Thomas21666 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με συνεχόμενες αποσυνδέσεις σε σημείο ώρες ώρες να είναι σαν να μην έχω πρόσβαση στο internet. Επίσης τα στατιστικά της γραμμής μου παίζουν σαν τρελά. Τέλος πάντων μετά απο επικοινωνία με την forthnet ( δοκιμή διαφορετικού router κλπ) έστειλαν τεχνικό ο οποίος μου είπε πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την εσωτερική καλωδίωση στο σπίτι. Αυτό που έκανα ήταν να αποσυνδέσω όσες πρίζες δεν χρησιμοποιούνται και να μονώσω τα καλώδια τους πράμα που παραδόξως μου έλυσε το πρόβλημα για καμιά εβδομάδα περίπου. Επανήλθε όμως και νομίζω πως δεν μπορώ να γλιτώσω την επίσκεψη του ηλεκτρολόγου. Η ερώτηση μου είναι αν χρειάζεται να ψάξω κάποιον που να έχει ειδική εμπειρία ή οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει την δουλειά; Όποιος τυχόν έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ας κάνει τον κόπο να μου δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
panvom Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα, Βασικά αυτό είναι αρκετά δύσκολο πρόβλημα , το θέμα είναι ότι δεν αναφέρεις αρκετά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε όπως αν είσαι σε πολυκατοικία, αν είναι παλιό το σπίτι και άλλα ,οπότε υποθέτω και τα 2 Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με το δικό μου παλιό (30 χρόνων ) διαμέρισμα ,οπότε έχω αποκτήσει αρκετή εμπειρία νομίζω , για αρχή κάνε μόνος σου μερικές δοκιμές όπως , βάλε το router στην πρώτη πρίζα του σπιτιού σου και τεσταρε την γραμμή να δεις τα στατιστικά snr κτλπ. αν και αυτό δεν πιάσει τότε λογικά το πρόβλημα είναι μέχρι το σπίτι σου ,οπότε κάνε αυτο που έκανα και εγώ πάρε ένα ηλεκτρολόγο που να ξέρει από τηλέφωνα (πολύ δεν έχουν καμία ιδέα και δεν θέλουν να ασχοληθούν) και πες του να σου τραβήξει ενα utp από το κουτί μέχρι το σπίτι σου οπότε θα λύσεις το πρόβλημα σου
Thomas21666 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα και σε εσένα και ευχαριστώ για την απάντηση Το σπίτι είναι δύο διαμερίσματα και 25 ετών περίπου. Φαντάζομαι εφόσον ο τεχνικός της forthnet διέγνωσε πρόβλημα στην εσωτερική καλωδίωση δεν έχω λόγο να κάνω πειράματα. Δεν είμαι και άνθρωπος που πιάνουν τα χέρια του άρα η επίσκεψη ηλεκτρολόγου θα γίνει. Αυτό που ήθελα να μάθω ήταν αν μετράει η εμπειρία του ηλεκτρολόγου με τα τηλέφωνα. Μετράει χμμμ ας το googlαρω
poulinos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 για μενα α.ξεκινα αν πιανουν τα χερια σου να αποσυνδεσεις ολα τα καλωδια απο την κεντρικη πριζα και να αφησεις μονο τα 2 καλωδια που ερχονται απο τον οτε.ειναι αυτα που θα σου δωσουν ιντερνετ και τηλεφωνο.και συνδεσε μονο αυτα και δες πως θα παει.να βγαλεις τα καλωδια πανω απο τα πριζακια χωρις να τα αποσυνδεσεις απο το κεντρικο δεν εχει κανενα νοημα απολυτως.μπορει να μην ειναι θεμα καθετης καλωδιωσης αλλα οριζοντιας.οι ηλεκτρολογοι πολλες φορες δεν το κατεχουν και σου λενε ολα οκ. ειναι γιατι αυτοι κοιτανε να παιζει το τηλ.το βασικο ειναι να δεις ποσο συγχρονιζει κατω στον κατανεμητη και μετα να δεις ποσο συγχρονιζει στο κεντρικο πριζακι χωρις τα αλλα πριζακια πανω και μετα να δεις ποσο συγχρονιζει αφου μπουν ολα πανω.πανω κατω πρεπει να εχεις τα ιδια.οποτε ο ηλεκτρολογος ειναι λιγο ρισκο.συνηθως απο κατανεμητη μεχρι πανω υπαρχει και δευτερο αναπληρωματικο καλωδιο αν εχει προβλημα το πρωτο.συνηθως καποιοι το συνδεουν και αυτο και για αυτο εχει προβληματα η γραμμη.θελει δοκιμες καλως η κακως και αμα δεν ξερεις πρεπει να φωναξεις καποιον .τωρα αν θα βρεις καλο η οχι η αν θα σου πει ολα παιζουν μια χαρα ειναι θεμα της forthnet ειναι αλλη ιστορια.στο λεω διοτι εχω δει τα απιστευτα απο ηλεκτρολογους τοσα χρονια λογω της δουλειας μου και πολλοι απο αυτους δεν ξερουν να τα φτιαχνουνκαι δεν εχουν ιδεα απο adsl. Και πολλες φορες φωναζαν ηλεκτρολογο ο ηλεκτρολογος επαιρνε 60 ευρω ελεγε οτι ολα ειναι οκ αφου παιζει το τηλ και μετα εβλεπα οτι ειχαν γινει τα απειρα λαθη.απλα δεν ηξεραν καν να τσεκαρουν ταχυτητα κτλ.αστο πονεμενες ιστοριες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα