gigisoni Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 OK το concept είναι σωστό αλλά έστω ότι: Είσαι μακροχρόνια άνεργος, στο νοίκι (είσαι ήδη 3 νοίκια μέσα), με παιδι/ά (το/α χεις από τότε που οι αγελάδες ήταν πιο στρουμπουλές) και στην τσέπη έχεις 10€. Σου εμφανίζεται δουλειά των 500€ στην τελευταία συνέντευξη (η προτελευταία ήταν πριν 3 μήνες). Ρεαλιστικά, και όχι σ έναν ιδανικό κόσμο, τι θα κάνεις; Κι εγώ να σε ρωτήσω, έστω κι αν δεν ήσουν ήδη 3 νοίκια μέσα και στην τσέπη αντί για 10 ευρώ είχες 1000, τα 500 το μήνα θα σου έφταναν να πληρώσεις ενοίκιο, να πληρώσεις ρεύμα, νερό, πετρέλαιο, συγκοινωνίες, φαγητό, ρουχισμό και να συντηρήσεις και γυναίκα/παιδί/παιδιά;
antonl Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτο λεει ο ανθρωπος ρε συ. Οτι αν δεν πηγαινε κανεις δεν υπηρχε καν το θεμα με τα 500 ευρω. Αυτο που λες εσυ ειναι -αποτελεσμα- της ολης φασης αποδοχης της καταστασης και της δουλοπρεπειας που διακατεχει τους Ελληνες τα τελευταια χρονια. Σε μια φαση ωστε να μην χασουν τα παντα απο την καλοπεραση τους και μην και ξεβολευτουν θα γαμησουν τα παντα (και οπως το εκαναν). [...] Εγώ μιλάω με δεδομένη την τωρινή κατάσταση όμως. Καλά αυτά που λες, και συμφωνώ, αλλά βασίζονται σε υποθέσεις κι όχι στο πώς είναι η πραγματικότητα. Γιατί αν ήμασταν και πιο οργανωμένοι σαν κράτος & πολίτες δε θα χαμε φτάσει και στο σημείο να κάνουμε αυτήν την κουβέντα (αλλά αυτό είναι μια υπόθεση που δε βοηθάει στα τωρινά προβλήματα). Αν απ την άλλη το θέμα είναι πιο πολύ ακαδημαϊκής φύσεως, sorry αλλά δεν το έπιασα
black_widow Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Ειδικα νεοτερα παιδια τα οποια αντι να πατησουν ποδι που δεν εχουν καμια οικογενειακη υποχρεωση συμβιβαζονται με τα 400 και 500 επειδη τσονταρει και ο μπαμπακας απο πισω. Όσοι αντιδρούν " ρίχνουν τη ψυχολογία του υπόλοιπου προσωπικού " ( φράση του λογιστή προς εμένα πριν απολυθώ ), " για το χαρτζηλίκι σου δουλεύεις ". και το κλασικό " ότι είναι μικρή η αγορά εργασίας και τα νέα μαθαίνονται γρήγορα για τους απολυθέντες " Μόνο όποιον έχει παιδιά μπορώ να καταλάβω να δεχτεί το εκβιασμό , κανέναν άλλο. Πρώτα επιτέθηκαν στις κλαδικές, τώρα ρίχνουν συνέχεια το μισθό , τώρα θα επιτεθούν στο 5ημερο και στο 40 ωρο ( έχει ηδη ξεκινήσει σε πολλές επιχειρήσεις αυτό το σύστημα ) κ.ο.κ. Είναι να μην πάρεις τον κατήφορο... Στο θέμα μας ο 13ος και ο 14ος μισθός υπάρχουν ακόμα και η μη καταβολή τους = αυτόφωρο.
Rabican Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 καπου στη μεση ειναι η πραγματικοτητα. απο τη μια ειναι ξεφτιλα να δουλευεις για τοσα, απο την αλλη με την ολη κριση και την ανεργια που υπαρχει, οταν χρωστας παντου, δουλευεις και για 500 για να μπαλωσεις καμμια τρυπα. δεν υπαρχει αλλη λυση νομιζω. και οι 2 πλευρες εχουν τα δικια τους... το ποια πλευρα σε εκφραζει εχει να κανει με την οπτικη γωνια απο την οποια το βλεπεις 1
REDODIN7 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μόνο όποιον έχει παιδιά μπορώ να καταλάβω να δεχτεί το εκβιασμό , κανέναν άλλο. Πρώτα επιτέθηκαν στις κλαδικές, τώρα ρίχνουν συνέχεια το μισθό , τώρα θα επιτεθούν στο 5ημερο και στο 40 ωρο ( έχει ηδη ξεκινήσει σε πολλές επιχειρήσεις αυτό το σύστημα ) κ.ο.κ. Είναι να μην πάρεις τον κατήφορο... Εχεις ενα δικιο αλλα οταν καποιος που δεν εχει παιδια δεν εχει εσοδα για να συντηρησει τον εαυτο του τι κανει ?Να μην πως για αυτους που εχουν αναπηρους γονεις κλπ κλπ.
black_widow Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 καπου στη μεση ειναι η πραγματικοτητα. απο τη μια ειναι ξεφτιλα να δουλευεις για τοσα, απο την αλλη με την ολη κριση και την ανεργια που υπαρχει, οταν χρωστας παντου, δουλευεις και για 500 για να μπαλωσεις καμμια τρυπα. δεν υπαρχει αλλη λυση νομιζω. και οι 2 πλευρες εχουν τα δικια τους... το ποια πλευρα σε εκφραζει εχει να κανει με την οπτικη γωνια απο την οποια το βλεπεις Τα 500 δε καλύπτουν ούτε βιοτικές ανάγκες , για ποιά χρωστούμενα μιλάμε ( οι περισσότεροι όλο και κάποιο δάνειο έχουμε στην πλάτη μας έτσι και αλλιώς );
Rabican Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 αν τα 500 δε φτανουν φαντασου τα ... 0...! πως το λεν στο χωριο μου να δεις "απο το μπιτ ολοτελα..."
REDODIN7 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Τα 500 δε καλύπτουν ούτε βιοτικές ανάγκες , για ποιά χρωστούμενα μιλάμε ( οι περισσότεροι όλο και κάποιο δάνειο έχουμε στην πλάτη μας έτσι και αλλιώς ); Αν εισαι μονο σου με δικο σου σπιτι φτανουν, βεβαια με οικονομια αλλα φτανουν.
black_widow Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Εχεις ενα δικιο αλλα οταν καποιος που δεν εχει παιδια δεν εχει εσοδα για να συντηρησει τον εαυτο του τι κανει ? Να μην πως για αυτους που εχουν αναπηρους γονεις κλπ κλπ. Έγραψα ότι όποιος έχει προστατευόμενα μέλη δέχεται πιο εύκολα αυτούς τους εκβιασμούς.Εγώ όμως παρατηρώ να γίνεται αυτό πολύ από νέους κάτω των 30 λες και μας πείσει ότι μας κάνουν και χάρη που δουλεύουμε ...
REDODIN7 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Έγραψα ότι όποιος έχει προστατευόμενα μέλη δέχεται πιο εύκολα αυτούς τους εκβιασμούς.Εγώ όμως παρατηρώ να γίνεται αυτό πολύ από νέους κάτω των 30 λες και μας πείσει ότι μας κάνουν και χάρη που δουλεύουμε ... Ειναι το αισθημα της απελπισιας οταν εχεις ενα Α βιοτικο επιπεδο και βλεπεις ξαφνικα οτι ολα γυρω σου καταρεουν εχεις το φοβο μην παθεις τα χειροτερα και ετσι κανεις συμβιβασμους.
black_widow Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 αν τα 500 δε φτανουν φαντασου τα ... 0...! πως το λεν στο χωριο μου να δεις "απο το μπιτ ολοτελα..." Καλά εδώ άλλοι δουλεύουνε και δωρεάν ( π.χ. σε λογιστικά γραφεία )...
status Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 αν τα 500 δε φτανουν φαντασου τα ... 0...! πως το λεν στο χωριο μου να δεις "απο το μπιτ ολοτελα..." Συγγνώμη αλλά αυτή είναι η μετριοπαθείς πλευρά των πραγμάτων, υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε ο εργαζόμενος να λέει πόσα θέλει και όχι το ανάστροφο, συγγνώμη κιόλας... 1
black_widow Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Ειναι το αισθημα της απελπισιας οταν εχεις ενα Α βιοτικο επιπεδο και βλεπεις ξαφνικα οτι ολα γυρω σου καταρεουν εχεις το φοβο μην παθεις τα χειροτερα και ετσι κανεις συμβιβασμους. Αν το έχεις χάσει και αυτό το Α βιοτικό επίπεδο , εάν κλατάρεις μετά από άλλο ένα 11ωρο στη δουλειά , όταν ξανακλατάρεις δεύτερη φορά κ.λ.π. φτάνεις σε ένα επίπεδο που λες " να πάνε να ..." , δε δουλεύω για τόσα και για τόσες ώρες. 1
REDODIN7 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Συγγνώμη αλλά αυτή είναι η μετριοπαθείς πλευρά των πραγμάτων, υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε ο εργαζόμενος να λέει πόσα θέλει και όχι το ανάστροφο, συγγνώμη κιόλας... Αυτο θα ηταν το φυσικο, ετσι ξεκινησα και εγω οταν ημουν φοιτητης ελργα θα παιρνω πρωτο μισθο 900+, στα τελειωματα ελεγα ειμαι οκ με 700 και τωρα που εχω πτυχιο λεω 500 μια χαρα θα ειναι. Αν το έχεις χάσει και αυτό το Α βιοτικό επίπεδο , εάν κλατάρεις μετά από άλλο ένα 11ωρο στη δουλειά , όταν ξανακλατάρεις δεύτερη φορά κ.λ.π. φτάνεις σε ένα επίπεδο που λες " να πάνε να ..." , δε δουλεύω για τόσα και για τόσες ώρες. Εχεις δικιο καποτε θα φτασεις στα ορια σου, το θεμα ειναι να μην τη πληρωσουν τριτη δηλαδη πχ να δουλεβεις σε ενα νοσοκομειο και να γραφεις τους ασθενεις στα α@δια σου.
black_widow Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Συγγνώμη αλλά αυτή είναι η μετριοπαθείς πλευρά των πραγμάτων, υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε ο εργαζόμενος να λέει πόσα θέλει και όχι το ανάστροφο, συγγνώμη κιόλας... Ε σου λέει θα πάρω δύο υπαλλήλους στη θέση του ενός άρα θεωρητικά θα μου βγάλουν τη διπλάσια δουλειά ( με μία φοβερή μπακαλίστικη λογική )... Τον τρίτο θα τον θέλουν δωρεάν σαν τις προσφορές για τις πίτσες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα