Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσους στρατιωτικούς έχω γνωρίσει στη ζωή μου, ή τέλος πάντον ένα 90% κάνουν ζωή πολυεκατομμυριούχου.

Αν προκληθώ θα αρχίσω να αναφέρω παραδείγματα.

Ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί σε ΠΝ και ΠΑ ένα πολυ καλο παράδειγμα

Επίσης είναι ελεεινο να βλέπεις τον βίο που Διαγουν κάποιοι ...λες λες και Ξαναλες αλλα πας 20 μέρες διακοπες..πας μπουζούκια και club ...ε δεν τους μπορω να τους βλέπω να διαμαρτύρονται

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τί είναι αυτό που σε "ενοχλεί" στην επιστολή/έκκληση και δεν σου κάθεται : ...την πέφτει στην κυβέρνηση; "Στο σύστημα"; Στην Τρόικα και το ΔΝΤ; "Στους άτεγκτους ξένους" ή "στους αναίσθητους ντόπιους προύχοντες"; Στην Μέρκελ και στους Αμερικάνους; Τίποτα δεν αναφέρει, και σε κανέναν δεν τα ρίχνει. Γιατί λοιπόν "σε χαλάει" να "πιστέψεις" στην εγκυρότητά της;

Ή μήπως θεωρείς ότι στα 45 του θα του δώσει κάποιος δουλειά; Ποιός και πού; Σε κατάστημα κινητής; Πρέπει να είναι νέος, εμφανίσιμος και με σχετικές γνώσεις. Σε ηλεκτρολογικό; Ακόμα και σαν βοηθός πρέπει να ξέρει απ' τη δουλειά. Στο...Δημόσιο μήπως; Ή σε κατάστημα ρούχων, όπου ισχύουν τα πρώτα; Ακόμα και ντελιβεράς για να δουλέψει θέλει δίπλωμα, ή έστω να ξέρει να οδηγάει, και κυρίως να έχει δικό του μηχανάκι. Καλαμαριά λέει, και δεν νομίζω να έχουν χωράφια εκεί για να πεις να πάει κανένα μεροκάμματο σε φράουλες και σπαράγγια. Τα (όσα) εργοστάσια (δραστηριοποιούνται) επίσης δεν προσλαμβάνουν γενικώς, και ειδικώς χωρίς εμπειρία. Οι οικοδομές επίσης θέλουν εμπειρία, νειάτα, ΓΝΩΣΤΟΥΣ και...δεν υπάρχουν καν πλέον. Οι βιοτεχνίες, όσες κρατιούνται, το κάνουν με το να έχει πέσει μέσα η οικογένεια και να τις δουλεύει σχεδόν αποκλειστικά η ίδια (έχω ένα κάρο προσωπικά παραδείγματα). Γκαρσόνι; Εκτός του ότι έχουν πεθάνει τα σχετικά μαγαζιά, εκεί κι αν θέλουν εμπειρία, κύκλο κλπ. Και ποιός θα πάρει 45χρονο βοηθό σερβιτόρου; Ακόμα και για λάντζα ή πιτσιρικάδες παίρνουν ή 50άρες πρώην καθηγήτριες από το ανατολικό μπλοκ. Τεσπα μακρύς ο κατάλογος, κι ΑΠΛΑ αναρωτιέμαι πώς σου φαίνεται "απίστευτο" το να μην μπορεί την σήμερον 45χρονος να βρει δουλειά....Το ΜΟΝΟ που μπορώ να φανταστώ ότι "μπορεί" και "υπάρχει" διαθέσιμο, είναι το μοίρασμα φυλλαδίων. Όπου παίζει τρελλή μπαταξιά, καθώς οι ομορφάντρες που έχουν ανάλογες "δουλειές", δουλεύουν κυρίως με αλλοδαπούς, τους οποίους τους έχουν απλήρωτους και με "υποσχέσεις" για μήνες (πόσο μάλλον που μαμαλίγκα, πια, δεν υπάρχει...), και που πάνε, κάνουν μερικά "μεροκάμματα", και την κοπανάνε (χωρίς να περιμένουν και πληρωμή) μιας και δεν βλέπουν φως...

Αν έχεις κατά νου κάτι συγκεκριμένο που μου διαφεύγει, πες - ή ακόμη καλύτερα, μιας και το ποστ λέει "όποιος μπορεί να βοηθήσει ας στείλει στο Newsit για να επικοινωνήσει μαζί του", αν/αφού για 'σένα είναι "στα όρια του παραλόγου" η "επιστολή", κι αφού φαντάζομαι εκεί που βρίσκεσαι κάποιος νοήμων/αρτιμελής 45άρης ΔΕΝ νοείται να είναι άνεργος και ψωμολύσαντας, γιατί δεν του κάνεις μια προσφορά να του βρεις μια "οποιαδήποτε εργασία" ως ντόπιος και γνωρίζοντας τα της πόλης, τα εισιτήρια μόνο για να πάει ως εκεί (και στα επιστρέφει κι όλας μετά από κάποιο διάστημα δουλειάς) και να τον φιλοξενήσεις σε μια γωνιά, σε μια αποθήκη, σε μια τουαλέττα, σε ένα μπαλκόνι, μέχρι να βγάλει "αρκετά" και να ορθοποδήσει και είτε να επιστρέψει Σαλονίκη με ένα τάδε "κομπόδεμα", ή να νοικιάσει εκεί και να φέρει και την σύντροφό του (...για την οποία ίσως μπορείς στο μεταξύ να βρεις κάτι επίσης); Για να πειστείς δηλαδή για το αν είναι είτε μούφα το πράγμα (αν δεν σου απαντήσει) ή αυτός "βλαμμένος"...

Και έτσι για την Ιστορία, δεν λέει τί δουλειά/ές έκανε πιο πριν για να έχουμε μια εικόνα - πάντως τα 3 χρόνια μπορεί να σημαίνουν ότι ήταν πχ σε ταμείο ανεργίας για κα'να χρόνο και όταν κάποια στιγμή παρασφίξανε τα πράγματα, τον είχε πάρει πολύ από κάτω για να είναι όλη την ώρα στην γύρα. Όπως και ότι δεν είναι νηστικός αυτά τα 3 χρόνια, αλλά έφτασε στο έσχατο σημείο πριν στείλει την επιστολή. Ούτε ο πρώτος είναι - ούτε ο τελευταίος. Κι επίσης απορώ με το περί "ρεύματος". Γιατί σου φαίνεται δηλαδή κι αυτό "απίστευτο"; Μήπως η ΔΕΗ δεν κόβει ρεύμα όταν υπάρχει ανεξόφλητος άνω των 100€ και το 'χω λάθος...; Κι όταν ο άλλος δεν έχει να πληρώσει, σαν τί να κάνει παρά να κάθεται μέσα σ' ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό, ψυγείο, κουζίνα, θερμοσίφωνο, φως κτλ; Και το ακόμα πιο ωραίο είναι ότι προφανώς δεν είναι ο μόνος σε μια ολόκληρη χώρα, για να πεις ότι κωλοβαράει ενώ γύρω του τρέχουν οι ευκαιρίες. Δεκτόν ότι δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη περίπτωση να είναι ευαγγελατομούφα - αλλά απαράδεκτον να θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν και να υπάρχουν τέτοιες.

Κι αν τελικά ισχύει, το θέμα δεν είναι να βάζουμε τον άλλον στη θέση μας και να "μην ανεχόμαστε την αδυναμία του", αλλά να μπαίνουμε στη δική του και να προσπαθούμε να καταννοούμε έστω, αν δεν μπορούμε να βοηθούμε.

Αραδιασες 150 επαγγελματα, χωρις να ξερουμε τι εχει κανει μεχρι τωρα στη ζωη του. Σημαντικοτατο πιστευω.

Απο κει και περα, το γιατι μου φαινεται καπως, δε χρειαζομαι 10 σελιδες για να το αναλυσω. Οταν εισαι επι τρια χρονια ανεργος, οταν επι 1 χρονο δεν εχεις ρευμα (που σημαινει οτι τουλαχιστον κι αλλο ενα με εναμησι τετραμηνο πριν το εχεις απληρωτο), τοτε δεν καθεσαι εκει που εισαι, και παιρνεις παραμαζωμα οτι βρεις απο μεροκαματο, διοτι ετσι κι αλλιως εισαι ξεγραμμενος. Δεν καθεσαι μεσα σε ενα σπιτι χωρις ουτε τα βασικα επι ενα χρονο, και μετα αποφασιζεις να γραψεις επιστολη... φιλους δεν εχει; γνωστους δεν εχει; οικογενεια; συγγενεις; τιποτε επι τρια χρονια; Δεν νομιζω. Αν βεβαια ισχυει κατι τετοιο τοτε μιλαμε για μια εξαιρεση κι ετσι πρεπει να τη δουμε, αλλιως δυσκολα το πιστευω.

Και γιατι πρεπει να του βρω ας πουμε εγω δουλεια ΤΩΡΑ μετα απο τρια χρονια και 500 χλμ μακρυα; Τωρα φευγει απο την Καλαμαρια; Μεχρι τωρα γιατι δεν εφευγε; Γιατι δεν εφυγε πρωτα να δει αν τελικα θα βρει μεροκαματο (οσο ειχε ακομη εστω το ταμειο ανεργειας οπως λες και μπορουσε να κινηθει); 3 χρονια ταμειο δεν τον υποψιασαν; Τισυνεχισε να κανει εκει που δεν εβρισκε ουτε ενα μεροκαματο;

Αν τα καταλαβαινεις λοιπον ολα αυτα, τα οποια βγαινουν μεσα απο μια τελειως αφηρημενη ως προς το περιεχομενο της επιστολη, εχει καλως, αν οχι, δυστυχως δεν μπορω να το αναλυσω πιο πολυ.

• Like 1
Δημοσ.

Ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί σε ΠΝ και ΠΑ ένα πολυ καλο παράδειγμα

Επίσης είναι ελεεινο να βλέπεις τον βίο που Διαγουν κάποιοι ...λες λες και Ξαναλες αλλα πας 20 μέρες διακοπες..πας μπουζούκια και club ...ε δεν τους μπορω να τους βλέπω να διαμαρτύρονται

Καλά τα λες αλλά πρέπει να διευρύνεις λίγο την αναφορά σου.Τα φαινόμενα αυτά και άλλα για παράδειγμα αυτοκίνητα των 60000 ευρώ τα βλέπω σε όλα τα σώματα ασφαλείας γενικά.Από μουσικό σώμα στρατού μέχρι αστυφύλακες.Για αυτό πιστεύω η μαχιμότητα που θα βάλουν τώρα μέσα σαν κριτήριο είναι ότι πιο δίκαιο έχω δει.

• Like 1
Δημοσ.
Μπορεί παιδιά το πράγμα να είναι τραβηγμένο αλλα η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
Ναι.
Πλέον δουλειές δεν υπάρχουν και αν κάποιος της γειτονιάς ήθελε να σε πάρει δεν μπορεί γιατί και αυτός με το ζόρι τα βγάζει.
Ναι.
Άσε που υπάρχει πολύ ρατσισμός αν είσαι κοντός, χοντρός, άσχημος κλπ δύσκολα έως πολύ δύσκολα σε παίρνουν σε μαγαζί που έχεις επαφή με το κόσμο.
Όχι.Παράδειγμα το καφενείο του Μαρινόπουλου (Starbucks).

ΔΕΝ έχει υπαλλήλους-μοντέλα,είτε στο αρσενικό είτε στο θηλυκό τους.Γι αυτό πίνω καφέ μόνο εκεί,όταν έχω λ7.

Εμείς οι άσχημοι θ' αποθάνουμε;

Δημοσ.

Ναι.

Ναι.

Όχι.Παράδειγμα το καφενείο του Μαρινόπουλου (Starbucks).

ΔΕΝ έχει υπαλλήλους-μοντέλα,είτε στο αρσενικό είτε στο θηλυκό τους.Γι αυτό πίνω καφέ μόνο εκεί,όταν έχω λ7.

Μπορείς να διαβάσεις αυτό http://www.biblionet.gr/book/173331/%CE%91%CF%80%CF%8C_%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%B8%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8C_%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF_%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF και μετά μπορείς να συνεχίσεις να πίνεις τον καφέ σου στα Starbucks....

Δημοσ.

Μπορείς να διαβάσεις αυτό http://www.biblionet...αινούργιο_κόσμο και μετά μπορείς να συνεχίσεις να πίνεις τον καφέ σου στα Starbucks....

Αυτοί έχουν μια δουλειά όμως,έστω και κακοπληρωμένη και η εξωτερική τους εμφάνιση δεν αποτέλεσε παράγοντα απόριψης.

Τουναντίον,ίσως οτι εργοδότες εκμεταλεύτηκαν το γεγονός ότι "πήραν άσχημο υπάλληλο" και τον χτυπάνε κάτω σαν χταπόδι (ο ίδιος που μου φτιάχνει το καφέ μου,πάει μετά στους καμπινέδες και καθαρίζει,ή μαζεύει τα τραπέζια φορώντας ένα αόρατο σκουπόξυλο στο πάτο του,ούτως ώστε να μην πηγαίνει χαμένη η γυροβολιά του,σκουπίζοντας....).

Γιατί να διαβάσω το βιβλίο που λες;Τί θα μου πει περισσότερο απ' ότι έχω διαπιστώσει με την υπερπεντηκονταετή μου παρουσία στο πλανήτη αυτό;Γιατί ένας ερευνητής πήγε να δουλέψει,χωρίς να έχει την ανάγκη για δουλειά,στερώντας τη (ίσως) από κάποιον που τη χρειαζότανε;

Έχεις υπ' όψιν σου απ' την αγορά εργασίας η περιμένεις από ένα βιβλίο στοχευμένο (προσοχή εδώ,ήθελε συγκεκριμμένο αποτέλεσμα και κινήθηκε πάνω σ' αυτό) να σου δώσει τη θεία φώτιση;

Ξέρεις τις "φάπες" που τρώει ο εργαζόμενος απ' το κάθε πούστη που τη βλέπει "απελεύθερος";(οι σκλάβοι στη ρώμη που τους είχανε για επιστάτες άλλων σκλάβων).

Η δουλειά (για να μαθαίνεις),δεν είναι ντροπή.Είναι μαλακία!Πάνω στην υπερεργασία δομήθηκε όλη η κοινωνία,η πολιτική και η οικονομία.Είναι αδύνατη η ανταλλακτική,έχει αποδειχτεί,συνεπώς θα φάμε στη μάπα τα φτηνά μεροκάματα και απ' τη μεριά μας θα κοιτάμε συνεχώς για την εξέλλιξή μας στην (υποτιθέμενη) αγορά εργασίας.

Άμα γίνει επανάσταση,πρώτος εγώ θα ρίξω μια μολότωφ στο μαγαζί μου και θα ενωθώ με τις μάζες για την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης των πραγμάτων......(λολολολ)

Και μου λες να διαβάσω έναν Γερμανό που πήγε υπάλληλος για να πάρει εμπειρίες απ' την εργατική ζωή (λυώνουν τα νειάτα μας στη βιοπάλη,με τα κομμάτια μας δένει τ΄ατσάλι,ή πάγωσ' η τσιμινιέρα και το μπετόν θα πήξει,εργάτες μαζεμένοι κατουράνε,...),με τούτα και με τ' άλλα,με τραγούδια για τη φτώχεια και τη ξενητιά ρετιρέ παίρνω στη Κηφησιά/Γερμανός δημοσιογράφος θα μου καθορίζει την άποψη.

lol

• Like 2
Δημοσ.

Γιατι ειναι "σιχαμερος" ο Ευαγγελατος? Επειδη βγαζει τετοιες επιστολες?

Εχεις την εντυπωση οτι ο φουκαρας αυτος δε θελει να δουλεψει και γιαυτο μενει νηστικος?

Ξερεις ποσοι αλλοι τετοιοι υπαρχουν και ποσοι εχουν ηδη αυτοκτονησει?

ο ευαγγελάτος είναι σιχαμερός γενικά, όχι γιατί βγάζει τέτοιες επιστολές..

όσον αφορά την επιστολή, επέτρεψε μου να τη θεωρώ ψεύτικη, και για αυτό η ειρωνεία..

αν έχεις περιουσία και δεν έχεις φαί να φας, τη σκοτώνεις για να φας, δεν κάθεσαι να γράφεις επιστολές..

υπομονη......ειναι μεχρι να μπει το αυγο στον πισινο τους....τοτε θα χλευαζουμε και αυτους,που χλευαζουν και κρινουν σημερα.............

υπομονη.....θα γυρισει ο τροχος......εχει κολλησει για λιγο στο σημειο που πηδανε τον φτωχο,αλλα θα γυρισει ή θα σπασει.....

και κάνε μας τη χάρη σε παρακαλώ πολύ , που θα χλευάσεις κιόλας. :angry:

Παιδιά η κατάσταση είναι τραγική βλέπω στους γνωστούς μου αλλα και σε μένα εκεί που ήμουν ένας μικρομεσαίος τώρα έχω γίνει φτωχός και πολύ σύντομα ίσως να έχω σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Όσο για τα συσσίτια μην νομίζετε ότι φτάνουν για όλους και κάποιες περιοχές δεν έχουν καθόλου, αυτό σκεφτόμουν και εγώ αν φτάσω στο σημείο και δεν έχω να φάω ποιος θα μου δώσει ?

Αν κάτσεις κι εσύ να γράφεις επιστολές στο Internet και δεν ψαχτείς, δεν πρόκειται να βρεις ούτε συσσίτιο ούτε τίποτα..

Η επιβίωση δεν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι..

• Like 3
Δημοσ.

το προτιμώ από το να πουλάει απάτη ο κιτρινιάρης...

Δηλαδη την απατη πρεπει να την αποδεικνυουμε με απατη?...

ποια ηταν η κομπινα?οτι το δοκιμασε πριν το βγαλει αχρηστο?

Eιπαμε, εβαλε καποιον ανθρωπο να το δοκιμασει και να πει τις εντυπωσεις του ως προς το αν υπηρχαν αποτελεσματα. Αποδειχτηκε οτι ο ανθρωπος αυτος ηταν... συνεργατης του Βαξεβανη.

Ο Βαξεβανης ειχε το ιματζ σοβαρου δημοσιογραφου, μετα απ αυτο ομως δε μπορεις να τον πεις σοβαρο.

ο ευαγγελάτος είναι σιχαμερός γενικά, όχι γιατί βγάζει τέτοιες επιστολές..

όσον αφορά την επιστολή, επέτρεψε μου να τη θεωρώ ψεύτικη, και για αυτό η ειρωνεία..

αν έχεις περιουσία και δεν έχεις φαί να φας, τη σκοτώνεις για να φας, δεν κάθεσαι να γράφεις επιστολές..

Γιατι ειναι σιχαμερος? Σιχαμεροι ειναι οι συστημικοι δημοσιογραφοι που στηριζουν το σαπιο πολιτικο συστημα και την εξαθλιωση του λαου μας.

Σε πειραζει που γραφει ο αλλος επιστολες? Πολυ καλα κανει για να αφυπνιζονται καποιοι που ισως ακομα δεν εχουν καταλαβει τι γινεται.

Σαν τον φουκαρα αυτον υπαρχουν πολλοι ελληνες. Καποιοι αλλοι αυτοκτονουν καθημερινα.

Δημοσ.

Δηλαδη την απατη πρεπει να την αποδεικνυουμε με απατη?...

Eιπαμε, εβαλε καποιον ανθρωπο να το δοκιμασει και να πει τις εντυπωσεις του ως προς το αν υπηρχαν αποτελεσματα. Αποδειχτηκε οτι ο ανθρωπος αυτος ηταν... συνεργατης του Βαξεβανη.

Ο Βαξεβανης ειχε το ιματζ σοβαρου δημοσιογραφου, μετα απ αυτο ομως δε μπορεις να τον πεις σοβαρο.

Καλά πλάκα κάνεις;

Έχεις δει την εκπομπή ή μιλάς με ότι έχεις ακούσει;

Δημοσ.

Δυστηχως ετσι ειναι το εχω βιωσει αυτο, να φανταστεις τον αδερφο μου τον διοξανε γιατι ηταν χοντρος.

Υπρχουν λιγοι που δεν εχουν κομπλεξ.

Δημοσ.

Γιατι ειναι σιχαμερος? Σιχαμεροι ειναι οι συστημικοι δημοσιογραφοι που στηριζουν το σαπιο πολιτικο συστημα και την εξαθλιωση του λαου μας.

κι αυτός τι είναι ;

ή μήπως ο σκάι δεν είναι το πιο βρωμερό κανάλι που υπάρχει σήμερα, χειρότερο κι από το mega ;

μπλουζάκια "ψοφήστε όλοι αρκεί να μείνουμε στο ευρώ" θα έπρεπε να τυπώσουν..

Σε πειραζει που γραφει ο αλλος επιστολες? Πολυ καλα κανει για να αφυπνιζονται καποιοι που ισως ακομα δεν εχουν καταλαβει τι γινεται.

Σαν τον φουκαρα αυτον υπαρχουν πολλοι ελληνες. Καποιοι αλλοι αυτοκτονουν καθημερινα.

αφού είσαι τόσο ευκολόπιστος , ψάξε βρέστον και δώστου δουλειά..

Και αν τον βρεις, μετά έλα να μου τρυπήσεις τη μύτη..

ήμαρτον που λέει κι ο γεωργίου..

• Like 1
Δημοσ.

Τι ακριβως αμφισβητεις? Υπαρχουν δεδομενα.

τι δεδομένα; ότι το γιλέκο είναι μούφα;

δεν παν να είναι ο άλλος που το δοκιμάζει ότι θέλει.. δεν υπήρξε κάτι ψευδές... απάτη θα ήταν αν το γιλέκο έκανε όντως δουλειά και ο Βαξεβάνης το έβγαζε μούφα...

• Like 1
Δημοσ.

Αραδιασες 150 επαγγελματα, χωρις να ξερουμε τι εχει κανει μεχρι τωρα στη ζωη του. Σημαντικοτατο πιστευω.

..."αράδιασα"; Ως προς τί τ' "αράδιασα" τα (λιγότερα από 150 - κι επίσης πολύ λιγότερα απ' όσα θα έπρεπε) επαγγέλματα; Ειλικρινά τα τελευταία σου ποστ δεν τα πιάνω καν. "Σημαντικότατο"; Ως προς τί; Όσο για το "χωρίς να ξέρουμε", εγώ ο ίδιος δεν το τόνισα πρώτος...; ΔΕΝ καταλαβαίνω τί "αποδεικνύεις" με αυτές τις γραμμές...

Απο κει και περα, το γιατι μου φαινεται καπως, δε χρειαζομαι 10 σελιδες για να το αναλυσω.

Ε γράψε λιγότερες βρε Πουρν, εκεί θα κολλήσουμε; Ποιός σε υποχρέωσε; Αλλά που 'σαι, να γράψεις κάτι ουσιαστικό στις "λίγε και καλές" ε.

Οταν εισαι επι τρια χρονια ανεργος, οταν επι 1 χρονο δεν εχεις ρευμα (που σημαινει οτι τουλαχιστον κι αλλο ενα με εναμησι τετραμηνο πριν το εχεις απληρωτο), τοτε δεν καθεσαι εκει που εισαι, και παιρνεις παραμαζωμα οτι βρεις απο μεροκαματο, διοτι ετσι κι αλλιως εισαι ξεγραμμενος. Δεν καθεσαι μεσα σε ενα σπιτι χωρις ουτε τα βασικα επι ενα χρονο, και μετα αποφασιζεις να γραψεις επιστολη... φιλους δεν εχει; γνωστους δεν εχει; οικογενεια; συγγενεις; τιποτε επι τρια χρονια; Δεν νομιζω. Αν βεβαια ισχυει κατι τετοιο τοτε μιλαμε για μια εξαιρεση κι ετσι πρεπει να τη δουμε, αλλιως δυσκολα το πιστευω.

...πάνω που είχα ζητήσει να γράψεις κάτι ουσιαστικό... Που λες, ούτε όλοι ίδιοι είμαστε (αλλιώς πχ γιατί να μην είμαστε όλοι Ωνάσηδες), και συγκρίνεις τραγικά τον επιστολογράφο με τον εαυτό σου...Γιατί βρε; Φίλους λες δεν έχει, οικογένεια δεν έχει, συγγενείς κλπ. Εγώ βρε Πουρν ξέρω άτομα που ασχέτως σε τί κατάσταση είναι, συγγενείς είτε καν δεν έχουν, είτε έχουν κόψει παρτίδες εδώ και μια ζωή. Πώς να το κάνουμε; Υπάρχουν. Όσο περί φίλων....ασ' το. Πολύ φάουλ. Μπενάλτι σχεδόν.

Και α, αφού θες να βλέπεις την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ μιας τέτοιας περίπτωσης, είτε έχει να φάει 6 μέρες είτε 2 - είτε του έχουν κόψει το ρεύμα εδώ και ένα χρόνο είτε 2 μήνες - είτε δεν βρίσκει δουλειά εδώ και 3 χρόνια είτε 3 μήνες.....το θέμα είναι ότι τέετοιες περιπτώσεις υπάρχουν. Το θέμα είναι επίσης πόσο είμαστε στ' αρχίδια μας οι υπόλοιποι, σε βαθμό που "να μην μπορούμε να το πιστέψουμε"...

Και γιατι πρεπει να του βρω ας πουμε εγω δουλεια ΤΩΡΑ μετα απο τρια χρονια και 500 χλμ μακρυα; Τωρα φευγει απο την Καλαμαρια; Μεχρι τωρα γιατι δεν εφευγε; Γιατι δεν εφυγε πρωτα να δει αν τελικα θα βρει μεροκαματο (οσο ειχε ακομη εστω το ταμειο ανεργειας οπως λες και μπορουσε να κινηθει); 3 χρονια ταμειο δεν τον υποψιασαν; Τισυνεχισε να κανει εκει που δεν εβρισκε ουτε ενα μεροκαματο;

...να του βρεις εσύ είπαμε (αλλά δεν προσέχεις) για τα εξής :

α) να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι ότι ο τύπος δεν υπάρχει

ή

β) να αποδείξεις πόσο εύκολο είναι να βρει δουλειά κανείς στη θέση του και αυτός υπάρχει και απλά είναι "απίθανος".

Γι' αυτό. Και σιγά το κόστος, ένα ψυχικό θα κάνεις, και το πολύ να τον φιλοξενήσεις για λίγες βδομάδες και να χάσεις λίγο απ' τον πολύτιμο χρόνο πχ του φορουμοποσταρίσματος. Ε δεν αξίζει για μια ψυχή; (δυο, είναι και η δικιά του)

Αν τα καταλαβαινεις λοιπον ολα αυτα, τα οποια βγαινουν μεσα απο μια τελειως αφηρημενη ως προς το περιεχομενο της επιστολη, εχει καλως, αν οχι, δυστυχως δεν μπορω να το αναλυσω πιο πολυ.

...δεν ξέρω τί εννοείς πως καταλαβαίνω, πάντως "δεν" (λέμε και καμμιά μαλακία να περάσει η ώρα...) ΣΕ καταλαβαίνω. Αν φταίει το ότι δεν μπορείς να το αναλύσεις πιο πολύ, πάσο, τί να κάνω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...