Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι δεν εχει εντελως καμια σχεση αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Επιχειρηματικη κινηση το ενα , επιχειρηματικη κινηση και το αλλο.Βαζεις λεφτα για να βγαλεις λεφτα.

Στο χρηματιστηριο βαζεις λεφτα (αγοραζοντας μετοχες) και βγαζεις λεφτα (αν ανεβει η αξια της μετοχης).

Σε μια επιχειρηση βαζεις λεφτα (πληρωνοντας υπαλληλους , αγοραζοντας εμπορευμα κλπ) , για να βγαλεις λεφτα (πουλώντας εμπορευμα/υπηρεσιες πανω απο το κοστος ...)

Απο που θα προερθουν τα λεφτα και στις 2 περιπτωσεις...καλλιστα με δανειο ή με ηδη υπαρχον κεφαλαιο.

Αν δεν μπορεις να καταλαβεις την αναλογια...δεν μπορω να βοηθησω...

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επιχειρηματικη κινηση το ενα , επιχειρηματικη κινηση και το αλλο.Βαζεις λεφτα για να βγαλεις λεφτα.

Στο χρηματιστηριο βαζεις λεφτα (αγοραζοντας μετοχες) και βγαζεις λεφτα (αν ανεβει η αξια της μετοχης).

Σε μια επιχειρηση βαζεις λεφτα (πληρωνοντας υπαλληλους , αγοραζοντας εμπορευμα κλπ) , για να βγαλεις λεφτα (πουλοντας εμπορευμα/υπηρεσιες πανω απο το κοστος ...)

Απο που θα προερθουν τα λεφτα και στις 2 περιπτωσεις...καλλιστα με δανειο ή με ηδη υπαρχον κεφαλαιο.

Στο ξαναλεω δεν εχει εντελως καμια σχεση αλλο το ενα αλλο το αλλο.Και δεν χρειαζεται να με βοηθησεις ειδικα εμενα να καταλαβω κατι στο συγκεκριμενο ΑΣΤΟΧΟ παραδειγμα.

Δημοσ.

Στο ξαναλεω δεν εχει εντελως καμια σχεση αλλο το ενα αλλο το αλλο.Και δεν χρειαζεται να με βοηθησεις ειδικα εμενα να καταλαβω κατι στο συγκεκριμενο ΑΣΤΟΧΟ παραδειγμα.

Το ξαναλες αλλα δεν επιχειρηματολογεις.Δεν καταδεχεσαι ?Ειδικα εσενα που εισαι τι δηλ?Πιο εξυπνος απο μας?

Παρτο αλλιως αφεντικο :)

Δημοσ.

Γιατι πριν 15 χρονια ηταν χαμηλες οι εισφορες εργοδοτη και εργαζομενου ή η φορολογια των εταιριων και οι επιχειρησεις εβγαιναν ανετα να βγαλουν τα εξοδα?

Και τοτε ετσι ηταν και καλα εκαναν γιατι κι εσυ αν κανεις δικια σου επιχειρηση τοτε μονο θα καταλαβεις.

Αλλα επειδη δεν εχεις δικια σου επιχειρηση δεν μπορεις να ξερεις τι γινεται.Οταν κανεις ξαναελα να μου πεις.

Γιατι εσυ το κρατος εισαι και λες σε οποιον επιχειρηματια δεν αρεσει να παει να ψωφισει αν δεν του αρεσουν οι εισφορες?

Αλλα που να καταλαβεις οτι αν οι εισφορες ηταν χαμηλοτερες η φορολογια χαμηλοτερη και και και και....... ο μισθος του υπαλληλου θα ηταν μεγαλυτερος.Αλλα δεν.......

Οταν κανεις δικια σου επιχειρηση ελα να μου τα πεις παλι αυτα.

Αρα δεν κανεις τιποτα αυτο θες να μου πεις?

οταν ξεκινησες την επιχειρηση σου δεν ηξερες για τις εισφορες?

Δημοσ.

Σε μια επιχειρηση βαζεις λεφτα (πληρωνοντας υπαλληλους , αγοραζοντας εμπορευμα κλπ) , για να βγαλεις λεφτα (πουλώντας εμπορευμα/υπηρεσιες πανω απο το κοστος ...)

μονο αν εισαι investment banker...

επισης διαφορετικο επιπεδο ρισκου...

Δημοσ.

Το ξαναλες αλλα δεν επιχειρηματολογεις.Δεν καταδεχεσαι ?Ειδικα εσενα που εισαι τι δηλ?Πιο εξυπνος απο μας?

Παρτο αλλιως αφεντικο :)

Δεν χρειαζεται ν'αναφερθω σε κατι το οποιο απο μονο του δεν ειναι αξιο αναφορας.

Τι αλλες μαλακιες που λες για να τσιγκλισεις πες τες αλλου.

Ειδες εγω σου μιλαω ωραια τοση ωρα και θελω να κανουμε κουβεντα.Αν ειμαστε εδω τωρα για λεμε μαλακιες να το λυξουμε εδω το θεμα.

Δημοσ.

μονο αν εισαι investment banker...

επισης διαφορετικο επιπεδο ρισκου...

γνωριζω ανθρωπο που επιβιωνει (με την οικογενεια του εννοω) απο το χρηματιστηριο..αγοραζοντας και πουλοντας μετοχες.Ιδιωτης παντα.

Και φυσικα οχι στην τυχη .Το κανει χρονια και γνωριζει κολπα και καταστασεις.Επισης λιωνει διαβαζοντας οικονομικες εφημεριδες.

Αν θες δηλ το χρηματιστηριο ειναι προσοδοφορο.Σε ΤΑΙΖΕΙ.Ειναι επιχειρηση!

Αν παρεις 200 μετοχες οπως εχει κανει η μανα μου πριν πολλα χρονια και απλα τις κοιταζει παθητικα..εννοειται οτι δεν θα αποφερουν ποτε κερδη.Αν αγοραζεις και πουλας και εισαι μεσα στο παιχνιδι....κατι βγαζεις...

@HERTHMAN το θεμα επρεπε να ειχε ληξει πολυ ωρα τωρα.Απλα επρεπε να απαντησουμε στους κλαψιαρηδες επιχειρηματιες που τους φταινε ολα οπως και οι υπαλληλοι που τους κοστιζουν.

Δημοσ.

οταν ξεκινησες την επιχειρηση σου δεν ηξερες για τις εισφορες?

Εσυ οταν κανεις δικια σου επιχειρηση ελα να μου την κανεις τοτε την ερωτηση αυτη.

Δημοσ.

Εσυ οταν κανεις δικια σου επιχειρηση ελα να μου την κανεις τοτε την ερωτηση αυτη.

Επιχειρηματιας που δεν ξερει ποσα θα σκαει στον ΟΑΕΕ , ποσα σε φπα , ποσα σε λειτουργικα εξοδα (φως νερο τηλεφωνο ιντερνετ) , ποσα σε προωθηση της επιχειρησης του κλπ κλπ , ποσα θα χει να πληρωνει μηνιαιως/ετησιως κλπ ΠΡΙΝ κανει εναρξη επιχειρησης καλυτερα να μην την ξεκινησει καν.

Με την απαντηση που δινεις στον ντιναρα ειναι σαν να λες οτι σου βγηκαν εξοδα εκπληξη κατοπιν εορτης...δυσκολευομαι να το πιστεψω.

Δημοσ.

ε αμα δε σ αρεσει να εχεις δικη σου επιχειρηση να πας να δουλεψεις υπαλληλος.

iqραδικιου

Δημοσ.

γνωριζω ανθρωπο που επιβιωνει (με την οικογενεια του εννοω) απο το χρηματιστηριο..αγοραζοντας και πουλοντας μετοχες.Ιδιωτης παντα.

Και φυσικα οχι στην τυχη .Το κανει χρονια και γνωριζει κολπα και καταστασεις.Επισης λιωνει διαβαζοντας οικονομικες εφημεριδες.

Αν θες δηλ το χρηματιστηριο ειναι προσοδοφορο.Σε ΤΑΙΖΕΙ.Ειναι επιχειρηση!

Αν παρεις 200 μετοχες οπως εχει κανει η μανα μου πριν πολλα χρονια και απλα τις κοιταζει παθητικα..εννοειται οτι δεν θα αποφερουν ποτε κερδη.Αν αγοραζεις και πουλας και εισαι μεσα στο παιχνιδι....κατι βγαζεις...

@HERTHMAN το θεμα επρεπε να ειχε ληξει πολυ ωρα τωρα.Απλα επρεπε να απαντησουμε στους κλαψιαρηδες επιχειρηματιες που τους φταινε ολα οπως και οι υπαλληλοι που τους κοστιζουν.

αμα πας στην τραπεζα και ζητησεις δανειο για αγορα ξενοδοχειο > θα σου δωσουν

αν πας ομως και ζητησεις δανειο για χρηματιστηριο > δεν θα σου δωσουν

ολα αυτα όταν εισαι ιδιωτης...

Δημοσ.

Και πολυ καλα κανεις αν εχεις δικιο.Τι με νοιαζει εμενα ομως τι λες εσυ στους επιχειρηματιες.Εγω δεν μιλουσα μαζι σου για κλαψιαρηδες επιχειρηματιες και υπαλληλους ομως αλλα λεγαμε.

Αν ειναι να κανουμε κουβεντα να μιλησουμε αλλα αν ειναι να λεμε μαλακιες του τυπου εισαι πιο εξυπνος απο εμενα και παρτο αλλιως δεν υπαρχει λογος ρε φιλε μετα να συζηταμε.

Ουτε εχω κανενα προβλημα μαζι σου ουτε εχουμε να χωρισουμε κατι στην τελικη.Κουβεντα κανουμε.

Δημοσ.

αμα πας στην τραπεζα και ζητησεις δανειο για αγορα ξενοδοχειο > θα σου δωσουν

αν πας ομως και ζητησεις δανειο για χρηματιστηριο > δεν θα σου δωσουν

ολα αυτα όταν εισαι ιδιωτης...

αν ζητησεις επιχειρηματικο δανειο (αν υπαρχει τετοιο ειδος) ναι θα στο δωσουν υπο ορους και αφου δωσεις και τις σχετικες εγγυησεις. (βλεπε υποθηκες)

αν θες λεφτα για να παιξεις στο χρηματιστηριο...πας παιρνεις ενα καταναλωτικο δανειο , αμα σε ρωτησουν λες οτι θες να παρεις αμαξι και τα παιζεις στο χρηματιστηριο.Στην τελικη χεστηκε η τραπεζα , τα λεφτα της θελει αυτη στο τελος ακομα και σε στριπτ κλαμπ αν τα φας.

@HERTMAN κουβεντα κανουμε αλλα δεν επιχειρηματολογεις και ουτε εξηγεις γιατι "Ειδικα εσενα" δεν πρεπει να σε βοηθησουμε να καταλαβεις.

Σοβαρη κουβεντα μεταξυ "εργοδοτων" και "υπαλληλων" δεν μπορει να γινει και δεν το λεω για να γινω αρνητικος.Το λεω γιατι ο εργοδοτης βλεπει τα πραγματα απο διαφορετικη σκοπια και παντα θα υποστηριζει την θεση του και την θεση της επιχειρηματικοτητας εν γενει..πραγμα που σημαινει οτι στα πολλα που θα του φταινε θα ναι και το ΚΟΣΤΟΣ του υπαλληλου που στην τελικη δεν φταιει ο υπαλληλος για αυτο.

Δημοσ.

ε αμα δε σ αρεσει να εχεις δικη σου επιχειρηση να πας να δουλεψεις υπαλληλος.

iqραδικιου

Κανε τη δουλεια σου εσυ και θα τη βρω εγω την ακρη.....

Εισαι μεγαλος μαγκας αδερφε που μας λες οτι εχουμε iq ραδικιου.

Ωραιος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...