Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχουμε ένα ακίνητο το οποίο πιθανότατα πληροί τις προϋποθέσεις για 70% στο νέο πρόγραμμα. Τί γνώμη έχετε για το πρόγραμμα γενικά; Έχετε μπλεχτεί ποτέ σε τέτοια διαδικασία να μου πείτε καμιά συμβουλή; Από Δευτέρα μάλλον πάω για αίτηση.

Δημοσ.

Το σκεφτομαι κι εγω τωρα επειδη θελω ν'αλλαξω κουφωματα στο σπιτι και να βαλω μαλλον αντλια θερμοτητας.

Ας μας πει καποιος που το εκανε περισσοτερες πληροφοριες αν πρεπει κατι να προσεξουμε.

offtopic:αν μπορει καποιος να βοηθησει γιατι μου τα βγαζει ολα στα αγγλικα εδω στο forum και ψαχνω να βρω πως αλλαζει και αν αλλαζει στα ελληνικα.Εκτος αν το ιδιο συμβαινει σε ολους οποτε οκ.Αν μπορει καποιος ας μου πει.

Δημοσ.

Ειχα γράψει κάποια πράγματα στο άλλο τοπικ που "μαλώναμε". Τα ξαναλέω λοιπόν!

Το 1ο απ'ολα ειναι να πας στη τράπεζα (συμβουλή μου να πας Εθνική, ειναι η μόνη που πληρώνει τα μαστόρια σχεδόν άμεσα = 2-3 μήνες μαξ!). Αυτό ειναι το καλύτερο για αυτους, αν ακούν αλλες τράπεζες τσινάνε λίγο.

Επειτα βρίσκεις ενα ενεργειακό επιθεωρητή, κατα προτίμηση κάποιο γνωστό, άμεσα διαθέσιμο. Το κόστος του ΠΕΑ (2 χρειαζεται) ειναι εντός προγράμματος, τα παίρνεις στο τέλος).

Κάνει οτν έλεγχο του και προτείνει τις παρεμβάσεις. Αυτές είναι κουφώματα, υαλοπίνακες, θερμοπρόσωψη, θερμο/υγρομόνωση δώματος, σκίαστρα, ηλιακοί κ.α.

Γενικότερα οι προμηθευτεύς εκμεταλλεύονται το πρόγραμμα και φθάνουν τις τιμές στα όρια αυτού. Φυσικα για μονοκατοικίας και συναφείς εύκολες κατασκευές.

Ενδεικτικά για υπρευψωμένη μονοκατοικία, 50-51ε/τμ θερμοπρόσοψη κέλυφος, 43ε/τμ θερμουγρομόνωση ταράτσας, 300ε/τμ αλουμινένια κουφώματα ενεργειακά επώνυμα.

Λεβητες, ηλιακους δεν εψαξα ακομη και δε ξερω. Επίσης, μπορείς μεσω του προγράμματος να ορίσεις τεχνικό σύμβουλο τον επιθεωρητή (+250ε = νταβατζιλίκι) αν θες να ασχοληθεί και να τρέξει αυτός τα πάντα όλα.

Γενικότερα θα βρείς συνεργεία που δεν θα τους δώσεις φράγκο, αλλα θα πειρμένουν να πληρωθουν απ'το πρόγραμμα. (γι'αυτο ειπα εθνική. 2 μήνες ειναι σα ρευστό πλέον).

Οτι άλλο θες σφύρα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σε γενικές γραμμές μου εξήγησαν στην τράπεζα τη διαδικασία, κι εγώ για εθνική λέω γιατί είμαι και πελάτης και με διευκολύνει από πολλές απόψεις. Αυτό που δεν ήξερα είναι αυτό

Επίσης, μπορείς μεσω του προγράμματος να ορίσεις τεχνικό σύμβουλο τον επιθεωρητή (+250ε = νταβατζιλίκι) αν θες να ασχοληθεί και να τρέξει αυτός τα πάντα όλα.

το οποίο είναι πολύ ενδιαφέρον αν σκεφτείς ότι ο χρόνος (μου) είναι χρήμα, αρκεί να τον εμπιστεύεσαι να μην ξύνεται και να μην κάνει καμιά βλακεία και καθυστερήσεις.

Και το άλλο που με ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο είναι αυτό

Γενικότερα θα βρείς συνεργεία που δεν θα τους δώσεις φράγκο, αλλα θα πειρμένουν να πληρωθουν απ'το πρόγραμμα.

Αν ξέρεις συνεργεία στην Θεσσαλονίκη που να έχουν τέτοια διάθεση στείλε μου ένα pm. Απλά μην είναι αρπακολλατζήδες, πάλι λ7 θα δώσουμε, θέλω καλά προϊόντα (μέχρι εκεί που φτάνουν τα λ7 μου προφανώς) και καλή δουλειά, δηλαδή το αυτονόητο. Προσφατα είδα τοποθετημένη μια θωρακισμένη των 1000 ευρώ και ανατρίχιασα, παρόλο που δεν είμαι ειδικός στο θέμα. (ξέρω οι πόρτες δεν μπαίνουν στο πρόγραμμα αλλά just saying)

Δημοσ.

Πως δεν μπαίνουν οι πόρτες, μια χαρά μπαίνουν. Εννοείται πως ό,τι πάνω απο την τιμή του προγράμματος το πληρώνεις απ'τη τσέπη σου.(αν εννοείς πορτα εισόδου διαμερίσματος,νομίζω

Πολύ ωραίος για εθνική.

Εγώ σου προτείνω την macon. Ψαξε στο γκουγκλ. Θεωρεώ πως ειναι σοβαρή εταιρία, αν και με έχουν στο περίμενε πόσο καιρό για να κανουμε αυτοψία. Αυτό πάλι σημαίνει πως καίγονται απο δουλειά (προφανώς).

Ο ιδιοκτήτης ειναι συνάδελφος, οπότε δε φαίνονται για παπατζήδες.

Τα +250 του συμβούλου πάλι δε τα πληρώνεις απ'τη τσέπη σου, βγαίνουν απ'το πρόγραμμα (είναι πέρα απ'τα 15.000ε του προγράμματος).

Υ.Γ. σημαντική λεπτομέρεια, ειναι πως δε πρέπει να υπάρχουν σοβαρές αυθαιρεσίες στη κατασκευή. Αλλιως πρωτα πρεπει να τακτοποιηθούν με 4014 κι επειτα να προχωρήσεις στο πιστοποιητικό.

Εχω συνάδελφο ΠΜ που εμπιστεύομαι, αλλα ειμαι μακριά απο θεσ/νικη και δε ξερω κατα πόσο τον συμφέρει να κανει τόσα χλμ. Εάν ομως εχεις καποιο φίλο νέο κατά προτίμηση με όρεξη να τον προτιμήσεις.

Και φυσικα να κανεις κουβέντα γενικη και ειδική γιατί να καταλάβεις τι καπνό φουμάρει...

Δημοσ.

Έχω φίλο μηχανικό και φαίνεται νορμάλ :) :) Ναι, για πόρτα εισόδου διαμερίσμαος έλεγα. Μου είπαν σε μια τράπεζα ότι δεν μπαίνει στο πρόγραμμα αλλά δεν έδωσα και πολύ σημασία εκείνη τη στιγμή. Αυθαιρεσίες δεν έχει σίγουρα οπότε είμαστε οκ από εκεί. Θα δω και την εταιρία που λες από Δευτέρα, κοντά είναι. Σε ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Όντως η πόρτα εισόδου δεν μπαίνει στο πρόγραμμα όπως και όλες οι εσωτερικές πόρτες του σπιτιού. Όντως οι διαδικασίες είναι όπως αναφέρθηκαν παραπάνω. Στο πρόγραμμα μπήκαν οι γονείς μου, απλά συνεργάστηκαν με την Alpha και η όλη διαδικασία διήρκησε περίπου ένα χρόνο μέχρι να πάρουν το τελικό OK. Πάντως δεν είναι έυκολο να βρεις εταιρία να συνεργαστείς η οποία να περιμένει έστω και αυτούς τους 2-3 μήνες για να πληρωθεί (Η ALPHA για την ακρίβεια κάνει περίπου ένα χρόνο)..

Δημοσ.

Έχω φίλο μηχανικό και φαίνεται νορμάλ :) :) Ναι, για πόρτα εισόδου διαμερίσμαος έλεγα. Μου είπαν σε μια τράπεζα ότι δεν μπαίνει στο πρόγραμμα αλλά δεν έδωσα και πολύ σημασία εκείνη τη στιγμή. Αυθαιρεσίες δεν έχει σίγουρα οπότε είμαστε οκ από εκεί. Θα δω και την εταιρία που λες από Δευτέρα, κοντά είναι. Σε ευχαριστώ και πάλι.

Η πόρτα εισόδου σε μονοκατοικία μπαίνει κανονικά. Παράδειγμα την είδοσο μας. Τώρα για διαμέρισμα, ισως οχι. Ο μηχανικός σου ξέρει καλύτερα. Ναι, εννοείται οι εσωτερικές πόρτες δε μπαίνουν. Μόνο των όψεων τα ανοίγματα.

Αν πας απ'τη macon πες εκεί του χρήστου ή του γιάννη (emacon) πως ακόμα σας περιμένει ο σταύρος για την αυτοψία...Μη μασάς. Βαριούνται να κάψουν μάλλον 20ε βενζίνες...

Δημοσ.

Η πόρτα εισόδου σε μονοκατοικία μπαίνει κανονικά. Παράδειγμα την είδοσο μας. Τώρα για διαμέρισμα, ισως οχι. Ο μηχανικός σου ξέρει καλύτερα. Ναι, εννοείται οι εσωτερικές πόρτες δε μπαίνουν. Μόνο των όψεων τα ανοίγματα.

Αν πας απ'τη macon πες εκεί του χρήστου ή του γιάννη (emacon) πως ακόμα σας περιμένει ο σταύρος για την αυτοψία...Μη μασάς. Βαριούνται να κάψουν μάλλον 20ε βενζίνες...

Ναι για διαμέρισμα είναι, οπότε δεν το κόβω να μπαίνει.

οκ όταν πάω από εκεί θα μεταφέρω :)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

θα ασχοληθώ και εγώ για το σπίτι του πεθερού μου, παρότι έχω θέμα εμ την τράπεζα, γιατι ειναι 80 χρονών, και είναι δύσκολο να του δώσουν δάνειο.

αυτό που δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει ακόμα, ειναι αν τα 20χλδ ευρω, εισόδημα, είναι μεικτό ή καθαρό. Λογικά μεικτό είναι,αλλά δεν το ξέρω σίγουρα.

Επίσης, πρακτικά, τι τρέξιμο έχει?

(Με δεδομένο ότι έχεις βρει τράπεζα, εχεις καταθέσει χαρτιά, και έχεις βρει εργολάβο δηλαδη)....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...