black_widow Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Τη βλέπω τη νέα μπίζνα να έρχεται : Ψηφιοποίηση βιβλίων και πούλημα σε CD στα ΑΕΙ/ΤΕΙ... 1
Meraklis56 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 μπα,δε το κόβω...οι φοιτητές δεν είναι παιδάκια...Γνωρίζουν τι είναι torrents,usb-sticks η file-hosters!Και να μην ξέρουν,θα τα μάθουν αν δεν θέλουν να πληρώσουν τόσα λεφτά! 3
evabb Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 οι καθηγητες δινουν τις σημειωσεις του τζαμπα σε ηλεκτρονικη μορφη ωστε ο φοιτητης αν θελει να τις εκτυπωσει με δικα του εξοδα; 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Στο UK, υπάρχει κανείς που να έχει κάνει προπτυχιακό; Εκεί, δίνουν βιβλία;
insomniaK Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 sayaπάω βρε κουτό. Και επειδή δε θα κάτσω να ανοίξω συζήτηση, δεν υπάρχει διαφορά στην ανάγκη για κάποιο εγχειρίδιο είτε το μάθημα είναι ανατομία είτε είναι κοινωνιολογία του αθλητισμού, είτε είναι υδροδυναμική είτε οι έλληνες ζωγράφοι του μεσοπολέμου. ευαμπμπ, νομίζω πως έχουν καταντήσει σε αυτό που περιγράφεις. Τους δίνουν αρχεία και τους λένε εκτυπώστε τα στο εργαστηριο Η/Υ, μόνο που στα εργαστήρια υπάρχουν περιορισμοί όπως 30-50 σελίδες το μήνα χωρίς δικαίωμα μεταφοράς του υπολοίπου από μήνα σε μήνα. Σκέψου να έχουν να γράψουν και 1-2 εργασίες για τα εργαστήρια της εβδομάδας, καταλαβαίνουμε όλοι ότι ήδη πληρώνουν αναλώσιμα και εκτυπωτές από την τσέπη τους.
mentoras99 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Απο το επομενο εξαμηνο, τα συγγραματα επι πληρωμη πλεον? Τελος τα δωρεαν συγγραματα?
Adon1s Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Προς το παρόν αυτό αρκείται στο επίπεδο του "φήμες λένε" . Αποκει και πέρα όλοι οι καθηγητες στην σχολή μου , έχουνε τα βιβλία ως βοηθητικά απο κάποιο έτος και πάνω , και το "κυρίως πιάτο" απο το οποίο και εξετάζεσαι , είναι αρχεία word , Powerpoint και PDF που τα παιρνουμε σε στικάκι και τα τυπώνουμε ( ανα εξεταστικη πες περι τα 6 ευρω / μαθημα σε φωτοτυπίες ) . Στην Αρμενοπούλου γίνεται της μουρλής .
black_widow Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 μπα,δε το κόβω...οι φοιτητές δεν είναι παιδάκια...Γνωρίζουν τι είναι torrents,usb-sticks η file-hosters!Και να μην ξέρουν,θα τα μάθουν αν δεν θέλουν να πληρώσουν τόσα λεφτά! Μην παίρνεις όρκο! Προς το παρόν αυτό αρκείται στο επίπεδο του "φήμες λένε" . Αποκει και πέρα όλοι οι καθηγητες στην σχολή μου , έχουνε τα βιβλία ως βοηθητικά απο κάποιο έτος και πάνω , και το "κυρίως πιάτο" απο το οποίο και εξετάζεσαι , είναι αρχεία word , Powerpoint και PDF που τα παιρνουμε σε στικάκι και τα τυπώνουμε ( ανα εξεταστικη πες περι τα 6 ευρω / μαθημα σε φωτοτυπίες ) . Στην Αρμενοπούλου γίνεται της μουρλής . Θυμάμαι έναν παλαβό σε αδιάφορο μάθημα που όλοι το βλέπαμε σαν αγγαρεία μας σκάει εκτός από το βιβλίο στην τελευταία εβδομάδα και ένα powerpoint 700 σελίδων με τα κέρατα του από εικόνες και γραφήματα με διαφορετική ύλη από το βιβλίο... Ούτε καν μπήκαμε στον κόπο να το τυπώσουμε οι περισσότεροι ! Εγώ διάβασα μόνο το βιβλίο ( το θεωρούσα ήδη αγγαρεία γιατί αναφερόταν σε ένα σωρό διεθνείς οργανισμούς με ένα κάρο ημερομηνίες που μετά από λίγο καιρό έχεις ξεχάσει τι διάβασες...και τα ήθελε και με κάθε λεπτομέρεια ) και πήρα 5 ( χάλια το ξέρω, τελευταίο μάθημα ). Ήταν τόσο συμπαθές το αντικείμενο του μαθήματος που ούτε καν πάταγε κανείς να το παρακολουθήσει ! Ευτυχώς τους λυπηθήκανε επιτέλους τους φοιτητές και το βγάλανε το μάθημα ( κάνανε νέα mini αλλαγή σπουδών , σε δουλειά να βρισκόμαστε ) και βάλανε άλλο ένα μάθημα Στατιστικής ! Ξυπνήσανε και το έχουν ρίξει στις έρευνες να φτιάξουν το πρόγραμμα σπουδών! Συνήθως σε εμάς παίζανε σημειώσεις μόνο από παράδοση, οι καθηγητές δε βγάζανε τίποτα ( μην κουραζόμαστε έτσι ) και είχαμε και μαθήματα χωρίς καν βιβλίο !
balander10 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Ως εκπαιδευτικός η καλύτερη λύση θα ήταν ένας συνδιασμός με αυτό που εφαρμόζεται επί σειρά ετών σε όλες τις προηγμένες χώρες του εξωτερικού, με κορυφαία την Γερμανία που έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο πιθανότατα αυτή τη στιγμή.. Ναι μεν δωρεάν βιβλία αλλά επιστροφή των βιβλίων σε άριστη κατάσταση με το τέλος της χρονιάς ή όταν περάσεις τα μαθήματα σου ώστε να τα χρησιμοποιούσουν οι επόμενοι φοιτητές. Οταν αδυνατείς να επιστρέψεις τα βιβλία λόγω φθοράς ή επειδή είσαι αιώνιος φοιτητής να τα χρεώνεσαι. Αν φυσικά θέλεις να σου δίνεται η δυνατότητα να τα αγοράζεις. Σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αυτό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατάμε τα βιβλία, σκόνη στις βιβλιοθήκες μαζεύουν στη συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων. Στη δε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια είναι απλά αστείο να μην επιστρέφονται τα βιβλία. Οι Γερμανοί είναι βλάκες που κρατάνε τα ίδια βιβλία για 6-7 χρόνια και εμείς έξυπνοι και έχουμε λεφτά ώστε να δίνουμε νέα κάθε χρόνο... 2
nickarmy Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 τα βιβλία δεν χρειάζονται και για άντληση γνώσεων στα μετέπειτα χρόνια για πράγματα που δεν θυμάσαι ή δεν έχεις καν διδαχθεί ?
balander10 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 τα βιβλία δεν χρειάζονται και για άντληση γνώσεων στα μετέπειτα χρόνια για πράγματα που δεν θυμάσαι ή δεν έχεις καν διδαχθεί Μόνο σε ορισμένες σχολές. Το 70-80% των γνώσεων από τα πανεπιστήμια είναι άχρηστα στην πραγματική αγορά εργασίας και ουσιαστικά μαθαίνεις τα πάντα κατά τη διάρκεια της πρακτικής σου κλπ. Ούτως ή άλλως αν είσαι καλός επαγγελματίας και σε ζόρικο κλάδο θα ανανώνεις συνεχώς τη βιβλιοθήκη σου καθώς τα πάντα αλλάζουν και οι νέες αλλαγές/τεχνολογίες καθιστούν τα παλιά βιβλία αbsolete. Θυμήθηκα ένα καραγκιόζη οφθαλμίατρο από τη Λαμία τώρα παρεμπιπτόντως που προ 5ετίας μου έδωσε σκληρούς φακούς επαφής. Αυτό ήξερε αυτό έκανε αν και οι συγκεκριμένοι φακοί ήταν τεχνολογία 30ετίας και βάλε πριν. Τελικά αναγκάαστηκα να κάνω επέμβαση για ένα πρόβλημα που διορθώνονταν με νορμαλ φακούς επαφής. Κανά νέο βιβλίο καλό θα του έκανε αυτού
nickarmy Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 οι νόμοι δεν αλλάζουν γρήγορα (ενα πολύ εύκολο παράδειγμα..) δεν γίνετε να μην παίρνουμε βιβλία επειδή κάποια στιγμή θα αλλάξουν και αφού έπιασες θέμα ιατρικής στα βιβλία βιολογίας δεν προλαβαίνουν να κάνουν επιπροσθέσεις αυτό σημαίνει οτι δεν θα έχουμε βιβλία αναγκαστικά για τις αλλαγές κάνεις παραπομπές και πολλές γνωσεις για το μεταπτυχιακό κτλ δεν εχουν ερθει απο το πουθενά αλλα κάποιες που τα βιβλία που είχες (*πάντως επειδή εχεις δίκιο για τις σπατάλες που γίνονται το καλύτερο θα ήταν ηλεκτρονική έκδοση )
*nenya* Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 οι νόμοι δεν αλλάζουν γρήγορα (ενα πολύ εύκολο παράδειγμα..) δεν γίνετε να μην παίρνουμε βιβλία επειδή κάποια στιγμή θα αλλάξουν και αφού έπιασες θέμα ιατρικής στα βιβλία βιολογίας δεν προλαβαίνουν να κάνουν επιπροσθέσεις αυτό σημαίνει οτι δεν θα έχουμε βιβλία αναγκαστικά για τις αλλαγές κάνεις παραπομπές και πολλές γνωσεις για το μεταπτυχιακό κτλ δεν εχουν ερθει απο το πουθενά αλλα κάποιες που τα βιβλία που είχες (*πάντως επειδή εχεις δίκιο για τις σπατάλες που γίνονται το καλύτερο θα ήταν ηλεκτρονική έκδοση ) ο_Ο τώρα σοβαρά...Τί γλώσσα μίλησες; (Ψάχνω για σημεία στίξης αλλά μάταια!)
mentoras99 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Παντως, με επι πληρωμη συγγραματα, η εκπαιδευση γινεται ολο και περισσοτερο, προνομιο των λιγων...
balander10 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Τα πάντα υπάρχουν και στο internet διαθέσιμα αυτή τη στιγμή θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα πραγματικά η έλλειψη βιβλίων? Καταλαβαίνω τι λες και εγώ έχω χρησιμοποίησει τα βιβλία μου για μεταπτυχιακό αλλά να σου πω την αλήθεια πολύ πιο γρήγορα και με εξαιρετικά μεγαλύτερη ποιότητα δουλεύεις μέσω internet πλεόν. Το ότι πηγαίναμε παλιά στην βιβλιοθήκη για να βγάλουμε τη διπλωματική, αν και ρομαντικό, αν το δεις πρακτικά είναι απίστευτο χάσιμο χρόνου και πραγματικά τσάμπα κόπος. Προσωπική άποψη καθαρά, φυσικά υπάρχουν άτομα που προτιμούν να δουλεύουν με χαρτί, μολύβι και βιβλία. Εχω φίλο δικαστή με 4 μεταπτυχιακά και διδακτορικό που ακόμα, αν και νέος, δουλεύει με βιβλία (κυρίως γαλλικά), γράφει σε χαρτί και δίνει τα πάντα έξω για δακτυλογράφηση. Δεν μπορεί να δουλέψει αλλιώς αλλά αν το δεις ρεαλιστικά τη ζωή του δύσκολη κάνει. Τέλος πάντων τουλάχιστον για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια είμαι απόλυτος. Είναι αστείο να μην επιστρέφονται τα βιβλία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα