KilliK Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 H κάνεις πλάκα, η δεν εχεις τη παραμικρή ιδέα πως λειτουργεί η αγορά. Απο πότε δάνειο = κεφαλαιο; Ακόμα και την εποχή των χρυσών αγελάδων που έδιναν πιστωτικές για πλάκα, αν δεν είχες εγγύηση, δάνειο για επιχείρηση δεν έπαιρνες. Ο ίδιος είχα ζητήσει 50.000 και μου ζητούσαν να υποθηκεύσω το σπίτι μου το οποίο τότε είχε αξία 200! Που σημαίνει ότι αν δεν είχες κανα σπίτι (άρα κεφάλαιο) να υποθηκεύσεις, δεν σου έδιναν δάνειο με τίποτα και πολύ σωστά έκαναν. Η θα έψηνες τους γονείς σου να βάλουν ένα τους σπίτι αυτοί ως εγγύηση; Όσο για τα δανεικά απο συγγενείς φίλους, αυτό και αν είναι τραγικό λάθος. Ποτέ δάνεια για επιχειρηματικές κινήσεις απο συγγενείς και φίλους! σορρυ διαφωνω. η δικια μου εμπειρια ηταν τελειως διαφορετικη απο αυτην που περιγραφεις. πως γενεν αυτο;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Αρα δεν κανεις τιποτα αυτο θες να μου πεις? Αν δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου, δεν προκειται κανένας πιστωτικός οργανισμός να σου δώσει τίποτα απολύτως. Άρα ξεχνάς το δάνειο. Αν είσαι μάγκας και παρουσιάσεις κανένα φοβερό business plan σε κανα ξένο Venture Capital Fund κάτι γίνεται. Η αν βρείς κάποιον angel investor. Αυτά φυσικα στη κατάσταση που είναι η Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Βέβαια και στη καλύτερη περίπτωση μέχρι να ετοιμάσεις το Business Plan (που θα σου πάρει κανα 6μηνο) να το παρουσιάσεις, να το αποδεχθούν, να ξεκινήσει η χρηματοδότηση κτλ κάπως πρέπει να ζήσεις σωστά; Άρα αναγκαστικα εργάζεσαι παράλληλα. Τώρα αν δεν σου κάτσουν ούτε αυτά και δεν έχεις κάποιο σπίτι κτλ, δυστυχώς είσαι καταδικασμένος. Τώρα αν γουστάρεις να ρισκάρεις το σπίτι σου, ή το σπίτι των γονιών σου, ή του συγγενή σου, η να ρισκάρεις να σου δώσει κάποιος κολλητός λεφτά και να μη του τα δώσεις ποτέ...είναι θέμα δικό σου. Εγώ δεν θα το έκανα.
mphxths Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 το κεφαλαιο; τοσα χρονια που δινανε οι τραπεζες δανεια, γιατι δεν πηγες να παρεις για να ανοιξεις την επιχειρηση σου; η να σε βοηθησουν οικονομικα οι γονεις/φιλοι/συγγενεις σου; τι περιμενες; να ερθω εγω να στο δωσω; η μηπως ολοι αυτοι που ανοιγουν επιχειρησεις, ειχανε κανει "κομποδεμα" και τα βρηκανε τα κεφαλαια; για πεσμας. Τοσα χρονια που δινανε οι τραπεζες δανεια εγω επαιρνα δανειο για το αυτοκινητο..γιατι ξερεις χωρις διπλωμα και αυτοκινητο δεν σε παιρνουν πολλοι στην δουλεια.Και προσπαθουσα να δουλεψω να μαθω την δουλεια...δεν νομιζω οτι νομιζεις οτι επρεπε να ξεκινησω κατευθειαν σαν ΑΦΕΝΤΙΚΟ..... Επισης δεν νομιζω οτι κανεις που παει να ανοιξει επιχειρηση παει στους γονεις του και λεει "Μαμα , μπαμπα , αδελφη , γκομενα , φιλοι μου , θελω να ανοιξω επιχειρηση , δωστε μου 100χιλιαδες ευρω!!" Την παλευεις?Οχι ιδιαιτερα εε? Οχι ολοι αυτοι που ανοιγουν επιχειρηση δεν ειχανε κομποδεμα.Πηρανε δανεια οπως λες και ΕΛΠΙΖΑΝΕ να πιασει η επιχειρηση και να χουν δουλειες.ΑΝ δεν πιασει ομως , φτιαει το κρατος , οι φοροι , το κοστος του υπαλληλου , το τεβε και ενα σωρο αλλα. Η μονη περιπτωση να πιασει μια τετοια φαση ειναι να χεις ΤΡΕΛΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ..και ναι ειμαι σιγουρος ο καθε υπαλληλος μαζευει πελατεια στο 8ωρο του..μα τι λετε?!?! Εγω μονο στην περιπτωση που ειχα Χ λεφτα στην ακρη για να επιβιωνω και για ωρα αναγκης και Υ λεφτα στην ακρη περισσεια θα ριχνα τα Υ σε μια επιχειρηση.Σε καμμια αλλη περιπτωση. Και ξερουμε ολοι πολυ καλα με τους τωρινους μισθους και μηνιαια προσωπικα εξοδα (νοικια , κοινοχρηστα , δεη , νερο , οτε κλπ) ποσο ευκολα μαζευεται κομποδεμα...κοροιδευομαστε ?!? @ΗERTHMAN : "αρα δεν κανεις τιποτα" ....πλακα μας κανεις?Δουλευουμε για ενα καλυτερο αυριο...για ενα καλυτερο μισθο..θεση..κλπ...να βαζουμε φραγκα στην ακρη , κυριως για μια δυσκολη στιγμη...οχι για να γινουμε αφεντικα..αυτο αν προκυψει εχει καλως.Δεν ειναι αυτοσκοπος Αν δεν σου αρεσουν οι συνθηκες της επιχειρηματικοτητας μην γινεσαι αφεντικο..μεινε υπαλληλος !
KilliK Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Ρε τους υπαλλήλους με τις εισφορές τους κατέστρεψαν τον τόπο... Και μισθούς έτσι.... Αντι να δουλεύουν τσάμπα για να πάει καλα η επιχείρηση, ζητούσαν και λεφτά... Τς τς τς.... Αλήτες.... Sent from my iPad using Insomnia Πλανη. κανεις δεν ειπε αυτο, ουτε εννοησε αυτο. ξαναδοκιμασε. 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 τι ηθελες να ανοιξεις; Δεν έχει καμία σημασία για την τράπεζα τι θα ανοίξεις. Δεν είναι επενδυτές για να τους παρουσιάσεις ROI και NPV. Αν είναι νέα η επιχείρησή σου θέλουν εγγυήσεις, δε πα να είναι η πιο σούπερ καινοτόμα ιδέα στον κόσμο. Αν είχες ήδη επιχείρηση η οποία ήταν κερδοφόρα και ήθελες δάνειο π.χ. για επέκταση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
KilliK Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 ναι ενταξει, εσυ τι ηθελες να ανοιξεις ομως;
KleKoR Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Πλανη. κανεις δεν ειπε αυτο' date=' ουτε εννοησε αυτο. ξαναδοκιμασε.[/quote'] Τη δουλειά του την έκανε.... Ευχαριστώ.... Sent from my iPad using Insomnia
KleKoR Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Και περάσαμε στις ανακριτικες ερωτήσεις.... Κλασική συνταγή... Έλλειψη επιχειρημάτων.... Προσπάθεια υποβάθμισης του συνομιλητή... Σε λίγο θα σε ρωτήσουν και τι δουλεια κανείς... Sent from my iPad using Insomnia
HERTHAN Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Αν δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου, δεν προκειται κανένας πιστωτικός οργανισμός να σου δώσει τίποτα απολύτως. Άρα ξεχνάς το δάνειο. Αν είσαι μάγκας και παρουσιάσεις κανένα φοβερό business plan σε κανα ξένο Venture Capital Fund κάτι γίνεται. Η αν βρείς κάποιον angel investor. Αυτά φυσικα στη κατάσταση που είναι η Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Βέβαια και στη καλύτερη περίπτωση μέχρι να ετοιμάσεις το Business Plan (που θα σου πάρει κανα 6μηνο) να το παρουσιάσεις, να το αποδεχθούν, να ξεκινήσει η χρηματοδότηση κτλ κάπως πρέπει να ζήσεις σωστά; Άρα αναγκαστικα εργάζεσαι παράλληλα. Τώρα αν δεν σου κάτσουν ούτε αυτά και δεν έχεις κάποιο σπίτι κτλ, δυστυχώς είσαι καταδικασμένος. Τώρα αν γουστάρεις να ρισκάρεις το σπίτι σου, ή το σπίτι των γονιών σου, ή του συγγενή σου, η να ρισκάρεις να σου δώσει κάποιος κολλητός λεφτά και να μη του τα δώσεις ποτέ...είναι θέμα δικό σου. Εγώ δεν θα το έκανα. Κοιτα να δεις με οσα λες δεν διαφωνω γιατι ετσι ειναι και ειδικα την δεδομενη χρονικη στιγμη γιατι το ζω και το ξερω. Εκει που διαφωνω ειναι ειναι το εξης:Αν καποιος δεν εχει αλλη επιλογη και εχει μονο ενα σπιτι(δικο του ή και των γονιων του) ή δεν εχει τιποτα στ'ονομα του αλλα καποιοι συγγενεις οι φιλοι εχουν την δυνατοτητα να παρασχουν μια βοηθεια δεν θα ρισκαρει να κανει κατι δικο του αν εχει μια καλη ιδεα και θελει να το παλεψει για να κανει κατι δικο του?
KilliK Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 απο περιεργεια ρωταω. μπορει πχ να εχει σχεση αυτο που θελει να κανει με την γεωργια. θα μπορουσε να παρει μια επιδοτηση απο το κρατος. η ας πουμε αν εχει καποια καλη πατεντα, να βρει ενα συνεταιρο να ανοιξει την επιχειρηση. θελω να πω οτι υπαρχουν διαφοροι τροποι για να ξεκινησεις μια επιχειρηση, μπορεις να βρεις την ακρη αρκει να το ψαξεις λιγο. εσυ εντωμεταξυ Klekor ΔY δεν εισαι; σε επιασε ο πονος τωρα για τον ιδιωτικο τομεα;
mphxths Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν έχει καμία σημασία για την τράπεζα τι θα ανοίξεις. Δεν είναι επενδυτές για να τους παρουσιάσεις ROI και NPV. Αν είναι νέα η επιχείρησή σου θέλουν εγγυήσεις, δε πα να είναι η πιο σούπερ καινοτόμα ιδέα στον κόσμο. Αν είχες ήδη επιχείρηση η οποία ήταν κερδοφόρα και ήθελες δάνειο π.χ. για επέκταση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. και ετσι δουλευουν παντα οι τραπεζες..δανειζουν λεφτα θελουν να εξασφαλιστουν εξαρχης οτι θα τα παρουν..καποια στιγμη...πισω...και με τοκο. Το τι ηθελε να ανοιξει δεν παιζει ρολο για την τραπεζα.Εχει διαφορα αν ηθελε να ανοιξει καντινα στην εθνικη ή βιοτεχνια ρουχων? Λεφτα σου δινει η τραπεζα , φατα οπως θες σου λεει.Απλα υποθηκεψε οτι εχεις για να ειμαι σιγουρη οτι θα τα παρω... Σε επεκταση επιχειρησης δεν ξερω..λογικα εκει κοιτανε τι εταιρια εισαι ηδη...χρωστας?πας καλα?και τετοια... @HERTHMAN αυτο που λες ειναι σαν το ποκερ "all in".Και αν δεν πιασει ??Θα καταστρεψεις φιλους / συγγενεις γιατι ειχες μια καλη ιδεα και νομιζες οτι θα παει καλα?Το λες στα σοβαρα? Και δεν μιλαω για ζαμπλουτους συγγενεις αλλα για συγγενεις που θα δωσουν απο το υστερημα...το κομποδεμα.
HERTHAN Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 @ΗERTHMAN : "αρα δεν κανεις τιποτα" ....πλακα μας κανεις?Δουλευουμε για ενα καλυτερο αυριο...για ενα καλυτερο μισθο..θεση..κλπ...να βαζουμε φραγκα στην ακρη , κυριως για μια δυσκολη στιγμη...οχι για να γινουμε αφεντικα..αυτο αν προκυψει εχει καλως.Δεν ειναι αυτοσκοπος Αν δεν σου αρεσουν οι συνθηκες της επιχειρηματικοτητας μην γινεσαι αφεντικο..μεινε υπαλληλος ! Δεν καταλαβες τι ειπα με το "αρα δεν κανεις τιποτα" οποτε αστο.Μιλουσα με τον ZAKKWYLDE γι'αλλο θεμα. Οποτε δεν κολλαει τιποτα απ'οσα λες σ'εμενα για το στγκεκριμενο ζητημα.
KleKoR Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 απο περιεργεια ρωταω. μπορει πχ να εχει σχεση αυτο που θελει να κανει με την γεωργια. θα μπορουσε να παρει μια επιδοτηση απο το κρατος. η ας πουμε αν εχει καποια καλη πατεντα' date=' να βρει ενα συνεταιρο να ανοιξει την επιχειρηση. θελω να πω οτι υπαρχουν διαφοροι τροποι για να ξεκινησεις μια επιχειρηση, μπορεις να βρεις την ακρη αρκει να το ψαξεις λιγο. εσυ εντωμεταξυ Klekor ΔY δεν εισαι; σε επιασε ο πονος τωρα για τον ιδιωτικο τομεα;[/quote'] Σε ευχαριστώ που με επιβεβαιωνεις.... Αν κρίνω απο τις εδω εκτιμήσεις σου πρέπει να είσαι απίστευτα επιτυχημένος στη ζωή σου!!!! Sent from my iPad using Insomnia
mphxths Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν καταλαβες τι ειπα με το "αρα δεν κανεις τιποτα" οποτε αστο.Μιλουσα με τον ZAKKWYLDE γι'αλλο θεμα. Οποτε δεν κολλαει τιποτα απ'οσα λες σ'εμενα για το στγκεκριμενο ζητημα. μια χαρα καταλαβα. σου ελεγε οτι για να παρει οποιοδηποτε δανειο χρειαζεται κεφαλαιο με οποιαδηποτε μορφη (σπιτι , χωραφι , κλπ κλπ) για να μπορει να "δειξει" σαν εγγυηση για να παρει δανειο για να κανει επιχειρηση. Και του λες "αρα δεν κανεις τιποτα ?" αφου δεν εχει κεφαλαιο ή δεν μπορει να βρει κεφαλαιο.Ε τωρα διαβασε την απαντηση μου για το πως προσπαθουμε οι υπαλληλοι να μαζεψουμε κεφαλαιο χωρις να δανειστουμε και να υποθηκεψουμε σπιτια , οικοπεδα κλπ. που αλλωστε ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ή στην τελικη δεν θελουμε να τα χαραμισουμε για να γινουμε ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα