Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιτα να δεις με οσα λες δεν διαφωνω γιατι ετσι ειναι και ειδικα την δεδομενη χρονικη στιγμη γιατι το ζω και το ξερω.

Εκει που διαφωνω ειναι ειναι το εξης:Αν καποιος δεν εχει αλλη επιλογη και εχει μονο ενα σπιτι(δικο του ή και των γονιων του) ή δεν εχει τιποτα στ'ονομα του αλλα καποιοι συγγενεις οι φιλοι εχουν την δυνατοτητα να παρασχουν μια βοηθεια δεν θα ρισκαρει να κανει κατι δικο του αν εχει μια καλη ιδεα και θελει να το παλεψει για να κανει κατι δικο του?

Ειδικά την δεδομένη χρονική στιγμή εγώ θα ήμουν κάθετα αντίθετος με ένα τέτοιο ρίσκο. Σίγουρα αν ρίσκαρες και σου καθόταν καλά θα ήσουν ακόμα καλύτερα απο σήμερα. Ακόμα και σε καλύτερες εποχές, μόνο αν ήμουν σίγουρος ότι είναι κάτι το φοβερό θα το έκανα. Δηλαδή δάνειο για να ανοίξω ξέρω γω κατάστημα με ρούχα δεν θα έπαιρνα. Η στατιστική λέει ότι οι 7/10 νέες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν μέσα σε 5 χρόνια. Εντάξει ας αποτύχει η επιχείρηση...αλλα να βρεθείς χωρίς σπίτι/συγγενείς/φίλους (επειδή θα τους χρωστάς και δεν πρόκειται να τα ξεπληρώσεις ποτέ) στο τέλος είναι ακόμα χειρότερο για μένα.

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

απο περιεργεια ρωταω. μπορει πχ να εχει σχεση αυτο που θελει να κανει με την γεωργια. θα μπορουσε να παρει μια επιδοτηση απο το κρατος.

η ας πουμε αν εχει καποια καλη πατεντα, να βρει ενα συνεταιρο να ανοιξει την επιχειρηση.

θελω να πω οτι υπαρχουν διαφοροι τροποι για να ξεκινησεις μια επιχειρηση, μπορεις να βρεις την ακρη αρκει να το ψαξεις λιγο.

εσυ εντωμεταξυ Klekor ΔY δεν εισαι; σε επιασε ο πονος τωρα για τον ιδιωτικο τομεα;

Τουριστική επιχείρηση ήταν και θα ήταν παράλληλα με ένταξη σε πρόγραμμα επιδότησης. Σκόπευα να έπαιρνα επιδότηση το 50% και το υπόλοιπο με δάνειο (όπως προβλεπόταν και στο πρόγραμμα). Καλώς η κακώς δεν ήθελα να βάλω περιουσιακό μου στοιχείο για εγγύηση. Όπως και να έχει όμως η ύπαρξη κεφαλαίου ήταν απαραίτητη.

Δημοσ.

Η κουβεντα ξεφυγε..μιλαγαμε για το κοστος του υπαλληλου.Το ξεκαθαρισαμε αυτο.

Τωρα τα αφεντικα θα λενε τι δυσκολο ειναι να εχεις μια επιχειρηση και τι γκρινιαρηδες ειναι οι υπαλληλοι τι αχαριστοι και τι κακο το κρατος.Εν μερει θα χουν δικιο.

Οι υπαλληλοι θα λενε πως καταπιεζονται απο τα αφεντικα που τους λιωνουν το κορμι και μπλα μπλα μπλα .Επι τω πλειστω εχουν δικιο.

Ειναι αλλο θεμα.

Για να κλεισω με αυτο το θεμα.Ποτε ξανα σε μικρομεσαια επιχειρηση.Ευχαριστω πολυ :)

Δημοσ.

@HERTHMAN αυτο που λες ειναι σαν το ποκερ "all in".Και αν δεν πιασει ??Θα καταστρεψεις φιλους / συγγενεις γιατι ειχες μια καλη ιδεα και νομιζες οτι θα παει καλα?Το λες στα σοβαρα?

Και δεν μιλαω για ζαμπλουτους συγγενεις αλλα για συγγενεις που θα δωσουν απο το υστερημα...το κομποδεμα.

Ηρεμησε λιγο ρε φιλος(φιλικα ετσι) δεν ειπα να τα παρεις με το ζορι τα χρηματα απο κανεναν και ουτε να σου δωσουν χρηματα τα οποια σε περιπτωση που σου τα δωσουνε θα καταστραφουν οικονομικα.Αν εσυ ησουν τωρα φιλος μου και ηθελες να κανεις μια δουλεια και μου ζητουσες να σου δανεισω 3000-4000 χιλιαδες κι εγω εχω καμια 15000-20000 στην τραπεζα θα παθαινα τιποτα αν σου ελεγα οτι μπορω να σου δωσω 2500 χιλιαδες για να σε βοηθησω.Καταλαβες πως το λεω?

Αντιθετα ομως με την λογικη την δικια σου δεν θα κανεις τιποτα ποτε αν δεν εχεις δικα σου χρηματα.Αν δεν ρισκαρεις ποτε δεν προκειται να κανεις τιποτα σε κανεναν τομεα(δεν στο λεω προσωπικα γενικως μιλαω) και ποσο μαλλον οταν θες να κανεις μια δικια σου επιχειρηση.

Δημοσ.

Ηρεμησε λιγο ρε φιλος(φιλικα ετσι) δεν ειπα να τα παρεις με το ζορι τα χρηματα απο κανεναν και ουτε να σου δωσουν χρηματα τα οποια σε περιπτωση που σου τα δωσουνε θα καταστραφουν οικονομικα.Αν εσυ ησουν τωρα φιλος μου και ηθελες να κανεις μια δουλεια και μου ζητουσες να σου δανεισω 3000-4000 χιλιαδες κι εγω εχω καμια 15000-20000 στην τραπεζα θα παθαινα τιποτα αν σου ελεγα οτι μπορω να σου δωσω 2500 χιλιαδες για να σε βοηθησω.Καταλαβες πως το λεω?

Αντιθετα ομως με την λογικη την δικια σου δεν θα κανεις τιποτα ποτε αν δεν εχεις δικα σου χρηματα.Αν δεν ρισκαρεις ποτε δεν προκειται να κανεις τιποτα σε κανεναν τομεα(δεν στο λεω προσωπικα γενικως μιλαω) και ποσο μαλλον οταν θες να κανεις μια δικια σου επιχειρηση.

Στο παραδειγμα που φερνεις , θα σου εδινα 2500 με την λογικη οτι τα χω ξεγραψει.Αν πανε καλα οι δουλειες σου και μου τα γυρισεις (τα 2500 ουτε καν με τοκο) θα ειναι μια ευχαριστη εκπληξη.Γιατι το πως θα πανε οι δουλειες δεν ειναι γνωστο απο πριν.

Αλλα αν πας στην μανα σου και στον πατερα σου , εχουν δεν εχουν , επειδη εισαι παιδι τους θα σου δωσουν λεφτα εστω και αν ειναι οτι εχουν και δεν εχουν.Εκει το ρισκαρεις να τα παρεις και να τους πεις μετα "ξερετε...δεν πηγε καλα η δουλεια..πανε τα λεφτα".

Μου θυμιζει τοτε που πουλουσανε σπιτια και χωραφια και παιζανε οι ανθρωποι στο χρηματιστηριο γιατι καποιος βλακεντιος πολιτικος τους ελεγε οτι θα βγαλουν λεφτα....και δεν ειχαν το νιονιο να αφησουν καβατζα για την περιπτωση που κατι δεν θα πηγαινε καλα!!!

Κοιτα ειμαι υπερ των ρισκων , αλλα αν ειναι να ρισκαρω και την επομενη να κοιμαμαι σε κουτες στην ομονοια ή να με χαρτζιλικωνουν 30φευγα χρονων οι γονεις μου γιατι τα εχασα ολα..το θεωρω μαλακια εκ μερους μου.

• Like 1
Δημοσ.

μια χαρα καταλαβα. σου ελεγε οτι για να παρει οποιοδηποτε δανειο χρειαζεται κεφαλαιο με οποιαδηποτε μορφη (σπιτι , χωραφι , κλπ κλπ) για να μπορει να "δειξει" σαν εγγυηση για να παρει δανειο για να κανει επιχειρηση.

Και του λες "αρα δεν κανεις τιποτα ?" αφου δεν εχει κεφαλαιο ή δεν μπορει να βρει κεφαλαιο.Ε τωρα διαβασε την απαντηση μου για το πως προσπαθουμε οι υπαλληλοι να μαζεψουμε κεφαλαιο χωρις να δανειστουμε και να υποθηκεψουμε σπιτια , οικοπεδα κλπ. που αλλωστε ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ή στην τελικη δεν θελουμε να τα χαραμισουμε για να γινουμε ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

Αλλο το ΔΕΝ ΘΕΛΩ να τα χαραμισω για να γινω αφεντικο και αλλο το ΔΕΝ ΕΧΩ.

Αν διαβασεις και τα υπολοιπα που λεω στα προηγουμενα post θα συμφωνησεις μαζι μου.

Δεν ειπα σε κανεναν να παει να γινει αφεντικο αλλωστε.

Δημοσ.

εντωμεταξυ [στις ελληνικες τραπεζες]

ετσι και ήθελες δανειο για παραγωγη 'working' τηλεμεταφορεα, θα σου ζητουσαν να υποθηκευσεις ολη την πατρικη σου περιουσια και κατι ακομα

ενω σε αλλες χωρες θα παρακαλαγαν να παρεις δανειο απο αυτους...

Δημοσ.
Αν δεν ρισκαρεις ποτε δεν προκειται να κανεις τιποτα σε κανεναν τομεα(δεν στο λεω προσωπικα γενικως μιλαω) και ποσο μαλλον οταν θες να κανεις μια δικια σου επιχειρηση.

Ναι σύμφωνοι να ρισκάρεις, αλλά γιατί θα πρέπει μαζί σου να ρισκάρει ο συγγενής ή ο φίλος; Ειδικά στην περίπτωση παιδιών/γονέων. Ο γονέας θα κάνει οτιδήποτε να βοηθήσει το παιδί του...ενώ το παιδί είναι συνήθεια ιδιαίτερα απαιτητικό. Δηλαδή μια ψυχολογική πίεση πάντα υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν ζητήσεις π.χ. απο έναν πολύ καλό σου φίλο λεφτά, συνήθως θα είναι αρκετά δύσκολο να σου αρνηθεί...και σε τέτοιες περιπτώσεις οι σχέσεις συνήθως χαλάνε.

Δημοσ.

Για να μπω ον τοπικ.

Το ικα του εργοδοτη ειναι 28.58% και του εργαζομενου ειναι 16.5% που στο συνολο βγαινει 40.36%

Για παραδειγμα

post-216584-0-20535800-1346596357_thumb.jpg

Δημοσ.

Ειδικά την δεδομένη χρονική στιγμή εγώ θα ήμουν κάθετα αντίθετος με ένα τέτοιο ρίσκο. Σίγουρα αν ρίσκαρες και σου καθόταν καλά θα ήσουν ακόμα καλύτερα απο σήμερα. Ακόμα και σε καλύτερες εποχές, μόνο αν ήμουν σίγουρος ότι είναι κάτι το φοβερό θα το έκανα. Δηλαδή δάνειο για να ανοίξω ξέρω γω κατάστημα με ρούχα δεν θα έπαιρνα. Η στατιστική λέει ότι οι 7/10 νέες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν μέσα σε 5 χρόνια. Εντάξει ας αποτύχει η επιχείρηση...αλλα να βρεθείς χωρίς σπίτι/συγγενείς/φίλους (επειδή θα τους χρωστάς και δεν πρόκειται να τα ξεπληρώσεις ποτέ) στο τέλος είναι ακόμα χειρότερο για μένα.

Εννοειται πως ουτε κι εγω θα το εκανα και συμφωνω μαζι σου.Εισαι καταδικασμενος πριν ξεκινησεις να κανεις βημα.Εγω σου λεω σκεψου ομως οτι δεν εχεις ή δεν ειχες αλλη επιλογη και επρεπε να κανεις κατι δικο σου για να ζησεις τοτε ισως και ν'αναγκαζοσουνα να το κανεις(οχι το συγκεκριμενο οτιδηποτε αλλο)και να ελεγες θα παρω το ρισκο.Σιγουρα αυτην την εποχη ειναι 1000 φορες πιο δυσκολο σε σχεση με 10 χρονια πριν αλλα και στο ξαναλεω πως ισως να το εκανες αν δεν ειχες αλλη επιλογη.

Δημοσ.

Και γιατι οταν ακουω την λεξη "ρισκαρω" μου ερχεται στο μυαλο το "δανεισου" ??

Γνωριζω γονεις φιλων μου και τους δικους μου που κανανε οτι κανανε χωρις να δανειζονται.

Η μανα μου ακουει πιστωτικη και δανειο και της ερχεται σοκ.

Ξερω γονεις φιλων μου με μικρες επιχειρησεις που ειχανε χωρις να δανειστουν...

Αλλες εποχες θα μου πειτε..σαφως..αλλα και παλι...

Δημοσ.

Μου θυμιζει τοτε που πουλουσανε σπιτια και χωραφια και παιζανε οι ανθρωποι στο χρηματιστηριο γιατι καποιος βλακεντιος πολιτικος τους ελεγε οτι θα βγαλουν λεφτα....και δεν ειχαν το νιονιο να αφησουν καβατζα για την περιπτωση που κατι δεν θα πηγαινε καλα!!!

Δεν νομιζω πως εχει καμια σχεση το παραδειγμα που σου εδωσα με αυτο που μου λες.

Στο παραδειγμα που φερνεις , θα σου εδινα 2500 με την λογικη οτι τα χω ξεγραψει.Αν πανε καλα οι δουλειες σου και μου τα γυρισεις (τα 2500 ουτε καν με τοκο) θα ειναι μια ευχαριστη εκπληξη.Γιατι το πως θα πανε οι δουλειες δεν ειναι γνωστο απο πριν.

Αλλα αν πας στην μανα σου και στον πατερα σου , εχουν δεν εχουν , επειδη εισαι παιδι τους θα σου δωσουν λεφτα εστω και αν ειναι οτι εχουν και δεν εχουν.Εκει το ρισκαρεις να τα παρεις και να τους πεις μετα "ξερετε...δεν πηγε καλα η δουλεια..πανε τα λεφτα".

Κοιτα ειμαι υπερ των ρισκων , αλλα αν ειναι να ρισκαρω και την επομενη να κοιμαμαι σε κουτες στην ομονοια ή να με χαρτζιλικωνουν 30φευγα χρονων οι γονεις μου γιατι τα εχασα ολα..το θεωρω μαλακια εκ μερους μου.

Ας τα εβγαζα και θα σου εδινα και τοκο :-) δεν ειναι εκει το θεμα ομως.

Ποτε δεν ξερεις απο πριν τι θα γινει αν παει καλα ή οχι.Αν πας ομως με τη λογικη οτι μετα θα κοιμαμαι σε κουτες και οι γονεις σου θα σε αποκληρωσουν και δεν ξερω κι εγω τι αλλο τοτε δεν κανεις τιποτα ποτε.

Δημοσ.

Δεν νομιζω πως εχει καμια σχεση το παραδειγμα που σου εδωσα με αυτο που μου λες.

Εχει.Εννοω οτι καποιος πρεπει να κανει τις καβατζες του πριν δανειστει , υποθηκεψει κανει οποιαδηποτε επιχειρηματικη κινηση τελοσπαντων για την περιπτωση που δεν περπατησει η φαση.Γιατι αν δεν περπατησει θα χασει οτι εχει υποθηκεψει , θα χρωσταει τα δανεια , θα χρωσταει σε συγγενεις.Εκει μπαινει η εννοια του κεφαλαιου.

Δανειζεσαι εν μερει , εχεις και το κεφαλαιο συναμα για να μετριασεις την χασουρα αν ερθει.

Και εδω μπαινει το παραδειγμα με το χρηματιστηριο.Το να επενδυσεις εκει ειναι μια επιχειρηματικη κινηση..δινεις χρημα για να βγαλεις το χρημα που εβαλες+κερδος.Αλλα οπως ολες οι επιχειρηματικες κινησεις , και ειδικα το χρηματιστηριο ενεχει μεγαλο ρισκο.

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Και υπηρχαν ανθρωποι που ρευστοποιησαν ο,τι ειχαν και δεν ειχαν και τα ριξανε στο χρηματιστηριο.Ειτε δεν τους εκοβε απλα ειτε ηταν τοσο απληστοι.Στο τελος φταιγανε οι πολιτικοι που τους παρεσυραν.Δηλαδη δεν τους περασε απο το μυαλο οτι μπορει να γινει μαλακια?

Οτι εχουν οικογενεια να θρεψουν?Να κρατησουν κατι στην ακρη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...