPad using Insomnia
aghsilaos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Μνημονιακος μου ακουγεσαι Δεν είμαι μνημονιακός και δεν ξέρω που το είδες. Κάποιος που απεύχεται το σενάριο να υπογραφούν άλλα μνημόνια για τη σύναψη τοκογλυφικών δανείων, σίγουρα δε λέγεται μνημονιακός οι εκδοσεις εντοκων γραμματιων δεν ειναι η λυση...εκδιδει εντοκα γραμματια των 100δρχ και τα πληρωνεις σε 3 ,6 12 μηνες 120δρχ. Που το βλεπεις το ωραιο ? Το "καλό" είναι ότι δε θα υπάρχει η απαίτηση για τη λήψη σκληρών και εξοντωτικών μέτρων, όπως μας επιβάλλει και μας δεσμεύει τώρα η τρόικα. Συγκριτικά το έθεσα, όχι απόλυτα. Για ποσο ακομα θα μας δανειζουν ?Μεχρι να αρχισουμε να πουλαμε νησια και γη γενικοτερα..μεχρι να αρχισουμε να βγαζουμε πετρελαιο και να μας το παρουν κοψοχρονια..μεχρι να θες διαβατηριο για να πας διακοπες στην Μυκονο. Κοίτα, εφόσον θα κηρύξουμε πτώχευση και κατά συνέπεια δε θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, το προφανές είναι ότι μόνο κερδισμένοι δε θα βγούνε. Το αντίθετο μάλιστα. Τέλος πάντων, ειλικρινά δεν είχα κανένα σκοπό να μπλέξω σε πολιτική αντιπαράθεση. Απλά μια απορία έθεσα, η οποία κιόλας δεν απαντήθηκε συγκεκριμένα, παρά μόνο με θεωρητικές και ρητορικές σοφιστείες. Εγώ ήθελα να ξέρω αν διευκρινίστηκε τι θα γίνει με τις υπόλοιπες 7 δόσεις της πρώτης δανειακής σύμβασης. Η οικονομική ανάλυση δε με ενδιαφέρει.
mphxths Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δεν υπαρχει περιπτωση να σου πουν οτι θα παρουμε τις επομενες δοσεις..απο τωρα.. γιατι δοση = νεα μετρα..και σιγουρα δεν θελουν να σε τσιτωσουν απο τωρα. Αρα δεν μπορουμε να απαντησουμε σε κατι με βεβαιοτητα .Μονο με "οικονομικη αναλυση" οπως λες..μπορουμε να εικασουμε τι θα γινει στο μελλον.Κρινοντας και απο το παρελθον. Οσο για τα εντοκα γραμματια..οταν εκδιδεις γραμματια ενω εχεις ελλειμα..που θα βρεις λεφτα να τα πληρωσεις??Δεν νομιζω οτι τα λεφτα των γραμματιων τα κραταμε στην ακρη και τα ξαναδινουμε οταν ειναι να πληρωθει το γραμματιο.Καπου ξοδευονται. Αρα τα γραμματια παλι σε οδηγουν σε δανεισμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα