Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ποιανου οντος?

:P

Fuc**** Greeklish! Στη γραμματέα αναφερόμαστε, θεϊκό ον!!!! Μην χάνεσαι :)

Οι αγγελιες στην ΧΕ (εφημεριδα) ειναι ιδιες με αυτες στην ιστοσελιδα της ΧΕ;

Ναι!

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Mου ηρθε πριν λιγο μηνυμα απο το skywalker, λεω εχει γουστο να.... τελικα αρχ@ παλι διαφημιστικο για σεμιναρια μου στειλαν :mad:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έτυχε κάποιες φορές να προσλαμβάνω προσωπικό για θέση γραμματέως σε κεντρική περιοχή. Είναι περιττό μάλλον να πω πως τα βιογραφικά ανέρχονταν σε περίπου 1000 / 5ήμερο.

Καταλαβαίνετε πως τότε η επιλογή γίνεται μόνο με κριτήρια και με μέγιστο χρόνο 10 Δευτερολέπτων / βιογραφικό. Μια λάθος στοίχιση, μια παράλειψη, ένα συντακτικό λάθος, μια λάθος γραμματοσειρά είναι αρκετό για να σου δώσει ώθηση να πας στο επόμενο.

Σε κάποιους μπορεί να μην ακούγεται ωραίο, αλλά αν είσαστε σε θέση να επιλέξετε, το ίδιο θα κάνατε. Πλέον δεν αντιμετωπίζεις ξεχωριστές προσωπικότητες, αλλά ονόματα που δεν σου λένε τίποτα και απλά ψάχνεις αιτία να τα διαγράψεις.

Απο αυτό βγαίνει ένα μάθημα. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ να ξεχωρίσετε. Και μην ξεχνάτε, κάθε μέρα που περνάει οι εργασίες είναι λιγότερες και οι απόφοιτοι χιλιάδες περισσότεροι. Πλέον όσοι εργάζονται είναι αυτοί που είχαν εργασία πριν 3 χρόνια. Προσπαθήστε με όποιες θυσίες να γίνεται ένας απο αυτούς γιατί σε 3 χρόνια θα ισχύει το ίδιο πάλι ;)

ps Οι περισσότεροι άνεργοι που υπάρχουν, ενημερωτικά είναι απο το Πάντειο. 100άδες βιογραφικά όμως!

ps2. τελικά οι προσλήψεις που κάνουμε ειναι απο γνωστούς - γνωστών. Πιστέψτε με, ΚΑΝΕΝΑΣ εργοδότης δεν θέλει να προσλάβει αγνώστους αν έχει τη δυνατότητα να προσλάβει ακόμα και χαμηλότερων προσόντων άτομα με συστάσεις. Απο εδώ βγαίνει ακόμα ένα μάθημα : Το σημαντικότερο στη ζωή είναι, το δίκτυο κοινωνικών συναναστροφών! Μονος του κανείς δεν μπορεί να πάει μπροστά αν δεν έχει γνωστούς να τον κάνουν γνωστό ;) Και ας είναι ο καλύτερος στο είδος του. Δεν πάει μπροστά ο πιο καλός, αλλά ο πιο γνωστός. Και αυτό ισχύει παγκοσμίως για διάφορους λογους ;)

Ή αλλιώς 200/ημέρα, ή 8-9 βιογραφικά την ώρα, δεν μπορώ να φανταστώ οτι γίνεται τόσος χαμός.

Δεν μπορούσα να μην σου απαντήσω ξανά! Αυτές τις μέρες δημοσιεύσαμε μόνο στη ΧΕ την ίδια αγγελία, για μια επιπλέον θέση, 6ωρη. Αν λοιπόν σου φαινόντουσαν πολλά τα 9 βιογραφικά την ώρα, τι θα έλεγες αν σου έλεγα πως απο χθες , Παρασκευή στις 11:00, έως σήμερα Σάββατο στις 11:00 είχαν έρθει 800 βιογραφικά (ναι σωστά διαβάσατε 35/ώρα!)!????

Πλέον δεν υπάρχουν ούτε τα 10 δευτερόλεπτα / βιογραφικό που είχα αναφέρει. Απλά είδαμε τα 30 που εστάλησαν πρώτα χρονικά, επιλέξαμε 6 άτομα για συνέντευξη και τη Δευτέρα θα τα δούμε και θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη ;)

Δημοσ.

Δεν μπορούσα να μην σου απαντήσω ξανά! Αυτές τις μέρες δημοσιεύσαμε μόνο στη ΧΕ την ίδια αγγελία, για μια επιπλέον θέση, 6ωρη. Αν λοιπόν σου φαινόντουσαν πολλά τα 9 βιογραφικά την ώρα, τι θα έλεγες αν σου έλεγα πως απο χθες , Παρασκευή στις 11:00, έως σήμερα Σάββατο στις 11:00 είχαν έρθει 800 βιογραφικά (ναι σωστά διαβάσατε!)!????

Πλέον δεν υπάρχουν ούτε τα 10 δευτερόλεπτα / βιογραφικό που είχα αναφέρει. Απλά είδαμε τα 30 πρώτα, επιλέξαμε 6 άτομα για συνέντευξη και τη Δευτέρα θα τα δούμε και θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη ;)

Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι και το καλύτερο πολλά παιδιά που αξίζουν ίσως χαντακώθηκαν.

Εγώ πιστεύω ότι αφού έχει ανεβεί τόσο πολύ η ζήτηση θα πρέπει να βρείτε ένα πιο σωστό τρόπο πχ να μπαίνει ένα ερωτηματολόγιο και να γίνεται από εκεί ένα ξεσκαρτάρισμα και όχι στην τύχη.

Δημοσ.

εχει σημασία να έχετε σωστό βιογραφικό. αυτό θέλει δουλειά και κάποιον να σας δείξει τι πρέπει να βάλετε.

Τρου στορυ: έστελνα και ανέβαζα στα τοπικά ιρλανδέζικα αντίστοιχα του σκαηγουοκερ για μια βδομάδα και δε με είχε ειδοποιήσει κανείς. Πήγα χέρι χέρι σε 30 γραφεία ρηκρούτερ και ενας απο αυτούς έδωσε παραπάνω προσοχή από 5 δευτερόλεπτα στο βιογραφικό, του άρεσα, ήθελε να με προωθήσει σε μια εταιρεία και με βοήθησε να το αλλάξω. από την επόμενη μέρα που το ανέβασα ξανά στα σαιτ έχω μέσο όρο 2 τηλεφωνήματα τη μέρα απο αγνώστους που θελουν να με ρωτήσουν για διαθεσιμότητα.

Δημοσ.

Δεν μπορούσα να μην σου απαντήσω ξανά! Αυτές τις μέρες δημοσιεύσαμε μόνο στη ΧΕ την ίδια αγγελία, για μια επιπλέον θέση, 6ωρη. Αν λοιπόν σου φαινόντουσαν πολλά τα 9 βιογραφικά την ώρα, τι θα έλεγες αν σου έλεγα πως απο χθες , Παρασκευή στις 11:00, έως σήμερα Σάββατο στις 11:00 είχαν έρθει 800 βιογραφικά (ναι σωστά διαβάσατε 35/ώρα!)!????

Πλέον δεν υπάρχουν ούτε τα 10 δευτερόλεπτα / βιογραφικό που είχα αναφέρει. Απλά είδαμε τα 30 που εστάλησαν πρώτα χρονικά, επιλέξαμε 6 άτομα για συνέντευξη και τη Δευτέρα θα τα δούμε και θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη ;)

Καλά και πως τα διαβάζετε όλα αυτά? Επιλέγετε ένα βιογραφικό στην τύχη και σε όποιον κάτσει η συνέντευξη σαν ρουλέτα?

Δημοσ.
Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι και το καλύτερο πολλά παιδιά που αξίζουν ίσως χαντακώθηκαν.

Εγώ πιστεύω ότι αφού έχει ανεβεί τόσο πολύ η ζήτηση θα πρέπει να βρείτε ένα πιο σωστό τρόπο πχ να μπαίνει ένα ερωτηματολόγιο και να γίνεται από εκεί ένα ξεσκαρτάρισμα και όχι στην τύχη.

Μα απλά μια γραμματέα θέλουμε! Όχι πυρηνικό φυσικό με ειδίκευση στη φυσική πλάσματος!

Είναι απλό και κατανοητό πως βιογραφικά με μεταπτυχιακά & διδακτορικά , ΑΣΟΕ με πτυχίο 9,8 και άλλα τέτοια είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ περιττά! Δεν πρόκειται κανείς να ασχοληθεί να φτιάξει ερωτηματολόγια, τμήμα HR να ασχολείται για μια πρόσληψη κάθε κάποια χρόνια, και άπειρες ώρες για να διαβαστούν τα βιογραφικά.

Οι ανάγκες είναι απλές και δεν περιγράφονται με οποιοδήποτε πτυχίο. Επικοινωνιακός χαρακτήρας, δυνατότητα συνεργασίας και οργανωτικότητα. Περισσότερη βαρύτητα για αυτή τη θέση έχουν τα ενδιαφέροντα, παρά το οποιοδήποτε υπερπτυχίο. ;)

Καλά και πως τα διαβάζετε όλα αυτά? Επιλέγετε ένα βιογραφικό στην τύχη και σε όποιον κάτσει η συνέντευξη σαν ρουλέτα?

Όπως σου έγραψα, Διαβάζεις τα 30 - 50 πρώτα και διαλέγεις τα πιο ενδιαφέροντα. Αν θες και την πιο extreme έκδοση, 2-3 υπάλληλοι διαβάζουν καμιά 20 αριά διαφορετικά ο καθένας, και επιλέγουν 3-4 ο καθένας για συνέντευξη, που πιστεύουν ότι αξίζουν.

Στον αντίποδα να αναφερθεί πως τους μισούς που καλείς για συνέντευξη, στο τηλέφωνο, δεν μπορούν, το σκέφτονται, κάνουν ερωτήσεις σαν να σου κάνουν τη χάρη που θα έρθουν κλπ. Προφανώς και έπειτα απο αυτά ΔΕΝ έχουν την ευκαιρία να έρθουν.

Δημοσ.

Μα απλά μια γραμματέα θέλουμε! Όχι πυρηνικό φυσικό με ειδίκευση στη φυσική πλάσματος!

Είναι απλό και κατανοητό πως βιογραφικά με μεταπτυχιακά & διδακτορικά , ΑΣΟΕ με πτυχίο 9,8 και άλλα τέτοια είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ περιττά! Δεν πρόκειται κανείς να ασχοληθεί να φτιάξει ερωτηματολόγια, τμήμα HR να ασχολείται για μια πρόσληψη κάθε κάποια χρόνια, και άπειρες ώρες για να διαβαστούν τα βιογραφικά.

Οι ανάγκες είναι απλές και δεν περιγράφονται με οποιοδήποτε πτυχίο. Επικοινωνιακός χαρακτήρας, δυνατότητα συνεργασίας και οργανωτικότητα. Περισσότερη βαρύτητα για αυτή τη θέση έχουν τα ενδιαφέροντα, παρά το οποιοδήποτε υπερπτυχίο. ;)

Όπως σου έγραψα, Διαβάζεις τα 30 - 50 πρώτα και διαλέγεις τα πιο ενδιαφέροντα. Αν θες και την πιο extreme έκδοση, 2-3 υπάλληλοι διαβάζουν καμιά 20 αριά διαφορετικά ο καθένας, και επιλέγουν 3-4 ο καθένας για συνέντευξη, που πιστεύουν ότι αξίζουν.

Στον αντίποδα να αναφερθεί πως τους μισούς που καλείς για συνέντευξη, στο τηλέφωνο, δεν μπορούν, το σκέφτονται, κάνουν ερωτήσεις σαν να σου κάνουν τη χάρη που θα έρθουν κλπ. Προφανώς και έπειτα απο αυτά ΔΕΝ έχουν την ευκαιρία να έρθουν.

E ok τοτε γιατι να βαλεις αγγελια παιρνεις το γιο της κυρα μαριας απεναντι που εχει βγαλει λυκειο και κανεις και ενα καλο στη γειτονισα σου....
Δημοσ.

Αν είναι να κάνω τη δουλειά μου όπως τη θέλω και να έχω κάνει και ένα καλό επιπλέον, τότε έτσι και θα γίνει ;) Και μάλιστα και δεν θα έχω κάνει και κάτι ανήθικο.

Εγώ ζήτησα απλά ένα αμάξι να κάνω τη δουλειά μου καλά και οικονομικά. Μια χαρά βολεύομαι και με το Yaris. Γιατί να πάρω ferrari?

Μήπως θα ζητάει περισσότερα?

Μήπως θα βρει σύντομα αλλού ιδιοκτήτη και θα με αφήσει?

Μήπως θα έχει τουπέ και δεν θα σέβεται τίποτα επειδή είναι Ferrari?

Μήπως θα καταλήξω στο τέλος απλά να πηγαίνω με το λεωφορείο?

Υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις που καλύπτονται με συγκεκριμένα προσόντα. Τα επιπλέον είναι απλά άχρηστα. ;)

Δημοσ.

Αν είναι να κάνω τη δουλειά μου όπως τη θέλω και να έχω κάνει και ένα καλό επιπλέον, τότε έτσι και θα γίνει ;) Και μάλιστα και δεν θα έχω κάνει και κάτι ανήθικο.

Εγώ ζήτησα απλά ένα αμάξι να κάνω τη δουλειά μου καλά και οικονομικά. Μια χαρά βολεύομαι και με το Yaris. Γιατί να πάρω ferrari?

Μήπως θα ζητάει περισσότερα?

Μήπως θα βρει σύντομα αλλού ιδιοκτήτη και θα με αφήσει?

Μήπως θα έχει τουπέ και δεν θα σέβεται τίποτα επειδή είναι Ferrari?

Μήπως θα καταλήξω στο τέλος απλά να πηγαίνω με το λεωφορείο?

Υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις που καλύπτονται με συγκεκριμένα προσόντα. Τα επιπλέον είναι απλά άχρηστα. ;)

Ναι αλλα αν τη φεραρι μπορεις να την παρεις και να τη συντηρεις με τα λεφτα του γιαρις τοτε τη διαλεγεις ?
Δημοσ.

Και τέτοια φαινόμενα έχετε? Άκου εκεί δεν μπορούν να έρθουν.... ας μην έστελναν βιογραφικό τότε.

Δημοσ.

Τότε αντιλαμβάνομαι ότι έχω πάρει το λάθος χάπι και τριπάρω ;)

Ε οχι και τρειπαρεις πλεον μεχρι και καθαρηστης εχει πτυχιο και λογο της καταστασης του δυνεις οσα θελεις.

Παντος με τη δικια σου λογικη που ισχυει σε πολλες εταιρειες δυστηχως η ευρεση εργασιας ειναι σαν κυνηγη θυσαυρου αμα δεν εισαι μεσα στους πρωτους κλαφτα οποτε κατσε πανω απο το site ευρευσης εργασιας 24ωρες το 24ωρο και αν σου κατσει...

Δημοσ.

Ε οχι και τρειπαρεις πλεον μεχρι και καθαρηστης εχει πτυχιο και λογο της καταστασης του δυνεις οσα θελεις.

Παντος με τη δικια σου λογικη που ισχυει σε πολλες εταιρειες δυστηχως η ευρεση εργασιας ειναι σαν κυνηγη θυσαυρου αμα δεν εισαι μεσα στους πρωτους κλαφτα οποτε κατσε πανω απο το site ευρευσης εργασιας 24ωρες το 24ωρο και αν σου κατσει...

Και εγώ την προηγούμενη δουλειά μέσω αγγελίας ΧΕ την είχα βρει. Είχα πάει σε αρκετές συνεντεύξεις με αυτή τη μέθοδο , πρέπει να έχεις ανοιχτά tabs όλα τα sites και να περιμένεις. Να πω την αμαρτία μου πιο πολλές συνεντεύξεις μου κάθονται στο oDesk παρά σε ελληνικές εταιρείες για θέση μισθωτού...Το 2011 έπιανε η μέθοδος αυτή εδώ Ελλάδα , τώρα το 2012 αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητα της, ήρθε η ώρα για πιο επιθετικές μεθόδους αναζήτησης εργασίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...