Snolly Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 ξαναγεμισμενες καψουλες; μεχρι τη σελιδα 3-4 θα εχει παει το θρεντ στο αν σου επισκευαζουν τη μηχανη και αν μπορουν να καταλαβουν στο σερβις πως χρησιμοποιουσες ξαναγεμισμενες καψουλες.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 ξαναγεμισμενες καψουλες; μεχρι τη σελιδα 3-4 θα εχει παει το θρεντ στο αν σου επισκευαζουν τη μηχανη και αν μπορουν να καταλαβουν στο σερβις πως χρησιμοποιουσες ξαναγεμισμενες καψουλες. Σαν τα μελανια ενα πράγμα! Σοβαρα τωρα, αφου η σωστή πίεση δημιουργείται μεσα στην κάψουλα, με τις ξαναγεμισμενες (πέρα απο την ποιότητα του καφε) δεν θα έχεις απλα ...ζεστό νεράκι που περνάει μεσα απο τον καφε?
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Μην κάνεις την μαμακία και πάρεις επαναγεμισμένες κάψουλες!Εβαλε ο κολλητός και το αποτέλεσμα ήταν ένα νεροζούμι για το λόγο που αναφέρει ο billdanos(λόγω μη πίεσης στην κάψουλα).Προτίμησε τις αυθεντικές,γιατί με άλλες "απομιμήσεις" θα σπαταλήσεις χρήμα και πολλούς άχρηστους καφέδες μέχρι να βρεις αυτόν που σου ταιριάζει.Δοκιμές κάναμε πολλές,πίστεψέ με.
kakofonixx Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 μια καλη λυση που εφαρμοζω ειναι η εξης: καθαριζεις τον καφε και το αλουμινοχαρτο απο τις ηδη χρησιμοποιημενες καψουλες, τις γεμιζεις με τον καφε της αρεσκειας σου και τις ξανακλεινεις με ενα κομματι αλουμινοχαρτο! κατα την χρηση προσεχεις οι τρυπες στο πισω μερος της καψουλας να πεσουν στις ηδη ανοιγμενες e voila! αυτον τον καιρο πινω lavazza qualita oro! οσο για το κοστος... μια συσκευασια 250γρ (~€4,5) γεμισε ακριβως 38 καψουλες! do the math!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Ναι μόνο που δεν πίνεις espresso αλλά ...καφέ φίλτρου!
kakofonixx Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Ναι μόνο που δεν πίνεις espresso αλλά ...καφέ φίλτρου! λες ε? το εχεις δοκιμασει ή απλα υποθετεις?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 λες ε? το εχεις δοκιμασει ή απλα υποθετεις? Είναι απλή λογική. Δεν μπορείς να πετύχεις την ίδια πίεση στο εσωτερικό μιας κάψουλας που έχει ήδη ανοιχτεί και τυλιχτεί απλά με αλουμινόχαρτο! Προφανώς βγαίνει και πάλι καφές που πίνεται, αλλά αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχαν οι εσπρεσιέρες και θα βάζαμε απλά τον καφέ στις απλές φίλτρου.
ipduh Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 στην Ιταλία , στα σπίτια, τον espresso τον φτιάχνουν σε ένα ειδικό μπρικάκι των 10 ευρώ με καφέ καλής ποιότηταs κομμένο για espresso ... και είναι πολύ καλύτερος απ' τον nespresso ... μερικά μέρη στις ΗΠΑ , φυσικά η Ελλάδα , και αλλα μέρη πυκνοκατοικημένα με [ ] έχουν πήξει με τέτοιες μηχανές ...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 στην Ιταλία , στα σπίτια, τον espresso τον φτιάχνουν σε ένα ειδικό μπρικάκι των 10 ευρώμε καφέ καλής ποιότηταs κομμένο για espresso ... και είναι πολύ καλύτερος απ' τον nespresso ...μερικά μέρη στις ΗΠΑ , φυσικά η Ελλάδα , και αλλα μέρη πυκνοκατοικημένα με [ ]έχουν πήξει με τέτοιες μηχανές ...Το μπρικάκι αυτό δημιουργεί τη σωστή πίεση και ο καφές ανεβαίνει προς τα πάνω. Στην ουσία είναι χωρισμένο στα 2, απο κάτω μπαίνει το νερό, στη μέση υπάρχει μεταλλικό καπάκι με μικροσκοπικές τρύπες, απο πάνω ο καφές και πιο πάνω το δοχείο που γεμίζει με τον εσπρέσσο. Αν το σκεύος είναι ποιοτικό και σωστά φτιαγμένο φτιάχνει όντως σούπερ καφέ αλλά το μόνο πρόβλημα είναι πως μετά πρέπει να το καθαρίσεις... 1
Lucifer Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Είναι πολύ φθηνότερες οι εσπρεσιέρες με κάψουλες απ' τις κανονικές;
freedubus Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Το μπρικάκι αυτό δημιουργεί τη σωστή πίεση και ο καφές ανεβαίνει προς τα πάνω. Στην ουσία είναι χωρισμένο στα 2, απο κάτω μπαίνει το νερό, στη μέση υπάρχει μεταλλικό καπάκι με μικροσκοπικές τρύπες, απο πάνω ο καφές και πιο πάνω το δοχείο που γεμίζει με τον εσπρέσσο. Αν το σκεύος είναι ποιοτικό και σωστά φτιαγμένο φτιάχνει όντως σούπερ καφέ αλλά το μόνο πρόβλημα είναι πως μετά πρέπει να το καθαρίσεις... Τρίχες. Όσες φορές έχω πάει να φτιάξω καφέ με τέτοιο τα έχω κάνει σκατά. Πότε υποτίθεται οτι είναι έτοιμος ο καφές;
ipduh Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Το μπρικάκι αυτό δημιουργεί τη σωστή πίεση και ο καφές ανεβαίνει προς τα πάνω. Στην ουσία είναι χωρισμένο στα 2, απο κάτω μπαίνει το νερό, στη μέση υπάρχει μεταλλικό καπάκι με μικροσκοπικές τρύπες, απο πάνω ο καφές και πιο πάνω το δοχείο που γεμίζει με τον εσπρέσσο. Αν το σκεύος είναι ποιοτικό και σωστά φτιαγμένο φτιάχνει όντως σούπερ καφέ αλλά το μόνο πρόβλημα είναι πως μετά πρέπει να το καθαρίσεις... ευχαριστώ για την τεκμηρίωση - - δεν είναι δύσκολο στο καθάρισμα Είναι πολύ φθηνότερες οι εσπρεσιέρες με κάψουλες απ' τις κανονικές; αυτές με τις κάψουλες είναι πολύ ακριβότερες και μετά πρέπει να αγοράζεις και συγκεκριμένες κάψουλες. .... οι κάψουλες είναι κατα πολύ ακριβότερες απο τον καλό καφέ για espresso και περιέχουν και καφέ αμφιβολου ποιότητας ...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Είναι πολύ φθηνότερες οι εσπρεσιέρες με κάψουλες απ' τις κανονικές; Βασικά ειναι γιατί θα βρεις αρκετά διαφορετικά μοντέλα στα οποία αλλάζει η χωρητικότητα της δεξαμενής νερού, μπορει να εχουν και έξτρα εξάρτημα για αφρογαλα κλπ κλπ. Στην ουσία σαν λειτουργία ειναι απλουστερες απο τις αλλες, γιατι όλη η δουλεια γινεται μεσα στην κάψουλα. Οι καψουλες ομως σαφώς και ανεβάζουν το κόστος ανα μερίδα καφε εώς και χ2 απο το αν έπαιρνες χύμα καφε για παραδοσιακή εσπρεσιερα! Απο την αλλη ομως, για μενα ειναι πιο σημαντικό πως ξυπναω το πρωι και μεσα σε 30sec εχω έτοιμο καφε χωρις να ασχοληθώ μετα με το καθάρισμα της μηχανής. Δεν εχω nesspresso, εχω dolce gusto γιατι ήθελα και μερικα επιπλέον ροφήματα εκτος απο τον εσπρέσσο. Τρίχες. Όσες φορές έχω πάει να φτιάξω καφέ με τέτοιο τα έχω κάνει σκατά. Πότε υποτίθεται οτι είναι έτοιμος ο καφές; Οταν ο καφές ειναι έτοιμος βγαίνει απο πανω και γεμίζει το δοχείο.
Lucifer Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 αυτές με τις κάψουλες είναι πολύ ακριβότερες και μετά πρέπει να αγοράζεις και συγκεκριμένες κάψουλες. .... οι κάψουλες είναι κατα πολύ ακριβότερες απο τον καλό καφέ για espresso και περιέχουν και καφέ αμφιβολου ποιότητας ... Ακριβώς γι' αυτό υπέθετα πως είναι φθηνότερες από κανονική εσπρεσσιέρα. Νόμιζα δλδ πως θα δώσεις Χ ευρώ λιγότερα τα οποία θα τα φεσωθείς στον περιορισμό της κάψουλας. Αλλά εσύ μου λες πως είναι και ακριβότερες από τις κανονικές,ενώ ο billdanos λέει το αντίθετο, αυτό δλδ που νόμιζα κι εγώ: Βασικά ειναι γιατί θα βρεις αρκετά διαφορετικά μοντέλα στα οποία αλλάζει η χωρητικότητα της δεξαμενής νερού, μπορει να εχουν και έξτρα εξάρτημα για αφρογαλα κλπ κλπ. Στην ουσία σαν λειτουργία ειναι απλουστερες απο τις αλλες, γιατι όλη η δουλεια γινεται μεσα στην κάψουλα. Οι καψουλες ομως σαφώς και ανεβάζουν το κόστος ανα μερίδα καφε εώς και χ2 απο το αν έπαιρνες χύμα καφε για παραδοσιακή εσπρεσιερα! Απο την αλλη ομως, για μενα ειναι πιο σημαντικό πως ξυπναω το πρωι και μεσα σε 30sec εχω έτοιμο καφε χωρις να ασχοληθώ μετα με το καθάρισμα της μηχανής. Δεν εχω nesspresso, εχω dolce gusto γιατι ήθελα και μερικα επιπλέον ροφήματα εκτος απο τον εσπρέσσο. Η κοπέλα μου έχει dolce gusto. Ο intenso είναι χαριτωμένος, αλλά θέλω 2 κάψουλες για καπουτσίνο (κάλντο/φρέντο) ενώ με την ηρωική μου AEG έχω μόνιμα το φίλτρο 2πλης μερίδας. Άσε που δε μου αρέσει και τόσο ο καφές γευστικά, δεν έχω καταλάβει γιατί. Προφανώς για εσπρεσάκι στο πόδι και κάτι IceTea που είδα, βολεύει. Αλλά αν η διαφορά τιμής δεν είναι τόσο τραγική (ειδικά εφόσον οι κάψουλες σε χουφτοκωλιάζουν) νομίζω πως 1000 φορές κλασσική εσπρεσσιέρα (ηλεκτρική, όχι το μπρίκι).
freedubus Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Οταν ο καφές ειναι έτοιμος βγαίνει απο πανω και γεμίζει το δοχείο. Μα τότε τον βγάζω κι εγώ, και είναι πάντα καμένος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα