Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! Εχω παρει καινουριο υπολογιστη εδω και μερικους μηνες και εχω εγκαταστησει linux ubuntu 12.04 unity. Το προβλημα μου ειναι οτι ενω συνδεω κανονικα ποντικι και πληκτρολογιο στις θυρες usb και τα αναγνωριζει κανονικα... δεν μου αναγνωριζει στικακια, εξωτερικο σκληρο δισκο και την ολοκαινουρια καμερα που αγορασα πριν λιγες μερες. Μπορει καποιος να βοηθησει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εδώ θα βρεις την άκρη

σε ενδιαφέρουν τα lsusb, προσπερνάς τα lspci

http://www.insomnia....vers-στο-linux/

Εχω αρχισει να βγαζω μια ακρη, τον σκληρο δισκο τον ανοιξα και μαζι ολα τα αρχεια μου.. Σε ευχαριστω πολυ! Με την καμερα λιγο κολησα.. Μπορω και ανοιγω εναν φακελο που ειναι τα περισσοτερα αρχεια σε μορφη .exe. Σου στελνω μια εικονα απο το τερματικο που η αληθεια ειναι οτι δεν καταλαβαινω τι ακριβως βλεπω και τι πρεπει να κανω.

evangelia@evangelia-H61M-USB3-B3:~$ lsusb -t

/: Bus 04.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=xhci_hcd/2p, 5000M

/: Bus 03.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=xhci_hcd/2p, 480M

/: Bus 02.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=ehci_hcd/2p, 480M

|__ Port 1: Dev 2, If 0, Class=hub, Driver=hub/6p, 480M

|__ Port 5: Dev 3, If 0, Class=HID, Driver=usbhid, 1.5M

|__ Port 5: Dev 3, If 1, Class=HID, Driver=usbhid, 1.5M

|__ Port 6: Dev 4, If 0, Class=HID, Driver=usbhid, 1.5M

/: Bus 01.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=ehci_hcd/2p, 480M

|__ Port 1: Dev 2, If 0, Class=hub, Driver=hub/4p, 480M

|__ Port 3: Dev 3, If 0, Class='bInterfaceClass 0x0e not yet handled', Driver=uvcvideo, 480M

|__ Port 3: Dev 3, If 1, Class='bInterfaceClass 0x0e not yet handled', Driver=uvcvideo, 480M

|__ Port 3: Dev 3, If 2, Class=audio, Driver=snd-usb-audio, 480M

|__ Port 3: Dev 3, If 3, Class=audio, Driver=snd-usb-audio, 480M

|__ Port 4: Dev 4, If 0, Class=stor., Driver=usb-storage, 480M

evangelia@evangelia-H61M-USB3-B3:~$

Επεξ/σία από seagullακι
Δημοσ.

αυτό εδώ είναι η κάμερα και λογικά θέλει κάποιο firmware(driver)

|__ Port 3: Dev 3, If 0, Class='bInterfaceClass 0x0e not yet handled', Driver=uvcvideo, 480M

βάλε από το ubuntu software το cheese (η skype) και δες αν δουλεύει

Δημοσ.

Good!! Υπαρχει προοδος! Η καμερα λειτουργει κανονικα στο skype αλλα χωρις ηχο ενω εχει και μικροφωνο.. και κατι ακομα γιατι δεν την βρισκω ως εικονιδιο στα applications? [Μου κανει εντυπωση το ποσο γρηγορα τα βρηκα.. φοβερη βοηθεια.. Thanks!]

Δημοσ.

Good!! Υπαρχει προοδος! Η καμερα λειτουργει κανονικα στο skype αλλα χωρις ηχο ενω εχει και μικροφωνο.. και κατι ακομα γιατι δεν την βρισκω ως εικονιδιο στα applications? [Μου κανει εντυπωση το ποσο γρηγορα τα βρηκα.. φοβερη βοηθεια.. Thanks!]

στα option του skype στο microphone πρέπει να έχει δυο τρεις επιλογές, πρέπει να αλλάξεις μάλλον

δεν το ξέρω το unity για το εικονίδιο, αλλά πάντα μπορείς να πατήσεις alt + f2 και να γράψεις skype

Δημοσ.

στα applications δεν νομίζω να δεις κάτι, η εφαρμογή σου είναι το skype και όχι η ίδια η κάμερα

αν θες και άλλες εφαρμογές τότε δοκίμασε το cheese που σου είπαν πιο πάνω.

Με τους δίσκους σου είσαι οκ? Προσοχή στο safe unmount αν είναι ntfs αλλιώς θα σου χτυπάνε όταν τους πας σε windows.

Δημοσ.

Οκ... Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου!!

στα applications δεν νομίζω να δεις κάτι, η εφαρμογή σου είναι το skype και όχι η ίδια η κάμερα

αν θες και άλλες εφαρμογές τότε δοκίμασε το cheese που σου είπαν πιο πάνω.

Με τους δίσκους σου είσαι οκ? Προσοχή στο safe unmount αν είναι ntfs αλλιώς θα σου χτυπάνε όταν τους πας σε windows.

Θυμαμαι πριν αρκετα χρονια που ειχα μια αρχαια καμερα και την χρησιμοποιουσα σκετη. Φαντασου οτι εβγαζα φωτο απο κει και υπαρχουν ακομα καποιες απο αυτες... Τι να πω ισως δεν δουλευουν πια ετσι τα πραγματα. :rolleyes:

Με τον δισκο ολα καλα. Φαντασου οτι ηταν ο εσωτερικος σκληρος δισκος που ειχα στο παλιο μου υπολογιστη. Εκει παλια δουλευα windows, και τα τελευταια 2-3 χρονια ειχα μονο linux. Προσφατα πηρα καινουριο υπολογιστη και τον παλιο σκληρο απλα τον εβαλα σε ενα κουτι για να γινει εξωτερικος και να μεινουν τα αρχεια μου εκει ως back up. Τωρα αυτο που λες με το ntfs δεν καταλαβαινω τι ειναι. Και οταν λες προσοχή στο safe unmount, τι να προσεξω ακριβως?

Δημοσ.

Αν ο δίσκος είναι ntfs και του τραβήξεις το usb καλώδιο χωρίς "ασφαλή κατάργηση" τότε την επόμενη που θα πάει σε windows θα ζητήσει scandisk.

Το δίσκο τον ανοίγεις μέσω κάποιου file manager (πχ thunar? pcmanfm? nautilus?) τότε αυτός έχει και κάποιο τρόπο για eject του δίσκου εφόσον είναι usb.

Το cheese κάνει ακριβώς αυτό που περιγράφεις για την κάμερα σου.

Δημοσ.

Μπα οχι δεν χρησιμοποιει καποιο file manager.. απο οσο βλεπω τουλαχιστον.. Ομως αν εκανα δεξι κλικ πανω στο σκληρο και eject δεν ειναι το ιδιο πραγμα? Ή για πιο σωστη χρηση κανονικα θα επρεπε να χρησιμοποιω καποιο file manager?

Δημοσ.

σε πιο πρόγραμμα κάνεις δεξί κλικ? αυτός είναι και ο file manager σου :)

ναι αυτό που περιγράφεις με δεξί και eject είναι μια χαρά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε πιο πρόγραμμα κάνεις δεξί κλικ? αυτός είναι και ο file manager σου :)

ναι αυτό που περιγράφεις με δεξί και eject είναι μια χαρά

Οκ.. μαθαινω ακομα..

Για την ακριβεια κανω δεξι κλικ και γραφει safely remove parent drive, οποτε πιστευω οτι ειναι μια χαρα! Σε ευχαριστω πολυ!

Επεξ/σία από seagullακι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...