Silok Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Διδακτορικό έχεις και δεν μπορείς να επιχειρηματολογήσεις πιο εκφραστικά; Δεν βλέπω να υπάρχει νόημα για τον αναγνώστη αν το λήξουμε από τώρα καταλήγοντας σε γούστα σου και γούστα μου. Είχαμε ένα περιστατικό καποιου που μέσα στην ορμόνη βγαίνει και λέει "μαμιέται η hellas" και κάποια σχόλια είχαν ακραία αντίδραση ενώ άλλα διέκριναν ένα troll. Έστω ότι δεν ήταν αποκλειστικά trolling αλλά εμπεριείχε δόση αλήθειας. Κανέναν δεν προβληματίζει πως έφτασε σε ένα τέτοιο σημείο να εκφραστεί κατά αυτόν τον τρόπο ένας νέος; Κανέναν δεν προβληματίζει η ακραία αντίδραση των ατόμων που διάβασαν το post; Μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία γιατί προσωπικά το έχω δει αρκετά και στο internetz αλλά και με παρέες προ πολλού. Συνεχίζω να προβληματίζομαι γιατί μέρος των ανθρώπων που αντιδράει έντονα, έχει κάποια ακαδημαϊκή κατάρτιση. Μπορείς να παραβλέψεις το γεγονός που ασκώ σε σένα κριτική αλλά όπως έγραψα, το πάω και πιο πέρα. Στο πως αυτό επηρεάζει την κοινωνία. Μάλιστα,δηλαδή όσοι αντιδράσαμε ακραία εν ολίγης είμαστε χειρότερη φάρα από τον topic starter που έβριζε τη χώρα μας,το λαό μας(η μάνα σου και η μάνα μου είναι μέσα στη λέξη λαός). Μου αρέσει που μιλάς και για παιδεία(έμμεσα) και για ακαδημαϊκή κατάρτιση των κάποιων που έγραψαν ακραία μυνήματα και ο προβληματισμός σου εστιάζεται στους δεύτερους. Αν διαβάσεις λίγο ιστορία θα δεις ότι από το σχέδιο Μάρσαλ ξεκίνησαν να αρμέγουν τα λαμόγια(κυβερνώντες και παρατρεχάμενοι δηλαδή) και με τον καιρό ανάγκασαν τον Έλληνα πολίτη να σκέφτεται διάφορα τεχνάσματα για να μπορέσει να επιβιώσει γιατί τα μεγάλα κεφάλια δεν του άφηναν περιθώρια εφ'όσον του άρπαζαν τα κονδύλια που ήταν καθαρά για να αναπτυχθεί η χώρα και να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής του Έλληνα.Και επειδή δομήθηκε έτσι το πολιτικό σύστημα και ο κρατικός μηχανισμός ε΄τσι ώστε να δουλεύει μόνο προς όφελος των λαμόγιων αποκτήσαμε τη νοοτροπία που αποκτήσαμε. Ξεκολλάτε επιτέλους με την καραμέλα των ΜΜΕ.Με 600,700 ή 800 ευρώ μισθό που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων έχετε την εντύπωση ότι αυτοί φοροδιαφεύγουν?Αν ναί καλό ξημέρωμα τότε,μας έχουν βγάλει τη ρετσινιά τα λίγα λαμόγια και κάποιοι πονηροί ελεύθεροι επαγγελματίες και ξαφνικά πρέπει να ανεχόμαστε το κάθε μπινελίκι που ρίχνει για τη χώρα μας ο κάθε πικραμένος για να μη μας πούνε φασίστες.Τι λέτε μωρέ? Για ελάτε μία βόλτα από τη γειτονιά μου να δείτε τι όμορφα που είναι.έχει γεμίσει δήθεν Ελληνοπόντιους που δεν σέβονται το χώρο κανενός,τις ώρες κοινής ησυχίας,την αστυνομία την ίδια και άλλα πολλά. Μέχρι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων τους αλλοδαπούς τους αντιμετώπιζε με το γάντι σας πληροφορώ κι έχω αμέτρητες εμπειρίες και περιστατικά. Το αποτέλεσμα? Δνε καταλαβαίνουν Χριστό κι αυτό γιατί οι περισσότεροι δεν γουστάρουν να αφομιωθούν και λόγω έλειψης παιδείας. Ότι εκπαίδευση και να έχεις (ακαδημαϊκή ή πεζοδρομιακή) από τη στιγμή που δεν σε σέβεται το κράτος(πολιτικοί,δημόσιες υπηρεσίες κ.α), που έχεις αρχίσει να πεινάς και κάποιοι συνεχίζουν να βγάζουν τα σπασμένα στην πλάτη σου γιατί δεν θέλουν να τσαλακωθούν,που δουλεύεις τόσα χρόνια πληρώνοντας αδρά φόρους για τα λίγα λεφτά που παίρνεις,που βλέπεις οικογένειες 2 και 3 ανέργων να συντηρούνται από μία κουτσή σύνταξη τότε δυστυχώς θα βλέπεις αυτές οι αντιδράσεις να αυξάνονται. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μου βρίσει την πατρίδα μου,το λαό που μέρος του είμαι κι εγώ.Τότε θα πάρει ανάλογη απάντηση. Όσο για τα διαμάντια που μας είπαν φασίστες επειδή τον σκυλοβρίσαμε άντε να ρωτήσουν κανέναν γονιό ή παππού τους που έζησε το φασιμό των συνταγματαρχών και μετά να έρθει και να μας πει φασίστες και ότι άλλο του γουστάρει,εγώ θα τα δεχτώ ευχάριστα τα όποια μου σούρει.Όμως θέλω να δώ εσάς που προβληματίζεστε για το τι παιδία μπορεί να έχει κάποιος που αντιδρά "ακραία" όταν ξαφνικά έρθει κάποιος εκεί που τα πίνετε με το γκομενάκι ή αν πάτε για ψώνια με τη γυναίκα σας και της ρίξει κανένα καλό καριολίκι να είμαι από μία γωνιά και να δω την παιδεία σας και την εκπαίδευσή σας. Μάθαμε τώρα, μόλις αντιδράσει κάποιος σ'ένα βρίσιμο ή προσβολή που του ρίχνουν είναι φασίστας,στερείται παιδείας και άλλα όμορφα και μετά θα βγούνε οι κοινωνιολόγοι του διαδικτύου να ψάχνουν γωνία στο δεκάρικο 2
brickman Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μάλιστα,δηλαδή όσοι αντιδράσαμε ακραία εν ολίγης είμαστε χειρότερη φάρα από τον topic starter που έβριζε τη χώρα μας,το λαό μας(η μάνα σου και η μάνα μου είναι μέσα στη λέξη λαός). Μου αρέσει που μιλάς και για παιδεία(έμμεσα) και για ακαδημαϊκή κατάρτιση των κάποιων που έγραψαν ακραία μυνήματα και ο προβληματισμός σου εστιάζεται στους δεύτερους. Αν διαβάσεις λίγο ιστορία θα δεις ότι από το σχέδιο Μάρσαλ ξεκίνησαν να αρμέγουν τα λαμόγια(κυβερνώντες και παρατρεχάμενοι δηλαδή) και με τον καιρό ανάγκασαν τον Έλληνα πολίτη να σκέφτεται διάφορα τεχνάσματα για να μπορέσει να επιβιώσει γιατί τα μεγάλα κεφάλια δεν του άφηναν περιθώρια εφ'όσον του άρπαζαν τα κονδύλια που ήταν καθαρά για να αναπτυχθεί η χώρα και να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής του Έλληνα.Και επειδή δομήθηκε έτσι το πολιτικό σύστημα και ο κρατικός μηχανισμός ε΄τσι ώστε να δουλεύει μόνο προς όφελος των λαμόγιων αποκτήσαμε τη νοοτροπία που αποκτήσαμε. Ξεκολλάτε επιτέλους με την καραμέλα των ΜΜΕ.Με 600,700 ή 800 ευρώ μισθό που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων έχετε την εντύπωση ότι αυτοί φοροδιαφεύγουν?Αν ναί καλό ξημέρωμα τότε,μας έχουν βγάλει τη ρετσινιά τα λίγα λαμόγια και κάποιοι πονηροί ελεύθεροι επαγγελματίες και ξαφνικά πρέπει να ανεχόμαστε το κάθε μπινελίκι που ρίχνει για τη χώρα μας ο κάθε πικραμένος για να μη μας πούνε φασίστες.Τι λέτε μωρέ? Για ελάτε μία βόλτα από τη γειτονιά μου να δείτε τι όμορφα που είναι.έχει γεμίσει δήθεν Ελληνοπόντιους που δεν σέβονται το χώρο κανενός,τις ώρες κοινής ησυχίας,την αστυνομία την ίδια και άλλα πολλά. Μέχρι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων τους αλλοδαπούς τους αντιμετώπιζε με το γάντι σας πληροφορώ κι έχω αμέτρητες εμπειρίες και περιστατικά. Το αποτέλεσμα? Δνε καταλαβαίνουν Χριστό κι αυτό γιατί οι περισσότεροι δεν γουστάρουν να αφομιωθούν και λόγω έλειψης παιδείας. Ότι εκπαίδευση και να έχεις (ακαδημαϊκή ή πεζοδρομιακή) από τη στιγμή που δεν σε σέβεται το κράτος(πολιτικοί,δημόσιες υπηρεσίες κ.α), που έχεις αρχίσει να πεινάς και κάποιοι συνεχίζουν να βγάζουν τα σπασμένα στην πλάτη σου γιατί δεν θέλουν να τσαλακωθούν,που δουλεύεις τόσα χρόνια πληρώνοντας αδρά φόρους για τα λίγα λεφτά που παίρνεις,που βλέπεις οικογένειες 2 και 3 ανέργων να συντηρούνται από μία κουτσή σύνταξη τότε δυστυχώς θα βλέπεις αυτές οι αντιδράσεις να αυξάνονται. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μου βρίσει την πατρίδα μου,το λαό που μέρος του είμαι κι εγώ.Τότε θα πάρει ανάλογη απάντηση. Όσο για τα διαμάντια που μας είπαν φασίστες επειδή τον σκυλοβρίσαμε άντε να ρωτήσουν κανέναν γονιό ή παππού τους που έζησε το φασιμό των συνταγματαρχών και μετά να έρθει και να μας πει φασίστες και ότι άλλο του γουστάρει,εγώ θα τα δεχτώ ευχάριστα τα όποια μου σούρει.Όμως θέλω να δώ εσάς που προβληματίζεστε για το τι παιδία μπορεί να έχει κάποιος που αντιδρά "ακραία" όταν ξαφνικά έρθει κάποιος εκεί που τα πίνετε με το γκομενάκι ή αν πάτε για ψώνια με τη γυναίκα σας και της ρίξει κανένα καλό καριολίκι να είμαι από μία γωνιά και να δω την παιδεία σας και την εκπαίδευσή σας. Μάθαμε τώρα, μόλις αντιδράσει κάποιος σ'ένα βρίσιμο ή προσβολή που του ρίχνουν είναι φασίστας,στερείται παιδείας και άλλα όμορφα και μετά θα βγούνε οι κοινωνιολόγοι του διαδικτύου να ψάχνουν γωνία στο δεκάρικο Ειδικα στο τελος ειπες οτι ηθελα να πω κι εγω. +1
tolis_01 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 @Silok: Δεν νομίζω ότι έβρισε κάπου άμεσα ο OP στο άλλο τοπικ. Είπε ότι ντρέπεται που είναι έλληνας. Ο καθένας έχει δικαίωμα να αισθάνεται όπως θέλει, είτε αυτό είναι περηφάνεια, είτε ντροπή.
brickman Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 @Silok: Δεν νομίζω ότι έβρισε κάπου άμεσα ο OP στο άλλο τοπικ. Είπε ότι ντρέπεται που είναι έλληνας. Ο καθένας έχει δικαίωμα να αισθάνεται όπως θέλει, είτε αυτό είναι περηφάνεια, είτε ντροπή. Οχι ο Op. Βγηκαν καποιοι αλλοι και αρχισαν να μας λενε φασιστες επειδη δεν μας αρεσε που βριζανε την χωρα μας.....
Cossutius. Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Η μορφωση δεν εχει να κανει με το τι θεωρεις καλυτερο αλλα με την ικανοτητα σου να διακρινεις το καλυτερο αναμεσα στα χειροτερα. Απ την άλλη όταν η μόρφωση αυτή ειναι επιλεκτική, ειδικά σε ότι αφορά την ιστορία, εκεί υπάρχει πρόβλημα 1
Cossutius. Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Αρκει να ξερεις απο ιστορια Σωστά. Φαντάσου κάποιος λοιπόν να λέει οτι γνωρίζει την ιστορία του λαού του, αλλά να του διαφεύγει αυτή από το 100π.Χ. εώς και το 1821...ξέρεις εκεί να υπάρχει ενα μεγάλο κενό :P Kαι άμα του λες οτι...hellooooo..υπήρχε και εκει ιστορία, κατευθείαν επίθεση τύπου "είσαι κουμουνιστής και θρησκευόμενος"(και τα 2 μαζί:-P )
brickman Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Φιλε KLEKOR καταλαβαμε τι θελεις να πεις απλα το θεμα μας ειναι αλλο και ειπαμε τελος το οφφ τοπικ Τωρα για να μπουμε παλι στο θεμα θεωρω οτι οση μορφωση και να εχει ενα ατομο, τα πιστευω του δεν αλλαζουν. Ενα απλο παραδειγμα ειναι η θρησκεια. Ολοι ξερουμε τωρα πια οτι η επιστήμη εχει αποδειξει οτι οι ανθρωποι δεν προήλθαν απο τον ΑΔΑΜ και την ΕΥΑ, κι ομως συνεχιζουμε να πιστευουμε στον Χριστιανισμό (καποιοι). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα