Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Εχω 3 τεμάχια απο tplink 5210 και θέλω να τα συνδέσω μεταξύ τους σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων με απόλυτη οπτική επαφή (απο βουνό σε πόλη).

τα έχω βάλει σε bridge mode και δυστυχώς τα db ειναι τόσο λίγα( περίπου15) που δεν μπορώ να μπω απο το 1ο στο 3ο AP.

Τι μπορεί να φταίει? ειναι λογικό στα 6 χιλιόμετρα να μην παίζει? μήπως το bridge mode δεν ειναι καλή επιολγή? ΠΑΡΑΚΑΛΩ για την βοήθεια σας.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

15db ειναι καλο σημα. Αυτο που στελνει βαλτο σαν AP και αυτα που πιανουν σαν Ap client router με lan ip range διαφορετικο απτο lan του Ap. Για βελτιωση σηματος δοκιμασε να αλλαξεις καναλι στο ap ,πχ δες το 13. Αλλαξε και polarity απτο wireless settins βαλε horizontal

Δημοσ.

15db ειναι καλο σημα. Αυτο που στελνει βαλτο σαν AP και αυτα που πιανουν σαν Ap client router με lan ip range διαφορετικο απτο lan του Ap. Για βελτιωση σηματος δοκιμασε να αλλαξεις καναλι στο ap ,πχ δες το 13. Αλλαξε και polarity απτο wireless settins βαλε horizontal

Βασικά το "συστημα" είναι " πόλη(ipcamera) > βουνό(σαν αναμεταδοση) > πολη (σπιτι-βλέπω καμερα) " ετσι όπως το λές φαντάζομαι οτι πρέπει να βάλω client τα δύο της πόλης, όμως αν ειναι client θα μπορώ απο το ένα της πόλης να μπώ στο άλλο της πόλης? γιατί αυτό ειναι το ζητούμενο.

Να μπορώ δλδ να δώ μια Ip camera που βρίσκεται στο πρώτο Ap απο το τρίτο AP.

Επίσης, μπορείς να μου δωσεις ενα παραδειγμα για τις ip Που αναφέρεις? δλδ,αν το ap έχει 192.168.1.151 τι πρέπει να βάλω στο client?

Δημοσ.

Mαλιστα. Επειδη το θεμα με τις καμερες ειναι λιγο διαφορετικο απο τις συνηθεις περιπτωσεις, δεν ξερω τι ιδιοτροπιες μπορει να προκυπτουν αναλογα το συστημα που εχεις εγκαταστησει. Συνοπτικα ομως ΙΣΩΣ να ειναι καπως ετσι που θα σου δουλεψει:

Εκει που εχεις τις καμερες το 5210 θα δουλεψει σαν Access point με LAN IP μια στο ιδιο range με τον dhcp server (πχ router η οτι αλλο εχεις).

Το ενδιαμεσο θα το βαλεις ως repeater του AP (εδω υπαρχει περιπτωση να χανεις σε αποδοση ειδικα στο live stream), σε αυτην την περιπτωση θα χρειαστει και 2ο 5210 ο συγκεκριμενος "σταθμος" αναμεταδοσης.

Και το τελευταιο στο σπιτι σου θα το βαλεις ως ΑP Client του αρχικου δικτυου, παλι με LAN IP απο το ιδιο range του DHCP server. Ωστε τελικα να εισαι στο ιδιο LAN με αυτο του σημειου με τις καμερες.

Σχετικα με τις ΙP:

Αν εχεις ενα ρουτερ εκει που ειναι οι καμερες με IP 192.168.1.1, τοτε τα 5210 θα τα ρυθμισεις με 192.168.1.*

Πχ το πρωτο 192.168.1.254

Το δευτερο 192.168.1.253

Και το τριτο 192.168.1.252

Οπως ειπα αναλογα το συστημα των καμερων υπαρχει περιπτωση να χρειαζονται κι αλλες ειδικες ρυθμισεις ή να επιχειρησεις αλλη τοπολογια στο δικτυο.

Δημοσ.

75919466.jpg

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό εφτιαξα αυτό το σχεδιαγραμμα για το τι θέλω να κάνω.Θα ήθελα να με βοηθήσεις λεγοντας μου, τι mode να βάλω το καθενα με δεδομένο ότι έχω 15db και θέλω να βλέπω κάμερα.

ευχαριστώ παρα πολύ για το χρόνο σου

Δημοσ.

Σου ειπα αναλυτικα τι να κανεις και τι mode θα δουλεψει το καθε τι στο προηγουμενο ποστ μου. Ξεκινα δοκιμαζοντας αυτα λοιπον, αλλα οπως σου ειπα οσο δεν ξερω πως ειναι στημενο το δικτυο των καμερων στο κτημα και τι απαιτησεις εχουν οι καμερες για να στριμαρουν μεσω LAN δεν μπορω να επεκταθω παρακατω ουτε να σου πω οτι θα δουλεψει.

Συνοπτικα: Κτημα 5210: ΑP mode και AP ρυθμιση στο wireless mode

Bουνο 5210: Αpo mode και repeater ρυθμιση στο -//-. Θα επιλεξεις να κανει repeat στο 5210 του κτηματος.

Σπιτι 5210: AP mode και client ρυθμιση στο -//-. Θα επιλεξεις να λαμβανει απο το δικτυο του κτηματος.

Eιναι σημαντικο πως θα καθορισεις τις LAN IP σε καθε ενα απο τα 5210, αλλα ακριβεις IP δεν μπορω να σου δωσω οσο δεν γνωριζω την LAN IP του router στο κτημα.

Το μονο βεβαιο ειναι οτι 15db ληψη στο σπιτι, ειναι επαρκες σημα για να κανεις την δουλεια σου, αλλα απο κει και περα ειναι θεμα setup-μοντελων κλπ, τα οποια οσο δεν γνωριζω, δεν διευκολυνομαι στο να βοηθησω με ακριβεια.

Δημοσ.

Φίλε μου πιστεύω πως χρειάζεσαι και ένα τέταρτο μηχάνημα για να κάνεις σωστή δουλειά. Εκεί που γράφεις ΒΟΥΝΟ θα έχεις το ένα στραμμένο προς τo κτήμα σε AP mode και το δεύτερο στραμμένο προς το σπίτι σε ΑP client mode, αυτό στο σπίτι σου σε AP και αυτό στην κάμερα σε AP Client. Το λάθος σου από την αρχή είναι ό,τι έπαιξες στα 2,4 ενω για αυτη την δουλειά και σε αυτές τις αποστάσεις χρησιμοποιούν κατά κόρον 5 GHz. Θα έκανες πολύ μα πάρα πολύ καλύτερη δουλειά αν χρησιμοποιούσες αυτή .

Δημοσ.

Δεν ειναι τοσο θεμα αποστασεων οσο θεμα παρεμβολων που εχεις στα 2.4 και ειδικα σε εφαρμογες που χρειαζεσαι πολυ bandwidth -οπως αυτη του streaming καμερων- ισως να ηταν κακη επιλογη τα 2.4. Αν μιλαμε για περιοχη οπου τα 2.4 ειναι χαλαρα, τοτε δεν υπαρχει προβλημα. Αλλα επειδη διαβαζω για πολη το θεωρω κομματακι δυσκολο.

(Θεωρητικα παντως και just for info, σε νορμαλ συνθηκες τα 2.4 πιανουν πιο ευκολα μεγαλυτερες αποστασεις μεταδοσης απο τα 5. Πρακτικα με την 2.4 που ειναι πιτα, θελει τυχη).

Γενικα προσυπογραφω το απο πανω ποστ, αλλα ειναι ηδη αργα.

Δημοσ.

Φίλε μου πιστεύω πως χρειάζεσαι και ένα τέταρτο μηχάνημα για να κάνεις σωστή δουλειά. Εκεί που γράφεις ΒΟΥΝΟ θα έχεις το ένα στραμμένο προς τo κτήμα σε AP mode και το δεύτερο στραμμένο προς το σπίτι σε ΑP client mode, αυτό στο σπίτι σου σε AP και αυτό στην κάμερα σε AP Client. Το λάθος σου από την αρχή είναι ό,τι έπαιξες στα 2,4 ενω για αυτη την δουλειά και σε αυτές τις αποστάσεις χρησιμοποιούν κατά κόρον 5 GHz. Θα έκανες πολύ μα πάρα πολύ καλύτερη δουλειά αν χρησιμοποιούσες αυτή.

Ναι, το κατάλαβα εκτων υστέρων οτι επρεπε να βαλω 5αρια! Αλλα τώρα θα προσπαθήσω με αυτά που έχουμε....και μαλον θα το κάνω όπως λές με 4 Ap.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...