Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα γιατί χρειάζομαι -ξανά- την βοήθειά σας...

Λοιπόν, μία εβδομάδα αργότερα ενημερώθηκα ότι πράγματι ήταν ελαττωματική η κάρτα γραφικών και μου πίστωσαν ένα ποσό περίπου 150 ευρώ για αγορά νέας... Αρχική επιλογή μου ήταν η gtx 560 (όχι ti) που κόστιζε 194 ευρώ... Ωστόσο σχεδόν μία εβδομάδα μετά, δεν υπάρχει εξέλιξη στην παραγγελία μου και σήμερα με ενημέρωσαν ότι ακόμα δεν γνωρίζουν πότε θα τους την φέρει ο προμηθευτής τους. Προς αυτή την κατεύθυνση κοιτάω πλέον κάρτες όπως

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513571

και

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510806...

Είναι καλές οι συγκεκριμένες; Τί διαφορά έχουν;

Τώρα θα μου πείτε -και πολύ σωστά- ότι το μηχάνημά μου -τετραπύρηνοw επεξεργαστή (q6600), motherboard MSI MS 7360, 6gb ram, τροφοδοτικό 550w, 8600 gt- δεν θα μπορέσει να απορροφήσει σωστά τη δύναμη της συγκεκριμένης κάρτας - και κάθε άλλης καινούριας-. Το θέμα μου είναι να δω κάποια βελτίωση... Θα δω;

Μέσα στους δύο επόμενους μήνες θα προβώ στην αγορά νέου υπολογιστή -με μπάτζετ γύρω στα 800 ευρώ- και η νέα κάρτα θα πάει εκεί...

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Mια χαρά θα την σηκώσει την κάρτα το μηχάνημα, δεν χρειάζεται να πάρεις καινούριο γι αυτό το λόγο. Από τις δύο εννοείται ότι πας στην 7870. Θα δεις τεράστια διαφορά, είναι πολύ καλύτερη της 460. Ποιό ακριβώς είναι το τροφοδοτικό σου?

Δημοσ.

Από τη στιγμή ωστόσο που η κάρτα είναι pci e 3 και η motherboard έχει απλή pci e, φαντάζομαι ότι οι επιδόσεις της θα πέσουν σημαντικά.... Σε σχέση με την 8600 gt θα δω σημαντική διαφορα; και ποια από τις δύο να προτιμήσω;

Δημοσ.

Σου είπα, την 7870, είναι αρκετά καλύτερη. Θα την κόψει μεν το Pci-e 1 (λάθος μου, τώρα το είδα) αλλά δεν υπάρχει λόγος να πάρεις 7850 σε αυτά τα λεφτά. Φαρμακείο πάντως το e-shop. Στα 200 πωλούνται οι 7850 και στα 240 οι 7870 κανονικά. Σε σχέση με την προηγούμενη θα δεις τεράστια διαφορά. Ποιό ακριβώς είναι το τροφοδοτικό σου?

Δημοσ.

To PSU σου, καλό μεν (αν και τα 18Α είναι λίγο οριακά αλλά αρκετά) παλιό δε. Εγώ θα το δοκίμαζα πάντως. Τα HEC είναι σκυλιά.

Κι όσον αφορά τα lanes, η μητρική σου έχει PCIeX 1.1 x16. Αυτό ισούται ~ με 2.0 x8, κάτι που χρησιμοποιούν όλοι (και ο υποφαινόμενος) με CF/SLI με μηδαμινή σχεδόν απώλεια επιδόσεων. Το PCIeX 3.0 ξέχνα το, ούτε η 7990 δεν το τερματίζει. Μια χαρά θα είσαι

Δημοσ.

Το έπαθα κι εγώ αυτό (μη αναγνώριση κάρτας) με την 660 που έβαλα προχθες.Είχα απεγκαταστήσει την 7750 και αφού έβαλα την καινουρια πάω να εγκαταστήσω τους drivers από το δισκάκι (μεχρι τότε μου την έδειχνε σαν απλό αντάπτορα vga) και μου βγάζει μήνυμα ότι η εγκατάσταση απέτυχε λόγω μη αναγνωρίσιμου hardware ή μη σωστών drivers .Εμένα βέβαια το μυαλό μου πήγε αμέσως στο χειρότερο ,ότι κάτι δεν πάει καλά με την κάρτα και προσπάθησα με πολλους και διάφορους τρόπους να δω τι φταίει χωρίς αποτέλεσμα.Το τελευταίο που δοκίμασα ήταν να κατεβάσω τους drivers από το σάιτ της nvidia και με μεγάλη εκπληξη είδα ότι έκανε κανονική εγκατάσταση και δουλεύει μια χαρά.Πάντως δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι έβαλαν μέσα στο δισκάκι drivers που δεν δουλεύουν.

Δημοσ.

Το έπαθα κι εγώ αυτό (μη αναγνώριση κάρτας) με την 660 που έβαλα προχθες.Είχα απεγκαταστήσει την 7750 και αφού έβαλα την καινουρια πάω να εγκαταστήσω τους drivers από το δισκάκι (μεχρι τότε μου την έδειχνε σαν απλό αντάπτορα vga) και μου βγάζει μήνυμα ότι η εγκατάσταση απέτυχε λόγω μη αναγνωρίσιμου hardware ή μη σωστών drivers .Εμένα βέβαια το μυαλό μου πήγε αμέσως στο χειρότερο ,ότι κάτι δεν πάει καλά με την κάρτα και προσπάθησα με πολλους και διάφορους τρόπους να δω τι φταίει χωρίς αποτέλεσμα.Το τελευταίο που δοκίμασα ήταν να κατεβάσω τους drivers από το σάιτ της nvidia και με μεγάλη εκπληξη είδα ότι έκανε κανονική εγκατάσταση και δουλεύει μια χαρά.Πάντως δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι έβαλαν μέσα στο δισκάκι drivers που δεν δουλεύουν.

Γιαυτο ποτε δεν χρησιμοποιεις το δισκακι απο κανενα προιον,τα κατεβαζεις παντα απο τα site των προιοντων εκτος και αν δεν εχεις ιντερνετ.

Δημοσ.

Γιαυτο ποτε δεν χρησιμοποιεις το δισκακι απο κανενα προιον,τα κατεβαζεις παντα απο τα site των προιοντων εκτος και αν δεν εχεις ιντερνετ.

Αν δεν πάθεις δε θα μάθεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...