Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι προτιμότερο να τους δώσεις τη δυνατότητα να μορφωθούν, η επαφή με ιδέες και κόσμο μπορεί να λειτουργήσει ως αντίμετρο στον θρησκευτικό φανατισμό.

Καμια σχεση.

Την δυνατοτητα να μορφωθουν την εχουν ετσι και αλλιως.

Το οτι χρειαζονται μερικες δεκαδες χιλιαδες μορια λιγοτερα για να περασουν σε μια σχολη ειναι περα εως περα διαφορετικο θεμα ομως οποτε ακυρα τα οσα λες παραπανω.

Το να μπει σε μια συγκεκριμενη σχολη ενας μουσουλμανος με 7000 μορια, ενας πολυτεκνος με 13000, ενας τριτεκνος με 14000 και ενας που δεν ειναι τιποτα απο αυτα να χρειαζεται 16000 μορια και να υπαρχουν παιδια που ηθελαν να μπουνε αλλά εγραψαν μόνο 15400, αυτο ολο λοιπον ειναι η μεγιστη αδικια και ανισονομια και ανισοτητα. ΜΕΓΙΣΤΗ κοινωνικη αδικια!

Και δεν μπορει ουτε καν στο 0.001% να δικαιολογηθει με βαση τις ευαισθητες κραυγες αγωνιας για τους καημενους τους μουσουλμανους και τους πολυτεκνους κλπ.

Να πληρωνουν οι πολυτεκνοι/τριτεκνοι μικροτερο εισιτηριο ναι! Να πληρωνουν λιγοτερο στο θεατρο ναι! Στα αεροπλανα ναι! Αλλά να μπαινουν με μικροτερες βασεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ απο που και εως που? Επειδη εχω 2 αδερφια θα πρεπει να γραψω λιγοτερο απο τον γειτονα μου που εχει 1 για να μπω στην ιδια σχολη?? Τραγικα πραγματα.

Μιλαμε για μορφωση και εκει η ΠΛΗΡΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ πρεπει να υπαρχει στο απολυτο.

Αρα δεν επρεπε να υπαρχουν διαχωρισμοι και να εχουν τετοια πλεονεκτηματα οι πολυτεκνοι σε αυτο το θεμα και σε παρομοια.

Και φυσικα δεν βρισκω ουτε εναν λογο για να υπαρχουν πλεονεκτηματα σε αυτο το θεμα στους μουσουλμανους.

Εγω θα προτεινα σε ολους τους μαθητες που περασαν καπου και δεν ηταν σε καποια ευνοικη κατηγορια να μην πανε και να ερημωσουν απο πρωτοετεις ολα τα πανεπιστημια και τα ΤΕΙ. Ισως ετσι καταλαβουν την πληρη ηλιθιοτητα του ανισονομου και αδικου συστηματος.

• Like 1
  • Απαντ. 349
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ που έκανα στρατό κάποιο διάστημα με "έλληνες μουσουλμάνους" το μόνο που κατάλαβα ειναι ότι αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν (πολλοί το λένε κιόλας χυμα ) Τούρκοι

Για αυτό και δε τους αφήνουν να υπηρετούν στα σπίτια τους και απορούσαν και γιατί..

Αρχικά ένιωθα ότι τους αδικούσαμε κτλ κτλ αλλά γνωρίζοντας κάποιους από αυτούς συμπεραίνω ότι κακώς τους έχουμε στα οπα οπα..

Sent from my Galaxy Nexus using Insomnia

Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο. Το ιδιο εζησα και εγω στο στρατο. Ημουν σε μια μοναδα που ειμασταν περιπου μισοι Ελληνες και μισοι Τουρκοι (τους λεω τουρκους οχι γιατι ηταν μουσουλμανοι αλλα γιατι δεν ηταν ελληνες). Καμια 100αρια ατομα ηταν και μιλουσαν ελληνικα σπαστα 1-2. Μιλαμε για Τουρκους κανονικους! Καμια σχεση με Ελλαδα.

Παλι καλα που εχωναν αυτους οι καραβαναδες και την βγαζαμε λιγο λασκα εμεις...

Δημοσ.

Εγώ που έκανα στρατό κάποιο διάστημα με "έλληνες μουσουλμάνους" το μόνο που κατάλαβα ειναι ότι αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν (πολλοί το λένε κιόλας χυμα ) Τούρκοι

Έχει να κάνει άμεσα με το βιοτικό επίπεδο. Είναι κάτι απομονωμένα πομακοχώρια που το μόνο που ξέρουν είναι ότι είναι μουσουλμάνοι και τίποτα άλλο οπότε βλέπουν πολύ αδερφικά την Τουρκία. Οι πιο μορφωμένοι ξέρουν την καταγωγή τους και τις ρίζες τους. Ήμουν στο γραφείο της στρατολογίας στην θητεία μου και από μένα είχαν περάσει πολλές δεκάδες νεοσύλλεκτοι στην τότε νέα ΕΣΣΟ και πολλοί ήταν κατευθείαν από τουρκία, τους στέλνουν από μικρά πομακόπουλα εκεί για να τους "μορφώσουν". Τους έπαιρνα συνέντευξη και παρατήρησα τραγική αμορφωσιά σε μεγάλο βαθμό.

Από ότι έχω καταλάβει με λίγα λόγια, είναι ειδική κατηγορία είναι να μην φύγουν για τουρκία.

• Like 1
Δημοσ.

Κανεις δεν ξερει τον λογο που υπαρχει αυτη η ειδικη κατηγορια ή γιατι εχουν τοσο χαμηλες βασεις?

Σπαω το κεφαλι μου να βρω εναν λογο,αλλα δεν...

Και εγω σπαω το κεφαλι μου να βρω εναν λογο για τον οποιο πρεπει να υπαρχουν διαφορετικες βασεις και τριτεκνους-πολυτεκνους αλλα δεν...

• Like 3
Δημοσ.

η ποσόστωση του 0,5% για τους μουσουλμάνους Δ. Θράκης ισχύει βάσει διακρατικής συμφωνίας από Λωζάνη, με ανανέωση το '58, '68 ενώ το 2004 τέθηκαν κοινωνικά κριτήρια μετεγγραφών. Ανάλογα προνόμια έχουν οι Έλληνες Κων/πολης. Ποσόστωση ισχύει κ για αναπήρους.

πρόκειται για ελάχιστες ΕΠΙΠΛΕΟΝ θέσεις ανά σχολή, βάσει διακρατικής συμφωνίας. Δε στερούν τη θέση κανενός.

Επιπλεον θεσεις? Εισαι σιγουρος?

Αρα δεν υπαρχει θεμα καταφορης αδικιας και απλως μενουμε σε "απλη" αδικια.

• Like 1
Δημοσ.

Μη πιάνεστε μόνο απο τους Μουσουλμάνους. Εγώ προσωπικά στραβώνω πιο πολύ με τις κατηγορίες των τριτέκνων και πολυτέκνων.

Δεν είναι αρρώστια το να είσαι πολύτεκνος.Επιλογή είναι.Και καμια φορά οι επιλογές είναι λάθος.Και τα λάθη πληρώνονται.

• Like 3
Δημοσ.

η ποσόστωση του 0,5% για τους μουσουλμάνους Δ. Θράκης ισχύει βάσει διακρατικής συμφωνίας από Λωζάνη, με ανανέωση το '58, '68 ενώ το 2004 τέθηκαν κοινωνικά κριτήρια μετεγγραφών. Ανάλογα προνόμια έχουν οι Έλληνες Κων/πολης. Ποσόστωση ισχύει κ για αναπήρους.

πρόκειται για ελάχιστες ΕΠΙΠΛΕΟΝ θέσεις ανά σχολή, βάσει διακρατικής συμφωνίας. Δε στερούν τη θέση κανενός.

Ισχύει μόνο για την αναγνωρισμένη μειονότητα της Δ. Θράκης

κάποιος που φαίνεται να ξέρει για τι πράγμα μιλάει

Δημοσ.

