ca6mio Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Θες να συγκρίνουμε και τον μισθό στις χώρες που δεν έχουν δωρεάν συγγράμματα; μη συγκρίνουμε μόνο ότι συμφέρει... Επίσης ρε παίδες να ρωτήσω κάτι; Όταν έχετε πονοκέφαλο κόβετε το κεφάλι σας από την ρίζα; Γιατί εγώ παίρνω depon.... Οχι φίλε να μην συγκρινουμε όλες τις άλλες χώρες. Να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Αγγλία που τα πανεπιστήμια είναι οργανωμένες ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ επιχειρήσεις και με παροχές που όσοι δεν έχετε ζήσει καλά κάνετε γιατί αν τις μάθετε μετά θα σας πιάσει στεναχώρια με αυτά που βλέπετε στην Ελλάδα. Λοιπόν, συγκεκριμένα για το θέμα: 1. Ελάχιστα βιβλία δωρεάν, 2. Οργανωμένες βιβλιοθηκες με πολλά αντιτυπα, 3. Εναλλακτική βιβλιογραφία σε κάθε μαθημα. Τώρα για να σου το πω και πιο χοντρά μήπω και με νιώσεις: Γιατί εγώ να πληρώνω τις λαμογιές και τα νταβατζιλίκια του κάθε πανεπιστημίου και κάθε υπουργείου αφού στο κάτω κάτω όταν έρθει η ώρα να το χρειαστώ θα το πληρώσω πάλι; Κάντε τα όλα επι πληρωμή μήπως και κανετε οικονομία. Γιατι όταν το χρήμα το βγάζεις από την τσέπη σε πονάει, όταν παίρνεις το βιβλιο τζάμπα (που το πληρωνουμε εμμεσα με τους φόρους) δεν το εκτιμάς. Αυτό το τζάμπα τα έχει ξεφτιλίσει όλα. Λες και τα λεφτα δεν τα πληρώνουμε εμείς αλλα τα μαζεύει το κράτος από τα δέντρα. Και τα depon αν τα μοιράζαν τζάμπα θα τα πετουσατε κάτω.... 1
skiabox Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 ca5mio : Άσε καλύτερα που δεν έχουν εμπειρία οι Έλληνες από εκπαίδευση στο εξωτερικό γιατί αμέσως μετά θα αυτοκτονούσαν μαζικά.
KleKoR Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Θέλεις να συγκρίνουμε τι παράγει ο ξένος; μη συγκρίνουμε μόνο ότι συμφέρει... θες να συγκρίνουμε πόσες ώρες δουλεύει ο υπάλληλος στην Ελλάδα και πόσα παίρνει σε σχέση με τον ξένο;
viper2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 θελετε να συγκρινετε τι παραγουν και οι δυο σε μοναδα χρονου...?
KleKoR Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 θελετε να συγκρινετε τι παραγουν και οι δυο σε μοναδα χρονου...? θες να μας πεις όμως πρώτα από τι εξαρτάται η παραγωγικότητα ενός υπαλλήλου;
Chrisxxx Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Ξεκολλάτε με τη συγκριση με το εξωτερικο, 1ον γιατι δεν οφελεί σε κατι και 2ον γιατι ειναι οφτοπικ. Προσωπικά βιβλία εμπορίου χρειάστηκα να διαβάσω ελάχιστα για τη σχολή γιατι η συνηθισμένη ατακα των καθηγητων που ακουγα ειναι "Θα παραλάβετε απο τη βιβλιοθηκη ένα ωραίο βιβλίο για τη βιβλιοθηκη σας, αλλά για το μαθημα θα διαβάσετε τα power point και τις σημειωσεις μου που ανέβασα στον ftp" βεβαια σε όλο αυτό συνέβαλε και το αντικείμενο της σχολής, φανταζομαι οτι σε πιο θεωρητικές σχολες ή σχολές που το αντικειμενο τους δεν αλλάζει καθε λίγο και λιγάκι τα πράγματα ειναι διαφορετικά. Στη συγκριση μεταξυ pdf και βιβλίων δεν μπορω να εχω ξεκαθαρη αποψη, ειναι σαφέστατα τα πλεονεκτηματα του pdf σε σχέση με το βιβλίο, ακόμα και για αυτους που θελουν να κρατάνε σημειώσεις οπως εγώ, και αναφερθηκαν προηγουμένως αλλά και γω προτιμώ οταν εχω να διαβάσω μεγάλα κειμενα το βιβλίο. Το βιβλίο το έχω συνηθίσει, μου φαίνεται πιο ξεκουραστο, διαβάζω όπου θέλω, κρεβάτια, καναπέδες, μπαλκόνια, πατωμα, παντου! Με το pdf εφόσον δεν υπάρχει tablet δεν γίνεται αυτό ασε που ειναι πιο δυσκολο και χρονοβορο να σημειώσεις κατι που θέλεις. Με το βιβλιο μπορείς πολύ ευχάριστα να στερεώνεις ένα σπασμένο πληκτρολόγιο ή να φτιάχνεις πυργάκια και να βρίζεις τον καθηγητη σου για την ύλη που έχεις να διαβάσεις, μπορείς να το παίξεις μορφωμένος σε κανα γκομενακι αν ερθει σπίτι σου και αρχίσει να τσεκαρει το χώρο φτάνοντας ως τη βιβλιοθηκη, αλλιως τι; να της δειξεις τα pdf σου; Με το βιβλίο μπορεις να δημιουργήσεις στίβες για να πείσεις τη μανα σου ότι εφτασες τα 45 και ακομα σπουδάζεις αφου η υλη ειναι τεράστια και ο καθηγητης κακος, μπορείς επίσης να την πείσεις ότι όντως διαβάζεις και δεν χαζευεις στον ΗΥ οπως θα υπέθετε αν διαβαζες pdf. Παρόλα αυτά τασομαι υπερ του pdf γιατι πλεον ειναι το μέλλον και καλο θα ηταν να προσαρμοστουμε. * Αλλη αισθηση παντως τη στιγμή που ξεκινας να διαβάζεις ενα βιβλίο που γουστάρεις ή οταν χάνεσαι σε ενα βιβλιοπωλείο.
viper2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 θες να μας πεις όμως πρώτα από τι εξαρτάται η παραγωγικότητα ενός υπαλλήλου; απο το: τι παραγει, αν παραγει, και αν ειναι αρτιο... Ξεκολλάτε με τη συγκριση με το εξωτερικο, 1ον γιατι δεν οφελεί σε κατι και 2ον γιατι ειναι οφτοπικ. Προσωπικά βιβλία εμπορίου χρειάστηκα να διαβάσω ελάχιστα για τη σχολή γιατι η συνηθισμένη ατακα των καθηγητων που ακουγα ειναι "Θα παραλάβετε απο τη βιβλιοθηκη ένα ωραίο βιβλίο για τη βιβλιοθηκη σας, αλλά για το μαθημα θα διαβάσετε τα power point και τις σημειωσεις μου που ανέβασα στον ftp" βεβαια σε όλο αυτό συνέβαλε και το αντικείμενο της σχολής, φανταζομαι οτι σε πιο θεωρητικές σχολες ή σχολές που το αντικειμενο τους δεν αλλάζει καθε λίγο και λιγάκι τα πράγματα ειναι διαφορετικά. Στη συγκριση μεταξυ pdf και βιβλίων δεν μπορω να εχω ξεκαθαρη αποψη, ειναι σαφέστατα τα πλεονεκτηματα του pdf σε σχέση με το βιβλίο, ακόμα και για αυτους που θελουν να κρατάνε σημειώσεις οπως εγώ, και αναφερθηκαν προηγουμένως αλλά και γω προτιμώ οταν εχω να διαβάσω μεγάλα κειμενα το βιβλίο. Το βιβλίο το έχω συνηθίσει, μου φαίνεται πιο ξεκουραστο, διαβάζω όπου θέλω, κρεβάτια, καναπέδες, μπαλκόνια, πατωμα, παντου! Με το pdf εφόσον δεν υπάρχει tablet δεν γίνεται αυτό ασε που ειναι πιο δυσκολο και χρονοβορο να σημειώσεις κατι που θέλεις. Με το βιβλιο μπορείς πολύ ευχάριστα να στερεώνεις ένα σπασμένο πληκτρολόγιο ή να φτιάχνεις πυργάκια και να βρίζεις τον καθηγητη σου για την ύλη που έχεις να διαβάσεις, μπορείς να το παίξεις μορφωμένος σε κανα γκομενακι αν ερθει σπίτι σου και αρχίσει να τσεκαρει το χώρο φτάνοντας ως τη βιβλιοθηκη, αλλιως τι; να της δειξεις τα pdf σου; Με το βιβλίο μπορεις να δημιουργήσεις στίβες για να πείσεις τη μανα σου ότι εφτασες τα 45 και ακομα σπουδάζεις αφου η υλη ειναι τεράστια και ο καθηγητης κακος, μπορείς επίσης να την πείσεις ότι όντως διαβάζεις και δεν χαζευεις στον ΗΥ οπως θα υπέθετε αν διαβαζες pdf. Παρόλα αυτά τασομαι υπερ του pdf γιατι πλεον ειναι το μέλλον και καλο θα ηταν να προσαρμοστουμε. * Αλλη αισθηση παντως τη στιγμή που ξεκινας να διαβάζεις ενα βιβλίο που γουστάρεις ή οταν χάνεσαι σε ενα βιβλιοπωλείο. αγαπαμε ελλαδα
ca6mio Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Καλα δεν το συζηταω... Εκεινα τα χοντρα βιβλια με τις 600+ σελιδες μια χαρα κρατουσαν το κρεβατι μετα που εσπασε το ενα ποδι. Παντως εγω τα συμπαθω πολυ τα βιβλια και μου τη δινει αφανταστα που αλλοι τα καινε η τα σκιζουν. Δεν το θες φιλε; Χαρισε το ρε παπαρα, τι το καταστρεφεις! 1
KleKoR Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 απο το: τι παραγει, αν παραγει, και αν ειναι αρτιο... και το βασικότερο.... τα μέσα παραγωγής... aka τεχνολογία... αν τα μέσα παραγωγής είναι ανύπαρκτα ή παρωχημένα μάντεψε ποιος φταίει.... όχι πάντως ο υπάλληλος.... όταν λοιπόν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δουλεύουν, βάση επίσημων στοιχείων, τις περισσότερες ώρες στην ευρώπη και δεν παράγουν αρκετά δεν είναι κάπως χαζό να κατηγορεί κάποιος τους εργαζομένους; Είναι πάντως οξύμωρο μέχρι αηδίας να βλέπω φιλελεύθερους να υπερασπίζονται την ιδιωτική εκπαίδευση και την ιδιωτική υγεία... Ο φιλελευθερισμός μην ξεχνάμε προασπίζει την ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες κάθε ατόμου σε μια κοινωνία... και φυσικά είναι κατά των διαχωρισμών...
viper2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 και το βασικότερο.... τα μέσα παραγωγής... aka τεχνολογία... αν τα μέσα παραγωγής είναι ανύπαρκτα ή παρωχημένα μάντεψε ποιος φταίει.... όχι πάντως ο υπάλληλος.... όταν λοιπόν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δουλεύουν, βάση επίσημων στοιχείων, τις περισσότερες ώρες στην ευρώπη και δεν παράγουν αρκετά δεν είναι κάπως χαζό να κατηγορεί κάποιος τους εργαζομένους; Είναι πάντως οξύμωρο μέχρι αηδίας να βλέπω φιλελεύθερους να υπερασπίζονται την ιδιωτική εκπαίδευση και την ιδιωτική υγεία... Ο φιλελευθερισμός μην ξεχνάμε προασπίζει την ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες κάθε ατόμου σε μια κοινωνία... και φυσικά είναι κατά των διαχωρισμών... το βασικοτερο ειναι προγραματισμος [project management, blueprints, etc] σε πολυ λιγα πραγματα μετραει η τεχνολογια ως απολυτο προβαδισμα...
skiabox Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 KleKoR : Πάντως οποιαδήποτε ιδεολογία αποδείχθηκε καλύτερη από τον ελληνικού τύπου σοσιαλισμό (κομμουνισμό στην πράξη , όπου μυθοποιείται σε βαθμό απόκτησης θρησκευτικών ιδιοτήτων ο κρατικός υπάλληλος) μιας και έγινες από τις τελευταίες χώρες στον κόσμο. 1
Re4cTiV3 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά ούτε e-book θα διατεθούν! Τα κανονικά βιβλία δεν έχουν μπαταρίες.Επίσης και να πέσει νερό δεν θα το "κλαίς" όσο το tablet/iPad.
skiabox Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 το βασικοτερο ειναι προγραματισμος [project management, blueprints, etc] σε πολυ λιγα πραγματα μετραει η τεχνολογια ως απολυτο προβαδισμα... Σωστός απλά με την βοήθεια της τεχνολογίας , μπορείς αν θελήσεις πλέον να γίνεις Ελβετία μέσα σε 3 μήνες το πολύ (μηχανογράφηση των πάντων και όλα τα συστήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους).Για την ακρίβεια κάτι τέτοιο τεχνικά μπορεί να επιτευχθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 80.
KleKoR Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 το βασικοτερο ειναι προγραματισμος [project management, blueprints, etc] σε πολυ λιγα πραγματα μετραει η τεχνολογια ως απολυτο προβαδισμα... έστω ότι συμφωνώ για χάρη της συζήτησης για να πάμε παρακάτω... που καταλήγουμε; ότι δεν φταίει ο υπάλληλος, ούτε η "τεμπελιά" του... παρόλα αυτά ο υπάλληλος δέχεται όλες τι επιθέσεις και όλα τα μέτρα...
viper2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά ούτε e-book θα διατεθούν! Τα κανονικά βιβλία δεν έχουν μπαταρίες.Επίσης και να πέσει νερό δεν θα το "κλαίς" όσο το tablet/iPad. ποιο νερο; ο φρεντο να μην πεσει... Σωστός απλά με την βοήθεια της τεχνολογίας , μπορείς αν θελήσεις πλέον να γίνεις Ελβετία μέσα σε 3 μήνες το πολύ (μηχανογράφηση των πάντων και όλα τα συστήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους).Για την ακρίβεια κάτι τέτοιο τεχνικά μπορεί να επιτευχθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 80. δεν μιλαμε για βασικα πραγματα οπως η μηχανογραφηση αλλα για πραγματα οπως: η laser ραφη πλοιων και stuff like cutting edge technology... simple stuff
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα