bluesattack Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Εχουμε ενα δωματιο στο οποιο θελουμε να βαλουμε τηλεφωνικη πριζα και πριζα κεραιας τηλεορασης .Ποσο ευκολο ειναι , ποσο σκαψιμο και φασαρια (για ενα μαστορα ) ειναι το ολο εγχειρημα και ποσο θα κοστιζε ? Ευχαριστω
zaccki Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δε νομιζω οτι η λυση του να τα περασεις μεσα απο τον τοιχο ειναι συμφερουσα και εφικτη. Εχει και πολυ σκαψιμο και πολυ φασαρια (βαψιμο μετα,σημαδια που θα φαινονται απο το σκαψιμο) κτλ. Και πρεπει και ο μαστορας να ειναι γατονι για να κανει κατι τετοιο. Το καλυτερο και οικονομικοτερο ειναι να τραβηξεις εξωτερικη καλωδιωση και να καλυψεις τα καλωδια με καναλια καλωδιων. Κατι αντιστοιχο εχω κανει εγω με γραμμη τηλεφωνου. Τωρα αν παλι το δωματιο που θελεις να τραβηξεις τις πριζες ειναι τοιχο-τοιχο με το δωματιο απο το οποιο θα τις τραβηξεις,ισως ειναι απλοτερο να ανοιξεις μια τρυπα απο το ενα δωματιο στο αλλο και να περασεις τα 2 καλωδια.
kfyros Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 η πιο εύκολη λύση είναι με καναλάκι το οποίο θα καταλήγει σε πρίζες τοίχου ή καναλιού.. το θέμα είναι, από που θα ξεκινήσει το καλώδιο του τηλεφώνου και της κεραίας για να καταλήξει στο δωμάτιο.. Θα έλεγα κανένα 150άρι υλικά και εργασία.. Ανάλογα με το τι θα χρειαστεί. Πχ. αν θέλεις καλώδιο κεραίας από την ταράτσα, θα πάει πιο ακριβά.. Σημείωση : Σε εγκαταστάσεις με κεντρική κεραία , δεν πειράζουμε την υπάρχουσα καλωδίωση και τις πρίζες, γιατί οι πρίζες είναι ειδικού τύπου. Άλλες είναι διακλαδωτές και άλλες τερματικές, και αν αποσυνδέσουμε κάποια ή την αλλάξουμε με άλλου τύπου μπορεί να μην πιάνουμε σήμα σε άλλες πρίζες του σπιτιού ή να κόψουμε το σήμα σε άλλους ένοικους της πολυκατοικίας.. Αν ο τεχνικός δεν βγάζει άκρη θα πρέπει να απευθυνθείτε σε αυτόν που έχει εγκαταστήσει το σύστημα της κεντρικής κεραίας για την τοποθέτηση extra πριζών..
bluesattack Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Ανάλογα με το τι θα χρειαστεί. Πχ. αν θέλεις καλώδιο κεραίας από την ταράτσα, θα πάει πιο ακριβά.. Δεν εχω ιδεα τι θα χρειαστει.Ψαχνει ενας συγγενης μου να νοικιασει,κοιταει λογω κοστους και μερικα πιο παλια σπιτια , τα οποια ομως πασχουν στην καλωδιωση.Απλα , και πριν απευθυνθουμε σε καποιο μαστορα , μαζευω πληροφοριες , να ξερω το χειροτερο σεναριο. Ευχαριστω ολους
kfyros Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 αν χρειαστείς και κεραία , φυσικά ανεβαίνει το κασέρι.. Νομίζω 60-70 ευρώ κάνουν οι εξωτερικές.. βέβαια συχνά θα κάνεις τη δουλειά σου και με μια εσωτερική κεραία με ενισχυτή, χωρίς κανάλια και ιστορίες. Όσο για το τηλέφωνο, ας βάλει ένα ασύρματο σε ένα σημείο του σπιτιού, δε χρειάζεται να έχει κάθε δωμάτιο το δικό του. Πολλά ασύρματα είναι με δύο συσκευές και μία βάση επικοινωνίας (για τη δεύτερη συσκευή δίνουν απλά μια βάση φόρτισης), οπότε δεν χρειάζεται καλώδια.. Στο σπίτι έχω ένα ασύρματο με συνδεδεμένη τη βάση σε μια πρίζα, με 2 συσκευές .. Τέλος για το internet , ο router μπαίνει μόνο στην κεντρική πρίζα, και με τον διακλαδωτή που δίνουν μπαίνει και τηλέφωνο στην ίδια πρίζα, και μετά παίζει με wifi ή powerlines (lan με αντάπτορες μέσω των πριζών ρεύματος) άρα δεν χρειάζονται καλώδια
australis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Αναλογα με το σπιτι. Αν εχιε τυφλα σημεια μπορεις να γλιτωσεις τα καναλια , ακομα και να ριξεις χυμα τα καλωδια. Σε διαμερισμα του 1960 καλωδιωσα ολο το σπιτι παιρνοντας τα καλωδια μεσα απο τις εντοιχισμενες ντουλαπες κανοντας απλα προσεκτικη "εναποθεση". Στο σαλονι που δεν υπηρχαν ντουλαπια προτιμησα να μην περασω καλωδιο δικτυου - ουτως η αλλως δεν ηθελα να βαλω τηλεφωνο ή Η/Υ. Κεραια για τη τηλεοραση την περασα απο το μπαλκονι - ουτως η αλλως σε μπαλκονια παλλιων διαμερισματων στο κεντρο δεν ειναι να καθεται κανεις - οποτε οπτικα και πρακτικα δεν ενοχλουσε... Η ιστορια μου κοστισε (σε σημερινες αξιες) λιγοτερο απο 30€ (ειχα κεραια βεβαια)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα