zoranb Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά πραγματικά πως καθαρίζει μια τέτοια βρύση από μπογιές κλπ ώστε να γίνει στραφτερή, σαν καινούργια; Εικάζω πως πρέπει να είναι πλαστικό το συγκεκριμένο χρώμα πάνω της. Υπάρχει κανένα διάλυμα που να μπορώ να την βάλω κ σε μερικές μέρες να βγεί τζαμάτη
evabb Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 πλυνε την πρωτα με νερο και μετα δοκιμασε νεφτι και/ή ασετον
lary7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν αγοραζεις καλυτερα μια καινουρια για να σου κρατησει και περισσοτερο χρονο, αυτη δειχνει αρκετα ταλαιπωρημενη. Αυτου του τυπου ειναι φθηνες.
zoranb Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μα έχω πάρει καινούργια κ την αντικατέστησα, το θέμα είναι να μην πάει στα σκουπίδια αλλά να μου παραμείνει για κάποια άλλη χρήση, κρίμα δεν είναι;
bluesattack Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Ειναι τοσο φθηνες οι καινουργιες που σχεδον δεν αξιζει να ξοδεψεις καθαριστικο η να τριψεις.. Σε καποια χρονια θα γεμισεις μια αποθηκη απο κριμα σαν αυτο.
dimpa16 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Η βρυση ειναι με σφαιρικο μηχανισμο,κατα πασα πιθανοτητα της cim. Ο κορμος της ειναι απο οριχαλκο και τo χερουλι απο ντουραλουμινιο. Καθαρισε το καναβι που εχει στο σπυρωμα,βγαλε την ροζετα (αυτο που καλυπτει την τρυπα που βιδωνεται η βρυση),ξεβιδωσε το χερουλι (στο πανω μερος του εχει ενα βιδακι)και με ελαφρυ χτυπημα βγαλτο απο την βρυση και ξεβιδωσε και το ρακορ (αυτο που βρισκεται στην ακρη της βρυσης και μπαινει το λαστιχο ποτισματος). Δεν μπορω να καταλαβω,αν η κρουστα που εχει πιασει η βρυση,ειναι απο αλατα ή μπογια. Ριχτη μεσα σε ξυδι ή διαλυμα που πουλανε για τα αλατα (πχ. viakal). Αν δεν βγενει,χρησημοποιησε σφουγκαρακι για τις κατσαρολες (το πολυ πολυ να γδαρεις το νικελ που ειναι περασμενη,για να εχει το ασημενιο χρωμα,αλλα δεν πειραζει).Το χερουλι,επειδη ειναι απο ντουραλουμινιο,μαλλον θα χασει την μπογια που το εχουν περασει. Υπομονη και επιμονη... 2
lary7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι αλλα τοση επιμονη για μια βρυση των 5Ε κριμα δεν ειναι? Εγω απο αυτες εχω 4-5 στοκ και οταν κανουν διαροη η πιανουν πολλα αλατα απλα τις πεταω. Γενικα στις βρυσες με το που εμφανησουν προβλημα τις αλλαζω και πεταω τις παλιες για να μην με ταλαιπωρουνε, αλλωστε το κοστος το μεγαλο δεν ειναι οι βρυσες αλλα οι μ@κες οι υδραυλικοι που αμα δεν ξερεις σε γδερνουν.
isay Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Και εγώ ψηφίζω αλλαγή για τη συγκεκριμένη περίπτωση βρύσης.
zoranb Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Η βρυση ειναι με σφαιρικο μηχανισμο,κατα πασα πιθανοτητα της cim. Ο κορμος της ειναι απο οριχαλκο και τo χερουλι απο ντουραλουμινιο. Καθαρισε το καναβι που εχει στο σπυρωμα,βγαλε την ροζετα (αυτο που καλυπτει την τρυπα που βιδωνεται η βρυση),ξεβιδωσε το χερουλι (στο πανω μερος του εχει ενα βιδακι)και με ελαφρυ χτυπημα βγαλτο απο την βρυση και ξεβιδωσε και το ρακορ (αυτο που βρισκεται στην ακρη της βρυσης και μπαινει το λαστιχο ποτισματος). Δεν μπορω να καταλαβω,αν η κρουστα που εχει πιασει η βρυση,ειναι απο αλατα ή μπογια. Ριχτη μεσα σε ξυδι ή διαλυμα που πουλανε για τα αλατα (πχ. viakal). Αν δεν βγενει,χρησημοποιησε σφουγκαρακι για τις κατσαρολες (το πολυ πολυ να γδαρεις το νικελ που ειναι περασμενη,για να εχει το ασημενιο χρωμα,αλλα δεν πειραζει).Το χερουλι,επειδη ειναι απο ντουραλουμινιο,μαλλον θα χασει την μπογια που το εχουν περασει. Υπομονη και επιμονη... και δε μου λες φίλε, το ξύδι δηλαδή θα αφαιρέσει τα άλατα ή τη μπογιά ή κ τα δύο; όσο για το σφουγγαράκι που λες το σκέφτηκα αλλά το απέριψα για να μην χαλάσω το νίκελ (ότι έχει απομείνει απαυτό δηλαδή!), από την άλλη να το βάλω μέσα σε viakal ίσως να είναι overkill σαν κόστος. Μαφάλντα εσύ που είσαι expert σε αυτά, κάτι φυσικό εκτός από ξύδι έχεις υπόψιν σου; Και εγώ ψηφίζω αλλαγή για τη συγκεκριμένη περίπτωση βρύσης. μα είπα πως την έχω αλλάξει, απλώς θέλω να περιποιηθώ τη συγκεκριμένη ώστε να μου μείνει κ να την βάλω αλλού, αλλιώς δεν την πετάμε lary7 αλλά την πάμε κάπου και ανακύκλωση των μετάλλων της, μπας και ξέρει κανείς πού;
freedubus Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Πέτα τη ρε ζόραν τη σαπίλα. Να πω οτι είναι CIM ιταλική των 10€ πάει στο διάολο, αλλά είναι της πλάκας κινέζικη hydrosfere ή κάπως έτσι των 2-3€, δεν αξίζει ούτε το χρόνο σου ούτε τον δικό μας.
lary7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 αλλιώς δεν την πετάμε lary7 αλλά την πάμε κάπου και ανακύκλωση των μετάλλων της, μπας και ξέρει κανείς πού; Ενταξυ δεν την εχω πεταξει στα σκουπιδια, σε ενα καφασι ειναι στο υπογιο μαζι με μπολικα αλλα κιλα μεταλλων απο υδραυλικα και καποια στιγμη θα τα δώσω ολα μαζι σε κανενα τσιγγανο που μαζευει μεταλλα. Αυτοι τα πουλανε μετα νομιζω.
dimpa16 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 και δε μου λες φίλε, το ξύδι δηλαδή θα αφαιρέσει τα άλατα ή τη μπογιά ή κ τα δύο; όσο για το σφουγγαράκι που λες το σκέφτηκα αλλά το απέριψα για να μην χαλάσω το νίκελ (ότι έχει απομείνει απαυτό δηλαδή!), από την άλλη να το βάλω μέσα σε viakal ίσως να είναι overkill σαν κόστος. Μαφάλντα εσύ που είσαι expert σε αυτά, κάτι φυσικό εκτός από ξύδι έχεις υπόψιν σου; Το ξυδι θα αφαιρεσει τα αλατα,οπως και το viakal (που δεν θα το παρεις μονο για την βρυση,αλλα και για το μπανιο σου). Απο την ωρα που δεν σε νοιαζει να την πεταξεις,τοτε μην σε νοιαζει αν θα την γδαρεις (απο το νικελ). Οι σφαιρικοι μηχανισμοι,οπως και εσυ εχεις διαπιστωσει,οταν χαλασουν πανε για πεταμα,οπότε δεν ειναι κακο να την εχεις για ωρα αναγκης,μεχρι να την αντικαταστησεις. Βεβαια ισχυει αυτο που εχουν πει τα παιδια απο πανω...οτι ειναι κατι φτηνο... Για ανακυκλωση,εχε το νου σου οταν περασει κανενας παλιατζης και δωστη του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα