Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

KleKoR : Πάντως οποιαδήποτε ιδεολογία αποδείχθηκε καλύτερη από τον ελληνικού τύπου σοσιαλισμό (κομμουνισμό στην πράξη , όπου μυθοποιείται σε βαθμό απόκτησης θρησκευτικών ιδιοτήτων ο κρατικός υπάλληλος) μιας και έγινες από τις τελευταίες χώρες στον κόσμο.

στην πράξη είχαμε καπιταλισμό μέχρι αηδίας με το μανδύα του σοσιαλισμού...με κερδισμένους 100 λαμόγια και ένα λαό να πεινάει... αυτό δεν είναι ούτε σοσιαλισμός ούτε κομμουνισμός ούτε τίποτα....

100 κρατικοδίαιτα λαμόγια που κάνανε μπίζνες με το κράτος και πλουτίσανε στις πλάτες μας και τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο και μας λένε τι να κάνουμε...

ευχαριστώ δεν θα πάρω...

Επίσης οι λύσεις που προτείνονται και εφαρμόζονται θα έχουν αποτέλεσμα ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς όπου και αν εφαρμόστηκε...

το αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από το προηγούμενο δεν με νοιάζει καθόλου... υπάρχουν καλύτερα μοντέλα(καπιταλιστικά) τα οποία μπορούμε να ακολουθήσουμε...

αυτό το παραμυθάκι περί αριστερής ηγεμονίας κλπ που παίζει ο Πάσχος και ο κάθε Πάσχος δεν θα το σχολιάσω πραγματικά...

Άνθρωπος με στοιχειώδη λογική και οικονομικές γνώσεις είναι σε θέση να καταλάβει...

• Like 1
  • Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

100 κρατικοδίαιτα λαμόγια που κάνανε μπίζνες με το κράτος και πλουτίσανε στις πλάτες μας και τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο και μας λένε τι να κάνουμε...

Άνθρωπος με στοιχειώδη λογική και οικονομικές γνώσεις είναι σε θέση να καταλάβει...

Aνθρωπος με στοιχειωδη λογικη μπορει να καταλαβει οτι δεν ειναι δυνατον να υπαρχουν μονο 100 (εκατο) ατομα σε μια χωρα που καλοπερνανε και ολοι οι υπολοιποι να ειναι εξαθλιωμενοι , και να ψηφιζονται οι ιδιοι για 10ετιες.

το υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται να κόβει ολόκληρη τη σχετική πίστωση, ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί στην ετήσια δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού για τη δωρεάν διάθεση πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

34 εκατομμυρια...Εχουμε φθασει να μην δινουμε 34 εκ , με την φοροδιαφυγη να ειναι δις , για να μην πουμε για την κακοδιαχειριση του δημοσιου.Δεν πειραζει μπρος στην ''αντισταση '' και τον...κοινωνικο αυτοματισμο , ας ''εκσυχρονισουμε '' την παιδεια.

• Like 3
Δημοσ.

Aνθρωπος με στοιχειωδη λογικη μπορει να καταλαβει οτι δεν ειναι δυνατον να υπαρχουν μονο 100 (εκατο) ατομα σε μια χωρα που καλοπερνανε και ολοι οι υπολοιποι να ειναι εξαθλιωμενοι , και να ψηφιζονται οι ιδιοι για 10ετιες.

Γινεται και δεν γινεται μονο στην Ελλαδα...

Δες τι εγινε με τους συνταξιουχους πριν και μετα τις τελευταιες εκλογες.....κλασσικο παραδειγμα αυτου που λεει ο KleKoR .

Τους ξαναψηφισαν με την τρομοκρατεια του "γυρναμε στην δραχμη" και του "μας βγαζουν απο την Ευρωπη".

Δημοσ.

Γινεται και δεν γινεται μονο στην Ελλαδα...

Δες τι εγινε με τους συνταξιουχους πριν και μετα τις τελευταιες εκλογες.....κλασσικο παραδειγμα αυτου που λεει ο KleKoR .

Τους ξαναψηφισαν με την τρομοκρατεια του "γυρναμε στην δραχμη" και του "μας βγαζουν απο την Ευρωπη".

Δεν τους χάλασε όμως η νέα μείωση στις συντάξεις. Το μόνο ίσως μέτρο της κυβέρνησης που στηρίζω.

• Like 2
Δημοσ.

Αλλά μην ξεχνάς πως το βασικό μου πόιντ είναι ότι

Θυμήθηκα την άλλη συζήτηση με τον Hawking. Εμείς οι δύο αν ήμασταν μηχανικοί, θα συμφωνούσαμε σε 5 λεπτα την πλήρη αρχιτεκτονική δομή του Burj al arab και μετά θα ξοδεύαμε 30 meetings να διαφωνούμε για το τι χρώμα θα είναι τα χαλάκια του μπάνιου.

Δηλαδή, για να καταλάβω, τα επιχειρήματα της μιας πλευράς είναι:

Ξέχασες το γεγονός πως στο "Δε με βολεύει" υπάρχει λύση...

Ναι, χάσατε τελείως το point και του insomniaΚ και το δικό μου. ΔΕΝ είπα να καταργήσουμε τα pdf, και σίγουρα τα παιδιά μου θα διαβάζουν από ebooks.

ΕΓΩ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τα έχω σαν συμπληρωματική μορφή διαβάσματος. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΔΕΝ μπορώ να διαβάσω από pdf μόνο γιατί θέλω να σημειώνω πάνω στο βιβλίο άμεσα. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ακόμα και πίπες να σου έπαιρνε το ebook στον ελεύθερο σου χρόνο, θα ήμουν 10 φορές πιο αποδοτικός στο διάβασμα στο χαρτί.

Και δεν είναι ότι δεν προσπάθησα. Ακόμα και το PRS600 με οθόνη αφής πήρα πριν κυκλοφορήσει Ελλάδα για να διαβάζω από εκεί. Εκτός από άρθρα και papers, δεν με βολεύει. Ελπίζω τώρα να έγινα λίγο πιο κατανοητός και να μην μου δώσετε links προς mendeley ως ένα ακόμα επιχείρημα υπερ των pdf.

• Like 1
Δημοσ.

έστω ότι συμφωνώ για χάρη της συζήτησης για να πάμε παρακάτω...

που καταλήγουμε;

ότι δεν φταίει ο υπάλληλος, ούτε η "τεμπελιά" του...

παρόλα αυτά ο υπάλληλος δέχεται όλες τι επιθέσεις και όλα τα μέτρα...

τεμπελια = ελευθερος χρονος = χαμενος χρονος για καποιου ειδους καλυτερευση

+

αμα η τεχνολογια θα καλυτερεψει τον επαγγελματικο σου βιο, τοτε πας και αγοραζεις χωρις να γκρινιαζεις...!

and don't you dare tell me u cant afford it!

Δημοσ.

Θυμήθηκα την άλλη συζήτηση με τον Hawking. Εμείς οι δύο αν ήμασταν μηχανικοί, θα συμφωνούσαμε σε 5 λεπτα την πλήρη αρχιτεκτονική δομή του Burj al arab και μετά θα ξοδεύαμε 30 meetings να διαφωνούμε για το τι χρώμα θα είναι τα χαλάκια του μπάνιου.

Ναι, χάσατε τελείως το point και του insomniaΚ και το δικό μου. ΔΕΝ είπα να καταργήσουμε τα pdf, και σίγουρα τα παιδιά μου θα διαβάζουν από ebooks.

ΕΓΩ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τα έχω σαν συμπληρωματική μορφή διαβάσματος. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΔΕΝ μπορώ να διαβάσω από pdf μόνο γιατί θέλω να σημειώνω πάνω στο βιβλίο άμεσα. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ακόμα και πίπες να σου έπαιρνε το ebook στον ελεύθερο σου χρόνο, θα ήμουν 10 φορές πιο αποδοτικός στο διάβασμα στο χαρτί.

Και δεν είναι ότι δεν προσπάθησα. Ακόμα και το PRS600 με οθόνη αφής πήρα πριν κυκλοφορήσει Ελλάδα για να διαβάζω από εκεί. Εκτός από άρθρα και papers, δεν με βολεύει. Ελπίζω τώρα να έγινα λίγο πιο κατανοητός και να μην μου δώσετε links προς mendeley ως ένα ακόμα επιχείρημα υπερ των pdf.

α) Το "ΕΓΩ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ" αφενός δεν μπορεί να είναι επιχείρημα και αφετέρου δεν προσφέρει σε μία συζήτηση που ΔΕΝ στοχεύει να γίνει "επί προσωπικού".

β) Το βόλεμα είναι συνισταμένη συνήθειας και εκπαίδευσης (με την έννοια του training, δηλαδή: used and trained to). Ήρθε ο καιρός να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα νέα μέσα. Σαφώς και κάθε μετάβαση έχει το "transient effect" της και είναι και δύσκολη... αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να υπάρχει εκ προοιμίου αντίσταση.

Υ.Γ. ΟΚ με τις πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις... Αλλά το θέμα είναι για τα δωρεάν συγγράμματα.

συνεχόμενο ποστ...

Και για όσους λένε ότι με το pdf δεν μπορείς να διαβάζεις στο κρεβάτι...

Στο κρεβάτι, συνήθως, διαβάζουν λογοτεχνία. Οπότε εκεί δεν είχαμε δωρεάν συγγράμματα για να σταματήσουν. Είθισται το επαγγελματικό διάβασμα να γίνεται σε κάποιο γραφείο. Οπότε, στο γραφείο υπάρχει κάποιος Η/Υ.

Δημοσ.

Timonkaipumpa, η πρώτη μου ερώτηση ήταν αυτή "Μπορείτε να διαβάσετε πρακτικό μάθημα σε ηλεκτρονική μορφή?" και η τελευταία μου πρόταση ήταν αυτή "Αν ναι, πραγματικά σας θαυμάζω.".

Που ακριβώς μίλησα για transient effect και για προτερήματα έντυπων βιβλίων γενικά ως εναλλακτική του μέλλοντος δεν ξέρω. Συμφωνώ με το υστερόγραφο πάντως.

Δημοσ.

α) Το "ΕΓΩ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ" αφενός δεν μπορεί να είναι επιχείρημα και αφετέρου δεν προσφέρει σε μία συζήτηση που ΔΕΝ στοχεύει να γίνει "επί προσωπικού".

Και για όσους λένε ότι με το pdf δεν μπορείς να διαβάζεις στο κρεβάτι...

Στο κρεβάτι, συνήθως, διαβάζουν λογοτεχνία. Οπότε εκεί δεν είχαμε δωρεάν συγγράμματα για να σταματήσουν. Είθισται το επαγγελματικό διάβασμα να γίνεται σε κάποιο γραφείο. Οπότε, στο γραφείο υπάρχει κάποιος Η/Υ.

καταλαβαινεις πως τα απο πανω (ναι, ειναι κομμενο το κανονικο ποστ σου, απλα το εκανα για να το εντοπισει ο αναγνωστης πιο ευκολα)

ερχονται σε συγκρουση, ετσι?

Οχι, ΔΕΝ ΕΙΘΙΣΤΑΙ να διαβαζεις για επαγγελματικους λογους στο γραφειο. Και ο καναπες κανει και το κρεββατι κανει και το μπαλκονι κανει!

Αυτο ΕΙΘΙΣΤΑΙ να το κανεις εσυ............

• Moderators
Δημοσ.

Καταρχάς, δεν σχολιάζω καν αυτό που ανέφερε ο insomniaK. Ότι δηλαδή το βιβλίο προσφέρει βασικές γνώσεις μόνο όταν είναι σε χαρτί και ότι αν είναι σε ηλεκτρονική μορφή είναι για πασάλειμμα. Καλώς ή κακώς η διαλεκτική μου δεν είναι αρκετά προχωρημένη για να αντικρούσει τέτοιο επιχείρημα (εφόσον φυσικά το πιστεύει και δεν το λέει απλά και μόνο χάριν τρολινγκ).

Πάμε σε αυτό που λες εσύ. Ότι δηλαδή δεν σε βολεύει. Είναι απολύτως δεκτό και κατανοητό. Δυστυχώς, είναι κάτι προσωπικό σου και δεν μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα, ιδίως όταν τα αντεπιχειρήματα είναι περιβάλλον, κόστος και ευκολία πρόσβασης στη γνώση.

Πλέον σπάνια ανοίγω βιβλίο σε συμβατική μορφή. Όταν διαβάζω μαθηματικά το κάνω στο pc, ενώ στο στρατό διάβασα ένα κάρο comics και βιβλία στο κινητό μου. Παρόλ' αυτά, κατανοώ απολύτως το πρόβλημά σου και δεν είσαι ο μόνος που το έχεις, πάρα πολλοί δεν μπορούν να διαβάζουν ηλεκτρονικά. Ωστόσο, όπως εγώ δεν χρησιμοποιώ το επιχείρημα «με βολεύει, άρα είναι σωστό», ομοίως θεωρώ λίγο άσκοπο το «δε με βολεύει, άρα είναι λάθος».

• Like 1
Δημοσ.

τον καθε ακαματη αιωνιο φοιτητη να απολαμβανει τα ιδια δικαιωματα με τους συνετους φοιτητες

Όπως; Δεν τα θέλω όλα, έστω 2-3, να μην σε κουράζω :mrgreen:

• Like 1
Δημοσ.

Πάμε σε αυτό που λες εσύ. Ότι δηλαδή δεν σε βολεύει. Είναι απολύτως δεκτό και κατανοητό. Δυστυχώς, είναι κάτι προσωπικό σου και δεν μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα, ιδίως όταν τα αντεπιχειρήματα είναι περιβάλλον, κόστος και ευκολία πρόσβασης στη γνώση.

Πλέον σπάνια ανοίγω βιβλίο σε συμβατική μορφή. Όταν διαβάζω μαθηματικά το κάνω στο pc, ενώ στο στρατό διάβασα ένα κάρο comics και βιβλία στο κινητό μου. Παρόλ' αυτά, κατανοώ απολύτως το πρόβλημά σου και δεν είσαι ο μόνος που το έχεις, πάρα πολλοί δεν μπορούν να διαβάζουν ηλεκτρονικά. Ωστόσο, όπως εγώ δεν χρησιμοποιώ το επιχείρημα «με βολεύει, άρα είναι σωστό», ομοίως θεωρώ λίγο άσκοπο το «δε με βολεύει, άρα είναι λάθος».

Με την λογικη αυτη μπορει να γινεται το μαθημα μεσω skype , ο δασκαλος και τα παιδια απο τα σπιτια τους .Γιατι να συντηρουμε κτιρια ? Μπορει καποιους να τους βολευει , να νομιζουν οτι η τεχνολογια εχει διεισδυσει τοσο πολυ που να ειμαστε ετοιμοι για αυτο :-(

• Like 1
Δημοσ.

έστω ότι συμφωνώ για χάρη της συζήτησης για να πάμε παρακάτω...

που καταλήγουμε;

ότι δεν φταίει ο υπάλληλος, ούτε η "τεμπελιά" του...

παρόλα αυτά ο υπάλληλος δέχεται όλες τι επιθέσεις και όλα τα μέτρα...

Με την παραπάνω οργάνωση όμως, σε πρώτη φάση περισσεύουν 400000 ξύστες.

Με την λογικη αυτη μπορει να γινεται το μαθημα μεσω skype , ο δασκαλος και τα παιδια απο τα σπιτια τους .Γιατι να συντηρουμε κτιρια ? Μπορει καποιους να τους βολευει , να νομιζουν οτι η τεχνολογια εχει διεισδυσει τοσο πολυ που να ειμαστε ετοιμοι για αυτο :-(

Πάντως υπάρχει μια μεγάλη τάση στις Ηνωμένες Πολιτείες να βγάζουν μαθήματα online μεγάλα πανεπιστήμια και μάλιστα δωρεάν.

Αν το ψάξεις λίγο θα δεις ότι είναι εντυπωσιακή αυτή η τάση.

• Like 1
Δημοσ.

Με την παραπάνω οργάνωση όμως, σε πρώτη φάση περισσεύουν 400000 ξύστες.

Από τους 700.000 περισσεύουν 400,000???

με πια λογική;

πως μπορείς να μιλάς για 400.000 ξύστες;

τους ξέρεις όλους...

είπαμε να μιλήσουμε σοβαρά, χωρίς γενικεύσεις και τσουβαλιάσματα....

υπενθυμίζω πως η Σουηδία που παρουσιάζεται ως παράδειγμα από ορισμένους, η οποία όντως ίσως έχει το καλύτερο δημόσιο τομέα στον κόσμο, έχει κατά πολύ περισσότερους ΔΥ από εμάς αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό και ξοδεύει πολλά περισσότερα από εμάς ως ποσοστό του ΑΕΠ για την μισθοδοσία τους...

• Like 1
Δημοσ.

καταλαβαινεις πως τα απο πανω (ναι, ειναι κομμενο το κανονικο ποστ σου, απλα το εκανα για να το εντοπισει ο αναγνωστης πιο ευκολα)

ερχονται σε συγκρουση, ετσι?

Οχι, ΔΕΝ ΕΙΘΙΣΤΑΙ να διαβαζεις για επαγγελματικους λογους στο γραφειο. Και ο καναπες κανει και το κρεββατι κανει και το μπαλκονι κανει!

Αυτο ΕΙΘΙΣΤΑΙ να το κανεις εσυ............

Δηλαδή... οι επαγγελματίες που θα χρειαστούν τα reference books θα αράξουν σε καναπέ, κρεβάτι, μπαλκόνι ή/και μπανιέρα;

Οι φοιτητές, όταν διαβάζουν και κρατάνε σημειώσεις, το κάνουν (οι περισσότεροι) ξαπλωμένοι;

Μά'ι'στα... ό,τι πεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...