spH3RiCal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Λιγο πριν φυγω διακοπες αρχισε ενας παλιος seagate 7200.11 που εχω να εξαφανιζεται και να επανεμφανιζεται στα windows ανα διαστηματα τα οποια εγιναν συχνοτερα, οποτε θεωροντας οτι τα εφαγε τα ψωμια του ειπα να τον παροπλισω και να παρω εναν μεγαλυτερο (αλλαγές καλωδίων, θυρων κτλ δεν επιασαν). Με το που ηρθε ο καινουργιος αρχισε να μου κανει το ιδιο κολπο και ο αλλος δισκος (WD caviar black 640gb sata3) o οποιος ομως δεν ειναι ουτε χρονος που τον πηρα.. Κατεβαζω τα diagnostics της wd και τρωει εμπλοκη στη διαρκεια του τεστ οποτε αναγνωριζε απλα οτι υπαρχει δισκος, ουτε χωρητικοτητα ουτε τιποτα, 0 προσβαση φυσικα.. Εν τω μεταξυ ειπα να βαλω τον παλιο seagate σε αλλο pc παλι, μαζι με τον καινουργιο μπας προλαβω να μεταφερω τιποτα πριν χαθει. Του κανει ενα checkdisk, δουλεψε κανονικα πληρης μεταφορα ουτε κιχ.. Βγαζω τον παλιο και βαζω τον wd μπας και.. Με το που ανοιγει το pc αρχιζει τα ζβιν ζβιν και τα μπιπ μπιπ.. Μπαινει windows πουθενα ο δισκος φυσικα, αλλα πουθενα και ο καινουργιος! Φρικη. Βγαζω τον καινουργιο και μενει με τον wd πανω, ανοιγω το pc του κανει ενα check disk, να ο δισκος, να και τα αρχεια ολα καλα. Βαζω και τον καινουργιο τον βλεπει κανω μεταφορα, ουτε κιχ κι εδω.. Βαζω ξανα τους δυο παλιους στο main pc παλι να δω τι γινεται κι εκει, δυο μερες κομπλε αλλα την τριτη αρχιζει παλι ο seagate τα προβληματα. Τον βγαζω τελειως και βαζω τον καινουργιο. Κι ερχομαστε στο παρον.. Γυρναω πριν απο λιγες μερες απο διακοπες και σημερα αρχισαμε παλι. Η διαφορα ειναι οτι αυτη τη φορα το προβλημα το εβγαλε ο καινουργιος (που ζητημα ειναι να εχει 20-30 ωρες) :S Εκανε ενα checkdisk στο restart αλλα δε βρηκε τιποτα.. Σημειώνω οτι ως sata3 εχει καινουργιο καλωδιο και ειναι συνδεδεμενος σε sata3 θυρα και αρα σε διαφορετικο controller απο τον παλιο. Τον εβαλα και στον 2ο sata3 controller τα ιδια.. Οσο αφορα το BIOS τους εχω σε AHCI mode, τα hotswap disabled, smart enabled και απο το power management των win7 εχω ορισει να μη τους κλεινει ποτε. Ιδεες?
rounsmith Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Κατέβασε το HDSentinel και δώσε μας μια πρόχειρη εικόνα απο εκεί.Αν και όλα αυτά που λες υποδεικνύουν δίσκους που αργοπεθαίνουν.
kostas_dr Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δυστυχώς ακόμα και ολοκαίνουργιος δίσκος μπορεί να σου εμφανίσει τέτοιο πρόβλημα. Εγώ θα τον πήγαινα για αλλαγή.
spH3RiCal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ενας να πω οκ.. Αλλα τρεις? Σημερα με το που ανοιξε βαρεσαν και ο WD και ο καινουργιος.. Αποσυνδεσα τον καινουργιο ολα οκ τωρα. Εν τω μεταξυ λεω να αφησω τον παλιο σε αλλο pc για 3-4 μερες να δω αν θα βαρεσει. Το sentinel λεει 98% health και 100% performance για τον WD και 87% health και 100% performance για τον καινουργιο seagate. Μαλιστα εξαφανιστηκαν καλι χωρις καν alert απο το προγραμμα.. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2012 από spH3RiCal
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα