Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα νέο φυτό από την Ανατολή που μπαίνει σιγά σιγά αναμεσά μας .

Καλλιεργεί - Έχει δοκιμάσει κάποιος γενικά λεπτομέρεις ...

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Ε πες τιποτα για το φυτο να μαθουμε κι εμεις.

Ειναι θαυματουργο ας πουμε?

 

Πλαντάζει στα κλάματα.;ρ

Δημοσ.

Ότι ξέρω και εγώ από ένα απλό googlάρισμα γί αυτό ζητζ´ω να μάθω και εγώ

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

ωραιο ονομα εχει

θυμιζει εξωγαμο γκοτζιλα-χαλι μπερι

Πού είναι ρε το topic με τις καλύτερες ατάκες;Το πνίξατε;

Θεός ο Ντινάρας.

Δημοσ.

Βασικά είναι κινεζικό φυτό με μεγάλη αντοχή σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, όπως επίσης και σε διαφορετικές ποικιλίες εδαφών.

 

Επίσης δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες για νερό, γεγονός που το καθιστά πρώτη επιλογή σε ξηρικά χωράφια.

 

Ο καρπός του είναι πολύ διαδεδομένος κυρίως στη δυτική Ευρώπη σαν wolfberry και καταναλώνεται αποξηραμένο.

 

Φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και θεωρείται superfood.

Πωλείται και ως σκεύασμα σε μορφή συμπληρώματος διατροφής, ενώ εξαιτίας των ευεργετικών του ιδιοτήτων, προστίθεται σα συστατικό σε σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, κέικ, παστέλια κλπ.

 

Στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει σταδιακά η καλλιέργεια του, στη βόρεια Ελλάδα κυρίως και ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται κάποιες μονάδες αποξήρανσης, αν και αυτό που λείπει από την Ευρωπαϊκή αγορά είναι το νωπό φρούτο, το οποίο λόγω της απόστασης από την Κίνα, δεν μπορεί να εισαχθεί φρέσκο.

 

Τέλος η συλλογή του γίνεται με ειδικά γάντια, εξαιτίας της ευαισθησίας του φλοιού του καρπού, ο οποίος αν αγγιχθεί με γυμνό χέρι, μαυρίζει και αποφέρει καρπό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (γύρω στους 7 μήνες από την πρώτη του φύτευση) και από τον δεύτερο χρόνο ζωής του και για τα επόμενα τριάντα χρόνια καρποφορεί συνεχώς, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Σε μία συνέντευξη του υπεύθυνου μιας εταιρίας που είχα διαβάσει, θυμάμαι να αναφέρεται ότι η τιμή για τον παραγωγό ανέρχεται στα 15€ το κιλό περίπου και στην αγορά αποξηραμένο πωλείται γύρω στα 30€ κιλό.

 

Το πρόβλημα είναι ότι οι έλληνες γεωπόνοι δεν έχουν την εξειδίκευση για να αντιμετωπίσουν τυχόν ασθένειες του φυτού και συνεπώς η καλλιέργεια του σε μεγάλες εκτάσεις αποτελεί ρίσκο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

 

http://biobaxes.wordpress.com/2011/03/29/445/

  • Like 1
Δημοσ.

Ε φυσικά οι μακάκες οι γεοπώνοι μας ποτε να προλάβουν να ασχοληθούν; Αφού όλοι γίναν μεγαλέμποροι με τα φαρμάκια για βαμβάκια και τίποτε άλλο.

Τώρα που ήρθε το αυγό στον ποπό για την αγροτιά, δε ξέρει τπτ κανείς για τις νέες καλλιέργειες, παρά ελάχιστες εξαιρέσεις...

Δημοσ.
Ε φυσικά οι μακάκες οι γεοπώνοι μας ποτε να προλάβουν να ασχοληθούν; Αφού όλοι γίναν μεγαλέμποροι με τα φαρμάκια για βαμβάκια και τίποτε άλλο.

Τώρα που ήρθε το αυγό στον ποπό για την αγροτιά' date=' δε ξέρει τπτ κανείς για τις νέες καλλιέργειες, παρά ελάχιστες εξαιρέσεις...[/quote']

 

νέες καλλιέργειες ... ; χαχαχα

 

Sent from my iPhone using Insomnia

 

Βασικά είναι κινεζικό φυτό με μεγάλη αντοχή σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες' date=' όπως επίσης και σε διαφορετικές ποικιλίες εδαφών.

 

Επίσης δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες για νερό, γεγονός που το καθιστά πρώτη επιλογή σε ξηρικά χωράφια.

 

Ο καρπός του είναι πολύ διαδεδομένος κυρίως στη δυτική Ευρώπη σαν wolfberry και καταναλώνεται αποξηραμένο.

 

Φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και θεωρείται superfood.

Πωλείται και ως σκεύασμα σε μορφή συμπληρώματος διατροφής, ενώ εξαιτίας των ευεργετικών του ιδιοτήτων, προστίθεται σα συστατικό σε σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, κέικ, παστέλια κλπ.

 

Στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει σταδιακά η καλλιέργεια του, στη βόρεια Ελλάδα κυρίως και ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται κάποιες μονάδες αποξήρανσης, αν και αυτό που λείπει από την Ευρωπαϊκή αγορά είναι το νωπό φρούτο, το οποίο λόγω της απόστασης από την Κίνα, δεν μπορεί να εισαχθεί φρέσκο.

 

Τέλος η συλλογή του γίνεται με ειδικά γάντια, εξαιτίας της ευαισθησίας του φλοιού του καρπού, ο οποίος αν αγγιχθεί με γυμνό χέρι, μαυρίζει και αποφέρει καρπό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (γύρω στους 7 μήνες από την πρώτη του φύτευση) και από τον δεύτερο χρόνο ζωής του και για τα επόμενα τριάντα χρόνια καρποφορεί συνεχώς, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Σε μία συνέντευξη του υπεύθυνου μιας εταιρίας που είχα διαβάσει, θυμάμαι να αναφέρεται ότι η τιμή για τον παραγωγό ανέρχεται στα 15€ το κιλό περίπου και στην αγορά αποξηραμένο πωλείται γύρω στα 30€ κιλό.

 

Το πρόβλημα είναι ότι οι έλληνες γεωπόνοι δεν έχουν την εξειδίκευση για να αντιμετωπίσουν τυχόν ασθένειες του φυτού και συνεπώς η καλλιέργεια του σε μεγάλες εκτάσεις αποτελεί ρίσκο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

 

http://biobaxes.wordpress.com/2011/03/29/445/

 

Πολύ καλή η αναφορά σου .... Αξίζει η καλλιέργεια νομίζω όχι μόνο του Γκότζι αλλά και κάποιων άλλων τετοιου ειδους φυτων ... * αυτο με τη συλλογη με τα ειδικα γαντια ενδιαφέρον

 

Sent from my iPhone using Insomnia

  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Ο φημισμένος Li Qing Yuen, που έζησε μέχρι την ηλικία των 252 ετών (1678-1930), κατανάλωνε Goji Berries καθημερινά. Η ζωή του Li Qing Yuen είναι η πιο καλά γνωστή και τεκμηριωμένη περίπτωση ακραίας μακροζωίας που έγινε ποτέ γνωστή.

 

Σίριουσλι;

Ή αλλιώς, πώς μπορεί κάποιος να π*δήξει το ίδιο του το άρθρο όσον αφορά την αξιοπιστία.

  • Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...