Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειναι απαραιτητα θεμα ατομου. Οπως εδω περα ο μεσος ελληνας θα πει "πουτ&€ανα μερκελ" επειδη του εχουν κανει πλυση εγκεφαλου απο την τβ οτι φταιει η μερκελ, ετσι και σε πολλα αλλα μερη του κοσμου γινεται η αναλογη πλυση εγκεφαλου εις βαρος μας. Και προφανως σε ενα βαθμο ειναι αποτελεσματικη αυτη (αλλιως δε θα γινοταν εξ αρχης, θα ειχαν βρει αλλο τροπο)

ε, ακριβώς! ρώτησε καποιον Ιταλό, Γερμανό που χει τελειώσει κανα μάστερ-διαδακτορικό σε πολιτικές επιστημες να μου πεις τι θα λέει

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομίζω είναι ατυχής η επιλογή των λέξεων.

Αν αντί για άγγλους έβαζες αλβανούς ή πακιστανούς, τότε η ερώτηση θα έπαιρνε σαρκαστικό χαρακτήρα.

μπα! σε αλλους αλβανους μιλαω στον ενικο και σε αλλους στον πλυθηντικο. Απο αλλους φυλαγομαι και αλλους τους εμπιστευομαι τυφλα.

Ο,τι και με τους ελληνες δηλαδη,

*Ως ρατσιστουλης βεβαια οπως οι περισσοτεροι ας το παραδεχτω, σιγουρα το ποσοστο των αλβανων στην ελλαδα (πχ τυχαια 5% δεν ταυτιζεται με το ποσοστο των αλβανων που συναναστρεφομαι πχ τυχαια 0.5%)

Δημοσ.

Οτι σαν κρατος ειμαστε ανοργανωτοι σε πολλα πραγματα ..ενω αυτοι εχουν μια α οργανωση ....ισως να τους κανει να νομιζουν πως ειναι ανωτεροι...επισης επειδη αρκετοι ειναι ψυχροι σαν ανθρωποι..εν αντιθεσει με εμας που και γλετζεδες ειμαστε..και γελαμε..και λεμε και τις καφριλες μας..αυτοι ειναι εντελως ψυχροι κατα γενικη ομολογια...οχι οτι δεν υπαρχουν οι εξαιρεσεις..γιατι και αρκετοι απο τους λαους αυτους ειναι μιξη πολλων λαων μαζι..που εχουν ερθει απο τις παλιες αποικιες τους για μια καλυτερη ζωη κτλ κτλ...Θυμαστε τη διαφημιση με την ΙΚΕΑ και την οικογενεια..Ε σκεφτειτε μονο αυτο..Ακομα και οσοι μενετε μακρια απο τις οικογενειες σας..το πρηξιμο το εχετε παντα!

Δημοσ.
σορυ κι ολας αλλα δεν εκραζε παραλιες, καιρο, τοπικα προιοντα - τοτε ναι δεν θα 'πρεπε να παρει σπιτι αλλα οι ελληνες; δεν ειναι βασικο κινητρο να επιρρεασει.

δεν εχω ιδεα για τι πραμα μιλας.

ρε τους αρχιμαφιοζους τους ιταλους. Μα πως μας τσουβαλιαζουνε ετσι... :shifty:

μην αγχωνεσαι, οικονομια στις λεξεις εκανα.

• Like 1
Δημοσ.

2011 : Ιταλία , Ελβετία κανένα πρόβλημα όλοι φιλικοί.

2011: Επαρχίες Γερμανίας "Τι ? Έλληνες ?? Εσείς θα πληρώσετε μόνο με μετρητά, όχι κάρτα", "Καλά εσείς δεν έχετε λεφτά και έρχεστε διακοπές στην Γερμανία?"

2011: Μόναχο, όλοι φιλικοί (εκτός από έναν τύπο που έκανε stand up comedy που έβγαλε να μας δώσει ένα 10εύρω, αλλά το ίδιο έκανε σε όλους τους ξένους)

Γενικά πιστεύω έχει να κάνει με το επίπεδο του καθενός και το τι τους σερβίρει η τηλεόραση. Ακριβώς δηλαδή ότι γίνεται εδώ πέρα.

