ikaruga24 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ μιλάω με δεδομένη την τωρινή κατάσταση όμως. Καλά αυτά που λες, και συμφωνώ, αλλά βασίζονται σε υποθέσεις κι όχι στο πώς είναι η πραγματικότητα. Γιατί αν ήμασταν και πιο οργανωμένοι σαν κράτος & πολίτες δε θα χαμε φτάσει και στο σημείο να κάνουμε αυτήν την κουβέντα (αλλά αυτό είναι μια υπόθεση που δε βοηθάει στα τωρινά προβλήματα). Αν απ την άλλη το θέμα είναι πιο πολύ ακαδημαϊκής φύσεως, sorry αλλά δεν το έπιασα Μα το πραγμα δειχνει χρονια τωρα προς ποια κατευθυνση κινειται. Δεν ειναι κατι που συμβαινει τωρα. Απλα τα τελευταια χρονια ειναι απιστευτο το τι αποδεχονται οι εργαζομενοι προκειμενου να μην χασουν μια δουλεια 500 ευρω. Ειδικα τους πιτσιρικαδες και τις πιτσιρικες τους βρισκω αδικαιολογητους (το 90% αυτων τουλαχιστον) μεταξυ αυτων φυσικα και πρωην συναδελφων μου. Παντα ημουν ο "αντιδραστικος", ο "απαιτητικος", ο ετσι, ο αλλιωτικος και ποτε δεν πηρα υποστηριξη απο κανεναν. Ολοι στην κοσμαρα τους θαρεις και αυτους δεν τους αφορα αυτο το ζητημα. Ειπαμε ομως, μισθος και μπαμπακας συμαχια = στα αρχιδια μας για το τι γινετε παραδιπλα. Οσο για το τι κανουμε ΤΩΡΑ που η κατασταση εχει ως εχει? Δεν ξερω, αυτο ειναι στον καθενα να αποφασισει για τον εαυτο του. Δεν βλεπω καμια ελπιδα σωτηριας. Δεν βλεπω καποιον να αντεχει πανω απο λιγους μηνες σε μια δουλεια που θα τον πηδανε για λιγα ψωροευρο. Ε σου λέει θα πάρω δύο υπαλλήλους στη θέση του ενός άρα θεωρητικά θα μου βγάλουν τη διπλάσια δουλειά ( με μία φοβερή μπακαλίστικη λογική )... Τον τρίτο θα τον θέλουν δωρεάν σαν τις προσφορές για τις πίτσες. Αυτη η λογικη ειναι τοσο ηλιθια οσο αυτος που τη σκεφτηκε. Απαξ και μυριστω οτι καποιος εργοδοτης μου εχει αυτην την λογικη την εχω κανει αμεσα απο τη δουλεψη του καθως ειναι αναξιος και αυτοματα χανει ολο τον (λιγοστο) σεβασμο που του δειχνω.
Rabican Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Συγγνώμη αλλά αυτή είναι η μετριοπαθείς πλευρά των πραγμάτων, υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε ο εργαζόμενος να λέει πόσα θέλει και όχι το ανάστροφο, συγγνώμη κιόλας... το ξερω και δικιο εχεις. οταν ομως ζοριζουν τα πραγματα και σε κυνηγανε κανα δυο τραπεζες, ο σπιτονοικοκυρης και η εφορια, δυστυχως η ευτυχως (μαλλον δυστυχως) κοιτας να τα βγαλεις περα παρα να σκεφτεσαι αν το βλεπεις μετριοπαθως η οτιδηποτε αλλο. Δε διαφωνω με την αποψη σου, απλα σου λεω πως το βλεπει καποιος ο οποιος ζοριζεται.
