Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι αλλα μπορει να υπαρχει εστω και μια πολυ μικρη πιθανοτητα αυτα τα περισσοτερα λεφτα να τα βρει στην χωρα του.

ο ξενος

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μπαααα

οχι στας αθηνας τα πραγματα ειναι διαφορετικα

τραγικα διαφορετικα εχω να δω καροτσι να γεμιζει σε σουπερμαρκετ τουλαχιστον 6 μηνες ισος και περισσοτερο οι πιο πολυ γεμιζουν πλεον μονο το καλαθακι και με τη πλειονοτητα να ειναι προιοντα ιδιωτικης ετικετας.
Δημοσ.

Ναι αλλα μπορει να υπαρχει εστω και μια πολυ μικρη πιθανοτητα αυτα τα περισσοτερα λεφτα να τα βρει στην χωρα του.

Και δηλαδή αν βρει κάτι στο εξωτερικό που του αρέσει και τον ευχαριστεί, πρέπει να μείνει στην Ελλάδα να συνεχίσει να ψάχνει μπας και βρει κάτι καλό και εκεί; Και αν δεν βρει να χάσει την ευκαιρία που είχε; Τι λογική είναι αυτή;

Ψάχνεις για δουλειά. Από την στιγμή που ψάχνεις για εξωτερικό, δύο τα τινά.

Είτε θέλεις να φύγεις έξω για διάφορους λόγους, δεν έχει σημασία.

Είτε βλέπεις ότι στην Ελλάδα δεν παίρνει άλλο. Δεν μπορεί να υπάρχουν δουλειές με το τσουβάλι και να ψάχνεις στο εξωτερικό, κάποιος λόγος θα υπάρχει που ανοίγεις αγγελίες άλλων χωρών.

Οπότε βρίσκεις κάτι έξω. Από την στιγμή που το ψάχνεις, το έχεις σκεφτεί και αποφασίσει. Το να αρνηθείς κάτι καλό έξω με την ελπίδα πως ίσως αύριο, μετά από μία βδομάδα, ένα μήνα, χρόνο κτλ θα βρεις κάτι καλό στην Ελλάδα, είναι μαλακία. Είτε το ψάχνεις έξω είτε όχι.

Φάσεις του "έχω εξαντλήσει κάθε πιθανότητα" σημαίνει πως είμαι στα πρόθυρα όχι απλά της πείνας, του λιμού. Ποτέ δεν ξέρεις αν έχεις εξαντλήσει και την τελευταία πιθανότητα, εκτός κι αν είσαι με το ένα πόδι στα 2 μέτρα γης.

• Like 3
Δημοσ.

ο ξενος

Οχι, ο Ελληνας. Απλα οταν καποιος βαριεται να ψαξει για καλη δουλεια καθεται και λεει το γνωστο τωρα πια "Ε, φταιει η κριση...". Οπως εχω πει κι αλλες φορες δειξε μου εναν που εψαχνε 24/7 για δουλεια για αρκετο καιρο και δεν βρηκε καποια καλη. (Εννοειται βεβαια οτι αυτος δεν θα εχει μονο το απολυτήριο ενος ΕΠΑΛ).....
Δημοσ.

Φιλε μου οταν λεμε περισσοτερα δεν μιλαμε φυσικα για τα ατομα που πιρνουν 600-700 ευρω αλλα για αυτους που παιρνουν 1600-1700 ευρω και θελουν να φυγουν γιατι θελουν περισσοτερα ε αυτο για μενα ειναι μεγαλη απληστια.

Γιατί απληστία; Γιατί, πχ να παίρνω εγώ 1600 ευρώ, και να τα πληρώνω σε εφορίες σε μία χρεοκοπημένη χώρα; Χίλιες φορές να βγω έξω, τουλάχιστον τα λεφτά που θα πληρώνω σε εφορίες εκεί, αν τύχει η στραβή του πούστη, ένα αξιοπρεπές ταμείο ανεργίας θα το πάρω, όχι 350 της πείνας για ένα χρόνο. Θα με στηρίξει το κράτος μέχρι να βρω άλλη δουλειά, στην Ελλάδα ούτε άλλη δουλειά δεν προκειται να βρω.

Και άμα θέλω να παίρνω περισσότερα, δεν κατάλαβα, γιατί να είναι απληστία; Δηλαδή τόσα χρόνια κάποιος που ήταν από χωριό και κατέβαινε στην πόλη για δουλειά, για περισσότερα λεφτά οπότε καλύτερη ζωή άπληστος ήταν, που δεν καθόταν στο χωριό του να κουβαλάει φασουλόξυλα και να φυτεύει πατάτες;

Δεν πάμε καλά που θα το πούμε απληστία..

• Like 4
Δημοσ.

Και δηλαδή αν βρει κάτι στο εξωτερικό που του αρέσει και τον ευχαριστεί, πρέπει να μείνει στην Ελλάδα να συνεχίσει να ψάχνει μπας και βρει κάτι καλό και εκεί;

Δεν μιαλω για αυτην την περιπτωση. Εκει βεβαιως και να παει. Εγω μιλαω για κατι ατομα που μολις εχουν αποφοιτήσει και δεν κοιτανε ΚΑΘΟΛΟΥ για δουλεια στην Ελλαδα. Ναι, οσο κακο κι εαν φαινεται αυτους μου ερχεται να τους κρεμασω. Εαν τυχει και του κατσει καμια δουλεια στο εξωτερικο να παει αλλα οχι να κοιταει μονο για εξωτερικο!
Δημοσ.

Δεν μιαλω για αυτην την περιπτωση. Εκει βεβαιως και να παει. Εγω μιλαω για κατι ατομα που μολις εχουν αποφοιτήσει και δεν κοιτανε ΚΑΘΟΛΟΥ για δουλεια στην Ελλαδα. Ναι, οσο κακο κι εαν φαινεται αυτους μου ερχεται να τους κρεμασω. Εαν τυχει και του κατσει καμια δουλεια στο εξωτερικο να παει αλλα οχι να κοιταει μονο για εξωτερικο!

Νομίζω δεν έχεις καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα. Θα μου πεις αν φύγουν όλοι ποιοι θα μείνουν, τι να γίνει όμως.

Και τα άτομα που έχουν αποφοιτήσει και ψάχνουν δουλειά για έξω, σημαίνει ότι θέλουν να φύγουν έξω για διάφορους λόγους, όχι μόνο επαγγελματικούς. Δεν αφήνεις έτσι οικογένεια αν δεν συντρέχουν και άλλοι λόγοι.

Δημοσ.

Νομίζω δεν έχεις καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα. Θα μου πεις αν φύγουν όλοι ποιοι θα μείνουν, τι να γίνει όμως.

Και τα άτομα που έχουν αποφοιτήσει και ψάχνουν δουλειά για έξω, σημαίνει ότι θέλουν να φύγουν έξω για διάφορους λόγους, όχι μόνο επαγγελματικούς. Δεν αφήνεις έτσι οικογένεια αν δεν συντρέχουν και άλλοι λόγοι.

Μην βαζεις και το χερι σου στην φωτια. Ξερω παρα πολλους τετοιους που θελουν να φυγουν εξωτερικο μονο και μονο επειδή ετσι θα κανει και ο φιλος τους.
Δημοσ.

Praetorianos : Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη μεγαλομανία από αυτήν που έχω συναντήσει από Έλληνες ΔΥ. Μιλάμε για αγορά αμαξιών των 60000 ευρώ, ρούχα των 100 ευρώ το ένα, συνεχές κορόιδεμα όσων δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, υπερηφάνεια για το ότι μπήκε με βύσμα εκεί που μπήκε και άλλα πολλά. Μιλάμε δηλαδή για απίστευτα κακούς χαρακτήρες, που δημιουργηθήκαν επειδή μοιράστηκαν λεφτά , χωρίς ταυτόχρονα να ανέβει το πνευματικό επίπεδο.

Στις άλλες χώρες τουλάχιστον, αυτοί που απολαμβάνουν τέτοια αγαθά, είναι επειδή έχουν βάλει το μυαλό τους να δουλέψει.

Εδώ απλά χαρίζονται τα λεφτά.

Δημοσ.

Μην βαζεις και το χερι σου στην φωτια. Ξερω παρα πολλους τετοιους που θελουν να φυγουν εξωτερικο μονο και μονο επειδή ετσι θα κανει και ο φιλος τους.

Κι αυτός λόγος είναι. Κι εγώ όταν έφυγα, η καλύτερή μου φίλη με ακολούθησε και ήρθε να είμαστε μαζί. Το είχε στην σκέψη της, αλλά ποτέ της δεν θα το αποφάσιζε μόνη της. Όταν έμαθε ότι φεύγω, μου ζήτησε να μεσολαβήσω στην εταιρία μου να περάσει από συνέντευξη, την πήραν και ήρθε μαζί μου για να μην χαθούμε, και γιατί φυσικά ήταν καλύτερα τα λεφτά εδώ.

Εγώ μπορεί να έχω φύγει πια, αυτή ακόμα δουλεύει εκεί και κάθε φορά που το φέρνει η κουβέντα πάντα ευχαριστώ μου λέει που εξαιτίας μου έφυγε από Ελλάδα κάποια χρόνια πριν, όταν η Ελλάδα ήταν, μάλλον φαινόταν, ακόμα στα καλά της.

Δημοσ.

Γιατί απληστία; Γιατί, πχ να παίρνω εγώ 1600 ευρώ, και να τα πληρώνω σε εφορίες σε μία χρεοκοπημένη χώρα; Χίλιες φορές να βγω έξω, τουλάχιστον τα λεφτά που θα πληρώνω σε εφορίες εκεί, αν τύχει η στραβή του πούστη, ένα αξιοπρεπές ταμείο ανεργίας θα το πάρω, όχι 350 της πείνας για ένα χρόνο. Θα με στηρίξει το κράτος μέχρι να βρω άλλη δουλειά, στην Ελλάδα ούτε άλλη δουλειά δεν προκειται να βρω.

Και άμα θέλω να παίρνω περισσότερα, δεν κατάλαβα, γιατί να είναι απληστία; Δηλαδή τόσα χρόνια κάποιος που ήταν από χωριό και κατέβαινε στην πόλη για δουλειά, για περισσότερα λεφτά οπότε καλύτερη ζωή άπληστος ήταν, που δεν καθόταν στο χωριό του να κουβαλάει φασουλόξυλα και να φυτεύει πατάτες;

Δεν πάμε καλά που θα το πούμε απληστία..

Έτσι ακριβώς.Δε δέχομαι ούτε ένα ευρώ φόρου να μην γυρνάει σε μένα και ούτε ένα ευρώ πάλι φόρου να πηγαίνει για να ζήσει το τεμπελόσκυλο-κομματόσκυλο ΔΥ.

Δημοσ.

Και δηλαδή αν βρει κάτι στο εξωτερικό που του αρέσει και τον ευχαριστεί, πρέπει να μείνει στην Ελλάδα να συνεχίσει να ψάχνει μπας και βρει κάτι καλό και εκεί; Και αν δεν βρει να χάσει την ευκαιρία που είχε; Τι λογική είναι αυτή;

Ψάχνεις για δουλειά. Από την στιγμή που ψάχνεις για εξωτερικό, δύο τα τινά.

Είτε θέλεις να φύγεις έξω για διάφορους λόγους, δεν έχει σημασία.

Είτε βλέπεις ότι στην Ελλάδα δεν παίρνει άλλο. Δεν μπορεί να υπάρχουν δουλειές με το τσουβάλι και να ψάχνεις στο εξωτερικό, κάποιος λόγος θα υπάρχει που ανοίγεις αγγελίες άλλων χωρών.

Οπότε βρίσκεις κάτι έξω. Από την στιγμή που το ψάχνεις, το έχεις σκεφτεί και αποφασίσει. Το να αρνηθείς κάτι καλό έξω με την ελπίδα πως ίσως αύριο, μετά από μία βδομάδα, ένα μήνα, χρόνο κτλ θα βρεις κάτι καλό στην Ελλάδα, είναι μαλακία. Είτε το ψάχνεις έξω είτε όχι.

Φάσεις του "έχω εξαντλήσει κάθε πιθανότητα" σημαίνει πως είμαι στα πρόθυρα όχι απλά της πείνας, του λιμού. Ποτέ δεν ξέρεις αν έχεις εξαντλήσει και την τελευταία πιθανότητα, εκτός κι αν είσαι με το ένα πόδι στα 2 μέτρα γης.

Κατ αρχην ειμαι αντιθετος ακομα και με αυτο γιατι αν δεν φευγαν ολοι απο τα χωρια τους να βρουν μια "θεσουλα" στην αθηνα τωρα θα ειχαμε αγροτικη-ζωικη παραγωγη και δεν θα καναμε αβερτα εισαγωγες και να ειμαστε δεσμιοι τριτων.

Αλλα ας το παραβλεψουμε αυτο και θα σου οτι οταν εφευγε απο το χωριο για τη πολη τα λεφτα του εμεναν εδω και κινουσε την αγορα αλλα πληρωνε και φορους αμα ομως φυγει εξω αυτα τα λεφτα θα χαθουν.

Εννωειτε πως οποιος εχει ειναι υποχρεωμενος να πληρωνει ετσι παει, αλλα δυστηχως αυτη τη νοοτροπια εχουνε μερικοι και τα πληρωνει ο φτωχος και ο συνταξιουχος.

Έτσι ακριβώς.Δε δέχομαι ούτε ένα ευρώ φόρου να μην γυρνάει σε μένα και ούτε ένα ευρώ πάλι φόρου να πηγαίνει για να ζήσει το τεμπελόσκυλο-κομματόσκυλο ΔΥ.

Τους φορους τους δινεις για τους αδυναμους τα κομματοσκυλα οτι και να γυνει εστω και ενα "κοκαλακι" θα το παρουν.
Δημοσ.

Δηλαδη εμεις οι ηλίθιοι καθόμαστε και πληρώνουμε τους φορους μας για να ερθεις εσυ μετα κυριος απο το εξωτερικό και να τα βρεις ολα ετοιμα; Οχι φιλε μου! Να κατσεις και να σκασεις να πληρωνεις τους φορους που σου αναλογούν οσο εσυ φοροδιεφευγες και ηρθαμε σε αυτη την κατασταση, αλλιως μετα οταν γυρισεις απο το εξωτερικο στην "Ωραια Ελαλδα" να μην σε προσλαβει κανεις!

Κι εγω δεν χαίρομαι οταν πληρωνω χαρατσια/φορους αλλα ξερω οτι το κανω για να τα εχω καλα με τους συμπολίτες μου και με την πατριδα μου.

Δημοσ.
Αλλα ας το παραβλεψουμε αυτο και θα σου οτι οταν εφευγε απο το χωριο για τη πολη τα λεφτα του εμεναν εδω και κινουσε την αγορα αλλα πληρωνεκαι φορους αμα ομως φυγει εξω αυτα τα λεφτα θα χαθουν.

Ξεχνάς το συνάλλαγμα, ή τα λεφτά που έρχονται από εξωτερικό. Αν ήταν, δεν θα υπήρχαν μετανάστες, ρώτα κανάν παλαιότερο αν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία ζημίωσαν την χώρα που έφυγαν, ή αν την ωφέλησαν.

Και όσον αφορά εφορίες, θα το ξαναπώ, γιατί να πληρώνω εφορίες σε ένα ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Το πληρώνω εφορία, σημαίνει ότι τα λεφτά μου πάνε με έμμεσο τρόπο πίσω σ'εμένα. Θα μου πληρώσουν ταμείο ανεργίας σε περίπτωση ανεργίας, θα έχω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα έχω καινούργιους και ασφαλείς δρόμους, θα πάω στο νοσοκομείο και δεν θα ψάχνουν για γάζα να μου βάλουν και δεν θα με τοποθετήσουν σε ράντσο σαν αντικείμενο, θα κτιστούν κτίρια, θα έχω καλύτερες και φθηνότερες συγκοινωνίες, και 1 εκατομμύριο ακόμα κτλ.

Στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή πληρώνεις εφορίες για να μπορεί το κράτος να πληρώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων/αναπήρων, και όλα τα υπόλοιπα πάνε στα χρωστούμενα. Σιγά μην κάτσω να μου κουτσουρεύουν τον ήδη χιλιοκουτσουρεμένο μισθό μου για να πληρώνω την εφορία, που μόνο στο κράτος (δηλαδή σ'εμένα) δεν θα πάνε τα λεφτά που θα πληρώσω.

Δηλαδη εμεις οι ηλίθιοι καθόμαστε και πληρώνουμε τους φορους μας για να ερθεις εσυ μετα κυριος απο το εξωτερικό και να τα βρεις ολα ετοιμα; Οχι φιλε μου! Να κατσεις και να σκασεις να πληρωνεις τους φορους που σου αναλογούν οσο εσυ φοροδιεφευγες και ηρθαμε σε αυτη την κατασταση, αλλιως μετα οταν γυρισεις απο το εξωτερικο στην "Ωραια Ελαλδα" να μην σε προσλαβει κανεις!

Κι εγω δεν χαίρομαι οταν πληρωνω χαρατσια/φορους αλλα ξερω οτι το κανω για να τα εχω καλα με τους συμπολίτες μου και με την πατριδα μου.

Και ποιος σου είπε ότι ο κάτοικος του εξωτερικού δεν πληρώνει φόρους; Κανονικά και με τον νόμο.

Και για τα χαράτσια, και για περιουσία που έχεις αφήσει στην Ελλάδα, τα πάντα.

Όσο για ΦΠΑ και παρακρατήσεις μισθών, να σου υπενθυμίσω ότι τα δάνεια που παίρνει η Ελλάδα τα παίρνει από τους ευρωπαίους φορολογούμενους. Οπότε, εγώ με τους φόρους που πληρώνω εδώ στο Βέλγιο, πληρώνω τα δάνεια που παίρνει η Ελλάδα και δεν έχει βαρέσει ακόμα επίσημη χρεοκοπία και μπορεί και πληρώνει τους μισθούς σας και τα ταμεία σας και τα φάρμακά σας.

• Like 1
Δημοσ.
γιατί να πληρώνω εφορίες σε ένα ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Για να ξεχρεώσει επιτέλους κάποια στιγμή και να ορθοποδήσει.

Θυμάσαι στην Αργεντινή να έφευγαν και να μην πλήρωναν φόρους;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...