Έχουν μάθει όλα τα γερόντια την Μέρκελ και την βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ (μαζί με τους υπόλοιπους Γερμανούς) λες και φταίνε αυτοί που εμείς δεν έχουμε να σου δώσουμε τα δανεικά...

Συζητούσα με Γερμανό με καλή δουλειά και επίπεδο και μου εξηγούσε πως αυτοί ξέρουν ότι εμείς σαν πολίτες δεν φταίμε και πως έχουν αποκτήσει περιουσία οι πολιτικοί μας. Τους πειράζει όμως αφάνταστα που ενώ για το παραμικρό κάνουν δημοψήφισμα, για εμάς του Έλληνες δεν τους ρώτησε κανένας.

Δημοσ.

Τους πειράζει όμως αφάνταστα που ενώ για το παραμικρό κάνουν δημοψήφισμα, για εμάς του Έλληνες δεν τους ρώτησε κανένας.

Tην εχουν ψωνισει για τα καλα.

Δημοσ.

Τι σχεση εχει το διδακτορικο μου με το τι πιστευω για τους προδοτες; Για μενα οποιος μιλαει ετσι για την πατριδα του ειναι προδοτης και αυτη ειναι η αποψη μου ετσι οπως η απο πανω ειναι η δικη σου.....

Στην ελληνική κοινωνία, αρκετά χρόνια μετά τη χούντα, άρχισε να αναπτύσσεται η αξία της εκπαίδευσης και της παιδείας. Οι γονείς άρχισαν να ωθούν τα ελληνόπουλα στο πανεπιστήμιο και σε μεταπτυχιακές σπουδές. Οι κύριοι λόγοι κατατάσσονται σε δύο σκέλη, (α) μόρφωση, (β) επαγγελματικό σκοπό.

Έχει γίνει αποδεκτό από την κοινωνία ότι κατά κανόνα το μορφωτικό επίπεδο ενός ανθρώπου είναι ανάλογο με τους τίτλους σπουδών του. Ένα άτομο που έχει ένα πτυχίο/μεταπτυχιακό/διδακτορικό θεωρείται ότι βρίσκεται σε ένα επίπεδο καλλιέργειας, ικανό να ασκήσει κριτική σκέψη και να δαμάσει τα ένστικτα. Η ίδια η κοινωνία είναι που πιστεύει ότι η διαδικασία του εκπαιδευτικού συστήματος μπορεί να απελευθερώσει το νου και να ανοίξει καινούριους ορίζοντες.

Κατόπιν χούντας και με τόσα δεινά που υπήρξαν ιστορικά σε αυτή τη χώρα, δεν ήταν τυχαίο που σιγά σιγά αναπτύχθηκε η αξία της εκπαίδευσης για τη καθημερινή ζωή του ατόμου και που επικρατεί η αντίληψη ότι η μόρφωση περνάει κυρίως από τα θρανία. Αυτό βέβαια δεν περιορίζεται μόνο στη χώρα μας αλλά παίρνει παγκόσμια κλίμακα και φυσικά η επιρροή του διαδικτύου αναδιαμορφώνει τα δεδομένα. Με βάση την κοινωνία, η εμπειρία σπουδών (μορφωτικό επίπεδο) μπορεί να επηρεάσει τη βούληση και τη κριτική σκέψη του ατόμου.

Κατά αυτόν τον πρόλογο και με δεδομένο ότι έχεις αποκτήσει ένα διδακτορικό (μία υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή επιτυχία), πλέον ονομάζεσαι "τάδε phd" και θεωρείται ότι ανέπτυξες την ικανότητα να διαμορφώνεις μια άποψη με ορθολογική μεθοδολογία. Θεωρείται ότι βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο επίπεδο που οι απόψεις σου και οι πεποιθήσεις σου στηρίζονται με μία λογική δομή και μπορείς να ξεχωρίσεις και να απορρίψεις κάθε είδους προκατάληψη.

Όπως έγραψα, πλέον θεωρείσαι κάποιος που έχει ένα πιστοποιημένο ακαδημαϊκό επίτευγμα και από μόνο του αυτό σου δίνει την δυνατότητα να ασκείς επιρροή. Αυτός είναι ο σύνδεσμος του διδακτορικού με την πεποίθηση που εκφράζεις.

Η κριτική μου απευθύνεται στην άποψη που έγραψες και ζητάω την ορθολογική διαδικασία που έκανες για να έρθεις σε μια τέτοια κατάληξη. Αν δεν υπήρχε αντικειμενική λογική στη σκοπιά σου και απλά το εκφράζεις επειδή έτσι απλά γουστάρεις, τότε να μου επιτρέψεις να ασκήσω επιπλέον κριτική για την επιπολαιότητα της συμπεριφοράς σου.

Όμως εγώ προβληματίζομαι ακόμα παραπέρα. Σε κοινωνικό επίπεδο, αν υπάρχει αδικαιολόγητη αντίδραση σε ένα περιστατικό από πολλούς ανθρώπους υψηλής ακαδημαϊκής νοημοσύνης τότε μιλάμε για ένα κοινωνικό πρόβλημα.

Πάνω σε αυτά που εμείς οι μεγαλύτεροι εκφράζουμε και συμπεριφερόμαστε, επηρεάζονται και προβληματίζονται οι νεότεροι. Σε αυτά που λέμε ή κάνουμε χωρίς να το πολυσκεφτούμε. Εδώ μέσα περνάνε εκατοντάδες νέοι και μεγαλύτεροι. Θα διαβάσουν από τη μεγαλύτερη κοτσάνα μέχρι και το πιο σοβαρό μήνυμα και θα το ενστερνιστούν σε κάποιο βαθμό.

Είσαι σίγουρος ότι είναι έτσι απλά η άποψη σου/μου/του;

Δημοσ.

Στην ελληνική κοινωνία, αρκετά χρόνια μετά τη χούντα, άρχισε να αναπτύσσεται η αξία της εκπαίδευσης και της παιδείας. Οι γονείς άρχισαν να ωθούν τα ελληνόπουλα στο πανεπιστήμιο και σε μεταπτυχιακές σπουδές. Οι κύριοι λόγοι κατατάσσονται σε δύο σκέλη, (α) μόρφωση, (β) επαγγελματικό σκοπό.

Έχει γίνει αποδεκτό από την κοινωνία ότι κατά κανόνα το μορφωτικό επίπεδο ενός ανθρώπου είναι ανάλογο με τους τίτλους σπουδών του. Ένα άτομο που έχει ένα πτυχίο/μεταπτυχιακό/διδακτορικό θεωρείται ότι βρίσκεται σε ένα επίπεδο καλλιέργειας, ικανό να ασκήσει κριτική σκέψη και να δαμάσει τα ένστικτα. Η ίδια η κοινωνία είναι που πιστεύει ότι η διαδικασία του εκπαιδευτικού συστήματος μπορεί να απελευθερώσει το νου και να ανοίξει καινούριους ορίζοντες.

Κατόπιν χούντας και με τόσα δεινά που υπήρξαν ιστορικά σε αυτή τη χώρα, δεν ήταν τυχαίο που σιγά σιγά αναπτύχθηκε η αξία της εκπαίδευσης για τη καθημερινή ζωή του ατόμου και που επικρατεί η αντίληψη ότι η μόρφωση περνάει κυρίως από τα θρανία. Αυτό βέβαια δεν περιορίζεται μόνο στη χώρα μας αλλά παίρνει παγκόσμια κλίμακα και φυσικά η επιρροή του διαδικτύου αναδιαμορφώνει τα δεδομένα. Με βάση την κοινωνία, η εμπειρία σπουδών (μορφωτικό επίπεδο) μπορεί να επηρεάσει τη βούληση και τη κριτική σκέψη του ατόμου.

Κατά αυτόν τον πρόλογο και με δεδομένο ότι έχεις αποκτήσει ένα διδακτορικό (μία υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή επιτυχία), πλέον ονομάζεσαι "τάδε phd" και θεωρείται ότι ανέπτυξες την ικανότητα να διαμορφώνεις μια άποψη με ορθολογική μεθοδολογία. Θεωρείται ότι βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο επίπεδο που οι απόψεις σου και οι πεποιθήσεις σου στηρίζονται με μία λογική δομή και μπορείς να ξεχωρίσεις και να απορρίψεις κάθε είδους προκατάληψη.

Όπως έγραψα, πλέον θεωρείσαι κάποιος που έχει ένα πιστοποιημένο ακαδημαϊκό επίτευγμα και από μόνο του αυτό σου δίνει την δυνατότητα να ασκείς επιρροή. Αυτός είναι ο σύνδεσμος του διδακτορικού με την πεποίθηση που εκφράζεις.

Η κριτική μου απευθύνεται στην άποψη που έγραψες και ζητάω την ορθολογική διαδικασία που έκανες για να έρθεις σε μια τέτοια κατάληξη. Αν δεν υπήρχε αντικειμενική λογική στη σκοπιά σου και απλά το εκφράζεις επειδή έτσι απλά γουστάρεις, τότε να μου επιτρέψεις να ασκήσω επιπλέον κριτική για την επιπολαιότητα της συμπεριφοράς σου.

Όμως εγώ προβληματίζομαι ακόμα παραπέρα. Σε κοινωνικό επίπεδο, αν υπάρχει αδικαιολόγητη αντίδραση σε ένα περιστατικό από πολλούς ανθρώπους υψηλής ακαδημαϊκής νοημοσύνης τότε μιλάμε για ένα κοινωνικό πρόβλημα.

Πάνω σε αυτά που εμείς οι μεγαλύτεροι εκφράζουμε και συμπεριφερόμαστε, επηρεάζονται και προβληματίζονται οι νεότεροι. Σε αυτά που λέμε ή κάνουμε χωρίς να το πολυσκεφτούμε. Εδώ μέσα περνάνε εκατοντάδες νέοι και μεγαλύτεροι. Θα διαβάσουν από τη μεγαλύτερη κοτσάνα μέχρι και το πιο σοβαρό μήνυμα και θα το ενστερνιστούν σε κάποιο βαθμό.

Είσαι σίγουρος ότι είναι έτσι απλά η άποψη σου/μου/του;

Λοιπον επειδη μου ανοιξες ορεξη για αυτο το θεμα λεω να ανοιξουμε νεο τοπικ. Ομως για να σου απαντησω θα σου στηριξω την αποψη μου σε ιστορικα γεγονοτα.

Ανεκαθεν οταν σε μια χωρα/πολη/χωριο/κτλ υπηρχε ενας προδοτης, η χωρα/πολη/χωριο/κτλ αναγκαζόταν να υποστει σημαντικές συνέπειες. Εμεις ως Ελλαδα της συνέπειες τις ζουμε και τις πληρωνουμε 3 χρονια τωρα, οποτε οταν συνεχιζω να βλεπω νεα παιδια να καταφευγουν στη "προδοσια" έρχεται αυτοματως στο μυαλο μου το οτι θα υποστουμε ακομα παραπανω συνέπειες. Αυτο δεν το θελω. Τωρα ομως δεν ξερω εαν η απαντηση που περιμενες εσυ και/ή καποιοι αλλοι ηταν αυτο που εγραψα ή κατι του στυλ "Ψηφίζω ταδε κόμμα". Γενικα ειμαι αρκετα αυστηρος σε καποια θεματα οπως π.χ. της προδοσίας που συζηταμε τωρα.

Δημοσ.

Λοιπον επειδη μου ανοιξες ορεξη για αυτο το θεμα λεω να ανοιξουμε νεο τοπικ.

go ahead και το αναλύουμε εκεί.

Δημοσ.

Να ανοιξω εγω τοπικ ή θα ανοιξεις εσυ;

ε, κάνε! Τι το συζητάμε; :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...