cyber_katsarida Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 πήγα σε μια συνέντευξη για δουλειά και όταν έφτασε η συζήτηση στο θέμα των χρημάτων μου λέει ότι η δώρα και επίδομα αδείας δε δίνει. επειδή έχω μείνει λίγο πίσω, καταργήθηκαν αυτά στον ιδιωτικό; για το δημόσιο τομέα δε γίνοταν μια συζήτηση να καταργηθούνε; αλλά και πάλι νομίζω δεν έχει καταργηθεί κάτι ΑΚΟΜΑ; τελικά μπορεί να το κάνει αυτό ο εργοδότης; να προσλάβει άτομο και να δίνει μόνο τους 12 μισθούς; δεν είναι παράνομο;
παπι Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Αλλοι προσλαμβανουν χωρις ενσημα, τα δωρα σου εκαναν εντυπωση; Απ'οτι ξερω ειναι παρανομο να μη σου δινει τα δωρα, αλλά...
ZAKKWYLDE Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 2 περιπτώσεις. Είτε θα σε προσελάμβανε με Δ.Π.Υ. οπότε θα έπαιρνες μόνο 12 μισθούς. Είτε θα σε έπαιρνε παράνομα, χωρίς ένσημα, οπότε δεν θα λάμβανες και δώρα. Αν σε είχε νόμιμα ως μισθωτό τότε το δώρο είναι υποχρεωτικό. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορεί να σε βάλει να υπογράψεις εικονικά ότι το έχεις λάβει. Πάντως όχι ακόμα δεν έχει καταργηθεί.
IHateLove Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Αλλοι προσλαμβανουν χωρις ενσημα, τα δωρα σου εκαναν εντυπωση; Απ'οτι ξερω ειναι παρανομο να μη σου δινει τα δωρα, αλλά... αν όμως τον βάλουν να υπογράψει κάτι τέτοιο; γίνεται?
cyber_katsarida Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Η πρόσληψη θα ήταν κανονική με ένσημα. μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ.
HERTHAN Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Ισχυει κανονικα ο 13ος και 14ος μισθος. Αν δεν τα δωσει μπορει ο υπαλληλος να κανει καταγγελια στην επιθεωρηση.
cyber_katsarida Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 απλά ήθελα να ξέρω τι παίζει. εξάλλου αρνήθηκα τη δουλειά αλλά όλο και κάποιος θα δεχθεί
HERTHAN Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 εξάλλου αρνήθηκα τη δουλειά αλλά όλο και κάποιος θα δεχθεί Γιατι αρνηθηκες γι'αυτο το λογο?
cyber_katsarida Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 btw τι μισθο σου ειπαν; για δουλειά γραφείου 500€ αλλά μου είπανε ότι μπορώ να κάθομαι 6-7 ώρες αν δεν έχει δουλειά αντι για 8. αυτό μου το είπανε όταν τους είπα ότι είναι λίγα τα λεφτά. δε ξέρω αλλά το θεωρώ ξεφτίλα. επίσης ήταν και μακριά απο το σπίτι και θα θέλω αρκετά σε μεταφορικά οπότε καθαρά θα μου μένανε λιγότερα από 450
παπι Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 για δουλειά γραφείου 500€ αλλά μου είπανε ότι μπορώ να κάθομαι 6-7 ώρες αν δεν έχει δουλειά αντι για 8. αυτό μου το είπανε όταν τους είπα ότι είναι λίγα τα λεφτά. δε ξέρω αλλά το θεωρώ ξεφτίλα. επίσης ήταν και μακριά απο το σπίτι και θα θέλω αρκετά σε μεταφορικά οπότε καθαρά θα μου μένανε λιγότερα από 450 Πωπω ξεφτιλα.. 500... τοσα παιρνω για 17,5ωρη σημβαση... Να δω πως θα πιασω δουλεια οταν απολυθω
cyber_katsarida Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 δεν είπα και το καλύτερο.. μου λέει ότι είναι μεγάλη ευκαιρία αυτό που προσφέρει. τα 500€ το μήνα.
Typhoon Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 2 περιπτώσεις. Είτε θα σε προσελάμβανε με Δ.Π.Υ. οπότε θα έπαιρνες μόνο 12 μισθούς. Είτε θα σε έπαιρνε παράνομα, χωρίς ένσημα, οπότε δεν θα λάμβανες και δώρα. Αν σε είχε νόμιμα ως μισθωτό τότε το δώρο είναι υποχρεωτικό. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορεί να σε βάλει να υπογράψεις εικονικά ότι το έχεις λάβει. Πάντως όχι ακόμα δεν έχει καταργηθεί. Ούτε καν, αν και κατά κανόνα έτσι χρησιμοποιείται. Μια σύμβαση έργου μπορεί να πληρωθεί, όπως συμφωνηθεί σε αυτή. Αυτό μπορεί να είναι σε μηνιαίες δόσεις, μπορεί να είναι και σε ετήσιες ή και όλο το ποσό με την ολοκλήρωση του έργου. Τυπικά είναι παράνομο να συνάπτεται σύμβαση έργου για εξαρτημένη εργασία, αλλά βέβαια τη σήμερον ημέρα αυτά είναι ασημαντότητες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα