Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δε βλεπεις προς τα που οδευει η οικονομια? Δε βλεπεις το μελλον? Θεωρεις οτι εχει καποιο ιδιαιτερο νοημα να παιρνεις 1 χιλιαρικο το μηνα στην χωρα αυτη, τα 600-700 να φευγουν σε διαφορων ειδων εξοδα (κυριως φορους εμεσους η αμεσους+ακριβεια) μεχρι να ερθουν νεα μετρα, μετα να ερθουν κι αλλα και μετα κι αλλα, μεχρι που θα σου πουν κανεναν "σορρυ επτωχευσαμεν, δεσμευση καταθεσεων κλπ?". Οχι οτι θα εχεις καταθεσεις αλλα λεμε τωρα. Δεστο απο επαγγελματικη σκοπια ενος καριεριστα ας πουμε. Οταν η οικονομια συρικνωνεται συνεχως, ποιος ο λογος ενας επαγγελματιας σοβαρος να επιλεγει την Ελλαδα για να ασκησει μακροπροθεσμη επαγγελματικη δραστηριοτητα σε μια "καλη" δουλεια? Για να βλεπει πιο πιθανη τη μειωση μισθου απο την προαγωγη και ακομα πιθανοτερη την ανεργια επειδη οι επιχειρησεις ψυχομαχουν?

Δε λεω, εχεις δικιο αλλα και καποιος που φευγει για το εξωτερικο παλι θα πρεπει να πληρωνει για τα σπιτια του, παλι θα του δεσμευσουν τις καταθεσεις εκει κτλ
  • Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν και αμφιβάλλω για το ότι διαγράφονται τα χρέη, δεν έχω κάτι επίσημο να παραθέσω οπότε το αφήνω. Φυσικά, ακόμα και σε μια νέα αρχή, όταν δεν έχεις τίποτα, τι θα κάνεις; Θα δανειστείς!

Κηρύττεις στάση πληρωμών για ένα διάστημα, οπότε δεν έχεις έξοδα, κάνεις υποτίμηση, γίνονται τα προιόντα σου πιο ανταγωνιστικά από τα ανάλογα ξένα και προτιμούνται σε εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένου και του τουρισμού, αυξάνεται ο πληθωρισμός οπότε έχεις έμμεση φορολόγηση των κατοίκων, έτσι τα βρίσκεις τα χρήματα. Σε χρεοκοπημένη χώρα δεν πρόκειται να δανείσει κανείς, τουλάχιστον για μία δεκαετία.

Το κράτος δεν μπορεί να δανειστεί από τον εαυτό του. Απαγορεύεται. Μόνο από ιδιωτικές τράπεζες (Συνθήκη Λισσαβώνας).

Όταν το κράτος δανείζεται από τον εαυτό του, σημαίνει δανείζεται από τους πολίτες του. Για το κόψιμο χρήματος μιλάς; Γιατί η φορολόγηση είναι δανεισμός από τον πολίτη, δηλαδή από τον εαυτό του. Όταν κόβεις καινούργιο χρήμα (γιατί έχεις φύγει από την ευρωζώνη άρα κόβεις καινούργιο νόμισμα) πού πηγαίνει η συνθήκη της Λισσαβώνας; Τα έχεις μπερδέψει.

Δημοσ.

Γενικολογεις με μπλαμπλα. Η πραγματικοτητα στην ελληνικη αγορα εργασιας δεν ειναι τοσο ομορφη οσο υπαινισεσαι (οποιος εχει γνωση και ειδικευση βρισκει καλη δουλεια).

Πολυ καλα.

Επισης τα ποστ σου συνολικα ειναι μακραν τα πιο αστοχα που διαβασα εδω μεσα.

Μα δεν λεω οτι εχουμε την καλυτερη αγορα εργασιας! Ποτε δεν το ειπα αυτο! Απλα λεω οτι δεν ειναι αδυνατο να βρει καποιος μια καλη δουλεια εδω!

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά από έλληνες που δουλεύουν στο εξωτερικό, στέλνουν χρήματα στην οικογενεια που τους μεγάλωσε επειδή όντως υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Όχι μια ή δυο φορές στις τόσες αλλά κάθε μήνα 300-500 ευρώ για στεγαστικό/τροφή/φάρμακα. Όλοι που έχω γνωρίσει, όταν παρουσιάστηκε οικονομικό θέμα, όλοι βοήθησαν με χρήματα αλλά και με ουσιαστικές συμβουλές.

Το ξερω μεγαλε! Τι αλλαζει απο αυτα που ειπα;

Τα ποσταρίσματά μου στις δύο τελευταίες σελίδες τα έχεις διαβάσει, ή τζάμπα τα γράφω; Γιατί αν όχι όλα, τα περισσότερα ήταν απαντήσεις σ'εσένα.

Για ξαναδιάβασέ τα, και θα δεις ότι καθόλου άστοχη δεν είναι η περίοδος του @MiDi_MiLiZ, εξηγώ και αρκετά καλά μάλιστα ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει νόημα να βρει κάποιος μία καλή δουλειά στην Ελλάδα (που σιγά μην την βρει, αλλά λέμε τώρα....)

Ναι τα διαβασα. Και ναι, εχει νοημα το να βρει καποιος μια καλη δουλεια στην Ελλαδα, εκτος κι εαν θελεις να μου πεις οτι το να ειναι κοντα στην οικογενεια του, το να ειναι στην χωρα του, το να μιλαει την μητρικη του γλωσσα και να τον καταλαβαίνουν κτλ δεν εχουν νοημα.....
Δημοσ.

Δε λεω, εχεις δικιο αλλα και καποιος που φευγει για το εξωτερικο παλι θα πρεπει να πληρωνει για τα σπιτια του, παλι θα του δεσμευσουν τις καταθεσεις εκει κτλ

Τι εννοεις οτι σου δεσμευουν καταθεσεις στο εξωτερικο?

Οσο για εξω ε σαφως εχεις εξοδα, αλλα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ εχεις και προοπτικη επαγγελματικης ανελιξης και οχι μαυριλα μπροστα σου. (μιλαμε παντα για τον αξιο, τον καλο επαγγελματια, τον ειδικευμενο κλπ κλπ που επικαλεισαι οτι πρεπει να ψαχτει στην Ελλαδα).

Ναι τα διαβασα. Και ναι, εχει νοημα το να βρει καποιος μια καλη δουλεια στην Ελλαδα, εκτος κι εαν θελεις να μου πεις οτι το να ειναι κοντα στην οικογενεια του, το να ειναι στην χωρα του, το να μιλαει την μητρικη του γλωσσα και να τον καταλαβαίνουν κτλ δεν εχουν νοημα.....

Καλα επιχειρηματα αλλα δεν εχουν σχεση με το επαγγελμα και τα εργασιακα. Αυτα αφορουν την ζωη γενικοτερα. Θα μπορουσες να υποστηριξεις δηλαδη, οτι δεν εχει μπουζουκια εξω ή οτι κανει κρυο, αρα καλυτερα να ψαξει Ελλαδα ο σωστος επαγγελματιας. Το πως ειναι η ζωη εξω ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο, εξαλλου τα εχω γραψει και μονος μου στις πιο πισω σελιδες.

Δημοσ.

Κηρύττεις στάση πληρωμών για ένα διάστημα, οπότε δεν έχεις έξοδα, κάνεις υποτίμηση, γίνονται τα προιόντα σου πιο ανταγωνιστικά από τα ανάλογα ξένα και προτιμούνται σε εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένου και του τουρισμού, αυξάνεται ο πληθωρισμός οπότε έχεις έμμεση φορολόγηση των κατοίκων, έτσι τα βρίσκεις τα χρήματα. Σε χρεοκοπημένη χώρα δεν πρόκειται να δανείσει κανείς, τουλάχιστον για μία δεκαετία.

Σωστό, αλλά καταλήξαμε στο ότι και οι δυο επιλογές είναι δίκοπο μαχαίρι :P

Αν δεν κυρήξεις χρεοκοπία θα πεινάς για δεκαετίες. Αν κυρήξεις χρεοκοπία θα πεινάς για δεκαετίες.

Όταν το κράτος δανείζεται από τον εαυτό του, σημαίνει δανείζεται από τους πολίτες του. Για το κόψιμο χρήματος μιλάς; Γιατί η φορολόγηση είναι δανεισμός από τον πολίτη, δηλαδή από τον εαυτό του. Όταν κόβεις καινούργιο χρήμα (γιατί έχεις φύγει από την ευρωζώνη άρα κόβεις καινούργιο νόμισμα) πού πηγαίνει η συνθήκη της Λισσαβώνας; Τα έχεις μπερδέψει.

Δεν γνωρίζω πως ακριβώς λειτουργεί το θέμα με το κόψιμο του χρήματος. Αν απλά έκοβες όποτε ήθελες δεν θα υπήρχε καν πρόβλημα. Αν είναι έτσι όπως τα λες, πριν μπούμε στο ευρώ, το χρέος μας πρέπει να ήταν μηδενικό. Αφού κόβαμε εμείς δραχμή, δεν είχαμε λόγο να δανειστούμε.

Η συνθήκη της Λισσαβώνας πάντως είναι της ΕΕ, μας επηρρεάζει και εκτός ευρώ.

edit:

Δημοσ.

Ποιος σου είπε ρε φίλε ότι δεν πληρώνεις, θα το ξαναπώ;

Να σου φέρω παράδειγμα που εγώ πλήρωσα ενώ Έλληνες το γλίτωσαν;

Το χαράτσι πέρσυ. Αν ήσουν άνεργος με σπίτι στο όνομά σου, δεν το πλήρωνες. Πήγα κι εγώ στην εφορία στην Ελλάδα, και τους λέω, "κατοικώ στο Βέλγιο (το ήξεραν) και αυτήν την περίοδο είμαι άνεργος". Τους πήγα και δικαιολογητικά. Ξέρεις τι μου απάντησαν;

Η εξαίρεση είναι μόνο για τους άνεργους που κατοικούν στην Ελλάδα. Εσύ επειδή κατοικείς στο εξωτερικό, δεν έχει σημασία αν είσαι άνεργος.

Αυτό μου είπαν. Μια χαρά το πλήρωσα το χαράτσι χριστουγεννιάτικα, και μια χαρά μου ξαναήρθε τώρα. (Σε 5 δόσεις, μου έκαναν και διευκόλυνση).

Και όσον αφορά δέσμευση καταθέσεων, από πού και ως που θα δεσμεύσει χώρα τις καταθέσεις που υπάρχουν σε άλλη χώρα, που δεν έχουν γίνει με παράνομο τρόπο; Έχεις παραβιάσει 200 διεθνείς συμφωνίες με την παραλογία που έγραψες.

εκτος κι εαν θελεις να μου πεις οτι το να ειναι κοντα στην οικογενεια του, το να ειναι στην χωρα του, το να μιλαει την μητρικη του γλωσσα και να τον καταλαβαίνουν κτλ δεν εχουν νοημα.....

Από όσα είπες το ΜΟΝΟ που έχει νόημα είναι να είναι κοντά στην οικογένειά του.

Και αυτό, να'ναι καλά τα αεροπλάνα που υπάρχουν σήμερα. Δεν είναι όπως παλιά που ήταν πανάκριβα και δεν σου περίσσευαν να πας να τους δεις ή να έρθουν αυτοί να σε δούνε, ή προβλήματα με βίζες και μαλακίες.

Δημοσ.

1) Τι εννοεις οτι σου δεσμευουν καταθεσεις στο εξωτερικο?

Οσο για εξω ε σαφως εχεις εξοδα, αλλα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ εχεις και προοπτικη επαγγελματικης ανελιξης και οχι μαυριλα μπροστα σου. (μιλαμε παντα για τον αξιο, τον καλο επαγγελματια, τον ειδικευμενο κλπ κλπ που επικαλεισαι οτι πρεπει να ψαχτει στην Ελλαδα).

2) Καλα επιχειρηματα αλλα δεν εχουν σχεση με το επαγγελμα και τα εργασιακα. Αυτα αφορουν την ζωη γενικοτερα. Θα μπορουσες να υποστηριξεις δηλαδη, οτι δεν εχει μπουζουκια εξω ή οτι κανει κρυο, αρα καλυτερα να ψαξει Ελλαδα ο σωστος επαγγελματιας. Το πως ειναι η ζωη εξω ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο, εξαλλου τα εχω γραψει και μονος μου στις πιο πισω σελιδες.

1) Εννοω οτι και στο εξωτερικο να πας τις καταθεσεις σου στην Ελλαδα τις δεσμευουν και παλι εαν χρεοκοπήσει η Ελλαδα.

2) Δεν μιλαω για το επάγγελμα αλλα για το τι κερδιζει καποιος με το να δουλευει στην Ελλαδα.

Ποιος σου είπε ρε φίλε ότι δεν πληρώνεις, θα το ξαναπώ;

Να σου φέρω παράδειγμα που εγώ πλήρωσα ενώ Έλληνες το γλίτωσαν;

Το χαράτσι πέρσυ. Αν ήσουν άνεργος με σπίτι στο όνομά σου, δεν το πλήρωνες. Πήγα κι εγώ στην εφορία στην Ελλάδα, και τους λέω, "κατοικώ στο Βέλγιο (το ήξεραν) και αυτήν την περίοδο είμαι άνεργος". Τους πήγα και δικαιολογητικά. Ξέρεις τι μου απάντησαν;

Η εξαίρεση είναι μόνο για τους άνεργους που κατοικούν στην Ελλάδα. Εσύ επειδή κατοικείς στο εξωτερικό, δεν έχει σημασία αν είσαι άνεργος.

Αυτό μου είπαν. Μια χαρά το πλήρωσα το χαράτσι χριστουγεννιάτικα, και μια χαρά μου ξαναήρθε τώρα. (Σε 5 δόσεις, μου έκαναν και διευκόλυνση).

Και όσον αφορά δέσμευση καταθέσεων, από πού και ως που θα δεσμεύσει χώρα τις καταθέσεις που υπάρχουν σε άλλη χώρα, που δεν έχουν γίνει με παράνομο τρόπο; Έχεις παραβιάσει 200 διεθνείς συμφωνίες με την παραλογία που έγραψες.

Αρχικα αλλο εννοουσα για τις καταθεσεις. Το εγραψα πιο πανω. Επισης εγω ξερω ανεργους στην Ελλαδα που επειδη το ειχαν στο ονομα τους παλι το πληρωσαν αρα δεν ξερω κατα ποσο ισχύει αυτο που λες....
Δημοσ.

Σωστό, αλλά καταλήξαμε στο ότι και οι δυο επιλογές είναι δίκοπο μαχαίρι :P

Αν δεν κυρήξεις χρεοκοπία θα πεινάς για δεκαετίες. Αν κυρήξεις χρεοκοπία θα πεινάς για δεκαετίες.

Η διαφορά όμως είναι ότι αν γίνει το δεύτερο, κάποια στιγμή θα ορθοποδήσεις, αν γίνει το πρώτο, θα εξαντλήσεις μέχρι τέλους και όσο δεν πάει τον φορολογούμενο και πάλι θα καταλήξεις στην δεύτερη επιλογή. Και αν με την δεύτερη επιλογή χρειάζεσαι 50 χρόνια για να ορθοποδήσεις (λέω τώρα) με την πρώτη χρειάζεσαι 50 + όσα χρόνια το τρενάρεις, και μπορεί και παραπάνω.

Δεν γνωρίζω πως ακριβώς λειτουργεί το θέμα με το κόψιμο του χρήματος. Αν απλά έκοβες όποτε ήθελες δεν θα υπήρχε καν πρόβλημα. Αν είναι έτσι όπως τα λες, πριν μπούμε στο ευρώ, το χρέος μας πρέπει να ήταν μηδενικό. Αφού κόβαμε εμείς δραχμή, δεν είχαμε λόγο να δανειστούμε.

Η συνθήκη της Λισσαβώνας πάντως είναι της ΕΕ, μας επηρρεάζει και εκτός ευρώ.

edit:

Δεν μπορείς να κόβεις όποτε γουστάρεις. Υπάρχουν συμφωνίες και έλεγχοι. Θα κόψεις την πρώτη φορά, και μετά κάνεις υποτιμήσεις. Στις υποτιμήσεις ξανακόβεις, πάντα ανάλογα και με έλεγχο. Αλλά όταν το κράτος έχει δικό του νόμισμα, κάνει κουμάντο το ίδιο στην οικονομία του. Για να υποστηρίξεις και να μπορείς να έχεις νόμισμα της δυνάμεως του Ευρώ, χρειάζεσαι πολύ ισχυρή οικονομία, κάτι που η Ελλάδα ποτέ δεν είχε.

Αρχικα αλλο εννοουσα για τις καταθεσεις. Το εγραψα πιο πανω. Επισης εγω ξερω ανεργους στην Ελλαδα που επειδη το ειχαν στο ονομα τους παλι το πληρωσαν αρα δεν ξερω κατα ποσο ισχύει αυτο που λες...

Πρέπει να είναι το ακίνητο στο όνομά σου και να είναι η πρώτη σου κατοικία. Αν κάτι από τα δύο δεν ισχύει, το πληρώνεις.

Εμένα και στο όνομά μου είναι, και η πρώτη μου κατοικία (εξάλλου στο Βέλγιο νοικιάζω). Δεν το δέχτηκαν και το πλήρωσα.

Δημοσ.
Πρέπει να είναι το ακίνητο στο όνομά σου και να είναι η πρώτη σου κατοικία. Αν κάτι από τα δύο δεν ισχύει, το πληρώνεις.

Εμένα και στο όνομά μου είναι, και η πρώτη μου κατοικία (εξάλλου στο Βέλγιο νοικιάζω). Δεν το δέχτηκαν και το πλήρωσα.

Η ξαδελφη μου εχει την πρωτη της κατοικια στο ονομα της και ειναι ανεργη. Κανονικότατα πλήρωσε.
Δημοσ.

Η ξαδελφη μου εχει την πρωτη της κατοικια στο ονομα της και ειναι ανεργη. Κανονικότατα πλήρωσε.

Μην επιμένεις, κάτι άλλο ισχύει. Μήπως πχ το ακίνητο είναι στην Θεσσαλονίκη αλλά αυτή μένει (και νοικιάζει ίσως) στην Αθήνα;

Πράγμα που το έχω ψάξει διεξοδικά, είμαι ανένδοτος και απόλυτος.

Άνεργος, με σπίτι που κατοικεί σ'αυτό ως πρώτη κατοικία, δεν πληρώνει το χαράτσι. Επίσης, αν ο άνεργος έχει άλλα εισοδήματα, πάλι θα το πληρώσει.

Επίσης, αν ο άνεργος είναι βλάκας και δεν πάει να τους ρωτήσει και να τους δώσει τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, πάλι θα το πληρώσει.

Δημοσ.

Μην επιμένεις, κάτι άλλο ισχύει. Μήπως πχ το ακίνητο είναι στην Θεσσαλονίκη αλλά αυτή μένει (και νοικιάζει ίσως) στην Αθήνα;

Πράγμα που το έχω ψάξει διεξοδικά, είμαι ανένδοτος και απόλυτος.

Άνεργος, με σπίτι που κατοικεί σ'αυτό ως πρώτη κατοικία, δεν πληρώνει το χαράτσι. Επίσης, αν ο άνεργος έχει άλλα εισοδήματα, πάλι θα το πληρώσει.

Οχι, οχι. Κανονικα αθηνα το σπιτι, αθηνα κι αυτη. Η μονη διαφορα ειναι οτι στο σπιτι μενουν και οι γονεις της. Γενικα για να σου δωσω να καταλαβεις το σπιτι ηταν των γονιων της μονο που το γραψανε πριν κατι χρονια σε αυτην. Και τωρα ανεργη αυτη μενει με τους γονεις της.
Δημοσ.

Το εαν αυτοι οι νεοι που λες ειναι ανειδίκευτοι, ψαχνουν σε λαθος μερη, δεν ξερουν να ψαχνουν για δουλεια ή εαν εχουν σκατα βιογραφικο δεν το ξερω. Ξερω ομως οτι καποιος με πολυ καλη μορφωση που εχει αυτα που ειπα πιο πριν και ψαχνει 24/7 για δουλεια (και οχι παιζοντας στο ιντερνετ) εχεις βρει πολυ καλη δουλεια σε μια εβδομαδα το πολυ. Και ναι, δειξε μου το βιογραφικο ενος απο αυτα τα παιδια να σου δειξω κι εγω το δικο μου να τα συγκρινεις και να μου πεις γιατι εγω βρίσκω δουλεια και οχι αυτοι.

Οσο για το πρωτο που ειπες: "Δειξε μου κι εσυ ποιο το νοημα να βρει καποιος δουλεια στην Ελλαδα, εστω και καλη" δεν εχω να πω κατι. Ειναι μακραν η πιο άστοχη περίοδος που εχω διαβασει....

Το οτι αυτοί οι νέοι μπορεί να έχουν "σκατά βιογραφικό να είναι ανειδίκευτοι ή να μην ξέρουν να ψάχνουν" είναι κάτι που το υπέθεσες εσύ δεν το ανέφερε ο midi_miliz.

Ξερω ομως οτι καποιος με πολυ καλη μορφωση που εχει αυτα που ειπα πιο πριν και ψαχνει 24/7 για δουλεια (και οχι παιζοντας στο ιντερνετ) εχεις βρει πολυ καλη δουλεια σε μια εβδομαδα το πολυ.

100% άκυρο αυτό, παραδείγματα άπειρα. Εσύ μπορεί να έτυχε να βρείς δουλειά ή να βρήκες δουλειά άσχετη με το αντικείμενο που τελείωσες, μην κρίνεις τα πάντα επί προσωπικού. Μπορεί να θέλει ο άλλος να πάει εξωτερικό και να απασχοληθεί με αυτό που σπούδασε.

Επίσης επικεντρώνεσαι αποκλειστικά στις χρηματικές απολαβές κάποιου και στην πιθανότητα να βρεί δουλειά και δεν λαμβάνεις υπόψη το γενικότερο κλίμα που υπάρχει εδώ. Εσένα μάλλον δεν θα σε επηρεάζει αλλά επηρεάζει άλλους. Και πολύ καλά ρώτησε ο midimiliz ποιό το νόημα να ζήσεις εδώ ακόμα και να βρείς δουλειά.

Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα οτι δεν φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού και δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε από τώρα πόσο χειρότερα μπορεί να γίνει η κατάσταση. Το κλίμα που επικρατεί η γκρίνια και η μιζέρια είναι άμεσα σχετιζόμενα με τα μακροοικονομικά και μικροοικονομικά μεγέθη της χώρας (φόροι κρατικά έσοδα μισθοί ακρίβεια κτλπ). Σίγουρα άμα βρείς μια δουλειά μπορεί να αισθανθείς καλύτερα αλλά και πάλι δεν ξέρεις τι ξημερώνει σε 1-2 έτη που μπορεί να συμβούν ένα σωρό πράγματα, ακόμα και αν δεν περικοπεί ο μισθός μπορεί να αυξηθεί η ακρίβεια ή να μπούνε νέοι φόροι πάλι. Με αυτά και μ΄αυτά αρκετοί είναι λογικό και αναμενόμενο να θέλουν να πάνε έξω και να μην ψάχνουν εδώ για δουλειά ακόμα αν είναι και να βρούνε κάτι.

Δημοσ.

Οχι, οχι. Κανονικα αθηνα το σπιτι, αθηνα κι αυτη. Η μονη διαφορα ειναι οτι στο σπιτι μενουν και οι γονεις της. Γενικα για να σου δωσω να καταλαβεις το σπιτι ηταν των γονιων της μονο που το γραψανε πριν κατι χρονια σε αυτην. Και τωρα ανεργη αυτη μενει με τους γονεις της.

Την επικαρπία ποιος την έχει;

Επίσης, έχω κάνει edit στο προηγούμενο ποστ και συμπλήρωσα

Επίσης, αν ο άνεργος είναι βλάκας και δεν πάει να τους ρωτήσει και να τους δώσει τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, πάλι θα το πληρώσει.

Αν η ξαδέρφη σου πήγε και τους ρώτησε, κάτι άλλο παίζει και δεν σου το έχει πει, ή το κρύβει μόνο και μόνο για να γκρινιάζει.

Δημοσ.

Θα πληρώνει για ένα κράτος πολύ καλύτερο από οτι το δικό μας όπου τα χρήματα των πολιτών θα γίνονται επενδύσεις για τους πολίτες μέσω του κράτους (συγκοινωνίες, δρόμοι, πρόνοια κτλπ).

Δημοσ.

Το οτι αυτοί οι νέοι μπορεί να έχουν "σκατά βιογραφικό να είναι ανειδίκευτοι ή να μην ξέρουν να ψάχνουν" είναι κάτι που το υπέθεσες εσύ δεν το ανέφερε ο midi_miliz.

100% άκυρο αυτό, παραδείγματα άπειρα. Εσύ μπορεί να έτυχε να βρείς δουλειά ή να βρήκες δουλειά άσχετη με το αντικείμενο που τελείωσες, μην κρίνεις τα πάντα επί προσωπικού. Μπορεί να θέλει ο άλλος να πάει εξωτερικό και να απασχοληθεί με αυτό που σπούδασε.

Επίσης επικεντρώνεσαι αποκλειστικά στις χρηματικές απολαβές κάποιου και στην πιθανότητα να βρεί δουλειά και δεν λαμβάνεις υπόψη το γενικότερο κλίμα που υπάρχει εδώ. Εσένα μάλλον δεν θα σε επηρεάζει αλλά επηρεάζει άλλους. Και πολύ καλά ρώτησε ο midimiliz ποιό το νόημα να ζήσεις εδώ ακόμα και να βρείς δουλειά.

Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα οτι δεν φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού και δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε από τώρα πόσο χειρότερα μπορεί να γίνει η κατάσταση. Το κλίμα που επικρατεί η γκρίνια και η μιζέρια είναι άμεσα σχετιζόμενα με τα μακροοικονομικά και μικροοικονομικά μεγέθη της χώρας (φόροι κρατικά έσοδα μισθοί ακρίβεια κτλπ). Σίγουρα άμα βρείς μια δουλειά μπορεί να αισθανθείς καλύτερα αλλά και πάλι δεν ξέρεις τι ξημερώνει σε 1-2 έτη που μπορεί να συμβούν ένα σωρό πράγματα, ακόμα και αν δεν περικοπεί ο μισθός μπορεί να αυξηθεί η ακρίβεια ή να μπούνε νέοι φόροι πάλι. Με αυτά και μ΄αυτά αρκετοί είναι λογικό και αναμενόμενο να θέλουν να πάνε έξω και να μην ψάχνουν εδώ για δουλειά ακόμα αν είναι και να βρούνε κάτι.

Ναι, μονο που επισης δεν ξερεις τι ξημερωνει σε 1-2 χρονια στην αλλη χωρα που μπορει να εισαι!

Την επικαρπία ποιος την έχει;

Επίσης, έχω κάνει edit στο προηγούμενο ποστ και συμπλήρωσα

Αν η ξαδέρφη σου πήγε και τους ρώτησε, κάτι άλλο παίζει και δεν σου το έχει πει, ή το κρύβει μόνο και μόνο για να γκρινιάζει.

Τι να σου πω, ης ειχα πει οτι μπορει και να μην το πληρωσει, πηγε ρωτησε και της λενε οτι απο την στιγμη που ειχε δουλεια ενα μηνα αυτο τον χρονο (μετα την απελυσαν) πρεπει να πληρωσει.

Θα πληρώνει για ένα κράτος πολύ καλύτερο από οτι το δικό μας όπου τα χρήματα των πολιτών θα γίνονται επενδύσεις για τους πολίτες μέσω του κράτους (συγκοινωνίες, δρόμοι, πρόνοια κτλπ).

οκ αυτο το δεχομαι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...