kalantas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Υπαρχει καποιος οργανισμος η εταιρια που να τους παω με καποια προταση και να με φερουν σε επαφη με τα καταλληλα ατομα/εταιριες για να υλοποιηθει? Παραδειγμα... Εχω ενα σχεδιο κρεβατιου που εγω πιστευω οτι ειναι γαματο.. Μπορει καποια τετοια εταιρια να με βοηθησει στο που θα βρω ξυλεια, σε ποιο εργοστασιο θα την κοψω, που θα βρω εργοστασιο να μου φτιαξει το στρωμα κλπ? στις πιο συμφερουσες επιλογες και χωρις να με κλεψουν ας πουμε? Η πρεπει να τα κανω ολα μονος μου και κατα 99% να αποτυχω ελειδη δεν εχω την αναλογη εμπειρια στους χωρους αυτους?
cthulhucarbide Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Το παράδειγμα είναι υποθετικό ή σχεδίασες όντως ένα κρεβάτι;
kfyros Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 δες στο http://www.startupgreece.gov.gr ή σε άλλα startup sites - forums, ή σε επιχειρηματικές ημερίδες-forums -funds που θα μπορούσες να αποτανθείς.. φυσικά θα πρέπει να φτιάξεις ένα business plan που να εξηγείς αναλυτικά τι λεφτά θες κι από που, και τι έσοδα θα φέρεις στον επενδυτή, πότε θα κάνει απόσβεση της επένδυσης του κλπ. τουλάχιστον 3ετές δηλαδή, μη σου πω 5ετές.. και θα έχεις κάνει και ένα μεγάλο μέρος από τις έρευνες για την υλοποίηση εσύ, τουλάχιστον σε μέσους όρους της αγοράς γιατί αυτός που βάζει τα λεφτά του θα ζητήσει λεπτομέρειες (μέχρι αηδίας)... το κακό είναι ότι θα πρέπει να αναλύσεις την ιδέα σου οπότε μπορούν και να στην κλέψουν.. υπογράφεις βέβαια non-disclosure agreements κλπ. αλλά.... το καλύτερο θα ήταν να μπορούσες να το πατεντάρεις, οπότε μετά να πουλήσεις την πατέντα ή να ζητήσεις συνεταίρους για την υλοποίηση, αλλά κι αυτό θέλει πολύ χρήμα .. Τέλος, θα μπορούσες να αναζητήσεις συμβούλους που να προωθούν επιχειρηματικά σχέδια και ιδέες (νομίζω ότι στα διάφορα sites έχει και τέτοιες αναζητήσεις), για να βοηθήσουν στη σύνταξη του Business plan και στην προώθηση του σε επενδυτικά funds για αξιολόγηση και χρηματοδότηση.. αν σκέφτεσαι κάτι του στυλ "το κάνω μόνος μου στο υπόγειο μου κλπ." και το πιστεύεις πραγματικά, τότε βρες κάποιο γνωστό να βάλει τα λεφτά για συνέταιρο ή υποθήκευσε περιουσία σου για να το χρηματοδοτήσεις... 1
kalantas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστω για την απαντηση. Το πλανο σε γενικες γραμμες (με τα ανω ορια των τιμων, τα λιγοτερο συμφεροντα για εμενα) ειναι ετοιμο και γενικα αρκετα straightforward. Παρολα αυτα κερδοφορο. Το startupgreece μου φανηκε ψιλοερασιτεχνικο, υποθετω οτι απλα θελαν να δικαιολογησουν κανενα κονδυλιο 1000000 για το σιτε και 5 6 δικα τους παιδια ως υπαλληλους. Γραφτηκα βεβαια και ελπιζω να διαψευστω
sargio01 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Σχεδίασε το κρεβάτι, καταχώρισε τα δικαιώματα και διέρευσε τη φωτογραφία στο internet. Μετά ακολούθησε το παράδειγμα της apple και κάνε μηνύσεις σε όσους χρησιμοποιούν στοιχεία του σχεδίου σου (πχ. στρογγυλεμένες γωνίες)!!! Σοβαρά τώρα: Εγώ θα πούλαγα το σχέδιο σε όποια εταιρία ενδιαφερόταν. Αν έπιανε, σίγουρα θα μου έκαναν προσφορά να σχεδιάσω κι άλλο και ίσως να είναι η αρχή μιας πολύ επιτυχημένης συνεργασίας... (είναι ένας έλληνας, που το έκανε με σχέδια αυτοκινήτων στέλνοντάς τα στη toyota και τελικά τον προσέλαβαν!!!!!!).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα