crazy drummer Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 γεια σας...αυριο θα παο στον οδοντριατρο και φοβαμαι αρκετααα ...παντα ειχα φοβοο!!ολοι μου λενε πως δεν ποναειι αλλα εγω συνεχιζο να φοβαμαιι!!και ειδικα τις ενεσεις!!ποναειι??τι μπορω να κανο για να το αντιμετοπισο??
Chrisxxx Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν ποναει και δεν θα σου κανει ενεση. 1
crazy drummer Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 θα μου κανει για να μουδιασει λογικα!!αν και νομιζω απο οτι ακουσα πως θα μου το κανει με leiser
Tenshi Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 θα μου κανει για να μουδιασει λογικα!!αν και νομιζω απο οτι ακουσα πως θα μου το κανει με leiser Now that would be interesting!
sphinxgr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Καλα εσύ ο μέγας τρελός φοβερός Drummer και φοβάσαι? Μην βγει παραέξω...
fylatos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν ποναει. Η ενεση γινεται με τετοια τεχνικη ωστε να ειναι ανωδυνη και η αναισθησια μπορει να κρατησει ως και ωρες αναλογα με το αναισθητικο. Μαλιστα μπορω να σου πω οτι μετα θα εισαι μουδιασμενος για αρκετη ωρα και θα πρεπει να προσεχεις μην δαγκωσεις χειλη, μαγουλα κλπ. Το σφραγισμα ειτε γινει με συμβατικες μεθοδους, ειτε με Laser σκληρων ιστων (λιγα μηχανηματα στην Ελλαδα, σιγουρα σου ειπε laser;) ειναι μετα μια εντελως ανωδυνη διαδικασια. Χαλαρωσε και ξεχνα οτι μπορει να πονεσεις.
freedubus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Είναι πιθανό να έχεις μια ευαισθησία μετά το σφράγισμα, π.χ. κατά το μάσημα ή όταν πίνεις ζεστό-κρύο, αλλά φεύγει σε καμια βδομάδα. Τώρα κατά τη διάρκεια, εξαρτάται από το πόσο βαθύ είναι το σφράγισμα (πόσο κοντά στον πολφό φτάνει) και πόσο αντέχεις εσύ ο ίδιος τον πόνο, εγώ π.χ. του είπα να μην μου κάνει καν ένεση, άρχισε λοιπόν το σκάψιμο σχεδόν χτύπησε νεύρο, εμένα σχεδόν με είχε πάρει ο ύπνος και κάθε τόσο σταματούσε και με κοίταζε με γουρλωμένα μάτια "καλά δεν πονάς ρε;". Ε, ένας άλλος μαντράχαλος πριν απο μένα που έκανε έναν απλό καθαρισμό, μούγκριζε λες και τον πήδαγαν. Προσωπικά πάντως πιο πολύ με ενόχλησε το σπαστικό σούβλισμα για καμιά βδομάδα μετά κάθε φορά που έπινα παγωμένο (γιατί δεν μπορούσα να πιώ μπύρα), παρά οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της επέμβασης. 1
athlios Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 A ρε Φρηνταμπα εισαι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Drummer με λειζερ το πιο πιθανο ειναι να μη νιωσεις τιποτα απο πονο, το "σπαστικο" της υποθεσης ειναι αυτο που λεει και ο φρηνταμπας με τα παγωμενα αλλα και παλι δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο για να σε ανησυχει.
fylatos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Είναι πιθανό να έχεις μια ευαισθησία μετά το σφράγισμα' date=' π.χ. κατά το μάσημα ή όταν πίνεις ζεστό-κρύο, αλλά φεύγει σε καμια βδομάδα. Τώρα κατά τη διάρκεια, εξαρτάται από το πόσο βαθύ είναι το σφράγισμα (πόσο κοντά στον πολφό φτάνει) και πόσο αντέχεις εσύ ο ίδιος τον πόνο, εγώ π.χ. του είπα να μην μου κάνει καν ένεση, άρχισε λοιπόν το σκάψιμο σχεδόν χτύπησε νεύρο, εμένα σχεδόν με είχε πάρει ο ύπνος και κάθε τόσο σταματούσε και με κοίταζε με γουρλωμένα μάτια "καλά δεν πονάς ρε;". Ε, ένας άλλος μαντράχαλος πριν απο μένα που έκανε έναν απλό καθαρισμό, μούγκριζε λες και τον πήδαγαν. Προσωπικά πάντως πιο πολύ με ενόχλησε το σπαστικό σούβλισμα για καμιά βδομάδα μετά κάθε φορά που έπινα παγωμένο (γιατί δεν μπορούσα να πιώ μπύρα), παρά οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της επέμβασης.[/quote'] Αναισθησια επρεπε να σου κανει θελεις δεν θελεις. Αν δεν θελεις πανε αλλου. Η αναισθησια γινεται για να μην πονας και για να μην κανεις καμια αποτομη κινηση αν πονεσεις και ο γιατρος σου κανει αμυγδαλεκτομη, και για αλλους λογους. Η υπερευαισθησια ειναι θεμα λαθους στην τεχνικη, δεν πρεπει να υπαρχει και δεν υπαρχει σε ολες τις περιπτωσεις. Ακομα και σε μεγαλες τερηδονικες βλαβες.
freedubus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Οι γνώμες των οδοντιατρών πάντως διίστανται, και για τα 2 θέματα (αναισθησία ναι/οχι, ευαισθησία μετά το σφράγισμα ναι/οχι). Και έχω ακούσει αρκετές.
fylatos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Οι γνώμες των οδοντιατρών πάντως διίστανται' date=' και για τα 2 θέματα. Και έχω ακούσει αρκετές.[/quote'] Οι γνωμες μπορει να ειναι απειρες. Οι αποδειξεις και η επιστημη μια. Οταν μια μετα αναλυση 1500 peer reviewed αρθρων λεει κατι αυτο ειναι αποδεδειγμενο. Η οδοντιατρικη ειναι πρωτα επιστημη και μετα η γνωμη και η κλινικη εμπειρια καθενος. Και οχι δεν διιστανται, οχι των οδοντιατρων που εχουν ανανεωσει την γνωση τους, μονο των 60 χρονων που εχουν να ανοιξουν βιβλιο απο τα 24. Η αναισθησια ειναι θετικη για πολλους λογους και αρνητικη για κανεναν. Η υπερευαισθησια οφειλεται α. σε θερμικη βλαβη του πολφου που οδηγησε σε αντιστρεπτη πολφιτιδα, αυτο εγινε γιατι ο γιατρος σου δεν ειχε καινουργιες εγγλυφιδες (κοπτικο ακρο), επαρκη ψυξη με νερο, αρκετες στροφες στην χειρολαβη β. Γιατι κατα το σφραγισμα παγιδευτηκε αερας στα οδοντινικα σωληναρια γ. Γιατι δεν χρησιμοποιησε ενα μονωτικο ουδετερο στρωμα αναμεσα στο σφραγισμα και το υπερπολφικο τοιχωμα. Αυτοι ειναι οι λογοι. Ολοι προλαμβανονται. (Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν οδοντιατροι που θα σου πουν το αντιθετο, αλλα οτι καθενας εχει την γνωμη του που δεν μετραει καθολου, μονο η επιστημονικη γνωμη μετραει. Η οδοντιατρικη και η ιατρικη πλεον εχουν περασει την εποχη της κλινικης εμπειριας και ειναι Evidence based)
freedubus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Και ο άλλος γιατρός τα ίδια θα μου πει ακριβώς, με τον ίδιο τρόπο, υπερασπιζόμενος όμως τη δική του, αντικειμενικότατη και ολόσωστη και επιστημονικότατη, άποψη. Εγώ όμως ο φουκαράς που δεν θέλω να σπουδάσω οδοντιατρική, θέλω τα δόντια μου να σιάξω, τι πρέπει να κάνω;
fylatos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Και ο άλλος γιατρός τα ίδια θα μου πει ακριβώς' date=' με τον ίδιο τρόπο, υπερασπιζόμενος όμως τη δική του, αντικειμενικότατη και ολόσωστη και επιστημονικότατη, άποψη. Εγώ όμως ο φουκαράς που δεν θέλω να σπουδάσω οδοντιατρική, θέλω τα δόντια μου να σιάξω, τι πρέπει να κάνω;[/quote'] Μα δεν θα το πει, γιατι δεν υπαρχει μελετη που να λεει οτι δεν πρεπει να κανεις αναισθησια. Ουτε μελετη που να λεει οτι η ευαισθησια ειναι ντε φακτο εκει μετα απο καθε εμφραξη. Δεν σου λεω να σπουδασεις, απλα να διαλεξεις οδοντιατρο. Οχι με γνωμονα μονο την λεγομενη εμπειρια, αλλα και την επιστημονικη καταρτιση. Το ποσο καλα στα εξηγει και ποσο συγχρονος ειναι. Σε ολοκληρη οδοντιατρικη σχολη να πας δεν θα δεις ουτε εναν να δουλευει /να υποστηριζει την μη αναισθησια. Δεν υποστηριζω την αποψη μου. Αυτο σου λεω, οτι δεν υπαρχει αποψη, υπαρχει αποδειξη και μετα το χαος. υγ Να πας στον οδοντιατρο που θα σου εγγυηθει οτι δεν θα πονεσεις πριν/μετα.
freedubus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν σου λεω να σπουδασεις, απλα να διαλεξεις οδοντιατρο. Οχι με γνωμονα μονο την λεγομενη εμπειρια, αλλα και την επιστημονικη καταρτιση. Το ποσο καλα στα εξηγει και ποσο συγχρονος ειναι. Πώς θα το κρίνω εγώ αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα