skiabox Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Το είδα σήμερα στο newsit : "Oνομάζομαι Α.Κ και μαζί με τη σύντροφο μου κατοικούμε στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.Είμαστε και οι δύο άνεργοι επι μακρον, προσωπικά 3 ετη και φέτος στις 20 Σεπτέμβρη θα έχουμε επέτειο ενος έτους διαβίωσης χωρις ηλεκτρικό ρεύμα, μια που η δεη διέκοψε τη παροχή λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Σήμερα δε είναι η επέτειος των 6 ημερών χωρις καθόλου φαγητο, ουτε καν υποψίας αυτού και βέβαια ειμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ευτυχής που υπάρχω σε μια πραγματικότητα όπου το κάθε χθες ειναι ονειρικό σε σχέση με το σήμερα...και βέβαια ως ενας απο τους πολλούς αδυνατώ πλήρως να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου απέναντι στη πολιτεία και απλά αναρωτιέμαι πόσο συνεπής είναι εκείνη απέναντι σε εμένα και τους όμοιους μου. Αναζητώ μέχρι εξαντλήσεως μια οποιαδήποτε εργασία αλλά μάταια, ούτε χαραμάδα σε υποψία ανοίγματος...κούφια λόγια και κενού περιεχομένου υποσχέσεις. Αλλά υπάρχω...γιατι; Ποιος μπορεί να ζει χωρις τίποτα χωρις καν τα στοιχειώδη, χωρίς την αξιοπρέπεια του, χωρίς την υπερηφάνεια του, χωρίς όνειρα και μέλλον..; Πεινάμε κύριε και είναι λέξεις πραγματικές και με περιεχόμενο. Και ζητάμε να μας βοηθήσετε, έμπραχτα όμως και πολύ άμεσα εαν θέλετε. Δεν είμαι επαίτης ούτε και ζητάω δανεικά, δε βοηθούν, ούτε μπορώ να τα επιστρέψω. Ζητάω εργασία, οποιαδήποτε εργασία για να σταθώ στα πόδια μου και ίσως και να κάνουμε ονειρα... Δεν εφτασα 45 ετών για να σκέφτομαι οτι σύντομα θα αποτελλώ ένα ακόμη νούμερο στις στατιστικές της απώλειας...γιατί βλέπετε είναι προτιμότερη η αυτοχειρία της στιγμής παρά ο καθημερινός θάνατος που βιώνουμε... Πιστεύω στους ανθρώπους και κάνω έκκλιση βοηθείας, είμαι σε απόλυτη απόγνωση, σας παρακαλώ. Δε θέλω να πιστέψω οτι μαζί με τη πτώχευση ήρθε και η κώφωση. Εαν μπορείτε και εαν θέ λετε βοηθήστε αλλά με πράξεις, όχι με λόγια σας παρακαλω. Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγνώμη για την όποια τυχόν ενόχληση προκαλω και την κατανόησή σας διότι η πείνα κα ιη απόγνωση δεν είναι καλοί σύμβουλοι αλλά δυστυχώς είναι οι μόνοι που με συντροφεύουν εδώ και πολύ - πολύ καιρό. Με απόλυτη ειλικρίνεια Α.Κ. ΥΓ: Σας παρακαλώ ας μη ξεχνάμε την ανθρωπιά μας, τη χρειαζόμαστε και ίσως εμείς λίγο περισσότερο από κάποιους άλλους και ίσως κάποιοι άλλοι περισσότερο από εμάς....". Ο 45χρονος που είναι πάνω απ΄όλα αξιοπρεπής και περήφανος άνθρωπος μας έδωσε την άδεια να δημοσιοποιήσουμε την επιστολή αλλά δεν ήθελε να αναφέρουμε το όνομά του. Οποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του μέσω του Newsit.gr 1
nicoc89 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Κατάντια και προς αυτή την κατάντια οδεύουμε αργά οι γρήγορα όλοι. κάθε πέρσι και καλύτερα που λέμε. 6 μέρες νηστικός ? εγω αμα είχα 3 μέρες θα έβγαινα στην γύρα με την σφεντόνα (για ανθρώπους λέω , δεν μπορώ να κάνω κακό σε ζώο) 2
tolis_01 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μάλλον είναι από αυτούς τους τεμπέληδες που δεν θα επιβίωναν σε ευρωπαϊκό πολιτισμένο κράτος, που δεν ξέρει να ψάχνει για δουλειά. Αλήθεια είναι. Το διάβασα στο ινσομνια. 13
kfyros Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 λίγο μούφα μου φαίνεται. και επειδή το έχει ποστάρει το Newsit του σιχαμερού Ευαγγελάτου , γίνομαι ακόμα περισσότερο καχύποπτος.. υπάρχουν συσσίτια για να φάει κάποιος ένα πιάτο φαί, και από δουλειά αν μη τι άλλο, υπάρχουν και οι καλλιέργειες, έστω και για 20 ευρώ μεροκάματο.. αν είχα φτάσει στο αμήν, θα πήγαινα να δουλέψω ακόμα και κουβαλώντας σκατά, δεν θα καθόμουν να γράφω επιστολές.. αν την επιστολή την έστειλε στο newsit , internet που βρήκε χωρίς ρεύμα στο σπίτι ; 10
KleKoR Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μάλλον είναι από αυτούς τους τεμπέληδες που δεν θα επιβίωναν σε ευρωπαϊκό πολιτισμένο κράτος, που δεν ξέρει να ψάχνει για δουλειά. Αλήθεια είναι. Το διάβασα στο ινσομνια. μ'αρέσει που επιβεβαιώθηκες σε χρόνο dt....
tolis_01 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 αν την επιστολή την έστειλε στο newsit , internet που βρήκε χωρίς ρεύμα στο σπίτι ; Φιλικό σπίτι; Αποκλείεται λες;
μαφαλντα Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν ξέρω αν η επιστολή είναι αληθινή.Αυτό που γνωρίζω είναι ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.Στην πόλη που μένω-επαρχία-υπάρχουν πέρα από την εκκλησία και τον δήμο, σύλλογοι που προσπαθούν να βοηθήσουν.Ο αριθμός των οικογενειών που έχουν πρόβλημα-ακόμα και σίτισης -μεγαλώνει.Στα σουπερ μάρκετ κάθε μέρα μαζεύονται από δωρεές πελατών τρόφιμα και δίνονται σε συλλόγους για να τα μοιράσουν. Δουλειά δεν βρίσκει εύκολα κανείς κι αυτοί που βρίσκουν αμείβονται με ελάχιστα-μιλάμε για 200 και 300 ευρώ τον μήνα.Δεν φτάνουν με τίποτα για οικογένεια. Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας.
Vaggos02 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Χελλοοοοού! Επιστολή είπε, όχι email. Υπάρχουν ακόμα και αυτές ε! 1
leecherman Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Περνάνε κατα καιρούς απ' την έδρα μου διάφοροι προφασιζόμενοι ανέχεια. Συνήθως δεν δίνω γιατί αυτοί έχουν μασωνία και ξέρουν όλοι άμα κάποιος ελεηθεί. Ένας όμως ήταν στα τελευταία στάδια (εντέχνως καλιεργημένα όπως φάνηκε) και έβγαλα το ψωμάκι απ' το στόμα μου να του το δώσω.Αλήθεια,τούδωσα αυτό που έτρωγα. Μπα,παπαριές,δεν το πήρε,φράγκα ήθελε ο παλιόπουστας λες κι ήταν συνέταιρος. Πήρε τα @@ μου. 1
theglassicon Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Πήρε τα @@ μου. Μάλλον προτιμούσε γκουρμέ από το σαλιωμένο ψωμάκι σου.
KilliK Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Σε απόγνωση ο στρατιωτικός: Δε μπορώ να πάρω γάλα στο παιδί μου! http://www.newsbomb.gr/prionokordela/ellada/story/228912/se-apognosi-o-stratiotikos-de-mporo-na-paro-gala-sto-paidi-moy
Cossutius. Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Είτε η επιστολή ειναι αληθινή είτε όχι, εγώ γνωρίζω ανθρώπους που βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση.
nicoc89 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Σε απόγνωση ο στρατιωτικός: Δε μπορώ να πάρω γάλα στο παιδί μου! http://www.newsbomb....a-sto-paidi-moy αφου στην δουλειά τους δίνουν δωρεάν μια κούτα γάλατα το μήνα , πόσο γάλα θα πιει ? δεν κάνω πλάκα, ειναι αλήθεια .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα