Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι να σου πω, ης ειχα πει οτι μπορει και να μην το πληρωσει, πηγε ρωτησε και της λενε οτι απο την στιγμη που ειχε δουλεια ενα μηνα αυτο τον χρονο (μετα την απελυσαν) πρεπει να πληρωσει.

Εμ είδες; Το λες μόνος σου. Αν συνεχίσει άνεργη, την επόμενη χρονιά δεν θα το πληρώσει.

Εμένα ο μόνος λόγος που με έβαλαν να πληρώσω είναι επειδή δεν κατοικώ στην Ελλάδα. Με τα ίδια δεδομένα, τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ, αν έμενα στην Ελλάδα δεν θα το πλήρωνα.

Οπότε μην μου λες ότι δεν πληρώνω φόρους, μια χαρά τους πληρώνω όλους όσους μου αναλογούν, και περισσότερους στην προκειμένη περίπτωση.

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Οπότε μην μου λες ότι δεν πληρώνω φόρους, μια χαρά τους πληρώνω όλους όσους μου αναλογούν, και περισσότερους στην προκειμένη περίπτωση.

Ειχα στο μυαλο μου οτι καποιος φευγει στο εξωτερικο αφου εχει βρει δουλεια. Εαν ειναι να ειναι εκει ανεργος τοτε ποιο το νοημα να σπαταλαει λεφτα στο εξωτερικο;
Δημοσ.

Για να υποστηρίξεις και να μπορείς να έχεις νόμισμα της δυνάμεως του Ευρώ, χρειάζεσαι πολύ ισχυρή οικονομία, κάτι που η Ελλάδα ποτέ δεν είχε.

Ε και τι μ'αυτό;.. Είχε και έχει ηγεσίες με όραμα όμως, εκλεγμένες από τον πάνσοφο ελληνικό λαό. :mrgreen:

Κλασικό δείγμα έλληνα "οραματιστή" ηγέτη (πλαισιωμένος από έλληνες παρατρεχάμενους βέβαιος)

3980440A63D3B79EA0BA63BB7CCF215E.jpg

1.jpg

250612_tsoxatzopoulos_foto_thesout.gr_.png

2.jpg

Δημοσ.

Ναι, μονο που επισης δεν ξερεις τι ξημερωνει σε 1-2 χρονια στην αλλη χωρα που μπορει να εισαι!

Ισχύει αυτό, αλλά πιστεύω οτι οποιαδήποτε κρίση και να ξεσπάσει σε χώρα της δυτικής ευρώπης, η κρίση θα ξεπεραστεί πολύ ευκολότερα από οτι εδώ διότι θα έχουν πολύ καλύτερο/προετοιμασμένο κράτος από το δικό μας και ειδικά αν μιλάμε για σκανδιναβικό κράτος. Ακόμα και τώρα σε Ισπανία / Ιταλία που έχουν κρίση, αν πάει ένας έλληνας εκεί πιστεύω οτι θα ήταν πολύ καλύτερα από οτι εδώ διότι εδώ τα έζησε ήδη. Έχω απορία αν ποτέ σε κάποια χώρα του κόσμου σε περίοδο οικονομικής κρίσης μπήκαν χαράτσια σε όλες τις κατοικίες από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος επειδή οι εφορίες ήταν ανίκανες να εισπράξουν τους παλαιότερους φόρους ή απορώ που βγαίνουν δημοσιογράφοι και μιλάμε για τέλη ακινησίας ή φορολόγηση ποδηλάτων. Αυτά αν πήγαιναν να γίνουν σε κράτος της δυτικής ευρώπης θα γινόταν λαϊκή εξέγερση.

Δημοσ.

Ειχα στο μυαλο μου οτι καποιος φευγει στο εξωτερικο αφου εχει βρει δουλεια. Εαν ειναι να ειναι εκει ανεργος τοτε ποιο το νοημα να σπαταλαει λεφτα στο εξωτερικο;

Έχεις την εντύπωση ότι παίρνω ελληνικό ταμείο ανεργίας;

Ή ότι αν επιστρέψω στην Ελλάδα θα συνεχίσω να το παίρνω;

Ή μήπως έχεις την εντύπωση ότι σου δίνουν αβέρτα οι χώρες του εξωτερικού τα ταμεία τους αν δεν έχεις δουλέψει κάποια χρόνια έξω;

Δημοσ.

Έχεις την εντύπωση ότι παίρνω ελληνικό ταμείο ανεργίας;

Ή ότι αν επιστρέψω στην Ελλάδα θα συνεχίσω να το παίρνω;

Ή μήπως έχεις την εντύπωση ότι σου δίνουν αβέρτα οι χώρες του εξωτερικού τα ταμεία τους αν δεν έχεις δουλέψει κάποια χρόνια έξω;

Οχι, οχι και παλι οχι. Απλα τα εξοδα σου και της οικογενειας σου θα ηταν πολυ μικροτερα εαν εμενες Ελλαδα διοτι εκεις στο εξωτερικο τρεχουν νοίκια κτλ ενω στην Ελλαδα θα εμενες με τους δικους σου.
Δημοσ.

Οχι, οχι και παλι οχι. Απλα τα εξοδα σου και της οικογενειας σου θα ηταν πολυ μικροτερα εαν εμενες Ελλαδα διοτι εκεις στο εξωτερικο τρεχουν νοίκια κτλ ενω στην Ελλαδα θα εμενες με τους δικους σου.

Και θα με τάιζαν οι δικοί μου, οπότε θα είχαν να πληρώνουν παραπάνω. Και θα μου πλήρωναν και τον ρουχισμό μου, και τις εξόδους μου, καφέδες, κτλ κτλ. Και δεν θα είχα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα, οπότε αν κάτι τύχει θα έπρεπε να το πληρώσουν οι γονείς μου από την τσέπη τους. Και πχ, στον οδοντίατρο που θέλω να πάω, εδώ θα πληρώσω ένα μικρό ποσοστό, στην Ελλάδα θα μου πάρει τουλάχιστον ένα 500αρι. Και θα έχανα τα δικαιώματά μου εδώ στη χώρα που ζω. Όπως και οι πιθανότητες να βρω εδώ δουλειά είναι πολλαπλάσιες από την Ελλάδα, και με πολύ καλύτερους όρους (7.5 ώρες, διάλειμμα στην ώρα του, πληρωμή στην ώρα, μισθός πολύ καλύτερος από εκεί κτλ).

Τα μικρότερα έξοδα, πού στο καλό τα είδες θα ήθελα να ήξερα...

• Like 1
Δημοσ.

Και θα με τάιζαν οι δικοί μου, οπότε θα είχαν να πληρώνουν παραπάνω. Και θα μου πλήρωναν και τον ρουχισμό μου, και τις εξόδους μου, καφέδες, κτλ κτλ. Και δεν θα είχα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα, οπότε αν κάτι τύχει θα έπρεπε να το πληρώσουν οι γονείς μου από την τσέπη τους. Και πχ, στον οδοντίατρο που θέλω να πάω, εδώ θα πληρώσω ένα μικρό ποσοστό, στην Ελλάδα θα μου πάρει τουλάχιστον ένα 500αρι. Και θα έχανα τα δικαιώματά μου εδώ στη χώρα που ζω. Όπως και οι πιθανότητες να βρω εδώ δουλειά είναι πολλαπλάσιες από την Ελλάδα, και με πολύ καλύτερους όρους (7.5 ώρες, διάλειμμα στην ώρα του, πληρωμή στην ώρα, μισθός πολύ καλύτερος από εκεί κτλ).

Τα μικρότερα έξοδα, πού στο καλό τα είδες θα ήθελα να ήξερα...

Κατσε λιγο!

Νοικι στο εξωτερικο+λογαριασμους+εξοδους+καφεδες+ρουχισμος+ τρόφιμα κτλ

ενω στην Ελλαδα

τροφιμα+εξοδους (που θα τους μειωσεις αφου εισαι ανεργος)+ρουχισμος+ιατρικα

Συγκρινονται αυτα μεταξυ τους;

Μονο και μονο τα νοικια που ειναι πολυ μεγαλυτερα στο εξωτερικο ενω εδω δεν θα πληρωνεις ειναι πολυ φτηνοτερα!

Δημοσ.

Κατσε λιγο!

ενω στην Ελαλδα

Εξετάζεις την περίπτωση ενός νέου μέχρι τα 30-35, άμα ο άλλος θέλει να κάνει οικογένεια θα πληρώνει νοίκι και στην Ελλάδα + όλα αυτά που είπες. Λεφτά για αγορά ακίνητων ελάχιστοι έχουν πλέον. Επίσης αρκετά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο εξωτερικό είναι φθηνότερα από οτι εδώ.

Δημοσ.

Κατσε λιγο!

ενω στην Ελαλδα

Συγκρίνονται γιατί έχεις ξεχάσει το ταμείο που παίρνω εδώ, που στην Ελλάδα αν γυρίσω θα μου το κόψει το Βέλγιο.

Και να σε πληροφορήσω ότι τα λεφτά για ρουχισμό και φαγητό και εξόδους εδώ είναι λιγότερα από ότι αν γυρίσω στην Ελλάδα. Εδώ πχ κάθε μέρα πάω για καφέ, στην Ελλάδα με τα ίδια λεφτά ζήτημα να βγω 2 μέρες την βδομάδα για καφέ. Γιατί εδώ τον καφέ θα τον πληρώσω από 1,5-2,5 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα θα μου τον χρεώσουν ένα 5ευρω τουλάχιστον. Στην Ελλάδα θα πληρώσω την συγκοινωνία να κατέβω για καφέ, εδώ πληρώνω ετήσια κάρτα 80 ευρώ και χρησιμοποιώ τις συγκοινωνίες όσο γουστάρω.

Δημοσ.

Συγκρίνονται γιατί έχεις ξεχάσει το ταμείο που παίρνω εδώ, που στην Ελλάδα αν γυρίσω θα μου το κόψει το Βέλγιο.

Και να σε πληροφορήσω ότι τα λεφτά για ρουχισμό και φαγητό και εξόδους εδώ είναι λιγότερα από ότι αν γυρίσω στην Ελλάδα. Εδώ πχ κάθε μέρα πάω για καφέ, στην Ελλάδα με τα ίδια λεφτά ζήτημα να βγω 2 μέρες την βδομάδα για καφέ.

Οκ. Ειναι αναλογως και το πως βολευει τον καθενα. Δηλαδη εαν σε καποιον εχουν να του στελνουν οι γονεις του €€€ καθε μηνα τοτε ειναι σαφως πολυ καλυτερα εξω!
Δημοσ.

Οκ. Ειναι αναλογως και το πως βολευει τον καθενα. Δηλαδη εαν σε καποιον εχουν να του στελνουν οι γονεις του €€€ καθε μηνα τοτε ειναι σαφως πολυ καλυτερα εξω!

Ρε φίλε, τα διαβάζεις αυτά που γράφω, ή τζάμπα τα γράφω;

Είπα εγώ ότι μου στέλνουν λεφτά οι γονείς μου;

Να τα ξαναπώ;

Έχω το βέλγικο ταμείο αυτήν την στιγμή και αυτοσυντηρούμαι. Ενοίκιο, κοινόχρηστα, ρεύματα, ίντερνετ, ρουχισμός, καφέδες, φαγητό, κάποιες έξοδοι, ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη, τσιγάρα.

Αν γυρίσω στην Ελλάδα, δεν θα έχω ταμείο ανεργίας. Θα πρέπει οι γονείς μου να μου πληρώνουν από την τσέπη τους το φαγητό μου, τους καφέδες μου, τον ρουχισμό, την ΔΕΗ, το ίντερνετ, τα κοινόχρηστα, τους εξόδους μου, δεν θα έχω ιατροφαρμακευτική ούτε οδοντιατρική περίθαλψη, και στα τσιγάρα θα θέλω τριπλάσια χρήματα, γιατί ο καπνός στην Ελλάδα στοιχίζει 3 φορές πάνω. Για να τα πληρώσουν όλα αυτά τα λεφτά οι γονείς μου, θα κόψουν από αλλού, δεν θα τους τα δώσει κάποιος. Και αν γυρίσω στην Ελλάδα ο ρουχισμός θα στοιχίσει παραπάνω, όπως και οι έξοδοί μου και οι καφέδες μου. Οπότε θα πρέπει ν'αγοράζω με τα λεφτά των γονιών μου λιγότερα ρούχα απ'ότι τώρα, αντί να βγαίνω κάθε μέρα για καφέ θα βγαίνω 2 φορές την εβδομάδα, και για τις βραδινές εξόδους μην το συζητάς, μάλλον θα κοπούν τελείως.

Αυτήν την στιγμή, οι γονείς μου τα βάζουν στην τσέπη τους αυτά τα λεφτά (μάλλον στην εφορία πάνε, τέλος πάντων). Αν γυρίσω πίσω και ζω την ζωή που ζω εδώ, θα πεινάσουμε ομαδικώς γιατί δεν θα τους φτάνουν να με συντηρούν.

Δημοσ.

Στην Ελλάδα θα πληρώσω την συγκοινωνία να κατέβω για καφέ, εδώ πληρώνω ετήσια κάρτα 80 ευρώ και χρησιμοποιώ τις συγκοινωνίες όσο γουστάρω.

Τα 80ευρώ είναι για όλα τα μέσα εκεί ή για μόνο για μετρό π.χ ?

Δημοσ.

Ρε φίλε, τα διαβάζεις αυτά που γράφω, ή τζάμπα τα γράφω;

Είπα εγώ ότι μου στέλνουν λεφτά οι γονείς μου;

Να τα ξαναπώ;

Έχω το βέλγικο ταμείο αυτήν την στιγμή και αυτοσυντηρούμαι. Ενοίκιο, κοινόχρηστα, ρεύματα, ίντερνετ, ρουχισμός, καφέδες, φαγητό, κάποιες έξοδοι, ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη, τσιγάρα.

Αν γυρίσω στην Ελλάδα, δεν θα έχω ταμείο ανεργίας. Θα πρέπει οι γονείς μου να μου πληρώνουν από την τσέπη τους το φαγητό μου, τους καφέδες μου, τον ρουχισμό, την ΔΕΗ, το ίντερνετ, τα κοινόχρηστα, τους εξόδους μου, δεν θα έχω ιατροφαρμακευτική ούτε οδοντιατρική περίθαλψη, και στα τσιγάρα θα θέλω τριπλάσια χρήματα, γιατί ο καπνός στην Ελλάδα στοιχίζει 3 φορές πάνω. Για να τα πληρώσουν όλα αυτά τα λεφτά οι γονείς μου, θα κόψουν από αλλού, δεν θα τους τα δώσει κάποιος. Και αν γυρίσω στην Ελλάδα ο ρουχισμός θα στοιχίσει παραπάνω, όπως και οι έξοδοί μου και οι καφέδες μου. Οπότε θα πρέπει ν'αγοράζω με τα λεφτά των γονιών μου λιγότερα ρούχα απ'ότι τώρα, αντί να βγαίνω κάθε μέρα για καφέ θα βγαίνω 2 φορές την εβδομάδα, και για τις βραδινές εξόδους μην το συζητάς, μάλλον θα κοπούν τελείως.

Αυτήν την στιγμή, οι γονείς μου τα βάζουν στην τσέπη τους αυτά τα λεφτά (μάλλον στην εφορία πάνε, τέλος πάντων). Αν γυρίσω πίσω και ζω την ζωή που ζω εδώ, θα πεινάσουμε ομαδικώς γιατί δεν θα τους φτάνουν να με συντηρούν.

Ειπα πουθενα το αντιθετο; Απλα ειναι αδυνατο το να συντηρείσαι μονο και μονο απο το ταμειο ανεργίας. Μου ειχαν πει οτι στο Βελγιο σταματαει στα 2 χρονια οποτε μετα τι;

Επισης δεν μιλουσα για σενα οταν λεω οτι δινουν λεφτα οι γονεις.

Δημοσ.

Τα 80ευρώ είναι για όλα τα μέσα εκεί ή για μόνο για μετρό π.χ ?

Μετρό, τραμ και λεωφορεία μέσα στην πόλη των Βρυξελλών. Για την ακρίβεια, 83 ή 85 κάνει η ετήσια κάρτα για τον άνεργο/φοιτητή/ανάπηρο/συνταξιούχο. Ο εργαζόμενος παίρνει επιστροφή από την δουλειά του, και πληρώνει 13 ευρώ τον μήνα, σύνολο 156 το χρόνο.

Ειπα πουθενα το αντιθετο; Απλα ειναι αδυνατο το να συντηρείσαι μονο και μονο απο το ταμειο ανεργίας. Μου ειχαν πει οτι στο Βελγιο σταματαει στα 2 χρονια οποτε μετα τι;

Ε μην επιμένεις, δεν είναι αδύνατο, γιατί το κάνω.

Και αυτό που σου είπαν, δεν σε έχουν ενημερώσει καλά. Δεν θα κάτσω να εξηγώ τι συμβαίνει εδώ με το ταμείο, ούτε σε ποια από τις κατηγορίες τους ανήκω, αλλά πχ ξέρω άτομο που παίρνει ταμείο ανεργίας από το 1993.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...