Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Από μικρός είχα και έχω τρέλα με την κουζίνα μ'αρέσει να ασχολούμαι και γενικά αντέχω την πίεση σε μια τέτοια δουλειά ..μόλις τελείωσα το σχολείο και δεν έχω ακομα ιδέα πως να ξεκινήσω .. Σχολές κλπ δηλαδή. .τελείωνω στρατό τώρα και αρχίΖω να μαζεύω ιδέες για το πως να ξεκινήσω βασικά στάδια .. Όλοι μου λένε για προεργασία κλπ αλλά γνωστές με σπρώχνουν να μπω σε μια καλή σχολή για να ξεκινήσω βασικά πράγματα , πρακτική μέσο σχολής και επαγγ. Αποκατάσταση μέσω χαρτιών ...

Κανένας σεφ κλπ να με βοηθήσει κάπως ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ..

Δημοσ.

Υπαρχει ο toufas που κανει ποστ σε καθε τοπικ, μονο που αυτο εδω του διέφυγε. Γενικα μαγειρεύει τελεια (παω στοίχημα οτι δεν τρώγονται τα πιατα του) και ειναι πολυ καλο παιδι (ολοι θελουν να τον σφαξουν) !

  • Like 1
Δημοσ.

H σχολή θα σου προσφέρει καποιες θεωρητικες γνωσεις και καποια ελαχιστη εμπειρια σε μια δυο τρεις τεχνικες...Λιγη Γαλλικη ορολογια λιγη Αγγλικη , μια θεωρητικη μικρη γνωση απο υγιεινή τροφιμων ... Η μαγειρικη και η ζαχαροπλαστικη μαθαινονται (οπως και αλλα τεχνικα επαγγελματα υποθετω) στο πάγκο δουλεύοντας ! Θα βγεις απ τη σχολή και θα ναι σαν να τελειωσες τον Ε.Σ. και να σε πανε κάπου μάχιμα δλδ ελαχιστη σχεση...Το μονο καλο ειναι οτι μπορει ας πουμε να σου βρει μια πρακτικη εργασια τα καλοκαιρια η σχολη ... Αν εχεις τη δυνατοτητα ξεκινα μονος σου οπου βρεις ως βοηθος μαγειρα ,εξαλλου και τελειωνοντας τη σχολη παλι βοηθος μαγειρα θα εισαι... Εαν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα , συνδυασε τη δουλεια με καποια βιβλια περι υγιεινης τροφιμων και τετοια και ισως καποια γαλλικα...¨ή αν εχεις τη δυνατοτητα να μπεις σε μια σχολη του ΟΑΕΔ και παραλληλα να δουλευεις καπου μαγειρας δε θα ταν κακο! Παντως μη βασιστεις στη σχολη....!

Δημοσ.

Στην Ελλάδα η μαγειρική όπως και πολλά άλλα επαγγέλματα (τα περισσότερα δλδ) έχει ΠΕΘΑΝΕΙ. Οι εργοδότες ζητάν να κάνεις τα πάντα με το ελάχιστο δυνατόν κόστος. Δεν θέλω να πτοηθείς απλά σου λέω πως έχει η κατάσταση, ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης βρε παιδάκι μου.

 

 

 

Τώρα, όσον αφορά τη σχολή, εγώ τελείωσα τις ΣΤΕ (Σχολές τουριστικής εκπαίδευσης), πλέον ΟΤΕΚ που στην ουσία τις έχουν για κλείσιμο το οποίο οδηγεί σε ΠΟΛΛΕΣ ιδιωτικές (le monde, δελτα, ξυνή, chef d'hoeuvre κλπ). Αν θυμάμαι καλά είναι κανένα 3000 το χρόνο, ΔΕΝ ξέρω τι σου προσφέρουν από θεωρητικές κλπ γνώσεις. Θα κάνεις και 1-2 πρακτικές σαν μαθητής και μετά "είσαι μόνος σου". ΦΥΣΙΚΑ έχει άπειρες προοπτικές η δουλειά. η συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο γιατί πρέπει να ψοφήσω στον ύπνο, μόλις σχόλασα και δουλεύω σε 5 ωρες :P :devil:

Δημοσ.

Υπαρχει ο toufas που κανει ποστ σε καθε τοπικ, μονο που αυτο εδω του διέφυγε. Γενικα μαγειρεύει τελεια (παω στοίχημα οτι δεν τρώγονται τα πιατα του) και ειναι πολυ καλο παιδι (ολοι θελουν να τον σφαξουν) !

 

 

Επειδή έχω φάει από την κοινοπραξία Λούσιφερ-Τουφας- και άλλος ένας χρήστης που μου διαφεύγει το όνομα του, σου λέω ότι μια χαρά τρώγονται τα φαγητά του, τα πιάτα δεν ξέρω, του λούσιφερ ήταν και θα ήταν αγένεια να φάω τις πορσελάνες.;ρ

Δημοσ.

συγνωμη , με 0 εμπειρια και χωρις κονε πως θα ξεκινησω εστω βασικα για μια αρχη?

αυτο ψαχνω...η σχολη τουλαχιστον σε κανει μια δυο πρακτικες και αν εισαι καλος και ασχολεισε σε σπρωχνει προς το τελος

απο οσο γνωριζω..

Δημοσ.

Φιλε ακου (διαβασε) τα πραγματα ειναι απλα. Αν θελεις να δωσεις λεφτα τοτε μια σχολη θα σου μαθει τα βασικα. Απο εκει και περα θες πολυ διαβασμα (αγοραζεις βιβλια απο το amazon περι γευσεων, food mixology, molecular gastronomy, food chemistry, food & wine pairing etc). Παραλληλα κοιτας τι ειδους σεφ θες να γινεις. Pastry? Poultry etc. Ξαναματα παραλληλα κοιτας να βρεις δουλεια σε καποιο μεγαλο ξενοδοχειο που θα σου δινουν διαρκη εκπαιδευση (HACCP etc) και δυνατοτητες προαγωγης (Commis 3,2,1, de partie, de cuisine, sous,etc).

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με ολα αυτα κοιτας να αλλαζεις χωρα ανα 4ετια ωστε να μαθαινεις νεες κουζινες. Επισης προετοιμαζεσαι για απειρα 10-12ωρα την ημερα με πολυ στρες, φωνες, ρουτινα και απροοπτα. Τελος προετοιμαζεσαι να γινεις και συ ζαβος και μουρλος οπως το 90% των σεφ.

 

ΥΓ. Εννοιειται πως η οικογενεια σου θα σε βλεπει οποτε, καθως θα δουλευεις νυχτα, σαββατα κυριακες, πασχα, χριστουγεννα, φωτα, παναγιας κτλ.

 

ΥΓ. Απο την αλλη το επαγγελμα του σεφ απο 1 επιπεδο και πανω, κυριως στο εξωτερικο, εχει και γαμω τις απολαβες, πρεστιζ/αιγλη και προσωπικη ικανοποιηση λογω της διαρκους δημιουργιας. Οταν θα βρισκεις χρονο να την χαιρεσαι, ειναι αυτο.

 

my 2 cents

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...