IHateLove Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Τα 500 δε καλύπτουν ούτε βιοτικές ανάγκες , για ποιά χρωστούμενα μιλάμε ( οι περισσότεροι όλο και κάποιο δάνειο έχουμε στην πλάτη μας έτσι και αλλιώς ); πόσο μου την σπάει αυτό το πράγμα ειδικά με τους δημοσίους υπαλλήλους (δεν πάει για σένα) βγαίνουν στις ειδήσεις και κλαίνε, "έχουμε 2 δάνεια", "η γυναίκα μου δεν δουλεύει" ρε είμαστε σοβαροί? δηλαδή το δημόσιο πρέπει να πληρώσει για όλη την οικογένεια? και 2ον, και επειδή κάποιος έχει δάνειο τι πάει να πει? ότι το δημόσιο πρέπει να του δώσει περισσότερα λεφτά για να αντεπεξέλθει? αυτά είναι προβλήματα του καθενός και όχι του εργοδότη(δημόσιο ή ιδιωτικό) πάλι καλά που δεν έχει βγει κανένας να πει "η γυναίκα μου δεν δουλεύει, έχω 2 παιδιά που θέλουν λεφτά για ιδιαίτερα που κάνουν, ο μπατζανάκης μου άνεργος και αυτός, ο θείος θέλει και αυτός έναν μισθό να τα βγάλει πέρα" δώσε λεφτά στον κόσμο..... (άπληστο δημόσιο που τους δίνει τόσα λίγα...) 1
LRoi Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Έγραψα ότι όποιος έχει προστατευόμενα μέλη δέχεται πιο εύκολα αυτούς τους εκβιασμούς.Εγώ όμως παρατηρώ να γίνεται αυτό πολύ από νέους κάτω των 30 λες και μας πείσει ότι μας κάνουν και χάρη που δουλεύουμε ... Ας είναι καλά ο μπαμπάς τους που τους τα ακουμπάει κάθε μήνα. Χαρτζιλίκι είναι αυτά, όπως ακριβώς στα είπε ο λογιστής σου. Μόλις τελειώσουν και του μπαμπά όμως θα είναι αργά και θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Άσε δε που οι περισσότεροι δέχονται να δουλεύουν με 500 ευρώ μαύρα και να παίρνουν και άλλα 360 από τον ΟΑΕΔ και να συμπληρώνουν ένα ωραίο 900άρι περίπου με κρατική επιχορήγηση.
Finn Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτές οι καταστάσεις είναι που μας φέρανε εδώ που είμαστε.Ώρες ώρες γίνομαι τρελά εγωιστής και λέω "ΕΥΡΩΠΗ ΣΚΙΣΕ ΜΑΣ" ασάλιωτο. Και ξέρετε που πάνε αυτά τα μαύρα ε (+ ταμείο ανεργίας)! Κανά καινούριο αμαξάκι,iphone...βιοποριστικό το πρόβλημα! 3
iniohos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Έλειπες εκτός Ελλάδος, όταν εδώ είχαμε εκλογές; Οχι και δεν νομιζω πως αυτο εχει σχεση. Ψηφισα. Και? Γιατι η δικη μου ψηφος τελικα καταρρακωθηκε απο τους συνταξιουχους - γερους - βολεμενους που φοβηθηκαν με την τρομολαγνεια των ΜΜΕ. Στο δια ταυτα εχεις να πεις κατι? Γιατι η ανεργια πλεον ειναι στο κατωφλι ολων και προσπαθουμε να βρουμε μια λυση και ο φιλος μιλησε για το "κατι αλλο" που σπαω το κεφαλι μου κανα 9μηνο να το βρω. Ας είναι καλά ο μπαμπάς τους που τους τα ακουμπάει κάθε μήνα. Χαρτζιλίκι είναι αυτά, όπως ακριβώς στα είπε ο λογιστής σου. Μόλις τελειώσουν και του μπαμπά όμως θα είναι αργά και θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Άσε δε που οι περισσότεροι δέχονται να δουλεύουν με 500 ευρώ μαύρα και να παίρνουν και άλλα 360 από τον ΟΑΕΔ και να συμπληρώνουν ένα ωραίο 900άρι περίπου με κρατική επιχορήγηση. Αυτο ειναι κατι που πλεον ειναι η πλειοψηφια! Και οταν του εξηγεις πως αυτα τα χρηματα που περνουν απο το επιδομα ανεργιας, τα στερουν απο καποιον αλλον, δεν το καταλαβαινουν. Και εκει εκνευριζομαι. Και παλι θα συμφωνησω πως τα ατομα που το κανουν ειναι οι νεοι στην αγορα εργασιας.
Fotis13 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Κοίτα, η ανάγκη για εργασία, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ηλιθιότητα. Τουτέστιν, ένας άνθρωπος που έχει 2 παιδιά και έχει βρεθεί στο δρόμο, θα δουλέψει και με 500, για να έχει να τα ταΐσει τουλάχιστον. Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη στιγμή που το κράτος από ασπίδα προστασίας του εργαζόμενου, αποφάσισε να γίνει τιμωρός του. Αναφερεσαι στον δημοσιο τομεα πιθανολογω γιατι στο ιδιωτικο δεν ηταν ποτε.
IHateLove Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 σχετικά με την κομπίνα που λέτε, Άσε δε που οι περισσότεροι δέχονται να δουλεύουν με 500 ευρώ μαύρα και να παίρνουν και άλλα 360 από τον ΟΑΕΔ και να συμπληρώνουν ένα ωραίο 900άρι περίπου με κρατική επιχορήγηση. όταν περάσει ο χρόνος τι γίνεται? θα τον ξανα προσλάβει και θα τον διώξει πάλι? αυτό δεν θα κινήσει υποψίες? (θα μου πεις ότι το κράτος κοιμάται όρθιο και θα έχεις και δίκιο)
status Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτο θα ηταν το φυσικο, ετσι ξεκινησα και εγω οταν ημουν φοιτητης ελργα θα παιρνω πρωτο μισθο 900+, στα τελειωματα ελεγα ειμαι οκ με 700 και τωρα που εχω πτυχιο λεω 500 μια χαρα θα ειναι. Σορρυ, το ΤΣΜΕΔΕ σου πως θα το πληρώνεις; Με το 50% του μισθού σου;
D_N_A Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Ας είναι καλά ο μπαμπάς τους που τους τα ακουμπάει κάθε μήνα. Χαρτζιλίκι είναι αυτά, όπως ακριβώς στα είπε ο λογιστής σου. Μόλις τελειώσουν και του μπαμπά όμως θα είναι αργά και θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Άσε δε που οι περισσότεροι δέχονται να δουλεύουν με 500 ευρώ μαύρα και να παίρνουν και άλλα 360 από τον ΟΑΕΔ και να συμπληρώνουν ένα ωραίο 900άρι περίπου με κρατική επιχορήγηση. Το πρόβλημα είναι οτι αυτο το σενάριο που αναφέρεις πλέον το προτείνουν οι εταιρίες... σχετικά με την κομπίνα που λέτε, όταν περάσει ο χρόνος τι γίνεται? θα τον ξανα προσλάβει και θα τον διώξει πάλι? αυτό δεν θα κινήσει υποψίες? (θα μου πεις ότι το κράτος κοιμάται όρθιο και θα έχεις και δίκιο) Οσες υποψίες κινείς με το να κάθεσαι 12-13 ώρες στην δουλειά ενώ είσαι δηλωμένος 8ωρο.
black_widow Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 σχετικά με την κομπίνα που λέτε, όταν περάσει ο χρόνος τι γίνεται? θα τον ξανα προσλάβει και θα τον διώξει πάλι? αυτό δεν θα κινήσει υποψίες? (θα μου πεις ότι το κράτος κοιμάται όρθιο και θα έχεις και δίκιο) Τώρα σώθηκες. Αν είχε απολυθεί από αυτούς , τελειώσει το επίδομα και τον ξαναπροσλάβουν η δεύτερη πρόσληψη έχει συμφωνηθεί με τον όρο ο εργαζόμενος στο τέλος να " παραιτηθεί ". Επίσης σε πολλές εταιρείες μπορεί να τον προσλάβουν σε εταιρεία που φαινομενικά φαίνεται να μη σχετίζεται με την πρώτη αλλά την έχουν οι ίδιοι μέτοχοι, έτσι σπάμε και τις κλαδικές των υπαλλήλων ( ή ατομικές) και τους πάμε στην ΕΓΣΕΕ.Η' μπορεί να τους " παραιτήσουμε" και να τους μεταφέρουμε σε εταιρεία δανεισμού με ΕΓΣΕΕ φυσικά ( όπως κάνει πολύ γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ). Φυσικά χρόνο δεν συμπληρώνεις ποτέ, οπότε ούτε αποζημίωση παίρνεις. Άλλη περίπτωση να σε πάρουν με μπλοκάκι. Καλά θα ήταν να διασταυρώνονται αυτά αλλά στην πράξη δεν το βλέπω να γίνεται... αυτά είναι προβλήματα του καθενός και όχι του εργοδότη(δημόσιο ή ιδιωτικό) Σαφώς είναι και θέμα του εργοδότη. Αν αρνείται να δώσει ένα αξιοπρεπές ποσό για τις ανάγκες βιοπορισμού του υπαλλήλου του ( ο πρώτος λόγος που δουλεύουμε οι εργαζόμενοι είναι αυτός εξάλλου για να βιοποριστούμε ) ας δουλεύει μόνος του την επιχείρηση. Αλλά αυτό φυσικά δεν παίζει σε επιχειρήσεις που δεν είναι μικρομεσαίες ή οικογενειακές. Μετά πάμε σε καθεστώς δουλείας...
