Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικά καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέος συνδρομητής στην Cyta, έκανα το μεγάλο λάθος να πάω επειδή έπεσα θύμα του marketing του VDSL. Πείστικά δηλαδή να παώ στην Cyta για να έχω VDSL αλλά τελικά το σπίτι μου είναι μακριά από το κέντρο οπότε VDSL απλά δεν παίζει.

Το πρόβλημα όμως τώρα, είναι η τηλεφωνία της, που είναι VOIP. Πριν στην hol, είχα pots τηλεφωνία και είχα όλα τα τηλέφωνα στις πρίζες του δωματίτου και του σαλονιού, τώρα πρέπει να έχω ένα τηλέφωνο και αυτό πάνω στο μόντεμ, το οποίο πρέπει να μενει ανοιχτό όλη την νύχτα για να εχω τηλέφωνο.

Εγώ αυτό πο θέλω να σας ρωτήσω, είνα αν υπάρχει καποιος τρόπος, να στείλω τλεφωνία στις πρίζες του δωματιου, ή γενικώς για να το πώ αλλιώς, να στείλω τηλέφωνο στις πρίζες που δεν είναι το ρουτερ μου. Διαβασα κάτι στο adslgr.com σχετικά με την εγκατάσταση διπλής πρίζας στην κεντρική πριζα του διαμερισματος. Να διαχωρισω τα καλωδια που ερχονται από κατω από τον οτε και τα αλλα που στελνουν ρευμα στην πριζα και να συνδέσω στην μια υποδοχή της διπλής πρίζας τα καλωδια από τον οτε και στην άλλη υποδοχή τα καλώδια που δινουην ρευμα στις υπολοιπες πριζες.

Εγώ δεν ξερω τί να κάνω έχω μπερδευτει, ανοιξα την πριζα, δεν μπορουσα να διαχωρισω αυτά που ερχονται από κάτω και αυτά που έρχονται απ΄οτις αλλες πρίζες.

Υπαρχει κανας ευκολος τρόπος να στείλω τηλεφωνια στις αλλες πρίζες.

Ευχαριστώ εκ των προτερων για την βοήθεια.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τρόπος υπάρχει, μια εχω cyta (όχι vdsl βεβαια), και έχω τηλεφωνα σε όλες τις πρίζες του σπιτιού.

Δε μπορώ όμως να σου πω τι πρέπει να κάνεις, μια που όταν είχε ερθει τεχνικός της cyta, για την εγκ/ση, μου εκανε ότι χρειαζόταν (αφού μου ειπε και πήγα και αγόρασα τα καταλληλα υλικά), προκειμένου να έχω τηλέφωνο σε όλες τις πρίζες...

Δημοσ.

μερικες οδηγιες.α.παιρνεις ενα διπλο πριζακι για ποιο ευκολα.

β.ανοιγεις το κεντρικο πριζακι.λογικα θα πρεπει να δεις καποια ζευγαρια.απο ολα αυτα τα ζευγαρια υπαρχει ενα που φερνει το ιντερνετ απο κατω πανω(μπορει να υπαρχει και δευτερο το οποιο ειναι αναπληρωματικο οποτε δεν φερνει κατι και ουτε θα το συνδεσεις καπου).για να δεις ποιο απο ολα ειναι αυτο το ζευγαρι θα πρεπει να τα χωρισεις μεταξυ τους ολα και να δοκιμαζεις ενα ενα μεχρι να δεις σε ποιο ζευγαρι θα συγχρονισει το ρουτερ σου.εφοσον το βρεις το συνδεεις στο ενα πριζακι πχ το αριστερο και εχεις ιντερνετ στο ρουτερ.μετα απο το phone του ρουτερ φευγεις με τηλεφωνικο καλωδιο και πας στο δεξι πριζακι που ειναι το δευτερο.απο πισω θα πρεπει να βαλεις τα υπολοιπα καλωδια.για να εισαι σιγουρος οτι δεν θα συνδεσεις καποιο αναπληρωματικο η καποιο δευτερεων μπορεις να τα συνδεεις ενα ενα και να δεις μετα αν εχεις τηλεφωνο στα υπολοιπα δωματια.αυτα για αρχη.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Λοιπόν μια ερωτηση γιατι θα το ανοιξω αυριο, αποψε ειναι αργά.

Διπλό πριζάκι, εννοείς αυτό που βγάζει δυο φυσακια για εισαγωγή βισματος καλωδιου τηλεφωνου? Αν ναι εχω παρει ηδη ενα τετοιο.

Το καταλαβα τώρα, θα το κάνω αύριο. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

καταλαβα, χωνευτή πρίζα στο τοίχο. Λοιπόν δεν μπορεσα να κρατηθω το ανοιξα απόψε λίγο και λοιπόν οταν τα συνδεσα ολα το τηλεφωνο εκανε συνεχόμενα τουτ του, όχι το κανονικό, αλλά με γρήγορο ρυθμό και το μόντεμ δεν συγχρόνιζε.

παντως είναι μια πρόοδος, καθως για πρώτη φορά ακουσα τουτ τουτ στο δωματιο, ενώ πριν μόνο βοθητο

Δημοσ.

καταλαβα, χωνευτή πρίζα στο τοίχο. Λοιπόν δεν μπορεσα να κρατηθω το ανοιξα απόψε λίγο και λοιπόν οταν τα συνδεσα ολα το τηλεφωνο εκανε συνεχόμενα τουτ του, όχι το κανονικό, αλλά με γρήγορο ρυθμό και το μόντεμ δεν συγχρόνιζε.

παντως είναι μια πρόοδος, καθως για πρώτη φορά ακουσα τουτ τουτ στο δωματιο, ενώ πριν μόνο βοθητο

ναι διπλη χωνευτη στον τοιχο.αν δεν συγχρονισει το router τοτε ναι μεν θα ακουσεις τουτ τουτ στα αλλα δωματια που εισαι οτι το εχεις κανει σωστα απλα δεν εχεις βαλει μαλλον το σωστο ζευγαρι για να συγχρονισει το ρουτερ.προσεχε ποιο μπλε παει με ποιοκοκκινο.αν τα βαλεις λαθος μπορει να συγχρονισει το ρουτερ αλλα σε χαλια ταχυτητα και στο αλλο δωματιο να μην εχεις τηλεφωνο.ενα ζευγαρι δοκιμη καθε φορα και για το τηλ και για το ιντερνετ.

Δημοσ.

σου πήρε λεφτά και αν ναι πόσα?

ηταν καταπληκτικό παιδί ο συγκεκριμένος τεχνικός (Είχε τύχει να έχει ξαναρθεί σπίτι μου, από τη ΝΕΤΟΝΕ τότε, και θυμόταν τι είχε κάνει, και τι επρεπε να αλλάξει για να δουλεύουν ολα τα τηλέφωνα).

Δε μου πήρε λεφτά, και μάλιστα, όταν πήγα να του δώσω ενα 10ευρω, σαν ευχαριστώ που εφαγε μια ωρα απο τη ζωή του, και που περίμενε να παω να αγοράσω υλικά, εφυγε τρέχοντας!

Δημοσ.

poulinos κατι τελευταίο και συγνώμη αν κουράζω. Λές

.μετα απο το phone του ρουτερ φευγεις με τηλεφωνικο καλωδιο και πας στο δεξι πριζακι που ειναι το δευτερο.απο πισω θα πρεπει να βαλεις τα υπολοιπα καλωδια

.

Εννοείς τα καλώδια που συνδέονται με τις πρίζες των δωματίων. Που συνδέουν την κεντρική πρίζα του διαμερίσματος με τις υπόλοιπες πρίζες;

antreaslam

ευχαριστώ για την απάντηση φίλ, μάλλον μόνος θα το κάνω

Δημοσ.

Δυστηχώς παιδιά, δοκίμασα τα πάντα, σε κάθε υποδοχή, κάθε καλώδιο, τα πάντα λέμε δεν πέτυχα κάτι. Τελικώς πήρα την Cyta και μου είπε οτι θα κάνει εντελώς δωρεάν την επιστροφή τηλεφωνίας και στα άλλα δωμάτια.

Έκλεισα ραντεβού και με τον τεχνικό.

Να σας ευχαριστήσω όλους, ιδιαίτερα τον poulino που έχει βοηθήσει χιλιάδες κόσμο στο insomnia στο τομέα του διαδικτυακού hardware και όχι μόνο και συνεχίζει.

Δημοσ.
ηταν καταπληκτικό παιδί ο συγκεκριμένος τεχνικός (Είχε τύχει να έχει ξαναρθεί σπίτι μου, από τη ΝΕΤΟΝΕ τότε, και θυμόταν τι είχε κάνει, και τι επρεπε να αλλάξει για να δουλεύουν ολα τα τηλέφωνα). Δε μου πήρε λεφτά, και μάλιστα, όταν πήγα να του δώσω ενα 10ευρω, σαν ευχαριστώ που εφαγε μια ωρα απο τη ζωή του, και που περίμενε να παω να αγοράσω υλικά, εφυγε τρέχοντας!

τις περισσοτερες φορες το να κανεις επιστροφη ειναι αρκετα ευκολο αλλα δεν καθονται να ασχοληθουν ολοι και ευτυχως υπαρχουν ακομα καλα ατομα που κανουν σωστα την δουλεια τους.εκει και φιλοδωρημα να δωσεις λες χαλαλι.

poulinos κατι τελευταίο και συγνώμη αν κουράζω. Λές . Εννοείς τα καλώδια που συνδέονται με τις πρίζες των δωματίων. Που συνδέουν την κεντρική πρίζα του διαμερίσματος με τις υπόλοιπες πρίζες; antreaslam ευχαριστώ για την απάντηση φίλ, μάλλον μόνος θα το κάνω

ναι αυτα εννοω.συνολικα υπαρχουν.1 ζευγαρι που ερχεται απο κατω και θα κανει το ρουτερ να συγχρονισει.μετα υπαρχει συνηθως ενα δευτερο αναπληρωματικο μεχρι κατω που δεν ειναι συνδεδεμενο και μετα αναλογως πως ειναι το σπιτι υπαρχουν απο 1 η 2 ζευγαρια που πανε προς καποια δωματια.καποια αλλα δωματια μπορει να παιρνουν απο τα προηγουμενα δηλαδη εν σειρα αντι να παιρνουν απο το κεντρικο.οποτε εσυ πρεπει στο πριζακι το ενα να βαλεις την γραμμη που δινει το ιντερνετ και κοινως οτι περισσεψει εκτος απο ενα λογικα να παει στο δευτερο πριζακι.αν τα συνδεεις στο δευτερο πριζακι ενα ενα μετα μπορεις να πηγαινεις στα δωματια και να βλεπεις ποια εχουν οποτε να δεις ποια χρειαζεται να συνδεσεις.απλα πρεπει απο το ρουτερ να συνδεσεις τηλεφωνικο καλωδιο με το δευτερο πριζακι απο την εξω πλευρα εννοειται

Υπάρχει περίπτωση αν γίνει αυτή η σύνδεση και στα άλλα δωμάτια να πέσει η ποιότητα του Internet;

οχι δεν γινεται.εφοσον εισαι voip και δινεις απο phone πανω στο ρουτερ οχι δεν γινεται να πεσει το ιντερνετ.ισα που το αναποδο.επειδη αποσυνδεεις ολα τα υπολοιπα καλωδια απο την κεντρικη παιζει να δεις και καλυτερο συγχρονισμο εκτος αν εχεις κανει κατι λαθος

Δυστηχώς παιδιά, δοκίμασα τα πάντα, σε κάθε υποδοχή, κάθε καλώδιο, τα πάντα λέμε δεν πέτυχα κάτι. Τελικώς πήρα την Cyta και μου είπε οτι θα κάνει εντελώς δωρεάν την επιστροφή τηλεφωνίας και στα άλλα δωμάτια. Έκλεισα ραντεβού και με τον τεχνικό. Να σας ευχαριστήσω όλους, ιδιαίτερα τον poulino που έχει βοηθήσει χιλιάδες κόσμο στο insomnia στο τομέα του διαδικτυακού hardware και όχι μόνο και συνεχίζει.

για να παιξει προυποθετει οτι συνδεσες και το line 1 του ρουτερ η αλλιως Phone 1 με το δευτερο πριζακι και οτι στο πρωτο πριζακι εχεις καλωδιο που παει στο adsl του ρουτερ για να συγχρονισει.αλλιως θα εχεις γραμμη αν δεν βαλεις το καλωδιο στο adsl αλλα δεν θα μπορεις να καλεσεις.δες πως θα το κανει αυριο παντως να παρεις μια ιδεα.και μην ευχαριστεις.ενημερωσε μας αν ολα οκ .

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν παίδες, ήρθε ο τεχνικός και μου είπε οτι παιδευόμουν άδικα γιατί η διπλή πρίζα που είχα αγοράσει ήταν για κλωτσίες. εφόσον και ο ίδιος όταν την σύνδεσε με τον τρόπο που εσείς παριγράφετε σε προηγούμενα μηνύματαδεν άκουγε καθόλου τηλέφωνο, είχε δοκιμάσει τα πάντα και χαρακτηριστικά είπε

Στην περιπτωσή σου φίλε θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω :P

Είχε απελπιστεί, τελικώς άλλαξε την πρίζα, έβαλε μια διπλή δικιά του με το σήμα της cyta πάνω και πιο συγκεκριμένα αυτή εδώ

http://www.cyta.gr/el/SalePoints/shops/~/media/Images/CYTA/Products/cat_network_accessories.ashx?bc=ffffff&h=200&w=250

Τέλως καλά όλα καλά παιδιά. Εχω τηλέφωνο παντού. ¨Ενα έχω να πώ, εξυπηρέτηση σαν της Cyta δεν ειχα πουθενά αλλού. Πολλά μπράβο τους και όλα αυτά δωρεάν, υπόψη.

Δημοσ.

μπορει να ειχες αγοράσει καινούρια πρίζα και πράγματι να είχε προβλημα η μπορει να ηταν καμια παραξενη και να μην την ειχε δει και ο αλλος και να μην ηξερε πως να την συνδεσει.εχω δει πριζα που τα καλωδια τα εβαζες με καρφωτικο η πριζες που ειναι γενικα λιγο παραξενο απο το πως κουμπωνει το καλωδιο μεχρι που κουμπωνει.τελος καλα ολα καλα.αφου παιζει δεν πειραζει.

τουλαχιστον ειδες πως γινεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...