Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με το ίδιο σκεπτικό να μην κάνει κανείς τίποτα, γιατί απλά είναι ακριβή η καλιέργια. Να βρουν άλλη εργασία αν είναι ελλειματικοί. Να ψηφίσουν κόμμα στις εκλογές που θα γυρίσει σε μία υποτιμημένη δραχμή, όπου το κόστος της πατάτας θα είναι όσο και στην Αίγυπτο.

Και αν ο άλλος πάει στην Πύνδο, να φτιάξει μονάδα με κοτόπουλα, αυτό δεν είναι βλακεία; Αν δεν είχε σωστό πλάνο, θα πρέπει να υποστεί της συνέπειες. Γιατί να τις πληρώνει ο διπλανός του;

Θα πεις ουτοπικά αυτά που λες. Αλλά έτσι θα έπρεπε να έχει κάνει το κράτος το 1995 όταν πρωτοάρχισαν να κλείνουν τους δρόμους και να ζητούν αποζημειώσεις, και επιδόματα. Έπρεπε τότε να στείλουν τα ΜΑΤ, να τους σπάσουν στο ξύλο. Και κάθε φορά που επέβαλαν τις απαιτήσεις τους με φασιστικό τρόπο. Γιατί αυτοί φταίνε, το ίδιο όπως και οι πολιτικοί που τους χαϊδεψαν, και όσοι άλλοι βρήκαν πάτημα σε ένα σάπιο κράτος να αρμέγουν από αυτό.

Αλλά βλέπετε τα αποτελέσματα τώρα που δεν μπορεί να υπάρξει δανεισμός. Αλλά γι αυτό δεν φταίνε οι Γερμανοί, Τρόικα ή λοιποί. Για αυτό φταίνε όλοι όσοι φάγανε από το κράτος, και έκαναν το παν για να τα καταφέρουν.

ο ζακ μια χαρα τα λεει.......τις επιδοτησεις οι αγροτες δεν τις παιρνουν απο το ελληνικο το κρατος αλλα απο ευρωπη....και δεν τις ζητησαν οι αγροτες αλλα τις επεβαλε το κρατος που εκανε συμφωνια με ευρωπη για περιορισμο-ελεγχο (προς τα κατω )της παραγωγης,ωστε,οταν μας φερουν στην κατασταση που μας εφεραν ηδη,να μπορουν να μαςκανουν οτι θελουν,και οι ευροπεοι και το "ελλήνικος κρατος".........

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα λεφτά που εσύ λες "ευρώπη" είναι δανεικά & φορολογία της Ελλάδος, που πάει στην ΕΕ και επιστρέφει πίσω από αυτή. Ξύπνατε, κανείς δεν πληρώνει την Ελλάδα για να κάθετε. Δείτε πόσα λεφτά δίνει το Ελληνικό κράτος στην ΕΕ κάθε χρόνο από το 1987 μέχρι σήμερα (25 χρόνια). Και δείτε πόσα χρήματα έχει πάρει πίσω. Η διαφορά που θα βρείτε, έχει πάει σε χώρες εκτός ΕΕ, για διάφορα προγράμματα.

Με τον ίδιο τρόπο δουλεύει, όπως το δάνειο που πήρε η Ελλάδα πριν από δύο μήνες, για να βάλει χρήμα στο ESM όπως απαιτούτο από της συμφωνίες, για να επιστραφούν τα λεφτά με την μορφή δανείου σε Ελλάδα και Ισπανία. Και η Ελλάδα πληρώνει διπλό επιτόκιο για το ίδιο ποσό.

Θα πεις υπάρχουν ηλίθιοι που υπογράφουν αυτά; Φυσικά και υπάρχουν και τους βλέπετε στα κανάλια κάθε μέρα. Επειδή δεν αναφέρουν τέτοια πράγματα στα Έλληνικα ΜΜΕ, δεν σημαίνει ότι δεν γίνωνται. Απλά επικρατεί ο κώδικας της σιωπής. Γιατί όλοι μαζί τα τρώτε, και φυσικά αυτοί τρώνε μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας.

Δημοσ.

Τα λεφτά που εσύ λες "ευρώπη" είναι δανεικά & φορολογία της Ελλάδος, που πάει στην ΕΕ και επιστρέφει πίσω από αυτή. Ξύπνατε, κανείς δεν πληρώνει την Ελλάδα για να κάθετε. Δείτε πόσα λεφτά δίνει το Ελληνικό κράτος στην ΕΕ κάθε χρόνο από το 1987 μέχρι σήμερα (25 χρόνια). Και δείτε πόσα χρήματα έχει πάρει πίσω. Η διαφορά που θα βρείτε, έχει πάει σε χώρες εκτός ΕΕ, για διάφορα προγράμματα.

Καμιά απολύτως σχέση. Τα κοινοτικά πακέτα στήριξης είναι λεφτά που δόθηκαν στην Ελλάδα με αντάλλαγμα η Ελλάδα να συμβαδίσει με την γενικότερη Ευρωπαϊκή οικονομική και κοινωνική πολιτική. Όπως για παράδειγμα η ελεύθερη αγορά. Σαφέστατα η Γερμανία κέρδισε έμμεσα πολύ περισσότερα απ'ότι έδωσε στα πακέτα, αφού πλέον τα προϊόντα της ήταν απίστευτα ανταγωνιστικά εντός Ευρώπης. Το ίδιο ισχύει φυσικά για Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά βιομηχανικά προϊόντα. Άλλο αντάλλαγμα είναι να μπορεί να αναλαμβάνει μεγάλα δημόσια έργα όπως Μετρό, Εγνατία, Αττική οδό, Γέφυρα κτλ.

Τα κοινοτικά πακέτα στήριξης ΔΕΝ ήταν όμως δάνειο.

Τώρα τα δάνεια μέσω ESM. Η αλήθεια είναι ότι είναι υπερβολικά φθηνά δάνεια για μας(σε ότι αφορά το επιτόκιο) και η Γερμανία επωφελείται μεν...αλλά έμμεσα. Απο τη μία μας δίνει δάνεια που το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πάρει ΠΟΤΕ πίσω, αφού όλοι πλεον ισχυρίζονται ότι έρχεται και νέο κούρεμα στο "επίσημο τομέα". Όπως βέβαια και το 3% επιτόκιο είναι τραγελαφικό αν συνυπολογίσεις το "Time Value of Money" το 2020 όπου υποτίθεται ότι θα ξεπληρώσουμε τα δάνειά μας προς το ESM. Πολύ απλά το κεφάλαιο + τόκοι που θα πάρουν μέσα σε αυτά τα χρόνια θα είναι πιθανότατα λιγότερα απο αυτά που μας δίνουν σε σημερινή αξία.

Ο μόνος τρόπος που επωφελείται η Γερμανία είναι ότι πλέον όταν δανείζεται με κάτω του 1% επιτόκιο γιατί έχει μακράν τα ασφαλέστερα ομόλογα... ουσιαστικά κερδίζει λεφτά!

Δημοσ.

Καμιά απολύτως σχέση. Τα κοινοτικά πακέτα στήριξης είναι λεφτά που δόθηκαν στην Ελλάδα με αντάλλαγμα η Ελλάδα να συμβαδίσει με την γενικότερη Ευρωπαϊκή οικονομική και κοινωνική πολιτική.......Τα κοινοτικά πακέτα στήριξης ΔΕΝ ήταν όμως δάνειο.

Πιστεύεις ότι τα λεφτά των πακέτων στήριξης φύτρωσαν στα δέντρα; Ή ότι πλήρωσε ο Γερμανός για τα πακέτα της Ελλάδας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Βελγίου, Ολλανδίας,Ισπανίας, Πορτογαλίας κ.α; Ή Ισλανδίας, Τουρκίας; (χώρες που πήραν λεφτά για προγράμματα αν και εκτός ΕΕ)

Τα πακέτα στήριξης ως καθ' αυτά δεν ήταν δάνειο. Δάνειο ήταν τα λεφτά που πήρε η Ελλάδα, τα έδωσε την ΕΕ και τα πήρε πίσω ένα ποσοστό από αυτά ως κοινοτικό πακέτο.

Εκτός ακόμα αν τρώτε ακόμα το κουτόχορτο.

Δημοσ.

Ρε σεις για το θεό, το νήμα είναι για την ανεργία στο Λονδίνο. Που στο διάολο χώσατε μέσα σε 4 σελίδες τους αγρότες με τις επιδοτήσεις τους?

Δηλαδή για όνομα, ακριβώς δίπλα υπάρχουν δύο threads που βγάζουμε τα μάτια μας, ελάτε εκεί.

• Like 4
  • 3 μήνες μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αγγλία είναι δύσκολα εδώ και 4 χρόνια. Το λέω στις σχετικές συζητήσεις που άτομα λένε να έρθουν εδώ, αλλά δεν ακούει κανείς. Το 2001-08 ήταν πολύ καλά. Οι ευκαιρίες πολλές και μπορούσες να πιαστείς από την μία δουλειά στην άλλη, αλλάζοντας κάθε 18 μήνες ανεβαίνοντας προς τα εκεί που θέλεις.

Οι συμβουλές για εκτός Λονδίνου, είναι σωστές. Εκτός του ότι είναι χάλια, είναι πανάκριβα και ακόμα και δουλειά να έχεις, με τα ίδια λεφτά περνάς καλύτερα στο Leeds, Bradford ή Manchester. Εγώ είμαι στην μέση του πουθενά (Lincolnshire) και δεν έχω παράπονο.

To Λονδίνο είναι κορεσμένο, και η πλειοψηφία των άνεργων είναι εκεί και North East. (Newcastle και τριγύρω).

Επίσης ήρθες σε νεκρά περίοδο. Οι νέες δουλειές εδώ ξεκινάνε από τέλος Ιανουαρίου μέχρι Φεβρουάριο, Απρίλιο-πρώτα μισά Μαϊου και λιγότερο κίνηση Ιούλιο-Αύγουστο. Από εκεί και μετά είναι νέκρα.

Ο λόγος γιατί αυτοί οι μήνες, είναι απλός. Όλες οι εταιρίες έχουν κλείσιμο έτους είτε τον Δεκέμβριο, είτε τον Ιούνιο είτε τον Απρίλιο (με την αλλαγή του οικονομικού έτους του Κράτους). Με τα νέα budget για την επόμενη περίοδο έτους, να ξεκινάνε από τότε.

Δεν λέω ότι δεν θα βρεις τον υπόλοιπο χρόνο. Αλλά ιδίως στο ΙΤ χώρο, το 80% της αγοράς εργασίας είναι αυτές τις περιόδους.

Επίσης ήρθες πάνω στους Ολυμπιακούς. (Γιατί ;)

Που ούτως ή άλλως έχει πέσει καθήζιση γενικώς ακόμα και στην αγορά με πτώση κίνησης 3.8% σε σχέση με πέρισυ.

Όσον αφορά προϋπηρεσία, με την ανεργία και τον συναγωνισμό που υπάρχει, αν δεν έχεις μια καλή διετία προϋπηρεσία στην Αγγλία, πολύ δύσκολα. Ανεξάρτητα αν είσαι Έλληνας ή Πακιστανός ή Άγγλος.

Όσον αφορά τα 'χαρτιά, σκέψου ότι στο τμήμα που δουλεύω στην εταιρία αυτή τη στιγμή, δεν είναι κανείς με πτυχείο προγραμματισή ή άλλο. (ηλικίες από 30 έως 60)

Αλλά αυτό δεν εμποδίζει κανέναν να έχει δουλειά.

Εγώ με 10 χρόνια προϋπηρεσία εδώ, και άλλα 5 στην Ελλάδα, δεν έχω πρόβλημα ως προγραμματιστής. Και ούτε πτυχεία έχω ούτε τίποτα. Και κάθε φορά που έκανα αίτηση, είχα συνέντευξη με 7 στις 10 να μου κάνουν προσφορά και να επιλέγω.

Και γράφω τα παρακάτω, από προσωπικές εμπειρίες, και όχι λόγια τρίτων. Για να αποδείξω ότι αν κάποιος είναι καλός σε αυτό που κάνει στην Αγγλία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Πριν αποδεχτώ την προσφορά σε αυτή που είμαι εδώ από Ιανουάριο, είχα 3 καλύτερες προσφορές, στην ίδια περιοχή, αλλά μου άρεσε περισσότερο η εταιρία που είμαι τώρα, αν και λιγότερα. Ο λόγος απλός. Τα λεφτά δεν είναι το παν, αν ευχαριστίεσαι να δουλεύεις είσαι παραγωγικός και δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Μιας και το 2011 έκανα το λάθος να πατήσω το παραπάνω κανόνα. Και ήταν το έτος με τις 4 εργασίες, όπως το έχω ονομάσει. Ξεκίνησε με οικειωθελή παραίτηση, λόγω 40% απολύσεων στην εξορυκτική εταιρία που ήμουν από το 2008. Πάνε για φούντο οπότε 6 μηνιάτικα αφορολόγητα (μιας και είναι κάτω από το πλαφόν τις αποζημείωσης που είναι σχετικά μεγάλο εδω) στο χέρι.

Παρά να βρεθώ στο δρόμο με την απλή αποζημείωση του 10% του μηνιαίου μισθού.

Την επόμενη μέρα ξεκίνησα να δουλεύω σε μια εταιρία στο Leeds. Αλλά εκεί που πίστευα ότι θα μπορέσω να βγάλω το πέρα δώθε, δεν έλεγε να ξεκινώ από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. (Τρένα κλπ). Και παραιτήθηκα πάνω στην δεύτερη εβδομάδα.

Ξεκίνησα στην επόμενη εταιρία μέσα στην επόμενη εβδομάδα όπου έκατσα 6 μήνες. Και τελευταία φορά που δουλεύω σε μικρή εταιρία. Ο λόγος, γιατί ήταν one man band από πάνω, και πίστευες ότι δουλεύεις σε Ελληνική εταιρία του σήμερα όπως περιγράφουν στις άλλες συζητήσεις.

Καθόλου περίεργο βέβαια, μιας και μέσα σε 30 μήνες είχαν αλλάξει 37 προγραμματιστές για 4 θέσεις. Τόσο άθλια. Καλή δουλειά, τρελά λεφτά, αλλά κατάντησα να βάλω κιλά λόγο άγχους, και σχεδόν τελευταία στιγμή έσωσα το συκώτι, μιας και κάθε βράδυ κοπάναγα τουλάχιστον 10 μονάδες αλκοολ για να κοιμηθώ. Άλλοι κατάντησαν να πέρνουν αντι-αγχολιτικά και να βλέπουν ψυχίατρους. Τόσο άσχημα.

Δεν μπορείς να είσαι παραγωγικός, όταν δεν είσαι ευχαριστημένος, ακόμα και αν πέρνεις 50κ το χρόνο.

Αμέσως μετά ξεκίνησα σε άλλη μεγάλη εταιρία, αλλά μετά από δύο μήνες, δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, μου άλλαξαν το αντικείμενο. Από .NET προγραμματιστής σε Biz Talk 2006. Οπότε δήλωσα παραίτηση παραμονές Χριστουγέννων. Αν και γκρίνιαζαν και μου έταζαν καλύτερο μισθό, όταν τους ρώτησα αν αυτοί θα άλλαζαν καριέρα δεκαετίας για μια παλαιά τεχνολογία που μόνο αυτοί πλέον χρησιμοποιούν, απάντησαν αρνητικά. Όπως απάντησαν αρνητικά και στο αν θα καθόντουσαν σε κάποια εταιρία που τους άλλαζε το αντικείμενο δύο μήνες μετά που ξεκίνησαν να δουλεύουν.

Η πλάκα είναι ενδιάμεσα τα Χριστούγεννα με νέο χρόνο, που είναι σχεδόν τα πάντα κλειστά εδώ, και είχα δηλώσει σε δύο ΙΤ εταιρίες ευρέσεως εργασίας ότι έψαχνα για νέα δουλειά, βρήκαν δύο θέσεις. Μία για Εδιμβούργο και η άλλη Aberdeen. Πλήρωναν μέχρι και εισητήρια τρένου και ξενοδοχεία, μόνο και μόνο για την συνέντευξη αυτές οι εταιρίες. Ο ένας μάλιστα πίεζε τον agent να μιλήσει μαζί μου προσωπικά, ώστε ακόμα και την παραμονή της πρωτοχρονιάς να πάω για συνέντευξη και θα με πλήρωνε και αποπάνω contract rate ημέρας (300), συν όλα τα έξοδα.

Βέβαια αμέσως την πρώτη εβδομάδα του έτους, πέσανε οι άλλες κοντά στο σπίτι, και το θέμα είναι ιστορία.

Και τί γνώσεις έχω; Η δουλειά που έχω κάνει ιδίως τα τελευταία 10 χρόνια στην Αγγλία.

Μιας και όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, με απολυτήριο ΤΕΛ ως Προγραμματιστής του 1994 είμαι.

Μάλλον πιάστηκες από πολύ νωρίς. Το 1994 πόσοι προγραμματιστές υπήρχαν; Νέα ειδικότητα μάλλον...

Τώρα θέλουν Bachelor και πάνω.

Μήπως υπάρχει θέμα ανανγώρισης του πτυχίου του ΙΕΚ; Εννοώ υπάρχει αντιστοιχία με κάποιο αγγλικό;

Πχ το τετραετές πτυχίο πληροφορικής ελλάδας είναι ίσο με το τριετές τους Bachelor ενω του πολυτεχνείου μας τους εξασφαλίζει ως και αναγνώριση Master εκεί έξω...

Αλλά το ΙΕΚ με τι αντιστοιχεί εκεί έξω; Απλά για να το περάσεις σωστά στο βιογραφικό σου.

Ίσως πρέπει να δεις το αντίστοιχο ΔΕΚΑΤΣΑ τους. Ξες αναγνώριση πτυχίων...

Σίγουρα στην Αγγλία θα δυσκόλευε αφού ήταν πρώτη επιλογή φυγής για πολλούς πτυχιούχους λόγω του ότι ήταν ευρωπαική και όλοι ξέραμε την γλώσσα.

Και εγώ που τελειώνω πληροφορική εδώ το σκεφτόμουν αλλά έτσι όπως γίναν θα μείνω Ελλάδα μέχρι να βγάλω και το μεταπτυχιακό μιας που λεφτά για Master έξω δεν παίζουν...

Πάντως σίγουρα προσπάθησε να μείνεις όσο το δυνατό πιο πολύ εκεί μιας που βρέθηκες εκεί. Κάνε οικονομία νοίκιασε κάτι πιο φτηνό και ψάξε σε όλες τις δουλειές ακόμα και υπηρεσίες καθαριότητας που είπε κάποιος ή και λάντζα. Δηλαδή εδώ ακόμα έχουμε πράκτορες που στέλνουν σερβιτόρους στην Αγγλία σε ελληνικά εστιατόρια και εσύ δεν βρίσκεις;

Αλήθεια και ερώτηση απο περιέργεια τα αγγλικά σου σε τί επίπεδο είναι; Γιατί εγώ με ένα lower μόνο δεν τολμώ να φύγω...

Συγχαρητήρια μεγάλε. Απο χαμηλά ξεκινήσαμε εδώ πέρα. Σε αποθήκη δούλευα το 2003 όταν πρωτοήρθα χωρίζοντας πλακάκια φυσικού γρανίτη ανάλογα με το πάχος, όπως ερχόνταν από Κίνα σε crates. Ενώ Ελλάδα είχα δουλειά support & προγραμματιστή, με μισθό που ακόμα και σήμερα είναι μυθικός για εκεί, πόσο μάλλον το 2000-2003, στην επαρχία.

Επειδή δεν κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς, ο μισθός που έπαιρνες αγγλία ήταν καλύτερος ή ο μισθός σου ως προγραμματιστής στην Ελλάδα;

Καλά φαίνεται ότι έχεις κάτι αιώνες να πατήσεις Ελλάδα. Καλά σοβαρά μιλάς; Όλοι μα όλοι οι αγρότες ζουν απο τις επιδοτήσεις (δηλαδή αποζημιώσεις επειδή πούλησαν κάτω του κόστους). Το ίδιο και οι κτηνοτρόφοι. Ιδιαίτερα οι πτηνοτρόφοι τώρα με την άνοδο του πετρελαίου θέρμανσης. Για ζέστανε πτηνοτροφεία 10.000 τ.μ. για να μη σου ψοφήσουν τα κοτόπουλα να δεις πόσο θα σου κοστίσει (όχι το φυσικό αέριο δεν έχει φτάσει ακόμα στα βουνά της Πίνδου).

Το κόστος είναι υπερβολικά υψηλό για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τα Ελληνικά προϊόντα για πολλούς λόγους είναι πλέον εντελώς μη ανταγωνιστικά. Ίδιο είναι η πατάτα Αιγύπτου που κοστίζει 0.05c η παραγωγή και ίδιο η Ελληνική που κοστίζει το 5απλάσιο; Απο την εισαγωγή μας στο Ευρώ που είναι σκληρό νόμισμα ο αγροτικός τομέας έχει ΠΕΘΑΝΕΙ...απλά ζεί με μηχανική υποστήριξη μέχρι να μετασχηματιστεί εντελώς η οικονομία μας.

Οπότε αρκετά με τους μύθους πηγαίνετε στην επαρχία να καλλιεργήσετε ντομάτες...έλεος...

Πάντως σε χωριά δεν έχω δει άνεργο. Όσοι είναι σε χωριό τουλάχιστον θα έχουν να φάνε. Ε ο αγρότης μπορεί να μην έχει την 40άρα πλάσμα ή το iphone (που έπαθα σοκ στην αθήνα από τα πόσα ιφον) αλλά δεν έχω δει κανέναν να πεινάει...

Επίσης εκεί γνωρίζονται μεταξύ τους και τα βρίσκουν λάδι ο ένας, όσπρια ο άλλος...

Από το να πεινάς Αθήνα και να ψάχνεις τα σκουπίδια καλύτερα να γυρίσουμε στα χωριά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...