johnieXoX Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Πόρτο δεν είναι το πιο φθηνό κρασί αλλά είναι το ιδανικό για την περίπτωσή σου.. 1
isay Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 μαυροδάφνη (ειδικά αν το θύμα δεν πίνει κρασί) σαμπάνια κρασί ποικιλίας Cabernet Sauvignon υπάρχουν και ασπρα κρασια που ειναι γλυκοπιοτα αλλά δεν ειμαι λατρης του ασπρου οποτε δεν εχω προταση 1
kuzko21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 οτιδηποτα σε γλυκο κοκκινο... ειχα παει σε ενα οινοποιειο για τουρ. Ε , δωστου ενα ποτηρακι και ξαναδωστου ενα ποτηράκι και ματαξαναδωστου... ''ρε ωραιο ειναι αυτο!'' ειπα. ...Λειπουν γεγονοτα μετα... 1
hexenlord Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Έχει να προτείνει κανείς κανένα δυνατό κρασί, δηλαδή που να σε φέρνει σε ευθυμία γρηγορα κ να το κατεβάζεις χωρίς να το καταλαβαίνεις; (δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις, θέλω μόνο απαντήσεις ) απο ασπρα χτυπα pinot grigio για καλουτσικη πιοτητα, φρουτωδη απαλη, λεμουνισια γευση και καμποση οξυτητα. Εναλλακτικα χτυπα ενα οποιοδηποτε rielsling για αρκετα γλυκια γευση 2 κλικ παραλκατω απο μαυροδαφνη, σε ασπρο ομως με λεπτοτερο σωμα. Στο τσακιρ κεφι και σε περιπτωση που η μανταμ/μεσιε αξιζει τα λεφτα του/της, χτυπα 1 zinfandel, βαρυ κοκκινο (εννιοτε και καπνισμενο) που θα την/τον στειλει αδιαβαστη/ο. Γευση και πιοτητα ασυγκριτη με μαυροδαφνη, για τα υπολοιπα εχεις τη μαστερκαρντ. 1
johnieXoX Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 το πόρτο είναι και approved by evabb... δεν πιστεύω να το σκέφτεσαι ακόμα...
evabb Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 για γκομενοδουλεια δεν το χρειαζεσαι το κρασι; το πορτο το πινουν οοοοολες οι γκομενες. βεβαια δεν ειναι για να το πινεις μαζι με το φαγητο. οποτε ξεκινας με λιγο πορτο για απεριτιφ και μετα περνας σε ενα καλο κρασι αναλογα με το φαγητο. το κοκκινο εχει παντα καλυτερη δραση για τις γκομενοδουλειες. αναβει τα αιματα. ασε που το ανακατεμα δυο διαφορετικων κρασιων χτυπαει λιγουλακι. και η σαμπανια κανει δουλεια βασικα, εχει και το wow εφε για το γκομενακι.
athlios Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 για γκομενοδουλεια δεν το χρειαζεσαι το κρασι; το πορτο το πινουν οοοοολες οι γκομενες. βεβαια δεν ειναι για να το πινεις μαζι με το φαγητο. οποτε ξεκινας με λιγο πορτο για απεριτιφ και μετα περνας σε ενα καλο κρασι αναλογα με το φαγητο. το κοκκινο εχει παντα καλυτερη δραση για τις γκομενοδουλειες. αναβει τα αιματα. ασε που το ανακατεμα δυο διαφορετικων κρασιων χτυπαει λιγουλακι. και η σαμπανια κανει δουλεια βασικα, εχει και το wow εφε για το γκομενακι. Και το wow εφεκτ για το αγορακι.
Haldol Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Το καλοκαίρι τσάκισα ένα μπουκάλι παλιό κρασί από την Πορτογαλία, με περίπου 19% (!) volume. Είχε ξεμείνει 2-3 δεκαετίες στο bar του σπιτιού. Πολύ ωραίο. Και όπως καταλαβαίνεις θα κάνει για τη δουλειά σου. Πρέπει να το θυμηθώ όμως για να σου πω ποιο είναι.
status Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Το καλοκαίρι τσάκισα ένα μπουκάλι παλιό κρασί από την Πορτογαλία, με περίπου 19% (!) volume. Είχε ξεμείνει 2-3 δεκαετίες στο bar του σπιτιού. Πολύ ωραίο. Και όπως καταλαβαίνεις θα κάνει για τη δουλειά σου. Πρέπει να το θυμηθώ όμως για να σου πω ποιο είναι. Το ήπιες ή την έτριψες την έτσι με αυτό; ;ρ
panther_512 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Καταπληκτικό γλυκό κρασί είναι η Κουμανδαρία, η οποία και έγινε γνωστή από τους Ναΐτες Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη στη Κύπρο, το καιρό των Σταυροφοριών. Βασίζεται σε συνταγή που ξεκινάει τουλάχιστον από το 800π.Χ. Αποτελεί το αρχαιότερο κρασί που παράγεται ακόμα και σήμερα. (Thanks Wikipedia) O Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος, το 12ο αιώνα, είχε πεί ότι η Κουμανδαρία είναι " το κρασί των βασιλιάδων και ο βασιλιάς των κρασιών" Προσωπικά το λατρεύω το κρασί αυτό. Όπως με όλα τα γλυκά ποτά όμως, χρειάζεται προσοχή στη κατανάλωση, διότι χτυπάνε ύπουλα και το hangover τους είναι άσχημο. 2
santana99 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπόν παιδιά ψάχνω και εγώ ένα κρασί στα 15ευρώ περίπου να μην είναι ξηρό, αλλά να γλιστράει στο λαιμό και ζεστό να πίνεται. Αν είναι και γλυκό θα το προτιμήσω (για ευκολότερη κατάβαση και γεύση). Τι έχετε να προτείνεται; Ερώτηση: αν δεν είναι ξηρός ο οίνος πως λέγεται; Ένα ροζέ κρασί συνήθως είναι μη-ξηρο;
panther_512 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Αν θές γλυκό κρασί, η Κουμανδαρία είναι άριστη επιλογή, και η τιμή της θα πρέπει να είναι κάπου στα 15 ευρώ στην Ελλάδα. Δεν πίνεται με το φαγητό όμως, όπως και όλα τα γλυκά κρασία. Αν θές με το φαγητό, τότε θα πάς σε ημίγλυκα ή ξηρά.
zoranb Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά respect όσοι πρότειναν την Κουμανταρία, μου είχαν φέρει παλιά μια απο Κύπρο απο τη μονή Κύκκου, καμία σχέση με αυτή του St.Johns τρομερό κρασί αλλά δεν το βρίσκω το συγκεκριμένο εδώ Ελλάδα, πρέπει να ήτανε περιορισμένη κ ίσως μη εμπορική παραγωγή του μοναστηριού! Όποιος τύχει κ πάει τη μονή να πάρει οπωσδήποτε, τα σπάει! Για την ώρα τελικά θα βολευτώ με αφρώδη οίνο (Μοσχάτο Ντάστι) και εάν το μωρό θέλει more θα βάλω κ το Chivas (12ετών) να παίξει μπάλα! Thanx guys and girls!
Προτεινόμενες αναρτήσεις