REDODIN7 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Σορρυ, το ΤΣΜΕΔΕ σου πως θα το πληρώνεις; Με το 50% του μισθού σου; Ειμαι ΤΕ ασε που μιλαω σαν υπαλληλος σε καποια εταιρεια για να ανοιξω δικο μου τεχνικο γραφειο ειναι πολυ πολυ χλομο
papahlamidas Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 για δουλειά γραφείου 500€ αλλά μου είπανε ότι μπορώ να κάθομαι 6-7 ώρες αν δεν έχει δουλειά αντι για 8. αυτό μου το είπανε όταν τους είπα ότι είναι λίγα τα λεφτά. δε ξέρω αλλά το θεωρώ ξεφτίλα. επίσης ήταν και μακριά απο το σπίτι και θα θέλω αρκετά σε μεταφορικά οπότε καθαρά θα μου μένανε λιγότερα από 450 Εγώ μετά από 1χρόνο και 3 ήμισυ μήνες ανεργίας με πήραν στα ΕΛΤΑ για 3 μήνες γιατί κάποιος έφυγε και με πήραν επιλαχόντα στην θέση του για να κάνω το υπόλοιπο του (είχα κάνει αίτηση για εσωτερική εκμετάλλευση τον Μάρτιο και δεν με είχαν πάρει). Παίρνω 500 τον μήνα και δουλεύω σε θυρίδα ταχυδρομείου. Το κατάστημα ανοίγει στης 7:30 και κλείνει στης 2:00. Συνήθως όταν ανοίγει το κατάστημα μπαίνεις μέσα μαζί με τους πελάτες. Δεν προλαβαίνεις να πας σχεδόν ούτε για κατούρημα (ειδικά Δευτέρα και Παρασκευή που έχει και τον πιο πολύ κόσμο) Δεν υπήρχε ΚΑΘΟΛΟΥ χρόνος για προσαρμογή ή εκπαίδευση. Από την δεύτερη μέρα κιόλας χρεώθηκα το ταμείο ολόκληρο. Εάν γίνει ληστεία και μου πάρουν πάνω από 1000 ευρώ τα βάζω από την τσέπη μου. Επίσης σε ότι λάθος κάνω εγώ μιας και μιλάμε για λεφτά και πάλι από την τσέπη μου. Όταν κλείνεις ταμείο κάνεις και το σταυρό σου κάθε φορά να βγουν όλα σωστά. Bonus: Η τρέλα και τα ψυχολογικά του καθενός που εισπράτεις καθημερινά. (μιλάμε για epic τσακωμούς) Και ΟΛΑ αυτά για 1500 ευρώ και 3 μήνες δουλειά. Δεν ξέρω τι ευθύνες είχε η δουλειά που πήγες αλλά συγκριτικά με την δικιά μου εμένα μου φαντάζει παράδεισος. 2
IHateLove Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 ....Αν αρνείται να δώσει ένα αξιοπρεπές ποσό για τις ανάγκες βιοπορισμού του υπαλλήλου του ( ο πρώτος λόγος που δουλεύουμε οι εργαζόμενοι είναι αυτός εξάλλου για να βιοποριστούμε ) ας δουλεύει μόνος του την επιχείρηση...... φυσικά και πρέπει να δίνονται μισθοί για μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά ποιος σου φταίει όταν παίρνεις 1 δάνειο, 1 αυτοκίνητο με δόσεις, και δεν δουλεύει ο/η σύζυγος. αυτό λέω, εσύ ορίζεις αν θα ζεις αξιοπρεπώς ή όχι (κατά κάποιο τρόπο) 1
HERTHAN Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Εάν γίνει ληστεία και μου πάρουν πάνω από 1000 ευρώ τα βάζω από την τσέπη μου. Συμφωνω σε ολα εκτος απο αυτο. Ειναι το μονο που δεν ισχυει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα