Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η φάση καφές χύμα και μύλος καφέ αξίζει; Πόσο πάνε οι 2οι; Τι πρέπει να γνωρίζει κανείς;

(Σαν δελτίο ειδήσεων για τα φορολογικά ρώτησα, αλλά πείτε, δεν έχω ιδέα)

Είδα μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του καφέ από τότε που πήρα μύλο. Άλλο να κόβεις μόνος σου κάθε πρωί και άλλο να έχεις κομμένο ξέρωγω από πότε. Το καλύτερο θα ήταν να πάρεις μύλο που να μπορείς να ρυθμίσεις το μέγεθος κοπής (χοντρό ή ψιλό δηλαδή). Οι καλύτεροι μύλοι είναι αυτοί που λειτουργούν όπως οι μύλοι για κιμά.

  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι καλύτεροι μύλοι είναι αυτοί που λειτουργούν όπως οι μύλοι για κιμά.

Ναι, οι λεγόμενοι και Burr Grinders. Οι κόκκοι του καφέ βγαίνουν ομοιόμορφα αλεσμένοι.

Αντίθετα, οι πιο φθηνοί μύλοι με λεπίδες αλέθουν ανομοιόμορφα.

 

Διάβαζα πριν από 15 μέρες ένα άρθρο που εξηγούσε γιατί πολλά πρωτοκλασσάτα εστιατόρια (με αστέρια michelin κλπ) προτιμούν Nespresso: γιατί μπορεί να μην είναι καλύτερες από μια παραδοσιακή εσπρεσσιέρα με έμπειρο χειριστή (barista) αλλά έχουν σταθερή ποιότητα.

 

Εγώ πάντως εδώ και αρκετό καιρό έχω βολευτεί με μια Aeropress.

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ειδα και αυτη http://i-home.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30795 δεν ξερω την εχει χρησιμοποιήσει κανεις;;

 

Έχω πάρει καιρό από το καλοκαίρι την κάψουλα από το i-home.gr και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Χρησιμοποιώντας στην αρχή τον illy απο το supermarket ο καφες έβγαινε σταγόνα σταγόνα γιατί ήταν πολύ λεπτοκομμένος αλλά δοκιμάζοντας άλλους καφέδες όπως τον lavazza ο καφες ήταν ικανοποιητικός με καλό καιμάκι. 

 

Όμως μετά από πολλές δοκιμές με χύμα καφέ από διάφορα καφεκοπτεία "κόλλησα" με τον casi ciello απο starbucks (στον μύλο του starbucks τον κόβω στην ρύθμιση ανάμεσα 4 με 4,5) και επιτέλους βρήκα τον καφέ μου! Το καιμάκι είναι πλούσιο και η φυσική γεύση με νότες κακαό και λεμόνι φανταστική. Για πιο δυνατό χαρμάνι έχω πάρει και τον italian roast (πάλι στο 4-4,5) αλλά πιστεύω οτι βρήκα επιτέλους τον καφέ που μου ταιριάζει προς το παρόν. Επίσης όταν παίρνω φρεσκοκομμένο καφέ από λουμίδη ή coffeeway τον κόβω γύρω στο 3 και ο καφές βγαίνει μια χαρά.

 

Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα είμαι ικανοποιημένος με αυτό το σύστημα με την κάψουλα ή αν στο μέλλον θα θελήσω να δοκιμάσω και μια απλή μηχανή και έναν ξεχωριστό μύλο αλλά προς το παρόν με τα οικονομικά μου δεδομένα και έχοντας ήδη μια μηχανή nespresso στην άκρη καθώς δεν χρησιμοποιούσα πια κάψουλες nespresso λόγω κόστους η λύση της επαναγεμιζόμενης κάψουλας μου ταίριαξε απολύτως.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...