Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε τετοιες δυσκολα οικονομικα εποχες ...αυτο ειναι ενα αλλο σκαμπηλι στο πορτοφολι μας...

Τι σκαμπίλι αδελφέ...Αυτό ήταν κλοτσιά στα @@ :P

• Like 3
Δημοσ.

Με όσους παραπονιούνται για το μπρος πίσω στα pdf.... μένω έκπληκτος που ακόμα δεν έχουν ανακαλύψει το split screen στα pdf readers.

Και δεν πας καθόλου μπρος πίσω, έχεις εκεί μπροστά σου ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και την εξίσωση και το γράφημα ή ό,τι άλλο συνδυασμό θες.

Αλλά, φαντάζομαι, ότι αυτό είναι πιο άβολο από το να γυρνάς σελίδες και να μην τα βλέπεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ....

Χωρίς να αναφέρω ότι μπορείς να ανοίξεις ένα παράθυρο με το grapher και να δεις και να πειράξεις την όποια εξίσωση θες.... και να τα έχεις ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ με το γράφημα και την "targeted" εξίσωση.

Άβολες μέθοδοι..

Α! Και ένα video που θα βοηθήσει πολλούς (όπως δείχνουν τα πράματα).

Και το grapher

http://en.wikipedia.org/wiki/Grapher

small_eyefinity-6.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Τι σκαμπίλι αδελφέ...Αυτό ήταν κλοτσιά στα @@ :P

Άμα βάλεις και ότι θα αυξήσουν και τα εισητηρια η βενζίνη στο 1,8 ++++ δουλεια δύσκολα..θα χρεωκοπισουμε πριν την οικονομία μας.. (επίσημα ..Γτ ουσιαστικά έχουμε αφου φως στο τούνελ δεν υπάρχει )

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια οι φυσικοί είναι οι τελευταίοι που περίμενα να μπορούν να διαβάζουν από pdf. Σου εξήγησαν οι άλλοι τους λόγους. Σοβαρά πάντως, αδυνατώ.

Σε μια εξεταστική δανείστηκα από φίλο ipad και δεύτερο λαπτοπ για να έχω λέει τα πάντα όλα ανοιχτά κι άμεσα διαθέσιμα, ε μετά από ένα μισάωρο γύρισα στις Α4, στις σημειώσεις πάνω στο βιβλίο και στους σελιδοδείκτες. Εσύ διαβάζεις μαθηματικά ας πούμε από pdf?

Οκ, το παραδέχομαι ότι δεν είναι και ότι πιο βολικό. Αλλά μην ξεχνάς πως το βασικό μου πόιντ είναι ότι σε λίγα χρόνια τα πράγματα θα εξελιχθούν.

Επίσης δεν παύει να είναι και μια συνήθεια. Μπορεί το βασικό πρόβλημα να είναι το μπρος πίσω που λες (γιατί έτσι κι αλλιώς δεν σημειώνω πάνω στα βιβλία, τα λυπάμαι, οπότε δεν μου είναι θέμα το ότι ''δεν μπορώ να σημειώσω στο πλάι'') αλλά αν ζυγίσεις τα υπερ και τα κατά θα δεις ότι δεν είναι και τόσο μεγάλο ελλάτωμα η εξοικίωση με ένα e-book. Και όντως μπορεί να φαντάζει δύσκολο ένας φυσικός να διαβάζει απο e-book αλλά άντε ψάξε βρες (και κυρίως βρες τα χρήματα) για να αγοράσεις τόμους 800 σελίδων κάθε φορά για να διαβάζεις για το x θέμα. (το θέμα του ''παράνομου'' δεν το σχολιάζω)

sellers, απαντώ: Η εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία που δίνουν τα pdf, δεν είναι γνώση. Και εκεί κερδίζει το βιβλίο σε σχέση με τα αρχεία.

Οκ, κατανοητό. Δεν συμφωνώ, αλλά καλύφθηκα.

Δημοσ.
Σε τετοιες δυσκολα οικονομικα εποχες ...αυτο ειναι ενα αλλο σκαμπηλι στο πορτοφολι μας...

Μετα τις καταχρησεις των περασμενων δεκαετιων και των παραλογισμων που οδηγησαν τον καθε ακαματη αιωνιο φοιτητη να απολαμβανει τα ιδια δικαιωματα με τους συνετους φοιτητες καταληγω να συμφωνησω να τα κοψουν ολα μηπως να αρχισετε να εκτιματε αυτα που χασατε. Δηλαδη στο εξωτερικο που δεν δινουν τζαμπα συγγραματα οι φτωχοι φοιτητες δεν συνεχιζουν τις σπουδες τους; Αλλα εκει τα ειχαν σφιγμενα τα ζωναρια απο παλια και δεν μπορει να παρει το μυαλο τους αερα. Οι φοιτητες εχουν σαν δουλεια να διαβαζουν, οχι να κανουν πολιτικη, συνδικαλισμο, τουρισμο και δημοσιες σχεσεις.

• Like 4
Δημοσ.

Εχω στη σχολη μου ειχα ελαχιστα βιβλια τα πιο πολλα ηταν χειρογραφες σημειωσεις μαλιστα αν δεν επαιρνες το βιβλιο και περναγες το μαθημα και πηγαινες μετα να το παρεις για την βιβλιοθηκη σου σου ελεγαν οτι δεν το δικαιουσε :mad:

Ειναι πολυ δυσαρεστο αυτο που συμβαινει τωρα αλλα αν ο καθηγητης ειναι καθηγητης και ο φοιτητης παταει στις θεωρειες το προβλημα θα ελαχιστοποιηθει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα μονα βιβλια που ανοιξα στο πανεπιστημιο ηταν βοηθηματα... Για να περασεις μαθημα επρεπε να διαβασεις τις σημειωσεις και αυτα περι ελευθερης επιλογης της πηγης της γνωσης ειναι βλακειες, αν εγραφα κατι οπως το ελεγε αλλη πηγη και οχι η αφθεντια του καθηγητη συνηθως κοβομουνα. Τα βιβλια που μας δινανε (δεν προλαβα τον ευδοξο) ηταν στην πλειοψηφια τους τα βιβλια των καθηγητων του τμηματος μου. Που ηταν χαλια αλλα στο εμποριο κοστιζαν πανακριβα (αλλα δε παιζει να τα αγοραζε κανενας)

Καλυτερα να τα καταργησουν. Χτυπημα στα λαμογια τους καθηγητες ειναι, που ως γνωστων οι περισσοτεροι ειναι"αριστερων" πεποιθησεων για αυτο και η τοση στιριξη απο τις "αριστερες" παραταξεις. Ψοφος στα λαμογια!

Και οσοι λενε οτι δυσκολευονται να διαβασουν απο πδφ.. Εγω τα τελευταια μου μαθηματα απο πδφ τα διαβαζα και παραλληλα κραταγα σημειωσεις στο τετραδιο ( και ειχα και εγω τυπους)

Edit.. "αριστερες" = καιη πρασινη :)

Επεξ/σία από kalantas
Δημοσ.

Θα συμφωνησω στα περισσοτερα εκτος του τελευταιου οχι οτι δεν υπαρχουν λαμογια αριστεροι αλλα τουλαχιστον στη σχολη μου βιβλια βγαζαν αυτοι που ανηκαν ανοιχτα στα 2 μεγαλα κομματα ειδικα στο πρασινο γυνοταν χαμος.

• Moderators
Δημοσ.

Δηλαδή, για να καταλάβω, τα επιχειρήματα της μιας πλευράς είναι:

-Θα βλάπτεται λιγότερο το περιβάλλον.

-Ευκολότερη πρόσβαση σε περισσότερα βιβλία.

-Χαμηλότερο κόστος

και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς είναι:

-Δε με βολεύει.

-Η βιβλιοθήκη μου θα είναι άδεια.

-κλπ

Καταλαβαίνετε ότι εδώ υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα, έτσι;

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδή, για να καταλάβω, τα επιχειρήματα της μιας πλευράς είναι:

-Θα βλάπτεται λιγότερο το περιβάλλον.

-Ευκολότερη πρόσβαση σε περισσότερα βιβλία.

-Χαμηλότερο κόστος

και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς είναι:

-Δε με βολεύει.

-Η βιβλιοθήκη μου θα είναι άδεια.

-κλπ

Ξέχασες το γεγονός πως στο "Δε με βολεύει" υπάρχει λύση...

Υπάρχει annotation πάνω στα pdfs, υπάρχει split screen, υπάρχουν τόσα και τόσα λογισμικά οργάνωσης pdf, με γνωστότερο όλων το EndNote (που κάνει ΠΑ ΠΑ ΔΕΣ, αυτόματη εισαγωγή references με ΟΛΑ τα bibliographic styles και αυτόματη ανανέωση + συνεργασία με word και Pages + "ψάξιμο" στην βάση του με βάση keywords) και ακολουθεί το Zotero που λειτουργεί και σαν firefox plugin, μπορεί κανείς να τα μεταφέρει με ένα email και και και...

Όπως επίσης, και έφερα και σχετικό σύνδεσμο, το ΜΙΤ ξεκίνησε μία προσπάθεια ΔΩΡΕΑΝ διάθεσης επιστημονικών άρθρων και αρκετές μεγάλες "οργανώσεις" έχουν ήδη στείλει surveys σε authors για να πάρουν θέση (και το λέω αυτό ενώ έχω συμπληρώσει και εγώ κάτι τέτοιο).

Δημοσ.

Μετα τις καταχρησεις των περασμενων δεκαετιων και των παραλογισμων που οδηγησαν τον καθε ακαματη αιωνιο φοιτητη να απολαμβανει τα ιδια δικαιωματα με τους συνετους φοιτητες καταληγω να συμφωνησω να τα κοψουν ολα μηπως να αρχισετε να εκτιματε αυτα που χασατε. Δηλαδη στο εξωτερικο που δεν δινουν τζαμπα συγγραματα οι φτωχοι φοιτητες δεν συνεχιζουν τις σπουδες τους; Αλλα εκει τα ειχαν σφιγμενα τα ζωναρια απο παλια και δεν μπορει να παρει το μυαλο τους αερα. Οι φοιτητες εχουν σαν δουλεια να διαβαζουν, οχι να κανουν πολιτικη, συνδικαλισμο, τουρισμο και δημοσιες σχεσεις.

Θες να συγκρίνουμε και τον μισθό στις χώρες που δεν έχουν δωρεάν συγγράμματα;

μη συγκρίνουμε μόνο ότι συμφέρει...

Επίσης ρε παίδες να ρωτήσω κάτι;

Όταν έχετε πονοκέφαλο κόβετε το κεφάλι σας από την ρίζα;

Γιατί εγώ παίρνω depon....

• Like 1
Δημοσ.

Αμ μπραβο.

Δημοσ.

Θες να συγκρίνουμε και τον μισθό στις χώρες που δεν έχουν δωρεάν συγγράμματα;

Επίσης ρε παίδες να ρωτήσω κάτι;

Όταν έχετε πονοκέφαλο κόβετε το κεφάλι σας από την ρίζα;

Γιατί εγώ παίρνω depon....

Θέλεις να συγκρίνουμε τι παράγει ο ξένος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...