Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω μπορεί να μην κάνω κάτι καλά η απλά να είμαι "γκαντέμης" αφού ένα χρόνο τώρα δεν έχω βρει δουλειά βασικά ούτε σε συνέντευξη δεν με έχουν καλέσει.

Αλλά έτσι από απορία θα ήθελα να ξέρω πόσοι έχετε βρει δουλειά μέσα από site σαν το skywalker και καριέρα.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι εχεις σπουδασει (αν εχεις σπουδασει); Εχεις προυπηρεσια?

Έχω σπουδάσει έχω πτυχίο Ηλεκτρολόγου μηχανικού TE, το θέμα είναι ότι δεν έχω προϋπηρεσία.
Δημοσ.

ενα διαστημα εψαχνα κι εγω,αλλα ξενερωσα,γι αυτο το ριξα στο αποτυχημενο επαγγελμα του τεχνικου ΗΥ

ειναι πολυ λιγες οι αγγελιες και οσες ειναι σοβαρες και οχι τηλεμαρκετινγκ,εχουν τρελλες απαιτησεις

ηλικια λεει μεχρι τα 25,να ξερεις 7 γλωσσες προγραμματισμου,να εχεις παει στρατο και να εχεις και 2-3 χρονια προυπηρεσια.

τι λε ρε καραμητρο?

• Like 3
Δημοσ.

Φίλε εγώ την προηγούμενη δουλειά μου, σε μεγάλη εταιρεία στην οποία ήμουν για 5 χρόνια, από το Skywalker τη βρήκα και γενικώς με έχουν καλέσει σε πολλές συνεντεύξεις από βιογραφικά που έστειλα μέσω του συγκεκριμένου site. Με το καριέρα δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα γιατί δεν μου πολυαρέσει. Πάντως ειδικά το Skywalker το θεωρώ αρκετά καλό Site.

Δημοσ.

ενα διαστημα εψαχνα κι εγω,αλλα ξενερωσα,γι αυτο το ριξα στο αποτυχημενο επαγγελμα του τεχνικου ΗΥ

ειναι πολυ λιγες οι αγγελιες και οσες ειναι σοβαρες και οχι τηλεμαρκετινγκ,εχουν τρελλες απαιτησεις

ηλικια λεει μεχρι τα 25,να ξερεις 7 γλωσσες προγραμματισμου,να εχεις παει στρατο και να εχεις και 2-3 χρονια προυπηρεσια.

τι λε ρε καραμητρο?

Τα ιδια και εγω βλεπω ζητειται ηλε/μηχ ΤΕ που να ξερει 3 γλωσσες να εχει 5 χρονια πτυχιο κλπ κλπ.Φυσικα θα δινουν και το καταλληλο μισθο...

Επισης παρατηρω δεν ξερω γιατι οτι ενω καποτε για δουλεια γραφειου ηθελαν απολυτηριο λυκειου τωρα ολοι σχεδον θελουν πτυχιο 3ας εκπαιδευσης.

Φίλε εγώ την προηγούμενη δουλειά μου, σε μεγάλη εταιρεία στην οποία ήμουν για 5 χρόνια, από το Skywalker τη βρήκα και γενικώς με έχουν καλέσει σε πολλές συνεντεύξεις από βιογραφικά που έστειλα μέσω του συγκεκριμένου site. Με το καριέρα δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα γιατί δεν μου πολυαρέσει. Πάντως ειδικά το Skywalker το θεωρώ αρκετά καλό Site.

Πριν 5 χρονια το θεμα ειναι για τωρα τι γυνετε.
Δημοσ.

Έχω πάει γύρω στις 40 συνεντεύξεις τα τελευταία 2.5 χρονια. Περισσότερα μέσω του Skywalker, αρκετά λιγότερες μέσω του Kariera. Η μία δουλειά που έπιασα ήταν μέσω του Skywalker (και έτυχε να εργάζεται εκεί πρώην συνάδελφος....μικρη λεπτομέρεια ε ;).

Γενικότερα ομως πολλές εταιρείες βγάζουν αγγελίες για διάφορους λόγους

• Μπορεί να περιμένουν να πάρουν κάποιο project και να έχουν τα βιογραφικά έτοιμα.
  • Μπορεί να θέλουν να βολιδοσκοπήσουν να δούν τι υπάρχει εκεί έξω έτσι ώστε όταν πραγματικά προκύψει ανάγκη να καλύψουν τις θέσεις.
  • Μπορεί να μην είναι ικανοποιημένοι απο τα βιογραφικά ή τελικά να άλλαξαν γνώμη και να κάλυψαν τη θέση εσωτερικά η απο εταιρεία του ίδιου ομίλου κτλ.
  • Μπορεί το Δ.Σ. να αποφάσισε να προκηρύξει θέση αλλά τελικά να καθυστέρησαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την έναρξη των συνεντεύξεων για διάφορους λόγους.
  • Ειδικά στις μέρες μας μπορεί να αποφάσισαν τελευταία στιγμή να παγώσουν τη πρόσληψη κτλ.

Μπορώ να σκεφτώ και άλλους πολλούς λόγους. Οπότε μην ρίχνεις το φταίξιμο στον εαυτό σου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φταίς εσύ. Εγώ π.χ. Ιανουάριο - Φλεβάρη είχα 5 interviews μαζεμένα...απο τότε τίποτα απολύτως...λογικό βέβαια αφού είχαμε 4 μήνες προεκλογική περίοδο.

Γενικότερα η εποχή είναι δύσκολη, οι εταιρείες δύσκολα κάνουν ανοίγματα και πολλές περιμένουν την επανέναρξη των παγωμένων έργων και γενικότερα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Τώρα τα πάντα εξαρτώνται απο τη λήψη των 11.5 δις....μέχρι να γίνει αυτό και να εκταμιευθεί η νέα δόση η αγορά θα είναι παγωμένη. Οι πάντες απλά περιμένουν να δουν τι θα γίνει. Οπότε μην τρέφεις πολλές ελπίδες δυστυχώς.

Κουράγιο σε όλους μας...

Δημοσ.

Ειχα και εγω την ιδια απορια κατα ποσο παιζει να σε καλεσουν interview μεσα απο sites ευρεση εργασιας.

Μηπως μερικες εταιριες ενω ξερουν αυτον που θα παρουν βγαζουν τις αγγελιες εργασιας για διαφημιση;

Δωστε καποια ακομα αξιοπιστα sites σαν το skywalker.gr.

Ειναι καλυτερα οταν δεις μια κενη θεση να πας να μιλησεις απο κοντα ή γενικοτερα να ψαχνεις ετσι εξω και οχι μεσω internet; Οπως γινεται στις περισσοτερες δουλιες σε καφετεριες/bar.

Δημοσ.

Ειναι καλυτερα οταν δεις μια κενη θεση να πας να μιλησεις απο κοντα ή γενικοτερα να ψαχνεις ετσι εξω και οχι μεσω internet; Οπως γινεται στις περισσοτερες δουλιες σε καφετεριες/bar

Φιλε μου εγω για αυτο που ψαχνω (ειτε ηλεκτρολογος μηχανικος ειτε σε καταστημα με ηλεκτρονικα ειδη) οταν ρωταω μου λενε στειλε βιογραφικο μεσω mail ή απο το site που βρηκες την αγγελια.

Αλλα sites ειναι το dimosio.gr, diorismos.gr, alfavita.gr και το newsedu.gr.

Δημοσ.

Έκανα μια αναζήτηση στο skywalker και δεν βρήκα κάτι στο αντικείμενό μου - δεν έχω τελειώσει ακόμα. Σαν ηλεκτρονικός ΤΕ σε τι αγγελίες να κοιτάζω?

Δημοσ.

Έκανα μια αναζήτηση στο skywalker και δεν βρήκα κάτι στο αντικείμενό μου - δεν έχω τελειώσει ακόμα. Σαν ηλεκτρονικός ΤΕ σε τι αγγελίες να κοιτάζω?

Κοιτά για μηχανικός, τηλεπικοινωνίες και καταστήματα λιανικής (βάζουν αγγελίες κατα καιρούς μαγαζιά με ηλεκτρολογικό-ηλεκτρονικό εξοπλισμό).
Δημοσ.

Σχεδόν όλες μου τις δουλειές τις βρήκα από το kariera. Δεν έχω τελειώσει κάτι. Πωλήτρια κτλ έψαχνα από εκεί.

Αλλά εδώ και κάνα χρόνο δεν κινούνται και πάρα πολλά... μόνο κάτι τύπου "AVON" όλη την ώρα...

Πάντως έχω πάει σε πάνω από 10 συνεντεύξεις από το kariera. Έχω "κερδίσει" όλες τις δουλειές. και μετά απλά επέλεγα τι είναι καλύτερο.

Δημοσ.

τι λε ρε καραμητρο?

Κλασσικά.Κάποιες φορές είναι τόσο γελοίοι που δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες.

Όπως ένας ήθελε και να έχεις εμπειρία 2 ετών,και να έχεις πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ και να έχεις πάει στρατό όλα πριν τα 25 ώστε να είσαι στον απόλυτο μισθολογικό πάτο. :lol:

Το πως κάποιος τα κατάφερε αυτό δύσκολα το φαντάζομαι.

Άλλος ήθελε να έχεις πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ,2-3 ξένες γλώσσες,καλή γνώση office και 2 τουλάχιστον γλωσσών προγραμματισμού.Δηλαδή ζητούσε ο άνθρωπας γραμματέα-υπάλληλο γραφείου-προγραμματιστή και όλα αυτά φυσικά για το ιλιγγιώδες ποσό των 560 ευρώ. :D

Δημοσ.

τι λε ρε καραμητρο?

7 γλώσσες προγραμματισμού για Τεχνικός ΗΥ?

δηλαδή για να πιάσει κάποιος δουλειά σαν Προγραμματιστής θα πρέπει να αλλάζει περιφερειακά?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...