Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έστω ότι έχουμε έναν υπάλληλο γραφείου (άγαμος χωρίς παιδιά).

αν ο μισθός του είναι ας πούμε 500€ (καθαρά στο χέρι), πόσο κοστίζει αυτός ο υπάλληλος στον εργοδότη;

υπάρχει κάποιο site να τα λέει κάπως αναλυτικά;

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Με βάση το http://aftertax.gr/ κοστίζει 618 ευρω

Μακαρι να ταν τοσα ...

Τα 618 ειναι ο μικτος για να περνει καποιος 500

Βαλε και 32% εργοδοτικες εισφορες αρα αλλα 200.... βαλε και 13ο 14ο μισθο... χοντρικα τα 500 καθαρα κοστιζουν 1000 στον εργοδοτη

Δυστυχως δεν εχω καποιο site να δωσω στον ts απλα τα λεω εκ πειρας

• Like 2
Δημοσ.

Δυστυχως ναι ειναι....

Και λεω δυστυχως οχι γιατι ειμαι ο καπιταλας που παταω τον εργαζομενο....

Απλα κατανταει απαγορευτικο με ολεε αυτες τις γ@@ω εισφορες να δινεις ενα καλο καθαρο μισθο στους υπαλληλους σου και να ειναι ευχαριστημενοι....

Αλλα ελα που πληρωνουμε ολοι εμεις τα γαμ@@#ατικα των προηγουμενων.....

Anyway

Δημοσ.

Ειχα την εντυπωση ειδικα για τον 14ο οτι ειναι optional, βεβαια δεν ειμαι και βεβαιος γιατι ποτε δεν εργαστηκα στην Ελλαδα υπο καθεστως υπαλληλου.

Δημοσ.

Στον δημόσιο τομέα κουτσουρεύτηκαν. Στον ιδιωτικό ακόμα τα παίρνουν. Τώρα κατά πόσο τα δίνει ο εργοδότης, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο....

Δημοσ.

για πόσο ακόμα;

@ in2dark

έχεις υπαλλήλους και το ξέρεις από πρώτο χέρι;

Ναι εχω ... και ελπιζω να συνεχισω να εχω

Εχεις κοιταξει μηπως επιδοτησε απο το νεο προγραμμα του οαεδ?

Δημοσ.

Δεν φτάνει που σαν εργοδότες εκμεταλλεύεστε την υπεραξία του υπαλλήλου, τον θεωρείτε και "κόστος". Αντε να μου χαθείτε, να κάνετε ΕΣΕΙΣ την χαμαλίκα ρε

• Like 2
Δημοσ.

Οταν ερθει η ωρα να δουλεψετε σε μικρομεσαια επιχειρηση (αν δεν σας βολεψουν αλλου, συνηθιζεται αυτο στις ταξεις των αναρχοαυτονομων επαναστατων), θα δειτε μερικα πραγματα, πχ οτι για να ανοιξεις επιχειρηση στην Ελλαδα κανεις συνεταιρο το κρατος (μονο στα κερδη, διοτι στις ζημιες απουσιαζει ο...συνεταιρος), ή οτι ακριβως το θεμα που θιγει ο in2dark (με τις απαραδεκτα υψηλες εισφορες που ζητα το κρατος για καθε υπαλληλο) καθιστα αδυνατη την υψηλη μισθοδοσια του εργαζομενου ακομα κι αν την επιθυμει ο εργοδοτης, εκτος αν μιλαμε για καμια επιχειρηση αλυσιδα με 15 ουρανοξυστες και 35δις ευρω το χρονο καθαρα κερδη να πουμε. Οταν ομως μιλαμε για μικρες επιχειρησεις, με 2-3 υπαλληλους και μικρο κυκλο εργασιων, τοτε δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα οσο τα φανταζεστε (εργοδοτης-ουυυυυυυυυυ δουλεμπορας εκμεταλευτης, κρατος-ουυυυυυυυυυ λαμογιααα, εργαζομενος-ζητωωωωωωωωω). Καποιοι μεινατε με την εντυπωση οτι ο εργοδοτης τρωει με χρυσα κουταλια απο το αιμα του εργαζομενου και εχετε κολησει σε ιδεολογηματα κανοντας παραλληλα οτι δε βλεπετε γυρω σας τις 100δες επιχειρησεις που κλεινουν καθημερινα, τις 1000δες υπερχρεωμενες που αδυνατουν να ανταπαξελθουν στις υποχρεωσεις τους και υπαγονται σε αρθρα 99 κλπ και τις πολυ περισσοτερες που συρρικνωνεται γεωμετρικα ο κυκλος εργασιων τους. Θεωρειτε δεδομενο οτι ολες οι επιχειρησεις εχουν κερδη τα οποια μαλιστα πανε σε κοτερα-βιλες κλπ.

Ναι ξερω υπαρχουν αναμεσα σε ολα αυτα και οι μουφα-οικονομικα-ζορισμενοι εργοδοτες που το παιζουν ετσι για να μη πληρωνουν τους εργαζομενους κλπ, αλλα ακομα κι ετσι η πραγματικοτητα τριγυρω σας μιλαει μονη της. Φυσικα ειναι δικαιωμα σας να κλεινετε ματια και αυτια, ειναι συνηθες φαινομενο εξαλλου ο στρουθοκαμηλισμος στη χωρα μας.

Επειδη κριτικη επι των εργασιακων δεν γινεται βαση των φυλλαδων που μοιραζει η παραταξη μεσα στο πανεπιστημιο, καλο να ειμαστε λιγοτερο απολυτοι στην κριτικη κλπ...

• Like 13
  • Thanks 1
Δημοσ.

οπου μικρομεσαιος και η μοίρα του. Καμία σχέση με φοιτητικές παρατάξεις δεν έχω και ξέρω πως λειτουργεί η αγορά. Πρέπει να γίνω εξαιρετικά κυνικός τότε; Στην τελική ΕΤΣΙ βγάζει κέρδος (΄οποιο κέρδος δλδ) ο επιχειρηματίας. Από την υπεραξία του υπαλλήλου.

Δημοσ.

Υπαρχουν μικρομεσαιες εταιριες που προσπαθουν πραγματικα να κανουν σωστες δουλειες.

Υπαρχουν ομως και αλλες που την εχουν δει "αφεντικα" , μεγαλη ζωη και δεν συμμαζευεται.Αυτες για μενα πρεπει να εκλειψουν.Και βασικα τελειωνουν και απο μονες τους λογω κρισης/κακης οικονομικης διαχειρισης κλπ.

Παθων απο 2 μικρομεσαιες επιχειρησεις , μειον 16 χηνες σουμα , στα δικαστηρια με την 2η.

Ποτε ξανα σε μικρομεσαια.

Οσο για το κοστος του υπαλληλου , ναι οκ ειναι δυσβασταχτο , ειναι ετσι τα πραγματα , αλλα οταν τον προσλαμβανεις τον αλλον γνωριζεις πιο ειναι το εργασιακο καθεστως και δεν υπαρχουν δικαιολογιες.

@Midi οπως ειπα υπαρχουν μικρομεσαιοι επιχειρηματιες που δεν την παλευουν.Δεν ξερω αν τρωνε με χρυσα κουταλια απο το αιμα του εργαζομενου , αλλα οταν εμενα με απολυσανε και τους ετρεχα στα δικαστηρια και με χαρτζιλικωνανε οι γονεις μου , αυτοι ενω χρωστουσαν παντου , συνεχισαν την ζωη τους , τις διακοπες τους , τα ταξιδια τους ....την ζωη του "αφεντικου".

Οπως ειπα και πριν δεν γενικευω..αλλα πολλοι μικρομεσαιοι επιχειρηματιες ειτε πανε για την αρπαχτη , ειτε τους αρεσει να ειναι "αφεντικα"...αλλη αιγλη προφανως......και στο τελος την νυφη την πληρωνει ο εργαζομενος.

Δημοσ.

Οταν ερθει η ωρα να δουλεψετε σε μικρομεσαια επιχειρηση (αν δεν σας βολεψουν αλλου, συνηθιζεται αυτο στις ταξεις των αναρχοαυτονομων επαναστατων), θα δειτε μερικα πραγματα, πχ οτι για να ανοιξεις επιχειρηση στην Ελλαδα κανεις συνεταιρο το κρατος (μονο στα κερδη, διοτι στις ζημιες απουσιαζει ο...συνεταιρος)

Δεν πειράζει, τόσα χρόνια ο επικεφαλής συνέταιρος(ο εργοδότης δλδ) κρατούσε όλα τα κέρδη για τον εαυτό του και δήλωνε ψεύτικες ζημίες, ενώ δεν πλήρωνε ούτε φόρους, ούτε εισφορές. Τη ζημίες βέβαια σήμερα δεν τις πληρώνει πάλι ο εργοδότης αλλά έμεσσα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

Ο εργοδότης αντιθέτως έχει προλάβει να εναποθέσει τα κέρδη για τα οποία δεν είχε φορολογηθεί ποτέ σε τράπεζες του εξωτερικού, off-shore κτλ, έχοντας εξασφαλίσει έτσι απεριόριστη ευημερία.

Το αντίθετο θα έλεγα, η Ελλάδα είναι ο παράδεισος του εργοδότη, ειδικά αν είναι λαμόγιο (ποιός δεν είναι ;). Κάτσε να δεις τώρα με τους μισθούς βουλγαρίας και τις ειδικές οικονομικές ζώνες τι έχει να γίνει.

Όσο για τις μικρομεσαίες...μα αυτές είναι οι πρώτες που ευαγγελίζονται την μαύρη εργασία. Ίσα ίσα που ευτυχώς οι μεγάλες εταιρείες δέχονται αρκετό έλεγχο και δεν μπορούν να κάνουν λαμογιές στα εργασιακά τουλάχιστον. Η μαύρη εργασία ζεί και βασιλεύει στις καφετέρειες, τα εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης και τα καταστήματα λιανικής. Τις μικρές επιχειρήσεις έως 10 ατόμων που αναφέρεις δηλαδή.

οπου μικρομεσαιος και η μοίρα του. Καμία σχέση με φοιτητικές παρατάξεις δεν έχω και ξέρω πως λειτουργεί η αγορά. Πρέπει να γίνω εξαιρετικά κυνικός τότε; Στην τελική ΕΤΣΙ βγάζει κέρδος (΄οποιο κέρδος δλδ) ο επιχειρηματίας. Από την υπεραξία του υπαλλήλου.

Έτσι βγαίνει ναι. ΠΟΣΟ κέρδος θα θεωρούσες δίκαιο. 100%; 500%; 1000%; Έχει διαφορά αν ένας βγάζει 10εκ/χρόνο με 100εκ/χρόνο; Δεν του αρκούν τα 10εκ; Οι υπάλληλοι δεν πρέπει τουλάχιστον να αμοιφθούν για την υπεραξία που παράγουν και όχι απλά με τον μισθό που τους υποχρεώνει νομικά το κράτος. Αλλά τι λέω τώρα...το κέρδος πάνω απ'όλα έτσι;

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...