Brisingr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπόν παιδιά το δίλλημα μου είναι το εξής: Επιτέλους έχω τα λεφτά για ssd (120gb) και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω έναν. Το θέμα είναι ότι η μητρική που είναι μια ταπεινή msi ka790gx , με προφανώς μόνο sata II . Αξίζει να αγοράσω κάποιον από τους 830, m4 ή και vertex 4 και να τον βάλω σ'αυτό το μηχάνημα; Αναβάθμιση θα κάνω ολική κάποια στιγμή, αλλά μάλλον πάει για καλοκαίρι μεριά...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 από την στιγμή που θα κάνεις αναβάθμιση σίγουρα του χρόνου δεν βρίσκω λόγο για να μην πας σε SATA3 SSD, από αυτούς θα αγόραζα τον Vertex 4
qsis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Και βεβαια αξιζει και σε sata 2 σε σχεση με μηχανικους και ας μην εκμεταλλευσαι ολη τη ταχυτητα η διαφορα ειναι αισθητη. Το ιδιο εκανα κι εγω προσφατα και λογω καλων τιμων δε διστασα και ας σκοπευω να αργησω κι αλλο να παω για αναβαθμιση. ακομα και να μην αναβαθμισεις , δε λεει καθολου πλεον που εχουμε τετοιες τιμες να μενεις με μηχανικο λογω εγγυησης κυριως επελεξα τον v4 1
Voodooman Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Στα screenshots βλέπεις τον ίδιο δίσκο σε θύρα SATA III (αριστερά) και SATA II (δεξιά). Οι διαφορές μοιάζουν αμελητέες, απλά επιφυλάσσομαι μήπως το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ δεν είναι πολύ σόι ή μήπως ο δίσκος (kingston SSD now V+ 200) δεν είναι και από τα πιο λαμπρά SATA III δείγματα.
qsis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 το εχεις σε ahci? παντως το προγραμμα ειναι μια χαρα , μπορει να ειναι θεμα ssd
antonl Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Με το συγκεκριμένο benchmark μάλλον είναι λογικά τ αποτελέσματα του Kingston.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας, για Sandforce based SSDs χρησιμοποιούμε ΑΤΤΟ για μετρήσεις... 2
Voodooman Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδή αν δοκιμάσω τον δίσκο σε SATA II και SATA III με το ΑΤΤΟ οι διαφορές θα είναι μεγαλύτερες; Όχι ότι θα το κάνω, απλά κουβέντα να γίνεται!.. @qsis ναι, σε AHCI, φαίνεται κιόλας.
kosegdit Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 από την στιγμή που θα κάνεις αναβάθμιση σίγουρα του χρόνου δεν βρίσκω λόγο για να μην πας σε SATA3 SSD, από αυτούς θα αγόραζα τον Vertex 4 Με την ευκαιρία και για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, θέλω να ρωτήσω κι εγώ το εξής. Για το σύστημα της υπογραφής μου και δεδομένου ότι δεν σκοπεύω να κάνω ολική αναβάθμιση στο άμεσο μέλλον (θα με συντροφεύσει για κάποια χρονάκια ακόμα δηλαδή), αξίζει να βάλω τον Vertex 4 κι ας με περιορίζει σε read και write το sata II; Δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ οι αναγνώσεις και εγγραφές, όσο η απόκριση του συστήματος. Το sata II θα μου περιορίζει και τα IOPS; Κοιτάω για αναβάθμιση σε sata III ssd, αφού βλέπω ότι οι τιμές πλέον στους sata II είναι υψηλότερες και δε βλέπω τον λόγο να πάω σε sata II ssd.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδή αν δοκιμάσω τον δίσκο σε SATA II και SATA III με το ΑΤΤΟ οι διαφορές θα είναι μεγαλύτερες; Όχι ότι θα το κάνω, απλά κουβέντα να γίνεται!.. @qsis ναι, σε AHCI, φαίνεται κιόλας. εφόσον είναι πάνω σε native Intel/Amd sata 3.0 controller ναι... Με την ευκαιρία και για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, θέλω να ρωτήσω κι εγώ το εξής. Για το σύστημα της υπογραφής μου και δεδομένου ότι δεν σκοπεύω να κάνω ολική αναβάθμιση στο άμεσο μέλλον (θα με συντροφεύσει για κάποια χρονάκια ακόμα δηλαδή), αξίζει να βάλω τον Vertex 4 κι ας με περιορίζει σε read και write το sata II; Δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ οι αναγνώσεις και εγγραφές, όσο η απόκριση του συστήματος. Το sata II θα μου περιορίζει και τα IOPS; Κοιτάω για αναβάθμιση σε sata III ssd, αφού βλέπω ότι οι τιμές πλέον στους sata II είναι υψηλότερες και δε βλέπω τον λόγο να πάω σε sata II ssd. νομίζω ότι απαντάς και μόνος σου με την τελευταία πρόταση
kosegdit Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 νομίζω ότι απαντάς και μόνος σου με την τελευταία πρόταση Νομίζω ότι έχεις δίκιο απλά ήθελα να το ακούσω και από κάποιον άλλο, και ίσως και πιο έμπειρο, για να μου φύγουν και οι τελευταίοι ενδοιασμοί. Απλά δεν θα ήθελα με τίποτα να αγοράσω κάτι που θα πάει τελείως στράφι.
qsis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν έχει καμιά σχέση με μηχανικό η απόκριση , είναι λες και τα έχεις όλα minimized Sent from my Galaxy Nexus using Insomnia
Brisingr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Οι vertex 4 σειρά δεν έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα με blue screens κλπ που είχαν οι παλιότεροι sandforce based vertex, σωστά; Sorry αν ρωτάω ... "βλακείες", αλλά είμαι εκτός του συγκεκριμένου τομέα εδώ και καιρό (εποχές intel postville 1st gen) ...
kosegdit Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Καμία λογική ερώτηση δεν είναι βλακεία. Ο Vertex 4 δεν φοράει sandforce controller. Όπως ανέφερα και εδώ, ο Vertex 4 χρησιμοποιεί controller της Indilinx, που σαν εταιρία τώρα πια ανήκει στην Ocz, κάτι που κάνει το προιόν αυτό για μένα ακόμα πιο αξιόπιστο. Όσον αφορά τα blue screens που λες, εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι. Έτσι κι αλλιώς το προιόν αυτό βρίσκεται πολύ λίγο χρονικό διάστημα στην αγορά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 για την ακρίβεια ο controller του Vertex/Agility 4 είναι Marvell με custom Indilinx firmware http://www.tomshardw...ller,15304.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα