Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους!!

Ετοιμάζομαι για 3η Λυκείου και ειλικρινά βρίσκομαι σε δύσκολη θέση σε ότι αφορά την επιλογή σχολής κλπ.

Καταρχάς εχω επιλέξει την Θεωρητική κατεύθυνση και έχω βρει μια σχολή που με ενδιαφέρει αρκετά (ΤΕΙ Πληροφορικής και ΜΜΕ Πύργου με 12500 μόρια). Το πρόβλημα μου είναι το θέμα της επαγκελματικης αποκατάστασης ύστερα την αποφοίτηση από την σχολή (διότι έχω διαβάσει διάφορα θέματα στο internet, ότι δηλαδή το μέλλον είναι δυσοίωνο)

Από την άλλη σκέφτομαι να επιλεξω μαθηματικά ΓΠ (Με τα οποία δεν έχω και πολύ καλή σχέση) και ΑΟΘ και να επιλεξω Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα (με 8900 μόρια περίπου) στις οποίες σχολές εχω ακούσει καλά σχολια όσων αφορά το μελλον.

Τώρα, το πρόβλημα μου είναι τι να ακολουθήσω τελικά, να ρισκάρω δηλαδή και να επιλέξω τα ΤΕΙ πληροφορικής και ΜΜΕ ή να διαλέξω τη δεύτερη (για την οποία δεν ενδιαφέρομαι και τόσο όσο με την πρώτη) και θα έχω επιπλεον μαθήματα αλλά με μεγαλύτερες πιθανότητες για την επαγγελματική μου αποκατάσταση.

Any help???

Δημοσ.

Από θεωρητική θα πας πληροφορική; Απλά κάτσε, διάβασε, χαλάρωσε και μην αγχώνεσαι. Α, και μην κοιτάς τις φετινές βάσεις μιας και του χρόνου θα είναι διαφορετικές και θα σου δημιουργούν μόνο άγχος.

Δημοσ.

μα και να σου πουμε πχ πηγαινε πληροφορικη θα εχεις στανταρ δουλιτσα μετα σε 3-4 χρονια πολλα μπορει να αλλαξουν.αυτο που πρεπει να ρωτας ειναι για τα μαθηματα και το αντικειμενο της καθε σχολης και αν οντως τα βρισκεις ενδιαφεροντα ετσι θα κανεις τη σωστη επιλογη.

Δημοσ.

ο τομέας της σχολής με ενδιαφέρει αρκετά, αλλά όπως ανέφερα κυριότερο πρόβλημα μου είναι το τι θα κάνω μετά. ΟΚ, καταλαβαίνω ότι βρισκόμαστε σε δύσκολες εποχές αλλά θα έχω ποτέ την δυνατότητα να αποκτήσω σίγουρη δουλειά??

Μήπως υπάρχει εδώ κανενας απόφοιτος της σχολής ή να γνωρίζει πληροφορίες για να με βοηθήσει?? :P

Δημοσ.

Αδερφέ ένα να θυμάσαι. Όποιος ασχολείται με πληροφορική και το αγαπάει, να είσαι σίγουρος πως δεν θα μείνει ΠΟΤΕ χωρίς δουλειά.

Το σημειώνω όμως ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ. Αυτό σημαίνει πως θα έχει περάσει άπειρα μερόνυχτα στον υπολογιστή να διαβάζει και να ερευνά, απλά για να ξεπεράσει τον εαυτό του. Μετά απο αυτό όμως θα νιώθει μόνο ευχαρίστηση και όχι κούραση.

Αν πιστέυεις ότι είσαι τέτοιος άνθρωπος, η επιλογή σου είναι εύκολη. Αν ΔΕΝ είσαι, άστο καλύτερα. Δυστυχώς στην αγορά της πληροφορικής, θα έχεις να συναγωνιστείς τέτοιους τύπους και ο συναγωνισμός θα είναι δυσκολότερος απο κάθε άλλο επάγγελμα. Οπότε το αφήνεις...

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι καλο που εχεις κατασταλαξει στο τι θες . Τωρα τι να σου πουμε και γενικα τι να σου πουμε για επαγγελματικη αποκατασταση; Μονο στρατος κ αστυνομια εχουν σιγουρη κα ιαυτο προς το παρον δε ξερουμε τι θα γινει στο μελλον ε; Οπως ειπαν παραπανω αυτο που θα επιλεξεις να το αγαπας ,να νιωθεις οτι σ αρεσει και σε ενδιαφερει πολυ! Μη κοιτας τις βασεις γιατι καθε χρονο αλλαζουνε ,βεβαια νταξει ειναι ενας μποουσουλας/πλοηγος εννοειται απλα μην επικεντρωνεσαι στις βασεις.Αποψη μου βρες και μια αλλη σχολη που να σε ενδιαφερει το προγραμμα σπουδων της ωστε να εχεις και μια εναλλακτικη επιλογη! Τα Μαθηματικα Γενικης δεν ειναι τοσο δυσκολο παντως,δε ξερω το ΑΟΘ πως θα σου φανει ομως ,εχει κεφαλαια μπλα μπλα εχει και αρκετα πρακτικα ,οχι ιδιαιτερας δυσκολιας παρολα αυτα (παραμενει μαθημα γενικης παιδειας απλα ειναι..επιλογης). Παρολα αυτα για τα Τουριστικα δινεις και ειδικο μαθημα Αγγλικα να ξερεις περαν του οτι ειναι στο 5ο πεδιο. Επισης μια συμβουλη στο μηχανογραφικο να βαλεις τις σχολες που γουσταρεις πραγματικα ,δε ξερεις ποτε τι γινεται , μη πεις δλδ ααα μ αρεσει η Χ σχολη αλλα που να πιασω τα μορια μωρε αστην. Να βαλεις τις σχολες που γουσταρεις και θες πραγματικα! Αν αποτυχεις τοτε σκεψου το να ξαναδωσεις ,την επομενη φορα εισαι αλλιως και ψυχολογια και διαβασμα,δεν εχεις σχολειο και επικεντρωνεσαι στα 6-7 μαθηματα που δινεις! Να θυμασαι οτι οι πανελληνιες ειναι απλα μια απο τις σημαντικες μαχες που θα δωσεις στη ζωη σου και ο "πολεμος" δεν κρινεται ή χανεται ή κερδιζεται απο μια και μονο μάχη! Τα λεω επειδη λες θες κ λιγες συμβουλες και θελω να σου πω τις εμπειριες μου γιατι δυστυχως οταν ψαχνομουν εγω δεν υπηρξε κανεις να ρωτησω και πηγα αρκετα στα κουτουρου περαν της ανωριμοτητας που εχουμε οι περισσοτεροι τοτε! Αυτα!

το μελλον δε το ξερει κανεις απλα κανεις οτι μπορεις για να ειναι οσο το δυνατον πιο ποιοτικο για σενα!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...