Μη πιάνεστε μόνο απο τους Μουσουλμάνους. Εγώ προσωπικά στραβώνω πιο πολύ με τις κατηγορίες των τριτέκνων και πολυτέκνων.

Δεν είναι αρρώστια το να είσαι πολύτεκνος.Επιλογή είναι.Και καμια φορά οι επιλογές είναι λάθος.Και τα λάθη πληρώνονται.

Δεν παει ετσι ακριβως διοτι το να κάνεις πολλα παιδια ειναι καλο για τον πληθυσμο της Ελλαδας που ειναι στασιμος οποτε πρεπει να εχεις καποια πλεονεκτηματα.

Αλλά οχι παντως σε αυτο το θεμα των βασεων.

Δημοσ.

Είμαστε σε μία χώρα με τραγικό δημογραφικό οπότε διαφωνώ κάθετα.

Δημοσ.

Ισχύει μόνο για την αναγνωρισμένη μειονότητα της Δ. Θράκης

Δεν τα ξερεις καλα τα πραγματα απο οτι φαινεται...

Δεν προκειται για επιπλεον θεσεις αλλα προκειται για θεσεις που εχουν αφαιρεθει απο τον συνολικο αριθμο των εισακτεων φοιτητων.

Η σχολη μου ειχε 125 ατομα εισαγωγης και φετος τους εκανε 117, οι 8 μοιραστηκαν στις ειδικες κατηγοριες.

Δημοσ.

Ιδέα-πρόταση και θέλω τη γνώμη αυτών που αντιτίθενται στους κοινωνικούς διαχωρισμους:

Να καταργηθούν όλες οι ειδικές κατηγορίες (εσπερινα, πολύτεκνοι, ελληνες εξωτερικού) ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ να καταργηθούν όλα τα οφέλη απο την φοιτητική ιδιότητα (φθηνότερα εισητήρια, φθηνότερα ταξίδια, έκπτωση στη φορολογία των γονιών, εκπτώσεις σε αγορές, κλπ). Τι λέτε; Δεν είναι απολυτα λογικό με βάση την ισονομία;

Δημοσ.

Χιλιες φορες να τους ειχα ολους αυτους να ξερουν να μιλανε και να γραφουνε Ελληνικα και ας πιανανε και αλλες θεσεις.

Το προξενειο της Κομοτηνης απασχολει 150!!!ατομα.

Ολοι αυτοι τι κανουν βγαζουνε βιζες?

Ενα απο τα πιο ευαισθητα εθνικα θεματα ειναι αυτη η μειονοτητα.

Το προτιμω να σπουδαζουν εδω με Ελληνες καθηγητες και ας νιωθουν οτι θελουν.

• Like 2
Δημοσ.

εννοείς πως η κάθε ειδ. κατ. προσθέτει ένα μικρό % στους εισακτέους της σχολής; Πχ μια σχολή παίρνει 200 άτομα και με τις ειδ. κατ. θα παέι στα 206; Αυτό ισχύει σίγουρα;

Αν ναι τότε geowizard δεν θα πρέπει να ανησυχούμε για τον μαθητή που δεν πέρασε, γιατί κανείς δεν του έφαγε την θέση.

Για το 2ο που λες εννοείτε έτσι ακριβώς είναι.

Ανακεφαλαιώνω.

Το είδα τώρα στους εισακτέους 2012 εδώ http://www.madata.gr...ial/193874.html

Όταν μια σχολή παίρνει 206 άτομα, επειδή υπάρχουν και ειδικές κατηγορίες για διευκόλυνση παίρνει άλλα 6 άτομα. Τρίχες (αν το Σύνολο ειδικών αριθμών εισακτέων σημάινει αυτό που λέω ειδ. κατ.)

Όντως δεν επηρεάζει κανέναν μας και όντως δεν μπορεί να κατακλυστεί ένα πανεπιστήμιο/χώρα σε μερικά χρόνια από τους "μουσουλμάνους".

Είχα λανθασμένη εντύπωση οπότε ακυρώνω μέρος των ισχυρισμών μου. Μπορεί να το πηγαίνουν σιγά σιγά ή μπορεί κάτι να έχω καταλάβει λάθος με τις ειδικές κατηγορίες...

Να σχολιάσω άλλα 2 πράγματα.

Το ότι μια σχολή τελικά θα πάρει 200 φοιτητές και οι 190 θα είναι κανονικοί και οι άλλοι 10 ειδ. κατ. πάλι δεν σημαίνει κάτι για εμένα. Ας κάτσει ο μαθητής να συναγωνιστεί τους 190 και όχι τους 200 γιατί μπορεί να χάσει.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, και οι άλλοι άνθρωποι είναι κάπου πρέπει να έχουν κάποιο δικαίωμα και οι 10 θέσεις είναι μικρό δικαίωμα μην τρελαινόμαστε.

Το κράτος μας λέει "γαμάτε γιατί χανόμαστε" και έτσι κάνουν πολύτεκνες οικογένειες και το κράτος τους στηρίζει κάπως, δεν μου φαίνεται τόσο άδικο. Το ότι μερικοί μπορούν να το εκμεταλλευτούν είναι σίγουρα (πχ άνθρωπος με μηναίο εισόδημα 15.000 ευρώ) αλλά όλοι θα το κάναμε κακά τα ψέματα.

Άλλα έχουν άμεση αντήχηση όπως το πολύτεκνη οικογένεια και άλλα όχι όπως το πέθανε ο παππούς μου στον πόλεμο.

isay θα πως ότι είσαι των άκρων. Οι μαθητές και φοιτητές δεν έχουν την οικονομική άνεση ενός που δουλεύει με πτυχίο ξέρω εγώ, συνεπώς δεν μπορώ να καταλάβω πως αν πούμε ναι θα φανεί κάτι που θες;

Δεν μιλάμε για ισονομία σε όλους τους ανθρώπους της γης αυτή τη στιγμή, μιλάμε μια ισονομία των παιδιών που δίνουν πανελλήνιες.

Και αν θες απάντηση, γιατί ο συνταξιούχος βγαίνει στην σύνταξη; Δεν κατάλαβα; Εγώ γιατί να μην βγω και να δουλευω; Άνθρωποι δεν είμαστε και οι 2; ΑΚΥΡΟ έτσι;;;;; Κάτι τέτοιο λες όμως....

Δημοσ.

Δεν τα ξερεις καλα τα πραγματα απο οτι φαινεται...

Δεν προκειται για επιπλεον θεσεις αλλα προκειται για θεσεις που εχουν αφαιρεθει απο τον συνολικο αριθμο των εισακτεων φοιτητων.

Η σχολη μου ειχε 125 ατομα εισαγωγης και φετος τους εκανε 117, οι 8 μοιραστηκαν στις ειδικες κατηγοριες.

κάνεις λάθος.

η σχολή καθορίζει πόσες θέσεις έχει και πάνω σε αυτές δίνεται ένα ποσοστό στις ειδικές κατηγορίες... η σχολή σου και πέρυσι είχε και θέσεις για ειδικές κατηγορίες εκτός από τις 125. η σχολή σου μείωσε τις θέσεις της γενικά, δεν τις μείωσε για να τις δώσει σε ειδικές κατηγορίες.

Δημοσ.

Ιδέα-πρόταση και θέλω τη γνώμη αυτών που αντιτίθενται στους κοινωνικούς διαχωρισμους:

Να καταργηθούν όλες οι ειδικές κατηγορίες (εσπερινα, πολύτεκνοι, ελληνες εξωτερικού) ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ να καταργηθούν όλα τα οφέλη απο την φοιτητική ιδιότητα (φθηνότερα εισητήρια, φθηνότερα ταξίδια, έκπτωση στη φορολογία των γονιών, εκπτώσεις σε αγορές, κλπ). Τι λέτε; Δεν είναι απολυτα λογικό με βάση την ισονομία;

Συμφωνώ μονο που εχει σχεση το ενα με το αλλο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...